Vidim da pise 28 miliona neto dobiti, ali i dalje ne mogu da nadjem da je isplacena dividenda u izvjestaju o poslovanju
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Dividenda i ako je isplaćena nema veze sa poslovnim rezultatom. Ona tangira cash flow statement, nikakve veze sa bilansom uspjeha i profitabilnošću nema.
Tako da nema uticaja. Jbg. Đuka i Rovčo izgleda baš kanale EPCG.
Mada mi je svakako nejasno kako su uspjeli kiksat 10 mln sa 27 na Q1 svesti profit na 17 na Q2.
Kad staviš morone, sve je moguće, doduše.
ada eno po fbu mu čestitaju aktivisti DFa
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Mislim da je potpuno nebitno dje je Raonic, dokle god se na favorizuje jedna strana, jer od kako je Sundic dosao primat je imao komitski narativ (od gubljenja izbora), prije izbora tema su bile litije i famozna "ucesnik litija" etiketa koja je karakterisala sve one koji su bili suprostavljeni rezimu.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
z
Kad je bila Kadija urednici su bili, ako se ne varam, postojeci ljudi iz televizije, pa taman se moze reci da su vijesti RTCG bile najobjektivnije dugi niz godina.
Uostalom, sam si rekao, DF ce vjerovatno za mjesec dana promijeniti plocu ukoliko im ne bude islo na ruku.
Ono sto mi je interesantnije je sto se odjednom pokrenulo vise stvari - RTCG, Tuzilacki savjet i ona Dritanova vijest o ministrima.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
A mislim da ipak malo ima, ako su povukli 30 miliona iz banke, vjerovatno je postojao neki godisnji finansijski prihod od toga. Nisu drzali te pare za lijepe oci. Tako da je sigurno bar pola miliona manje godisnje.
A sa druge strane ne pretjeruj. 28 miliona je godisnja neto dobit, a ne kvartalna.
Bar to nadjoh kad si mi rekao da pogledam, pa pogledah.
Za godinu je bio 28 miliona dobiti, tako da si se i ti malo zaletio u citanju, kao i ja.
Po ovome poslovni prihodi ce biti veci i za sad nisu izgubili nista.
Ono sto je meni vec upalo u oci, kad si me vec nacerao da gledam, je da su poslovni rashodi veci u prosjeku za oko milion ili milion i po.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Evo za Q1 falio sam nije 27 nego 23,6 MLN neto dobit.
https://mnse.me/upload/documents/iss...31.03.2021.pdf
A za Q1+Q2 odnosno na 30.06. je 17 Mln neto dobit.
https://mnse.me/upload/documents/iss...30.06.2021.pdf
Što znači da su kiksali 6 Mln.
Ima smisla da im pada finansijski prihod, ali im nije ključan.
Vidjećemo dalje svakako što će se dešavati.
Vidim da nisu smanjili trošak zarada. A novi su vjerovatno za sada preko agencije, pa je teško to vidjeti i bilanse.
Ode na druge stavke, vjerovatno ostali rashodi.
Za tri kandidata (od preostalih članova do 11 postoji koncenzus), a to su:
Siniša Gazivoda,
Miloš Vuksanovića i
Filip Jovović.
Za tužilački savjet su prijavljeni još:
Nikola Bulatović,
Marica Babović,
Danijela Bulatović,
Nevenka Božović Jovović,
Balša Dragović,
Borivoje Đukanović,
Maja Zeković,
Dalibor Kavarić,
Elvis Duraković,
Nikola Medojević,
Zdenka Perović,
Jovan Poleksić i
Savo Šofranac.
Hoće li ili neće Nikola Bulatović biti četvrti član kojega će izabrati u TS zaista ne znam, to je tačka sporenja između Demokrata i DF. Lično nemam stav niti sam se puno zanimao, vidjećemo kada bude glasanje ko će od nabrojanih kandidata.
Boris Marić je iz vlade jer vlada valjda imenuje jednog člana kao što imenuje i NVO (to će sigurno biti Stevo Muk jer evo upravo pročitaj da je drugi kandidat odustao).
Sent from my moto e5 using Tapatalk
milos vuksanovic je zvijer, a cini mi se da vecina advokata do sad nije imala neku bog zna kako dobru saradnju sa tuzilastvom. cak naprotiv.
naravno, ne mislim na ove advokate koji su saradjivali sa vlascu.
nothing comes from violence and nothing ever could
ne znam ko mu je tata, znam ga iz prakse. dje mu je tata bio do sad?
nothing comes from violence and nothing ever could
Boris Raonić na čestitku Bajčetića povodom izbora odgovorio sa - 'tnx, bro'. pa ovo nema niđe, i onda se pitaju kako DF
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
Prvo moraš nać ključ. Ne brigaj, ako i dalje ne ide, smislićemo nešto
Mada, ako ćemo pošteno, ipak mislim da je ta baba s krtolom mnogo bolja varijanta ovim novim skakavcima da počiste ono malo državne imovine što je starim skakavcima promaklo. Ipak je ona iz Grblja![]()
A jes prezanimljivo kako su svi ođe tako uspješno zaboravili najavu ministara ekonomskog razvoja i finansija, datu u inostranstvu neki mjesec unazad, da imaju u planu otvaranje kompanije koja će pripremiti državnu imovinu za prodaju, sa ciljem vraćanja kineskog kredita...
Pa se sad raspreda kako će ista unijet efikasnost i produktivnost i efektivnost u sistem. I jesam li ja po ključu![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Praštaj, tek sad viđeh ovo.
Da ne zalazim u ove ode vještini i hrabrosti i ispravnosti onih i ovih, samo u edukativne svrhe, kratko:
Amerika je možda najjača ekonomija u svijet ( a nije, već poodavno ), ali dolar pouzdano nije najjača valuta u svijet.
Da probam laički, da možda bude jasnije- Amerika, od kad je svijet postao jedno tržište, obara dolar da bi jačala privredu.
Još prostije: ako jedne lewiske u SAD koštaju vazda 100 dolara, one su ti danas neđe oko 85 eura u Evropu. Ako shjutra dolar padne, na 0.75 primjera radi, one će u Evropu bit 75 eura. I mnogo konkurentije domaćim robama.
Ovo je najstariji i najpoganiji i najefikasniji pljačkaški recept. Ikad. Eo već sto godina.
A tek najbolja fora, da neko unutar SAD pokuša na sličan način da povalja konkurenciju, završio bi u prdekanu na milion godina.
Elem, što bi reko Bata Stojković, nemačka medicina jeste die beste, ali dolar nije najjača svjetska valuta, nikad bio. Samo najmoćnija![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Ово што си ти исписао није у потпуности тачно.
Слажем се за ово штампање пара и да тако своју државу јачају ал курс еуро долар је лако погледати, тј историју његову. Шта хоћу да кажем је да је амерички долар до сада лако излазио на крај са еуром, јер еуро је нама битан. Није ни Европа имуна на штампање пара, у овој кризи су и они штампали.
Ниси се осврнуо на ово што сам покушао да објасним.
Ко си ти или ја или чак и Спајић да каже у којем правцу ће ићи долар или еуро. Можеш их биткоин замијенити сјутра.
Поента је да је он ризик смањио са овим потезом јер је то разуман потез. И тако треба да се управља државом а не неодговорно, као што су ови прошли.
Мени је јасно да има људи да су против политике ових или оних ал тип није с улице дошао него има невјероватно искуство у пољу финансија, све ми се чини да то заборављамо.
Зна мало више од тебе и мене.
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Sate sate sate
Evo, već se vide promjene, čak i u EPCG. Nova uprava je gadljiva na padobrane i otpremnine. Nisu kao oni prošli koji su sebi ugovarali otpremnine. Ovi su drugačiji. Ali u nekom paralelenom univerzumu.
https://m.cdm.me/ekonomija/milutinu-...nkciji-ili-ne/
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks