Originally Posted by
zvoncica
Ne razumijem...tvrdiš da ako se vakcinišem to radim isključivo za svoj interes? Ja to posmatram ovako...ako zajedno radimo u kancelariji, vakcinisaću se da bih i dalje bez straha dolazila u kancelariju...da bih malo slobodnije ušla u taxi ili u bus, u banku, pošla na korzo, na sladoled, na kafu...da konačno, kad odem kod tate, da ga zagrlim i poljubim pošto sam mjesecima ka šugava izbjegavala na više od tri metra da mu se primaknem...kad ja udjem u kuću tjerala sam da on izadje prije toga dok ja unesem to što sam spremila, a pričali smo ja sa livade ona na terasi...od aprila to ne radimo nego se i poljubimo i sjedimo zajedno...Meni je ovo puna kapa!
Ne tvrdim za tebe vec posmatram svoju okolinu.
Lagano pitanje - vakcine nam pomazu da se nas organizam bolje izbori sa virusom. Ako je moj organizam je vec dovoljno "jak" da mi vakcina nije potrebna, antitijela postoje, zbog cega bih se vakcinisao? Sta ta vakcina (sa izuzetkom mRNA vakcina) treba da uradi sto moj organizam vec nije?

Originally Posted by
VanjaTheMan
Ovdje sam prestao da citam. Jasno mi je da ne posmatras stvari sistemski vec nekako izolovano, modularno. Zbog toga nisi u stanju da vidis jasno i ispravno kako ce se situacija razvijati.
Iako je to bilo licno misljenje, cestitke na elegantno eskiviranom ostatku teksta. Potpuno legitimno. Pozdrav.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Bookmarks