Quote Originally Posted by beatnological View Post
Kad otvorismo pricu oko advokata a vidim da su pojedini dobro potkrijepljeni informacijama u ovoj sferi, il' se barem tako cini, koja je procedura sa pomorcima? Kada ce pomorci doci na red barem za onih osnovnih 9%-11% koje ionako vecina ne placa?
Kad budu tražili nešto od države tipa liječenje, penzije i slično. Do tada čće biti ispod radara.

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
Ako nemas kapaciteta da shvatis kakve ovo veze ima sa Srbijom i ostalim drzavama kao i kako se advokatura razlikuje od ostalih iako su privrednici nisam ti ja kriv.

Nisi rekao da su svi Begovic ali opet ih peres sve zbog njega.

Onda kazes 10% ih duguje poreze...pa sta i da ih je 40%, duguju ljudi obracunat porez to je problem poreske sto im brze ne naplati. Dugovali bi isto i da su fiskalizovani ako ne plate na vrijeme zar ne?

Sent from my MAR-LX2 using Tapatalk
Imam ja kapaciteta više nego što ti misliš, a to nije poenta priče. I ne poteži pitanje kapaciteta forumaša.
Štajk advokata u Srbiji na koji se pozivaš ne tangira CG. Mani se zamjene teza.

Ja lijepo objasnih da nije samo Begović nego evo pozamašan broj advokata, neki su čak i vrlo ugledni i poznati u društvu a na spisku dužnika poreza tj utajivača.

Problem je veliš poreske... Lijepo. A to što im nisu prijavili račune, i pronalaze rupe u zakonima i razne malverzacije prave i zloupoterbe da im se ti računi ne bi takli slučajno to nije problem.
Na kraju, utaja poreza je krivično djelo. Advokat pravi krivično djelo.

Zamisli kolika guzica i bijendik treba da bude advokat da na isplatu od 500,000 eura da svoj privatni račun u ukrade državu za porez. To se prostim rječnikom zove lopov.

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
Ajde nas prosvijetli, kako se to advokatura razlikuje od tipa doktora.
A oni pružaju "besplatnu pravnu pomoć" a doktori samo mlate pare na kvarno.

Za razliku od advokata, doktor koji drži do Hipokrata i zakletve bi ti život spasio bez pare i dinara, što se ne može za većinu advokata reć.