View Poll Results: Da li ćete dobrovoljno primiti vakcinu protiv koronavirusa?

Voters
198. You may not vote on this poll
  • Da, apsolutno! To je jedina razumna odluka, svaka dalja diskusija je – izlišna

55 27.78%
  • Da, pod uslovom da je ta vakcina odobrena za primjenu u EU tj. nije varijanta za zemlje 3. svijeta

62 31.31%
  • Ne, nemam povjerenja u efikasnost prebrzo razvijene vakcine/ nepoznati dugoročni efekti po zdravlje

50 25.25%
  • Ne, nisam pristalica vakcinisanja generalno, kao vida zaštite od bolesti

20 10.10%
  • Ne znam. Lomim se oko odluke

11 5.56%
Page 97 of 175 FirstFirst ... 478793949596979899100101107147 ... LastLast
Results 2,401 to 2,425 of 4362

Thread: [COVID] Vakcine i tok pandemije [opšta diskusija]

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

"ako zajedno radimo u kancelariji, vakcinisaću se da bih i dalje bez straha dolazila u kancelariju...da bih malo slobodnije ušla u taxi ili u bus, u banku, pošla na korzo, na sladoled, na kafu...da konačno, kad odem kod tate, da ga zagrlim i poljubim pošto sam mjesecima ka šugava izbjegavala na više od tri metra da mu se primaknem.."

njemu tu tvoje vakcinisanje ič ne pomaže, samo njegovo da ne zaglavi teži oblik

"a kako mili brate znas kome je kako organizam odreagovao u smislu antitijela kad ni ljekari to ne mogu predvidjeti jer je bukvalnoo individualno?!"

osobe kojima su izmjerena antitijela obolijevaju od korone u statistički nebitnim brojkama, vakcinisani obolijevaju 40 puta više (stavljao sam grafikon iz Izraela)

"PAzi što si ovdje napisao....da se za djecu NE ZNA da li uopšte imaju imunitet protiv bolesti, a onda u nastavku kazes da ta bolest UOPŠTE NIJE OPASNA za njih?! Kako brt?! Valjda je logično da bolest nije opasna za nekog ko ima formiran imunitet...mozda da se dogovoriš sa sobom ili da mi bolje objasniš pa da se ja dogovaram sa sobom "

pa nemaju imuntiet u smislu ne znaš jesu li preležala, a i da nisu preleže lagano u 99,99% slučajeva, postoji neka granica u godinama ( ne znamo da li je to 15,20 ili 25 nebitno) ispod koje rizik od vakcine postaje veći od rizika od korone, za djecu je npr. grip i bukvalno 50-100 puta opasniji tako da bi svrsishodnije bilo vakcinisati ih protiv gripa

dalje, po nekim istraživanjima vakcina za koronu ti malo pobrka imunitet na ostale bolesti što za djecu može biti katastrofalno
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,924
    Thanked in
    1,452 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Iako je to bilo licno misljenje.
    Upravo zbog licnog misljenje koje me je umorilo cim sam ga vidio jer sam shvatio da bih ostao ovdje do prekosjutra u pokusaju da ti objasnim koliko si stvari ignorisao i pogresno percipirao da bi dosao do takvog misljenja. Bas nemam zivaca.
    Look upon my works ye mighty and this pear...

3. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    161
    Thanked in
    111 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    PAzi što si ovdje napisao....da se za djecu NE ZNA da li uopšte imaju imunitet protiv bolesti, a onda u nastavku kazes da ta bolest UOPŠTE NIJE OPASNA za njih?! Kako brt?! Valjda je logično da bolest nije opasna za nekog ko ima formiran imunitet...mozda da se dogovoriš sa sobom ili da mi bolje objasniš pa da se ja dogovaram sa sobom
    Niko (ko nije preležao) nema specifični imunitet protiv ove bolesti, jer je nova. Razlika između djece i odraslih je u tome što djeca imaju jači opšti, urođeni (innate) imunitet, koji bukvalno čisti sve pred sobom (recimo veliku ulogu igraju Natural Killer Cells, koje su dio limfocita). Kroz godine, ovaj nespecifični imunitet slabi, a ulogu preuzima specifični imunitet, koji se formira kroz kontakte sa raznim patogenima kroz život. Zato se i djeca izlažu raznim patogenima dok su mala, da bi formirala ovaj specifični imunitet, koji nas štiti kasnije kroz život.

U osnovi stvari stoje tako. Postavlja se pitanje, da li je bolje djeci putem vakcine formirati nesavršen imuni odgovor na virus (jer je virus mutirao i specifična antitijela koja će se formirati nakon vakcine ga više ne neutrališu kako je zamišljeno), ili pustiti da nespecifični imunitet, koji je kod djece izuzetno jak, odradi svoj posao.

Tema je komplikovana svakako. Uzimajući u obzir da je ovo vjerovatno vještački modifikovan virus, ko zna kakva pravila važe za njega... Ali ovako kako sam opisala stvari inače funkcionišu.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,436
    Thanked in
    2,601 Posts

Zašto pričati o djeci, kada 50% odraslih koji mogu da se vakcinišu to još nije uradilo?

Dok to odrade, znaće se uticaj na djecu.

Poslato sa škatulice
    Last edited by Bugi; 14-08-21 at 08:50.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    161
    Thanked in
    111 Posts

Pa evo u Srbiji su djeca došla na dnevni red i Kon je predložio odvajanje vakcinisane i nevakcinisane djece u školama (zamislite tu "genijalnu" ideju).

Inače, napomene radi, jer je neko pominjao druge vakcine u kontekstu djece - trenutno je tema samo Fajzer, tj. samo Fajzer u ovom momentu preporučuje vakcinaciju mađih od 18 godina svojom vakcinom. Ovo po mom skromnom mišljenju dodatno komplikuje ovo pitanje, obzirom da je u pitanju nova tehnologija. Recimo tradicionalna (kineska) vakcina se ne preporučuje djeci, a Fajzer da, meni je ovo iskreno čudno.

Last edited by Rada; 14-08-21 at 09:14.

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    161
    Thanked in
    111 Posts

https://www.danas.rs/drustvo/kon-sam...nisani-onlajn/
    Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je jedino logično rešenje koje vidi za početak školske godine odvajanje vakcinisanih od nevakcinisanih učenika starijih od 12 godina – oni koji su primili vakcinu da idu na nastavu, a oni koji nisu da budu na onlajn nastavi.

A profesore da kloniraju.

Thanks Thanks Given 
    85
    Thanks Thanks Received 
    51
    Thanked in
    37 Posts

https://www.scmp.com/news/china/scie...ren-aged-3-and

https://www.reuters.com/world/middle...18-2021-06-17/
    https://www.thelancet.com/journals/l...319-4/fulltext
    ^
    Studije o drugim vakcinama sem Fajzera kod djece su u toku.
    S druge strane, Moderna je već dobila dozvolu za upotrebu vakcine kod djece iznad 12 god. https://www.ema.europa.eu/en/news/co...-aged-12-17-eu a kreće sa ispitivanjima vakcine na djeci ispod tog uzrasta. https://madison.com/wsj/news/local/h...1c470c125.html.
    Slažem se svakako da kod nas treba prvo potencirati vakcinaciju odraslih pa tek onda djece.

Zanimljiv tekst, intervju s Kristijanom Drostenom, njemačkim virusologom koji se proslavio radeći na SARS-CoV virusu iz 2003.godine. Vrijedi poslušati njegovo imšljenje, između ostaloga i o tome zašto mu se ne čini vjerovatnim da je virus nastao u laboratoriji:
    https://translate.google.com/transla...m-dieses-virus

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    161
    Thanked in
    111 Posts

Hvala za update, ja sam imala u glavi ovaj tekst sa sajta WHO gdje se pominje samo Fajzer.

https://www.who.int/emergencies/dise...accines/advice

WHO's Strategic Advisory Group of Experts (SAGE) has concluded that the Pfizer/BionTech vaccine is suitable for use by people aged 12 years and above.

Svakako mi je čudno da je ona (i Moderna, koja je ista tehnologija ali nije dostupna kod nas pa je ne razmatram posebno) prva vakcina koja je odobrena za mlađu populaciju.

Pročitah ovaj intervju, mada malo je teško na momente za praćenje zbog prevoda. Debata prirodni/vještački virus je zanimljiva, slušala sam naravno argumente na obe strane. Glavni problem koji imamo sa ovim virusom je što se do danas nije pronašao dovoljno sličan virus ni kod šišmiša, ni kod životinja koje su mogle biti posrednici, koji je ustvari postao Sars Cov 2. Ni u Wuhanu i dalje od Wuhana. Kod Sarsa recimo, taj virus je pronađen relativno brzo. Znači, godinu i 8 mjeseci kasnije, mi ne znamo odakle je došao ovaj virus. Dodaću na to da je u Wuhanu upravo institut u kome se rade istraživanja na koronavirusima. I dodaću da se kroz Faučijeve mejlove još u januaru prošle godine provlači ideja o djelovima virusa koji izgledaju "engineered". I za kraj, dodajem to što su nadležne institucije u cijelom procesu izgubile kredibilitet.
    Sve je u najmanju ruku čudno, a pošto zvaničnog stava o porijeklu virusa trenutno nema (iako je do nedavno bio teoretičar zavjere svako ko je rekao da možda nije prirodan), svako će za sebe morati da formira mišljenje, dok ne dobijemo dokaze za jednu ili drugu teoriju.
    Pošto je teorija o prirodnom nastanku "poželjna" i favorizovana teorija, nedostatak dokaza koji je potvrđuju je, mogu slobodno reći, dokaz u prilog teoriji lab leak-a, jer sve i da postoji dokaz za lab leak, ne bismo znali za njega. Ali eto, sačekajmo, ni politička dimenzija se ne može zanemariti u cijeloj priči.

Thanks Thanks Given 
    85
    Thanks Thanks Received 
    51
    Thanked in
    37 Posts

Meni nije toliko čudno što su Fajzer i Moderna prve dobile dozvolu za upotrebu kod djece - imale su najviše novca. Treba prvo sprovesti studije na odraslim, pa onda na drugim katerogorijama stanovništva. Sve to košta. Amerikanci (operacija warp speed) su na se fokusirali na više grupa vakcina: na rnk, na vektorskim, na rekombinantnim - opet jer takve tehnologije imaju potencijal da u kratkom roku proizvedu velike doze vakcina, što je neophodno u pandemiji ovakvih razmjera. Kod klasičnih tehnologija proizvodnja ide sporije. No samo je pitanje vremena kad će i one dobiti dozvolu za upotrebu kod djece jer teško da se tu mogu očekivati ozbiljniji problemi u pogledu bezbjednosti.

Ta debata prirodni/vještački virus mene mnogo ne tangira. Ne vidim kakvu razliku donosi to je li virus nastao kako inače virusi nastaju ili ga je neki naučnik smućkao u epruveti i potom pustio u "etar" (namjerno ili nenamjerno). Nije da je u pitanju otrov za koga postoji apsolutno učinkovit protiv-otrov. U svakom slučaju, opasnost je stvarna, i nama su potrebna rješenja da štetu (obolijevanje i umiranje) svedemo na prihvatljive nivoe jer je jasno da virus neće nestati. Jedno od najboljih rješenja jesu vakcine. Sad, možemo da debatujemo koje su efikasnije, koje se više promovišu, protiv kojih postoji politička kampanja, ali kao alatka u borbi nemaju zamjenu.

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    161
    Thanked in
    111 Posts

Istina, imale su najviše novca. Pitanje je samo odakle im novac. Odakle Moderni toliki novac... Ta kompanija je prije ove vakcine samo nizala neuspjehe, napuštali su je najbolji zaposleni, jedino se nije mijenjao CEO, koji je završio - Harvard Business School. Znači ima isti background kao i ja kada su u pitanju vakcine.
    Drugo pitanje je kako su tako brzo proizveli vakcinu, ako uzmemo u obzir da je virus krenuo u decembru, a oni su početkom maja počeli klinička ispitivanja, znači gotov proizvod (koji do danas nije pretrpio modifikacije) su imali za 4 mjeseca. 4 mjeseca za sve. I kolaboraciju BioNTecha i Pfizera, sve je stalo u ta 4 mjeseca, iako je u pitanju nova tehnologija.
    Postavlja se i pitanje zašto Pfizer i Moderna nisu ustupile know-how drugima, kada je proizvodnja jednostavnija... Zar tako ne bismo brže stali na kraj svemu? Zar to nije tako logično u scenariju iskrene namjere da se pošasti stane na kraj...

Porijeklo virusa i jeste i nije bitno. Možda bismo ga bolje razumjeli da mu znamo porijeklo. Virus se ponaša čudno, izaziva tromboze, ostavlja niz dugoročnih posljedica na zdravlje (evo sad po novom i dijabetes), što nije baš karakteristično za koronaviruse... Mi tako malo znamo o svemu... A stvara se slika kao da znamo sve.

A ove priče su povezane. Ako je u nekom scenariju ili paralelnom univerzumu virus pušten sa namjerom, ova 4 mjeseca postaju malo duži vremenski period, a neka neka hazarderska ulaganja u Modernu recimo dobijaju drugu dimenziju. Možda i nije loše u kontekstu bezbjednosti vakcine ako su počeli ranije da se spremaju...

Svakako ne mislim da je dobro ostaviti to pitanje da visi neodgovoreno... Ako ništa onda zbog budućih mogućih pandemija.

Thanks Thanks Given 
    36
    Thanks Thanks Received 
    86
    Thanked in
    43 Posts

sto se prve dvije dileme tiče: mRna tehnologija je jednostavno takva - onaj bračni par iz biontecha je objasnio kako su čim je virus sekvencioniran, poslije par dana su dobili fajl bukvalno u wordu iz kojeg su izabrali dio koji je otišao u vakcinu. MRna vakcine se proizvode neuporedivo brze i lakše nego klasične, čak toliko brzo da se mogu koristit za individualna lijecenja, da se nije pojavio virus, koristile bi se za neko specifično oboljenje i vrv ne bi još uvijek znali za njih.
    sto se moderne i para tiče, ona je dugo vazila za firmu čiji će sljedeci proizvod da uspije i na tu pricu je navlacila gomilu investitora, iako proizvod godinama nije dolazio. Ali to i samo po sebi nije tako neobično, firmi gdje je veći rizik ali i veća zarada ima koliko hoćeš u bilo kojoj industriji.

inace sem ovih firmi koje su pogodile dzekpot, postoje i još vise drugih koje su takođe uložile/dobile dosta para i na kraju ništa. Njemački Curevac (oko kojeg se trkao i tramp sa EU, njemacka ih gurala za stotine miliiona vakcina i sl, ali na kraju dosta kašnjenja i vakcina nije bila efikasna, vrv ništa od toga, isto mRna. Francuski Sanofi, najveći proizvodjac bilo kojih vakcina u svijetu i sl još nema vakcinu i sl.

Pfizer i moderna su bile najbrže, vakcine rade i sad će ih biti teško stići, ali opet ne i nemoguće.
    Last edited by nsparks; 14-08-21 at 20:21.

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    161
    Thanked in
    111 Posts

Kapiram, ali ipak mislim da nije tako jednostavno. Da jeste, imali bismo danas mRNK vakcinu za mnoge viruse i bolesti. Plus, "problem" kod ovih vakcina je više vezan za mehanizam dopremanja mRNK do ćelija, tj. problem je bio u lipidnoj nanopartikuli, a ne u samoj mRNK.

Evo i taj Curevac je dokaz da stvari nisu jednostavne, odradili su praktično sve isto kao Pfizer i Moderna, ali je vakcina ispala nešto oko 50% efikasna. Baš me i to zaintrigiralo, ima neki članak u Nature koji bas obrađuje ovu temu, tj. šta je to Curevac uradio drugačije... Postoji pretpostavka da je neki detalj presudio, ali opet nije 100% sigurno (pričam sad po sjećanju)...

Zato je meni čudno da u tako kratkom roku 2 firme praktično istovremeno izbace vakcinu sa praktično istim procentom efikasnosti...

Razmišaljam samo, ali mislim da su znali da se u nekom momentu sprema pandemija i da će ta vakcina biti upravo taj sljedeći proizvod koji će uspjeti...

Btw, hvala na finoj diskusiji, iako se možda ne slažemo u nekim stvarima, na ovaj način imam osjećaj da sa svakim mogu da se u nekom momentu složim i da dođemo do konstruktivnog zaključka. Osvježenje u odnosu na etikete antivaksera, teoretičara zavjere i razne uvrede koje su se mogle pročitati.

Thanks Thanks Given 
    1,413
    Thanks Thanks Received 
    5,551
    Thanked in
    2,597 Posts

inputiraš drugima ono u čemu očigledno ti uživaš...
    Pregorili ti senzori za sarkazam?

Tako je Bugi, apsolutno sam saglasna...optuzuju nas da svakim postom ih nepravedno zovemo antivakserima, jer oni to nijesu, a onda ladno postavlja ovakav odvratan klip koji mi ne pada na'm da odgledam liše sekunde, koji nije jedini koji je pogledao mogu se kladiti, i još veli da ćemo da uživamo zato što je neko na silu vakcinisan...stvarno Starky, kao da ti je neko hakovao profil...nemoj da se vakcinišeš, ni sad ni nikad, nemoj da pristaneš silom na vakcinaciju, niko te ne može natjerati ako nećeš bori se za svoja prava ali brate mili...u ovome valjda samo ti uzivaš pošto zdušno po netu tražiš slične situacije...svašta
    Pošto si trigerovana na najjače, molim te pojasni mi u čemu egzaktno leži odvratnost s obzirom na to da si gorljivi zagovornik vakcinacije. Dakle, medicinska procedura nad tinejdžerkom protiv njene volje (uz amin roditelja) je tebi okej, no ukazivanje na evidentno nasilje i potencijalnu traumu kao posljedice te akcije je - odvratan potez ili šta? Ozbiljno? Ružne stvari su nam okej dok nam se ne dešavaju ispred očiju, a i kad se dešavaju nije problem u onom ko ih čini, no u onom ko na njih ukazuje?
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    1,413
    Thanks Thanks Received 
    5,551
    Thanked in
    2,597 Posts

The more things change, the more they stay the same.

16. The Following User Says Thank You to starwalker For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Krecu krvnici sa maltretiranjem neduznih : https://www.portalanalitika.me/clana...XzC_V6acByb2Ow

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by BIGa View Post
    Krecu krvnici sa maltretiranjem neduznih : https://www.portalanalitika.me/clana...XzC_V6acByb2Ow
    Sta ocekivati drugo od ovih i ovakvih da ne kazem sto - mislim da nema vise ni prikladnog izraza za ovakve zivuljke koje otvoreno rade protiv svog naroda pokusavajuci da direktno naude siroj populaciji zarad svog dzepa, i fasisoidnih namjera svojih nalogodavaca. Koje strucne reference imaju ovakvi suvisni potrosaci kiseonika, da komentarisu ista sta je vezano za viruse, vakcine, lijecenje i sl. Kakva smijurija. Ljudi sve vise i vise vide sta se desava, tako da svoje fasisoidne namjere mozete da sprovodite kuci, i samo kuci, vajni 'medicinski strucnjaci'.

19. The Following User Says Thank You to techlinkit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,600
    Thanks Thanks Received 
    5,976
    Thanked in
    2,280 Posts

Najgluplja nacija u Evropi, najmanji procenat vakcinisanih, sve kristalno jasno...

Sent using Tapatalk
    #fakenews

21. The Following 2 Users Say Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

misliš na Bosance?
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Najgluplja nacija u Evropi, najmanji procenat vakcinisanih, sve kristalno jasno...

Sent using Tapatalk
    Bravo, zato ce sad ukoliko sprovedu ove Bajdenove mjere i vakcinisu USA armiju naglo skociti inteligencija americke nacije, mozda budu i najinteligentnija/najpametnija nacija na svijetu. U stvari, mozda im je to bio i plan od pocetka, da na ovakav nacin nadmudre sve ostale nacije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    36
    Thanks Thanks Received 
    86
    Thanked in
    43 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Sta ocekivati drugo od ovih i ovakvih da ne kazem sto - mislim da nema vise ni prikladnog izraza za ovakve zivuljke koje otvoreno rade protiv svog naroda pokusavajuci da direktno naude siroj populaciji zarad svog dzepa, i fasisoidnih namjera svojih nalogodavaca. Koje strucne reference imaju ovakvi suvisni potrosaci kiseonika, da komentarisu ista sta je vezano za viruse, vakcine, lijecenje i sl. Kakva smijurija. Ljudi sve vise i vise vide sta se desava, tako da svoje fasisoidne namjere mozete da sprovodite kuci, i samo kuci, vajni 'medicinski strucnjaci'.
    Sta to vide tačno, prosvijetli nas? Da su ovi ljudi gušteri?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    201
    Thanked in
    142 Posts

Koje ti reference imas da govoris od virusu? Odgledao si dva klipa na jutjub i zavrsio masinsku vanredno?

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post

Sent using Tapatalk
    ma okle ti to

Tri petine građana (61 odsto) u Crnoj Gori vjeruje da postoji tajna grupa moćnika koji kontrolišu događaje u svijetu.

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by irriducibili91 View Post
    Koje ti reference imas da govoris od virusu? Odgledao si dva klipa na jutjub i zavrsio masinsku vanredno?
    Koje reference imaju ovi sto lupaju o 'vakcinaciji', da nijesu mikrobiolozi mozda, da nijesu licno ispitali 'vakcine' i garantuju njihovu sigurnost 100 %, nego dosla neka susa na TV i nagovara ljude da ubrizgavaju nesto sto nije provjereno. Postaje vise krajnje morbidno, i degutantno.

Naprasno nam se brinu ti i takvi o zdravlju, dajte strucnjaci narodu da radi, da zaradi, da ima za kvalitetnu ishranu, i za ljekove i vitamine foliranti.

Stosevi za diletante da ako je neko zavrsio medicinu treba ga slijepo slusati, slijepo mu vjerovati, ovako vise ni djeca od 10 god. nijesu naivna.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    misliš na Bosance?
    Mozda misli i na Ukrajince, nemoj tako.

Thanks Thanks Given 
    4,235
    Thanks Thanks Received 
    8,151
    Thanked in
    3,114 Posts

Koje reference imaju ovi sto lupaju o 'vakcinaciji', da nijesu mikrobiolozi mozda, da nijesu licno ispitali 'vakcine' i garantuju njihovu sigurnost 100 %, nego dosla neka susa na TV i nagovara ljude da ubrizgavaju nesto sto nije provjereno. Postaje vise krajnje morbidno, i degutantno.

Naprasno nam se brinu ti i takvi o zdravlju, dajte strucnjaci narodu da radi, da zaradi, da ima za kvalitetnu ishranu, i za ljekove i vitamine foliranti.

Stosevi za diletante da ako je neko zavrsio medicinu treba ga slijepo slusati, slijepo mu vjerovati, ovako vise ni djeca od 10 god. nijesu naivna.
    Pa e, nas narod nije naivan. 60% misli da ljudi gusteri upravljaju svijetom, i 40% misli da je vakcina izmisljena da pobije one koji je prime.

Mi smo sampiNJoni, sve znamo, nego nam ne priznaU.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Page 97 of 175 FirstFirst ... 478793949596979899100101107147 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)