Dobar je i Mahle, kao i Wahler
350e
Priznao mi je te dizne od 103kw (bile su ispravne) i dodao sam mu po 20e po dizni (za dvije - 40e ukupno).
A dogovor je, prije skidanja dekla, bio 80e po diznama da se podese, da se ociste sicevi dizni. Medjutim kad je skinuo vidio je da su dvije od 103kw, umjesto 125kw.
Ljudi, ima li neko da ugradjuje senzore za parkiranje i naprijed i pozadi? U pitanju je passat b6 2008. godiste.
Ne bih one obicne kineske, vec fabricke ako je to moguce?
Fabricke. Zaboravi odmah.
Nemoj me pitat zasto.
Prema tome, šta da ti kažem?
preskupi plus kupusanje pola instalacije i vjerovatno mijenjanje i kodiranje canbus modula i ostalo
Ugradio ja na golfa 7 fabricki set. Prejednostavno. Mislim da ima i za prednje ali je to vec procedura.
f6
Pa ja sam gledao komplet branik sa senzorima, kapiram da treba instalacija da se dovede do racunara, ali je li moguce da je to tolika peripetija???
Ako budem stavljao i prednje, treba da ugradim ono dugme za gasenje beep-a.
Auto je dobro opremljen, ali nema senzore.
Cudno mi sto gledam iste passate nemaju ni pola opreme kao ovaj moj i imaju senzore i naprijed i pozadi. E ne znam kojom su se logikom vodili ovi iz vw![]()
Ugradi pozadi. Dugacak je onaj auto za pozadi da ih nema
Kupio na ebay fabricki set za nekih 100e. Sa upustvom. Ugradio sam.
f6
Neko mi kaze da fabrika ostavlja instalaciju do branika, ukoliko nema senzora. Je li to istina?
Eto tvoj golf je ipak dosta novije auto, kakvo iskustvo si imao? Ili mora da se rasturi sve do samog kompjutera?
Za pocetak bih stavio pozadi, mada i naprijed bih odradio, ako mi se ovo pokaze ok.
Ma kapiram to, nego cesto srijecem tako bzv neku opremu a ima senzore i onda vidim neku dosta jaku opremu a nema senzore, ne mogu da vjerujem da to nisu standardizovali na te malo jace opreme. Ko daje 30+ hiljada za novi passat, vala ce doplatiti i te senozre koji fabriku ne kostaju previse...
Hvala na info, pisao sam mu, mada bih radje ako neko slicne stvari radi a da je iz cg. Sad se polako komplikuju stvari oko Korone, vjerujem da se nece brzo ni po crnoj gori "slobodno" krecati. Ali eto, ajde da vidimo sto ce ponuditi covjek, pa se mozda iscimam da odem i do gore.
Jedno pitanje za mehanicare. 1.6 tdi CAYC podize temperaturu do 110 pa je vrati, zamijenjen termostat, crijeva meka ne pumpa ih, protok vode na ono povratno crijevo na bocu ok, kad ukljuci ventilatore gornji dio hladnjaka mlak. Jeste li imali kakvo iskustvo sa ovim?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Taj motor ima najkomplikovaniji rashladni sistem. Ima previse ventila, crijeva i termostata.
Ako su crijeva meka pri 110 C onda je sve OK sa sistemom nego te zeza senzor temperature.
Prema tome, šta da ti kažem?
Evo trenutno mi je pred rukama 20tdi ima gresku za valve coolant switch over i sija chek-MIL...
Ako taj valve ostaje zaglavljen onda ce temp ici gore do 110c
https://ibb.co/2q5s7Wb
Last edited by injection; 08-08-21 at 19:54.
Ja sam ovaj vec rijesio zuzmem mu lovu idem ca,volim kad im neko sporedni kaze da je egr crkao od 250e![]()
https://ibb.co/Xtgp3SL
Oksidirala zica od napajanja za dati coolant valve switch over a usko je vezan sa egr i vrelim gasovima recirkulisanja...
Last edited by injection; 08-08-21 at 20:26.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks