E nisam znao da Ana Kolarević zastupa Karđorđeviće, e stvarno smo za sprdnju.
Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk
E nisam znao da Ana Kolarević zastupa Karđorđeviće, e stvarno smo za sprdnju.
Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk
Ja sam što se tiče tih 'plemićkih' titula i sve što ide uz to mnogo gadljiv, kraljevi i slične gluposti u 21-om vijeku.
I da se odma ogradim, nisam za vraćanje bilo kakve imovine bilo kakvim 'plemićkim' porodicama koji su opustošili i iznijeli bogatsva iz ovih država po bijelom svijetu, dje ne znaju šta i koliko sve tamo posjeduju.
Ali nije da ova inicijativa nema uporište u zakonu o restituciji, tj. nekim dijelom, jer se restitucija isplaćivala u procjenjenoj vrijednosti u obveznicama.
Ti @hercules, ne znam što će ti taj loš pokušaj trolovanja sa nekim vraćanjem imovine KP, pa da je oni dalje proslijedjuju nekome.
Zna se kako je restitucija u CG išla u svim slučajevima, država isplati, tj. daje državne obveznice ljudima koji su na sudu dobili pravo na restituciju.
Forever young, i want to be forever young
Ana je zakon
https://www.monitor.co.me/ana-je-zakon/
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Nemam ja što da mislim. Čovjek je pitao za pravni osnov vraćanja imovine i ja velim da je u pitanju restitucija.
Imovina se ne vraća po automatizmu, već onome ko podnese zahtjev. U postupku naravno dokazuješ da je ta imovina pripadala tebi, prije nego što su ti je komunisti oduzeli i nacionalizovali.
Ne sumnjam uopšte da Karadjordjevići imaju sve crno na bijelo.
Kraljeva i kraljičina plaža ne nose sigurno naziv po Josipu i Jovanki Broz, niti po Petrovićima. Budva i nije bila posjed Petrovića i Crne Gore.
To je valjda od Paštrovića kupljeno.
No, to nije bitno. Bitno je za priču da pravni osnov postoji, ali daleko je to od povoljnog ishoda za Karadjordjevice.
I ne samo za njih, vec za sve koji traze nazad imovinu svojih predaka.
I u drugim zemljama bivse YU vrda se na sve nacine po pitanju restitucije.
Vidi, drug, mogu ti reć da si promašio temu koliko si težak, pa i mnogo više.
Ja kažem jednostavnu stvar, da ova vlada ne valja, jer joj rezultata nema i sve ide u ubrzani strmopizd, a ti uru cijelu drobiš o DPSu. Ne pričamo o istom. Ili si nekome drugo na nešto drugo odgovorio.
Mogu ti i reć da ne govoriš istinu. Lako.
Prošetaj ovaj tred kolko oćeš unazad, pa viđi kako malo ko misli da je ova vlada sjajna. Svake neđelje naćeš bar po tuce postova, koje redom piše ista glava, iz koliko god raznih usta ovđe izlazili.
I svi redom čak iste rečenice sadrže, tipa ''za sada je više nego dobro'', ''obzirom na okolnosti više sam nego zadovoljan'', ''polako, sve dolazi na svoje, samo da ih još pohapsimo'', i, naravno, čuveni hajlajt, ''ja ne znam čime mi ove momke zaslužismo''.
Iskreno, mene bi bilo bar zeru neprijatno da tako ovđe pišem, pa bi bar koju mrvu što izmijenio, da ne budem tako očigledan.
Tako ko ti, recimo. Kad, reko ti ja vlada ne valja, ili ti nazvao dobar dan, a ti raspališ po DPS fukari.
A ne daj bože da napišem post o tome kako se ovđe ispira mozak praznom propagandom, ponavljanjima iste 2-3 matrice do besomučnosti, i kako se kidiše na sve što misli drugačije, i etiketira bagrom lopovskom, e tek onda, u odgovor, raspališ po tome što učinje DPS.
p.s. ovđe
mali tip za tebe, jer sam te pomenuo i ostavio ti povez ranije na onaj valutni rizik, što si ga pouzdano utvrdio na 40 meleona minusa, ali se nisi nešto javio- jesi li ukapirao zašto sam ti ostavio povez?
No i ja kupim trunje, đe bi i smio da ukapiraš, zamisli samo kako bi te raskubli da ovđe javno ukapiraš da vam je DPS uštedio desetak miliona s tim rizikom takvim. Ne smijem ni pomislit. Za tebe još i lako, mlad si i jak, ali nešto mnim da bi kimmija i skoja srce očistilo.
No dako, uz božiju pomoć, Miki nađe na kraj ipak neki način da ispane da je on to nekako sve skrojio 2015., i ipak on bude zaslužan i za taj najsjajniji potez. Kako već dolikuje.
Mogo bi ti i reć da sam ja ovđe, u svom svom pisanju, pozitivno pomenuo, SLOVOM I BROJEM, 1 ( jedan put ), kad sam im računao u zaslugu što se ovđe nije zaratilo kad je svuđe gorelo.
Bar 5-6 puta pomenuo sam im kleptokratiju, i uvođenje vrijednosnog sistema totalne vladavine mediokriteta.
Ne znam koliko puta postepeni ekonomski kliz unazad, grubo, od 2012. na ovamo.
Tri puta da ih sa vlasti niste obalili ni ti, ni skoj, ni kimmi, ni direktori ni betoni. No ja, i dvadesetak hiljada ovakvih ko ja.
To su ti oni što nikad na izbore izlazili nisu, pa onda ovaj put jesu. Ili, oni što su ih glasali, godinama, pa ovaj put nisu. Ili, što su ovaj put glasali neke druge.
Na kraju, to su ti oni isti koji će vam svu ovu praznu priču, marketing, propagande, i greške na greškama koje nikakva hapšenja ispravljat neće, rasprčit na neke iduće izbore, jednako kako su je na prošle rasprčili DPSu.
I tek tad, kad svi budu poraženi, i bivši i sadašnji, tek tad će konačno postojat naprijed.
A ja ću sa istinskim zadovoljstvo svrćat povremeno ovđe, da vidim kako se preznojavate kopajući i rukama i nogama za odbranu nekih budućih saveza i koalicija, zbog kojih bi danas ljude na strijeljanje sudili.
I tako, dosta bi ti mogo reć. Ali ne očekujem da se možemo razumjet, nažalost. Zato, ne obraćaj pažnju. Osim za ovo što sam ti u tvom originalnom postu boldovao.
Za to ti imam nešto reć da obratiš pažnju.
Lažeš. I vrijeđaš. I to olako.
I loša ti je ta priča.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Uglavnom je to kako si i rekao, samo što ne postoji nikakav osnov zq vraćŕnje imovine, jedino mogu dobiti neku protivvrijednost u državnim obveznicama.
Uostalom, zašto bi s enaslednici Karadjordjevića nečim izdvajali od bilo koga naslednika koji je u procesu restitucije nad nekom imovinom u CG?
Ja nikad neću imati problem da prebacim svoju podršku na nekog novog i boljeg. Samo dva uslova je nužno da ispuni (tzv potrebni ali ne i dovoljni uslovi). Jedan, da ne budu lopovi. Dva, da ne budu nacionalisti. I to tim redom.
O svemu ostalom se može dogovarati, sposoban, nesposban, pijan, vjernik, ateista. O ovo dvoje ne.
Restitucija imovine dinastije Karađorđević, i restitucija one ledine što su mom đedu uzeli da prođe put koji nikad nije prošo, nisu ista stvar, ni u pravnom smislu, ni u bilo kom drugom, i ne treba ih miješat.
Pretpostavljam da ima Paštrovića i ovđe, ali vjerovatno mlađih, pa niko ne odgovara na to da je ta imovina kupljena. Jer nije, dobar dio je poklonjen.
Što se tiče Karađorđevića, kao i u popriličnom broju sličnih slučajeva po svijetu, zavisiće od političke snage koju eventualno steknu. Čemu nije prevelika čansa, ali postoji.
Ako bi se tu zakon ikad do krajnosti poštovao, prvo bi morali da vrate iznešenu državnu riznicu, i skoro kompletnu zlatnu rezervu, jer im nisu bile u ličnu svojinu. Pa onda da progovore.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Ana je najbolji advokat u Crnoj Gori. Ima i ćagu za to
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...jbolji-advokat
To je ono platiš par hiljada $ i dobiješ lijepo dizajnirani certifikat.
To su veliki kompleksi malih ljudi.
Pretpostavljam da postoji imovina koja se može vratiti, a postoji i ona koja se iz nekog razloga ne može vratiti vlasniku, bilo da je uništena, ne postoji više ili je zakonom postala neotudjiva drzavna imovina od nekog znacaja. Tad se valjda radi kompenzacija.
Ne trebaju Karadjordjevici biti ni privilegovani ni diskriminisani u odnosu na ostale gradjane.
Meni je samo blago rečeno čudna reakcija pojedinaca na izjavu Carevića.
Kao da nikad čuli za restituciju nisu, već misle da Bato hoće crnogorsku zemlju pokloniti mrskim okupatorima.
To što ti pišeš nikakve veze s pravom nema, već s nekim tvojim ličnim stavovima i vidjenjima i političkim gledištima.
Ista je potpuno zakonski ledina tvog djeda i ledina Karadjordjevica.
Da li su Paštrovići neku ledinu prodali ili poklonili, takodje sa aspekta restitucije nije mnogo bitno.
Bitno je da postoji ugovor o poklonu i vlasnički list.
Eto Bato Carević kaže da je pošteno plaćeno i ja mu vjerujem. Možda je našao nešto ovih dana u opštinskoj arhivi.
Što se zlata tiče, ono se valjda nalazi deponovano u trezorima američkih federalnih rezervi.
Svakako je bolje bilo skloniti zlato iz zemlje, nego ga ostaviti Nijemcima. Dovoljno su opljačkali u dva rata.
Možda ti ne mislis tako.
Pa vidiš li da pojedini i nisu nikad čuli za restituciju?
Mada mislim da ne postoji imovina koja se može vratiti, i mi smo porodično u procesu restitucije, imovina, tj. zgrada je ista kao i tada, u opštinskom vlasništvu, ide se na kompenzaciju u obveznicama.
Ne mogu biti objektivan po pitanju kraljevskih porodica, jer imam veliki animozitet prema istima, jeste licemjerno jbg, ali ne bih volio da im se išta da, tek pogotovo imovina, ali zakon je zakon, to jeste, i ako pokrenu postupak, i imaju sve 1/1 na papiru, imaju svako pravo na obeštećenje.
@buva odlično ti je rekao, te tvoje projekcije nikakve veze sa pravom nemaju, ako imaju ugovor o poklonu čisto na papiru, pravno se gleda da je njihova imovina.
Taj zakon kakav je donešen je preloš, da ne rečem i tada da je donešen zbog jednoga čovjeka a ima godina od tada mašalaa.
Nije trolovanje, nego samo analogijom idemo u suštinu i konačnog vlasnika.
A baš se ne zna vjeruj mi. Karađorđevićima su imovinu oduzeli komunisti i SFRJ. Pravni nasljednik SFRJ je ko? E ti isti neka im i vrate to što su im oduzeli, naravno kad oni vrate svozlato koje su dijelom izbačali prije no su uzlećeli sa teritorije svoje kraljevine.
A što se tiče vraćanja, najbolje bi bilo da im vratimo cijelu CG koju su znamo odlično kako dobili pod svoje okrilje.
To je valjda kupljeno? Pa ili jes ili nije. Ne može bit valjda u pravno poslu no se barata činjenicama.
Za početak je tamo bio i ljetnjikovac Kralja Nikole prije nego mu je unuk stigao u CG i postao kralj umjesto kralja.
Vratio bih ja i jedinima i drugima, kad oni vrate što su njihovi preci sve nacionalizovali.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
I da ne bude da samo kritikujemo Vladu. Evo su zadali zadatak Damjanoviću:
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...ih-privrednika
Od DPS kontrola teško damogu biti gori. Da vidimo što će biti od ovoga.Vlada je, kako je saopšteno, zadužila Upravu prihoda i carina i Upravu za inspekcijske poslove da od danas preduzmu sve neophodne mjere i otpočnu sa sprovođenjem detaljnih kontrola i pojačanog nadzora poslovanja poreskih obveznika.
“Naročito sa aspekta primjene Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, kao i detaljnih kontrola prije svega onih privrednih društava, koja su u prethodnim godinama svojim poslovanjem, bila privilegovana, stvarajući na crnogorskom tržištu monopolski položaj”, navodi se u saopštenju.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Jel ono jos Zugic guverner CBCG? Jos samo brata da mu postave u PK i da je vjecna...dajte jos Brana da uglavimo nedje u turizam...
Sudski proces (odnosno prva potražnja na osnovu restitucije) za Karađorđeviće traje od 2005 god. U međuvremenu ih je počela zastupati Ana Kolarević. Nije sve tu čisto, jer pisanog traga o poklonu nema. Da, nešto su kupili i nameravali da kupe, ali to je sitnica. Neformalno je postignut dogovor da se Karađorđevići obeštete (ne pitajte po kojem osnovu, ne znam) preko ove zgrade što se radi u Miločerskom parku. No, sada je to dovedeno u pitanje pa se koriste neki drugi aduti...
Sent from my moto e5 using Tapatalk
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...skupstina-cute
Opa kod Bojanića se čita forum i prate moji postovi![]()
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Ne brinite se vi za Miločerski park i Karađorđeviće, neće Ana Kolarević to dati.
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks