View Poll Results: Da li ćete dobrovoljno primiti vakcinu protiv koronavirusa?

Voters
198. You may not vote on this poll
  • Da, apsolutno! To je jedina razumna odluka, svaka dalja diskusija je – izlišna

55 27.78%
  • Da, pod uslovom da je ta vakcina odobrena za primjenu u EU tj. nije varijanta za zemlje 3. svijeta

62 31.31%
  • Ne, nemam povjerenja u efikasnost prebrzo razvijene vakcine/ nepoznati dugoročni efekti po zdravlje

50 25.25%
  • Ne, nisam pristalica vakcinisanja generalno, kao vida zaštite od bolesti

20 10.10%
  • Ne znam. Lomim se oko odluke

11 5.56%
Page 92 of 175 FirstFirst ... 4282888990919293949596102142 ... LastLast
Results 2,276 to 2,300 of 4362

Thread: [COVID] Vakcine i tok pandemije [opšta diskusija]

Thanks Thanks Given 
    9,603
    Thanks Thanks Received 
    5,977
    Thanked in
    2,280 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    kimmi&medoje pa ne tvrdi niko od nas ovdje da vakcine ne funkcionišu protiv težih oblika bolesti
    Isto kao što ne tvrdi niko od nas da vakcine sprečavaju prenošenje virusa, pa to ne smeta većini da neprestano priča samo o tome...

Cilj svake razumne osobe bi trebao da bude normalizacija života, a trenutno su vakcine jedini izlaz...

Jasan je stav većine zemalja na svijetu da nema povratka u normalnu dok god je ogroman broj nevakcinisanih, jednostavno ne želi niko da preuzme odgovornost za potencijalni slom zdravstvenog sistema u svojoj zemlji...

Koliko će vaša borba da košta života...? Koliko će biti težih bolesti izazvanih stresom, koliko će biti novih depresivnih osoba, koliki će biti broj samoubistava...? Mislite da će svega ovoga biti manje, nego što bi bilo nuspojava izazvanih vakcinom...?
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,219
    Thanked in
    1,558 Posts

te se stvari dešavaju zbog tupavih mjera ne zbog korone
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    9,603
    Thanks Thanks Received 
    5,977
    Thanked in
    2,280 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    te se stvari dešavaju zbog tupavih mjera ne zbog korone
    Pa šta ćemo onda, da rušimo sve svjetske vlade...? Koliko će to trajati i koliko života odnijeti...?
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,204
    Thanked in
    2,889 Posts

Quote Originally Posted by Whisperer View Post
    Ne znam sto je ova fama ovolika oce li se ko vakcinisat ili nece, dje to pise da vakcinisani ne prenose virus, ne mogu da dobiju tezu sliku i zavrse u bolnicu...govorili su vakcina ce da sprijeci transmisiju (nije tacno, cak neki idu toliko daleko da ona izaziva mutaciju i nove sojeve), zatim da je 98% efikasna (nije tacno, pokazalo se da je stvarnost neka oko 60%), govorili su da cak ko je prelezao koronu i primi fajzera imace dozivotni imunitet (opet laz), znaci sve sto su pricali je laz i sad treba neko posle toga da kaze ma nema veze daj taj eksperiment pa sta bude...ja sam prelezao koronu bez ikakvih posledica i znam dosta mojih vrsnjaka i mladjih koji su bez ikakvih problema prelezali a nisu se vakcinisali, e sad smatram da stariji ljudi i hronicni bolesnici bi trebalo da prime jer je njima svaka prehlada rizicna pa tako i ovaj virus koji izgleda odma trigeruje slabe tacke u organizam i napravi ogromnu stetu, sto kod mladih i zdravih ljudi nije tako, vec kao obicna prehlada.
    E sad sto je tolika pomama da se vakcinisu mladi zdravi ljudi (da ne pominjem djecu sto mi je tek besmisleno) stvarno mi nije jasno, kad vidimo da skoro svi umrli kod nas su stariji ljudi ili hronicni bolesnici, tako da skalajte malo, ja kao osoba koja je prelezala koronu i dalje kad ulazim u zatvoreni prostor nosim masku, izbjegavam guzve, dok ce vakcinisani sad da se raspistolje jer vecina gradjana ovdje misli da vakcina te stiti od virusa tj. da ne moze da se zarazi i kad pokusas da objasnis da nije tako nego da pomaze u nekim procentima da sprijeci teze oboljenje smiju ti se i misle da si lud i budala, ali dobro to je drzava kriva koja ni sama ne umije da objasni kako vakcina zapravo funkcionise, onda niko vise ne prica o jacanju imuniteta, nikakvih emisija nista, samo vakcinisi se i to je to, ako da ce to nesto da rijesi, a vidimo da svudje po svjetu je opet haos dje je stopa vakcinisanih ogromna, znaci nista ne rijesava...
    Mene isto tako interesuje lijek Ivermektin, zasto je odjednom proglasn kao smrtonosan, zar nisu Trampa lijecili i pokazali da je efikasan, zasto niko ne prica o lijeku u vidu obicne tablete vec samo vakcine vakcine, treca, cetvrta peta doza i osmjeh na licima farmaceutsdkih kuca jer ce imati prihoda 40 milijardi, presmijesno...
    Moj brat od ujaka (pominjao sam ga već) je u decembru prošle godine imao koronu, još uvjek (čuli smo se prije četri dana) stepenice smatra najvećim neprijateljem. Nikakve hronične bolesti nije imao, pluća su mu sada nagrađena, dva puta je do marta mjeseca bio u bolnici na kiseoniku. Vjerovatno će mu ostati trajne posljedice na plućima.
    Da je bio vakcinisan možda bi lakše prošao, a možda bi isto prošao. Statistički spada u onu grupu kojima bi vakcina pomogla da ima takve posljedice, a prije korone nije bio u tzv. ugroženoj grupi.
    Još uvjek nije vakcinisan jer doktori čekaju da mu se organizam oporavi.
    Šta hoću da kažem, bukvalno se ne zna kako će na koga da djeluje, zaista većinu koje znam preležali su je ,,na nogama"... Poenta, uz sve svoje mane vakcine su, za sada, jedini način da se koliko toliko vratimo u normalu.

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Vracan u normalu nema jos dugi period, najbolje bi bilo da se pomirimo sa time. Bili mi vakcinisani 100% ili ne, dovoljno je pogledati sta se desava u svijetu i shvatiti da je ovo nova normala, na zalost...

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    161
    Thanked in
    111 Posts

Vakcine su nametnute kao jedino rješenje. Glupo je u ovoj igri bilo odigrati na jednu kartu, sada je valjda i jasno zašto. Alternativni tretmani možda postoje, ali se uspješno diskredituju na startu i ne daje im se nikakva šansa (nije ok i zašto?).

Priča "vakciniši se, zaštiti drugoga" više ne važi, čak je i opasna, zbog opuštanja vakcinisanih.

Vakcina nije obavezna i kao takva ne može biti osnov za bilo kakvu diskriminaciju, pa makar ostalo sve na zabrani ulaska u kafane (a znamo da neće).

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Moj brat od ujaka (pominjao sam ga već) je u decembru prošle godine imao koronu, još uvjek (čuli smo se prije četri dana) stepenice smatra najvećim neprijateljem. Nikakve hronične bolesti nije imao, pluća su mu sada nagrađena, dva puta je do marta mjeseca bio u bolnici na kiseoniku. Vjerovatno će mu ostati trajne posljedice na plućima.
    Da je bio vakcinisan možda bi lakše prošao, a možda bi isto prošao. Statistički spada u onu grupu kojima bi vakcina pomogla da ima takve posljedice, a prije korone nije bio u tzv. ugroženoj grupi.
    Još uvjek nije vakcinisan jer doktori čekaju da mu se organizam oporavi.
    Šta hoću da kažem, bukvalno se ne zna kako će na koga da djeluje, zaista većinu koje znam preležali su je ,,na nogama"... Poenta, uz sve svoje mane vakcine su, za sada, jedini način da se koliko toliko vratimo u normalu.

Sent from my moto e5 using Tapatalk
    Smatram da je najbitnije da covjek jaca imunitet, niko od nas ne zna ima li nekih falinku u organizmu dok ga nesto jace ovako ne sastavi pa mu aktivira to, i dalje sam stava da mladi zdravi ljudi ne treba da se vakcinisu (djeca pogotovo), za sada statistika je to i potvrdila, ljudi 50+ godina i hronicni bolesnici bi trebalo da se svi odreda vakcinisu (naravno ko zeli, jer nikome se nista ne smije nametati, znamo kako je to islo kroz istoriju, a polako se ide ka tome ponovo)...
    Last edited by Whisperer; 09-08-21 at 10:39.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Odnos oboljelih vakcinisanih i nevakcinisanih u US

https://www.nbcnews.com/specials/dat...m_npd_nn_tw_ma

Selektujte državu. Vermont bi trebalo da ima najveći procenat vakcinisanih.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Odnos oboljelih vakcinisanih i nevakcinisanih u US

https://www.nbcnews.com/specials/dat...m_npd_nn_tw_ma

Selektujte državu. Vermont bi trebalo da ima najveći procenat vakcinisanih.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Bez uvrede al' da li si svjestan koliko je taj clanak smijesan?

Nije mi cilj da osporim vakcinaciju, COVID19 vakcine definitivno smanjuju procenat zaraze/tesko oboljelih (samo drasticno manje nego sto se inicijalno mislilo) te imaju apsolutno svoju svrhu, ali tako napisan clanak koji ima samo jednu svrhu, svrhu da predstavi COVID19 vakcinacije kao princa na bijelom konju koji ce 100% da nas sve spasi ljude dovodi u zabludu (pogotovo jer vecina nece ni pogledati za koji period je "vadjena statistika"). Pogledaj za koji period je radjeno "istrazivanje" mozda (31. decembar 2020 - sredina jula 2021.)?
    Upravo ovakvi clanci dovode ljude u zabludu, u zabludu gdje misle da su prakticno 100% zasticeni ako su full vakcinisani...

Ovo me podsjeca na izjavu jednog od nasih doktora od prije par dana gdje su kao relevantne podatke uzeli period kada nismo ni imali vakcinisanih prakticno uopste...

Da priblizim malo statistku podijeljenu po mjesecima, ako imas volje vidjet ces zasto je bez smisla taj clanak. Iz ovoga ispod svako moze da izvuce nesto za svoju "agendu".

12.31.2020. - 01.31.2021.
    1.71% full vakcinisanih odnosno oko 5.65 miliona
    6 384 698 novozarazenih

01.02.2021, - 28.02.2021.
    7.49% full vakcinisanih odnosno oko 28 miliona
    2 350 674 novozarazenih

01.03.2021 - 31.03.2021.
    16.50% full vakcinisanih odnosno oko 55 miliona
    1 813 678 novozarazenih

01.04.2021. - 30.04.2021.
    30.64% full vakcinisanih odnosno oko 101 milion
    1 885 745 novozarazenih

01.05.2021. - 31.05.2021.
    ~40.81% full vakcinisanih odnosno oko 135 miliona
    916 731 novozarazenih

01.06.2021. - 30.06.2021.
    46.79% full vakcinisanih odnosno oko 155 miliona
    397 378 novozarazenih

01.07.2021. - 31.07.2021.
    ~50% full vakcinisanih odnosno 165 miliona
    1 313 306 novozarazenih

01.08.2021. - 08.08.2021.
    ~50% full vakcinisanih odnosno oko 165 miliona
    785 509 novozarazenih

A pazi sad...

40% od svih novozarazenih je u periodu kada je bilo vakcinisanih samo 1.70% stanovnistva
    55% od svih novozarazenih je u periodu kada je bilo vakcinisano samo 7.49% stanovnistva
    67% od svih novozarazenih je u periodu kada je bilo vakcinisano samo 16.50% stanovnistva
    I ti mislis da su ovo relevantne informacije da se uporedi kakav je odnos zarazenih u slucaju vakcinisani VS nevakcinisani? Salis li se?
    To je na nivou necega kao da ja uzmem brojeve za jul i kazem "Evo vidite, sto je vise vakcinisanih to je veci broj zarazenih! U martu smo imali mnogo manje zarazenih u odnosu na populaciju a svega ~17% vakcinisanih, dok u avgustu imamo 50% vakcinisanih!". Ne shvatam kako ne vidis/ne vidite koliko su ovakvi clanci i ovakve izjave koju navedoh bez smisla...

Statistika koja je nepotpuna (i izvucena iz konteksta)sluzi za obmane narodne mase te ovakvi clanci (a i mnogi drugi koji imaju narativ druge prirode, tipa "vakcine 100% ne valjaju") su tu samo da dokazu nesto sto se ne moze dokazati nikome ko zeli da iole ukljuci mozak i razmisli malo svojom glavom.
    ---

Meni se sve nesto cini da su drzave gdje je najveci broj vakcinisanih sa Astra Zenecom trenutno u boljoj situaciji (po broju zarazenih i hospitolizovanih na dnevnom nivou) nego drzave gdje se primarno koristi Pfizer i Moderna. Barem statistika tako pokazuje a pitanje je dal' je koincidencija...
    Last edited by beatnological; 09-08-21 at 12:20.

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Ko ne vidi da je ovo sada borba za pare izmedju proizvodjaca vakcina onda ne znam sta dalje da pricamo...a zdravlje gradjana im je na n-tom mjestu...sigurno bi se mogao napraviti lijek, da ne pricam za tehnologiju koju koristi fajzer/biontech, ali onda nema desetine milijardi prihoda od vakcina...a znamo kako milijarderi pocrkase da ucine da svi zivimo bolje...

11. The Following User Says Thank You to Whisperer For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,370
    Thanks Thanks Received 
    397
    Thanked in
    241 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Ako je tako mali broj vakcinisanih zarazen u Americi, zasto je onda haos u Izraelu koji ima preko 95% stanovnista zigosano?

Moze li to neko da mi objasni?

A s obzirom da iz clanka na prethodnoj stranici (Doktor Nemanja Radojević) shvatih da kod nas visoko obrazovanih ima vrlo malo nekih 25%, ja spadam u nisko obrazovane pa ne razumijem to.

Uglavnom neki koriste za antivaksere termin debili dok drugi koriste termin visoko obrazovani za vakcinisane.

Sve u svemu trenutno su antivakseri ili nevakcinisani najveca prijetnja globalnom drustvu, da nije njih(nas) ne bi bilo ni korone!
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,219
    Thanked in
    1,558 Posts

što je najjače najveći "antivakseri" su doktori nauka, valjda ljudi imaju profesionalnu deformaciju da nešto istražuju pa tako mogu da vide da nije baš sve kao što im se priča sa TVa

https://www.cmu.edu/dietrich/news/ne...hesitancy.html

"by May PhD’s were the most hesitant group. "

Thanks Thanks Given 
    9,603
    Thanks Thanks Received 
    5,977
    Thanked in
    2,280 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    Ako je tako mali broj vakcinisanih zarazen u Americi, zasto je onda haos u Izraelu koji ima preko 95% stanovnista zigosano?

Moze li to neko da mi objasni?

A s obzirom da iz clanka na prethodnoj stranici (Doktor Nemanja Radojević) shvatih da kod nas visoko obrazovanih ima vrlo malo nekih 25%, ja spadam u nisko obrazovane pa ne razumijem to.

Uglavnom neki koriste za antivaksere termin debili dok drugi koriste termin visoko obrazovani za vakcinisane.

Sve u svemu trenutno su antivakseri ili nevakcinisani najveca prijetnja globalnom drustvu, da nije njih(nas) ne bi bilo ni korone!
    Dogovorite se koliko je vakcinisanih u Izraelu... Nsx kaže 60%, ti 95%, to izgleda kako kome odgovara u trenutku...

Sent using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,357
    Thanked in
    1,204 Posts

Ne znam sto je ova fama ovolika oce li se ko vakcinisat ili nece, dje to pise da vakcinisani ne prenose virus, ne mogu da dobiju tezu sliku i zavrse u bolnicu...govorili su vakcina ce da sprijeci transmisiju (nije tacno, cak neki idu toliko daleko da ona izaziva mutaciju i nove sojeve), zatim da je 98% efikasna (nije tacno, pokazalo se da je stvarnost neka oko 60%), govorili su da cak ko je prelezao koronu i primi fajzera imace dozivotni imunitet (opet laz), znaci sve sto su pricali je laz i sad treba neko posle toga da kaze ma nema veze daj taj eksperiment pa sta bude...ja sam prelezao koronu bez ikakvih posledica i znam dosta mojih vrsnjaka i mladjih koji su bez ikakvih problema prelezali a nisu se vakcinisali, e sad smatram da stariji ljudi i hronicni bolesnici bi trebalo da prime jer je njima svaka prehlada rizicna pa tako i ovaj virus koji izgleda odma trigeruje slabe tacke u organizam i napravi ogromnu stetu, sto kod mladih i zdravih ljudi nije tako, vec kao obicna prehlada.
    E sad sto je tolika pomama da se vakcinisu mladi zdravi ljudi (da ne pominjem djecu sto mi je tek besmisleno) stvarno mi nije jasno, kad vidimo da skoro svi umrli kod nas su stariji ljudi ili hronicni bolesnici, tako da skalajte malo, ja kao osoba koja je prelezala koronu i dalje kad ulazim u zatvoreni prostor nosim masku, izbjegavam guzve, dok ce vakcinisani sad da se raspistolje jer vecina gradjana ovdje misli da vakcina te stiti od virusa tj. da ne moze da se zarazi i kad pokusas da objasnis da nije tako nego da pomaze u nekim procentima da sprijeci teze oboljenje smiju ti se i misle da si lud i budala, ali dobro to je drzava kriva koja ni sama ne umije da objasni kako vakcina zapravo funkcionise, onda niko vise ne prica o jacanju imuniteta, nikakvih emisija nista, samo vakcinisi se i to je to, ako da ce to nesto da rijesi, a vidimo da svudje po svjetu je opet haos dje je stopa vakcinisanih ogromna, znaci nista ne rijesava...
    Mene isto tako interesuje lijek Ivermektin, zasto je odjednom proglasn kao smrtonosan, zar nisu Trampa lijecili i pokazali da je efikasan, zasto niko ne prica o lijeku u vidu obicne tablete vec samo vakcine vakcine, treca, cetvrta peta doza i osmjeh na licima farmaceutsdkih kuca jer ce imati prihoda 40 milijardi, presmijesno...
    Meni je indikativno kako vjerujete apsolutno svakom tekstu koji pročitate o štetnosti vakcine, ili o njenoj neučinkovitosti, ili lošim procjenama o njenim efektima i sl, nebitno je ko je izvor, da li je vjerodostojan ili ne, poznat ili ne, marginalan ili ne, ali zato ako pročitate da je taj Ivermektin smrtonosan (to si ti ovdje napisao ja to niejsam vidjela niti sam tražila) onda to ne razumijete i naravno ne vjerujete tj čvrsto vjerujete da je lijek broj jedan za koronu....halo, studio?

Ko ne vidi da je ovo sada borba za pare izmedju proizvodjaca vakcina onda ne znam sta dalje da pricamo...a zdravlje gradjana im je na n-tom mjestu...sigurno bi se mogao napraviti lijek, da ne pricam za tehnologiju koju koristi fajzer/biontech, ali onda nema desetine milijardi prihoda od vakcina...a znamo kako milijarderi pocrkase da ucine da svi zivimo bolje...
    Potpuno sam, saglasna i vjerujem da se čak dosad i mogao "izmisliti" lijek za koronu, i to vrlo učinkovit, ali brate, nije izmišljen?! Ili jeste, ali "neko" ne želi da ga pokaže zarad profita koji ostvaruje vakcinama, i što da radimoo ti i ja da sačuvamo svoje živote? Da iz inata ne primimo vakcinu jer smo svjesni da je to veliki biznis i da milijarderima time što pristajemo na vakcinu punimo dzepove? Što ja imam od toga? Koronu po drugi put koju vjerujem ne bih pretekla ako bi me istim intenzitetom napala? PA izvini, ne bih....ostaje mi vakcina za sad...a sjutra ćemo da vidimo što će biti...
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

da ovoliko odraslih muškaraca se boji boce meni je nevjerovatno...

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Ja sam se vakcinisao i sam za to, ali mi se cini da drzave svojim djelima dosta daju goriva anti vakserima.
    Hasta siempre!

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,924
    Thanked in
    1,452 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Meni je indikativno kako vjerujete apsolutno svakom tekstu koji pročitate o štetnosti vakcine, ili o njenoj neučinkovitosti, ili lošim procjenama o njenim efektima i sl, nebitno je ko je izvor, da li je vjerodostojan ili ne, poznat ili ne, marginalan ili ne, ali zato ako pročitate da je taj Ivermektin smrtonosan (to si ti ovdje napisao ja to niejsam vidjela niti sam tražila) onda to ne razumijete i naravno ne vjerujete tj čvrsto vjerujete da je lijek broj jedan za koronu....halo, studio?
    Juzna Afrika: https://www.thesouthafrican.com/life...-it-dangerous/

Inace, nisam htio da pominjem ranije, da me ne optuze da me placa Pfizer, ali jedna od najvecih studija o benefitima ivermectina je povucena zbog plagijata i drugih problema sa podacima, a dobar dio drugih studija se oslanjao upravo na podatke iz ove velike studije: https://www.medpagetoday.com/special...clusives/93658

The study was one of the largest ivermectin trials in the world, and has been included in two recent meta-analyses (Bryant et al. and Hill et al.) that received much attention for their positive results -- particularly the Hill review, which had been anticipated by a U.S. group that has long promoted ivermectin.
    Some have questioned whether the positive conclusions of those meta-analyses would still stand when the Egyptian study is removed.
    Kao dokazano efikasno sredstvo u borbi protiv korone trenutno postoje samo vakcine i vitamin D. A posto izlozenost Suncu ne garantuje svima jednaku i dovoljnu kolicinu vitamina D, valjalo bi vam da se dozirate malo vitaminom iz bocice.
    Look upon my works ye mighty and this pear...

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Samo jedno pitanje ne pokusavajuci uopste da osporim ovaj clanak. Jesil' svijestan kako izgleda krvna slika u vecini slucajeva za post COVID19 srednje-teze slucajeve?

Jedan hint: enzimi jetre su u totalnom haosu dugi, dugi period. Za ovo nam ne trebaju nikakva istrazivanja iz svijeta, dovoljno se konsultovati sa bilo kojim doktorom sa nasih prostora i vidjet ces sta ti kazu. Takodjer ovo pricam iz iskustva, kako licnog, tako i od par poznanika koji su imali teze simptome u februaru.

Inace, po 1001. put. Cijela WHO preporuka protiv Ivermektina je bazirana na fake istrazivanju, cudno kako se to vecinom zaobilazi.
    https://www.wsj.com/articles/fda-ive...ce-11627482393

Thanks Thanks Given 
    9,031
    Thanks Thanks Received 
    6,495
    Thanked in
    2,544 Posts

Idemo vakcinacijaaa

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

22. The Following User Says Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,924
    Thanked in
    1,452 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Samo jedno pitanje ne pokusavajuci uopste da osporim ovaj clanak. Jesil' svijestan kako izgleda krvna slika u vecini slucajeva za post COVID19 srednje-teze slucajeve?
    Znam da korona moze da upropasti organizam, o tome i pricam konstantno. Ovaj clanak sam samo postavio zbog zvoncice, nemam predstavu da li su navodi u njemu tacni.
    Look upon my works ye mighty and this pear...

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    840
    Thanked in
    534 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post

Jedan hint: [B]enzimi jetre su u totalnom haosu dugi, dugi period.
    Možda da uporedimo sa stanjem pacijenta koji nije bolovao kovid ili bio zaražen, kako neki vole da naglase razliku, ali jeste vakcinisan, pa da se zapitamo zašto bi iko rizikovao da se zarazi nevakcinisan uz sve ove mane koje se pripisuju vakcinama ako su vakcine dostupne? I da u jednoj kontrolnoj grupi budu ljudi koji su preventivno ili nakon zaraze pili ivermektin?

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,219
    Thanked in
    1,558 Posts

zato što je to njihov lični izbor na koji imaju potpuno pravo, isto kao što mogu da odbiju bilo koju drugu medicinsku intervenciju (što se dešava pogotovo kod starijih ljudi)

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by NotRobot View Post
    Možda da uporedimo sa stanjem pacijenta koji nije bolovao kovid ili bio zaražen, kako neki vole da naglase razliku, ali jeste vakcinisan, pa da se zapitamo zašto bi iko rizikovao da se zarazi nevakcinisan uz sve ove mane koje se pripisuju vakcinama ako su vakcine dostupne? I da u jednoj kontrolnoj grupi budu ljudi koji su preventivno ili nakon zaraze pili ivermektin?
    Da je srece upravo takve studije bi se i radile, kao i mnoge druge. Da je srece ne bi se pojedini lijekovi markirali kao "nepogodni" na osnovu laznih istrazivanja. Da je srece ne bi se vrsila opstrukcija svega sto nije Pfizer/Moderna. Da je srece ne bi se vrsila segregacija drustva po pravilima koja nemaju dodirne tacke sa realnoscu.

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    840
    Thanked in
    534 Posts

I opet - ovdje nije u pitanju bilo koja medicinska intervencija nego veoma zarazna sistemska bolest. Taj koji neće da primi vakcinu jer mu može biti sigurno neće da odbije hospitalizaciju, liječenje, naše sveukupne resurse kad mu zatrebaju a koji se troše već dvije godine.

Možda je rješenje da svako ko želi sa ovim sam da se nosi i ima cunning plan zaista sam to i radi? Jednostavno se odrekne svega što može da ugrozi druge.

Page 92 of 175 FirstFirst ... 4282888990919293949596102142 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)