Page 67 of 139 FirstFirst ... 175763646566676869707177117 ... LastLast
Results 1,651 to 1,675 of 3468

Thread: Buducnost parlamentarnog zivota u CG 2020-2024

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Potpuno druga dimenzija u odnosu na to.

ASK se tretira Zakonom o sprječavanju korupcije, osnivač je Parlament (kome odgovara i koji uspostavlja članove Savjeta) i ima svoje zakonom određeno ustrojstvo i odgovornosti.

Abazovićevo čedo je ad hock privremeno tijelo, osnovano uredbom vlade, pod direktnom kontrolom izvršne vlasti (što je nonsens, s obzirom da je njegov zadatak da kontroliše i vladu), koje ne odgovara nikom osim Abazoviću, čiji kabinet, po pomenutoj uredbi, direktno bira članove NVO.

Dakle, Ćalović i Muk su vladini funkcioneri (za razliku od članstva u Savjeta ASK, kada to nije bio slučaj).

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
    Vjerovatno si u pravu, ali koliko vidim više krpi MANS vladu što se tiče nekih stvari, dostave dokumentacije, transparentnosti, načina usvajanja tužilačkih zakona, nego pojedini DPS glasnogovornici čija priča nema težinu nikakvu, što zbog lica koja izdaju "saopštenja", što zbog stvari koje zamjeraju.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Meni je, sa jedne strane, drago da su se NVO vedete, što ti reče, outovale i poštujem da ljudi koji su do sada samo kritikovali preuzmu neku odgovornost (ako se to tako može reći).

S druge strane, možemo li više reći da je NVO kredibilan i nezavistan? Pa, teško.

A to je ono što nam treba.

Što se tužilačkih zakona tiče, treba reći da je upravo ideju o smjeni Katnića i izboru novog VDT na način da se zaobiđe 2/3 ili 3/5 većina iznijela Vanja Ćalović. To što su kasnije stigle macole i šamari iz EU, pa je odjednom promijenila ploču je druga stvar.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Potpuno druga dimenzija u odnosu na to.

ASK se tretira Zakonom o sprječavanju korupcije, osnivač je Parlament (kome odgovara i koji uspostavlja članove Savjeta) i ima svoje zakonom određeno ustrojstvo i odgovornosti.

Abazovićevo čedo je ad hock privremeno tijelo, osnovano uredbom vlade, pod direktnom kontrolom izvršne vlasti (što je nonsens, s obzirom da je njegov zadatak da kontroliše i vladu), koje ne odgovara nikom osim Abazoviću, čiji kabinet, po pomenutoj uredbi, direktno bira članove NVO.

Dakle, Ćalović i Muk su vladini funkcioneri (za razliku od članstva u Savjeta ASK, kada to nije bio slučaj).

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
    Prazna priča.

Ćalović je godinama bila i član Markovićeve nacionalne komisije za borbi protiv korupcije, ali nekako to tada DPS nije interpretirao kao svrstavanje na njihovu stranu

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Meni je, sa jedne strane, drago da su se NVO vedete, što ti reče, outovale i poštujem da ljudi koji su do sada samo kritikovali preuzmu neku odgovornost (ako se to tako može reći).

S druge strane, možemo li više reći da je NVO kredibilan i nezavistan? Pa, teško.

A to je ono što nam treba.

Što se tužilačkih zakona tiče, treba reći da je upravo ideju o smjeni Katnića i izboru novog VDT na način da se zaobiđe 2/3 ili 3/5 većina iznijela Vanja Ćalović. To što su kasnije stigle macole i šamari iz EU, pa je odjednom promijenila ploču je druga stvar.
    Nikad nije promijenila ploču, i posle EU kritika se na TV javno zalagala za ovo rešenje.

Na kraju je to njeno rešenje i prošlo, a EU ga je očigledno prihvatila. Svi se sjećamo DPS zapomaganja da ih je Venecijanska komisija izdala svojim zadnjim, blagim mišljenjem.

5. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    767
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    79 Posts

Ovak kadar URA je ispred vremena i prostora za jedno 15-20-tak godina tako da ce tesko nesto znacajnije napraviti ali svakako za URA, moze se rec osvjezilo je…

Sent from my iPhone using Tapatalk

7. The Following User Says Thank You to _posmatrac For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

A koliko spinuješ i manupulišeš, pa nevjerovatno prosto.

Kao što rekoh, nije u pitanju nikakva navionalna komisija, nego tijelo Agencije za sprječavanje korupcije - Savjet ASK.
    Tijelo nije Markovićevo, ni Krivokapićevo, već je osnivač Skupština Crne Gore, koja, na osnovu zakonom definisane procedure, bira članove Savjeta, koji bira direktora ASK.
    Rad ASK je regulisan Zakonom o spriječavanju korupcije (odgovornost, nadležnosti, procedure itd).

Ovo Abazovićevo... Je Abazovićevo. Njegov pokušaj ličnog ASK-a, u svrhe njegovog PR-a. Zašto NVO žrtvuju svoj kredibilitet u te svrhe, meni nije jasno, ali njihov izbor.

Kad smo kod potrpredsjednika influensera, da li ste snimili (pun intended) da ga prati video produkcija (naravno, o našem trošku), dok zasreće po samitima ove zvaničnike i ide u posjete?

Što se više trudi da izgleda ozbiljno, sve više to djeluje apsolutno diletantski i budalasto. Samo još fali da pozove na lajk, šer i subskrajb.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Quote Originally Posted by _posmatrac View Post
    Ovak kadar URA je ispred vremena i prostora za jedno 15-20-tak godina tako da ce tesko nesto znacajnije napraviti ali svakako za URA, moze se rec osvjezilo je…

Meni se čini da je najveći problem URA-e sam Abazović i da je čitava partija njegov talac.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    4,309
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Meni se čini da je najveći problem URA-e sam Abazović i da je čitava partija njegov talac.
    Pa e, 'bitanga' je problem, kako ga nazva tvoj sef.

Kad krene da se odmotava Mozura... Sa reformisanim sudstvom i tuzilastvom...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

11. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Zvacemo radojku rutovic i ivanu sebek da odrade produkciju sledeci put

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

problem je što Abazović više nema priču kao tokom kampanje i onih par pojavljivanja u Skupštini. a nema više ni skandiranja po PG i slikanja po kafanama. Abazović je zaboravio da narod ođe ima kratko pamćenje

Тapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Pa e, 'bitanga' je problem, kako ga nazva tvoj sef.

Kad krene da se odmotava Mozura... Sa reformisanim sudstvom i tuzilastvom...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    Je li tvoj lični demokratski kapacitet zaista toliko nizak, a pizma ogromna, da prosto ne možeš da prihvatiš da postoji drugačije mišljenje od tvog, koje nije plaćeno, potkupljeno ili po instrukciji/naređenju? A joj, kako pade na žrtveni sto uskoumnosti a da metak nisi ispalio

Žalosno, zaista.

A mislim da će se "moj šef" naježiti od ovih prijetnji. Još ove zlokobne tri tačke.... Gore nego da si završio rečenice.

Što se Abazovićevih video uradaka tiče, ako vam ovo odgovara, onda ok. Makar je pogodio ciljnu grupu. I to nešto govori. Meni, ipak malo vrijeđa intelegenciju.
    In vino veritas

15. The Following User Says Thank You to johnny bravo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

A DPS/SDP/BS patriJotizam ne vrijeđa.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

A koliko spinuješ i manupulišeš, pa nevjerovatno prosto.

Kao što rekoh, nije u pitanju nikakva navionalna komisija, nego tijelo Agencije za sprječavanje korupcije - Savjet ASK.
    Tijelo nije Markovićevo, ni Krivokapićevo, već je osnivač Skupština Crne Gore, koja, na osnovu zakonom definisane procedure, bira članove Savjeta, koji bira direktora ASK.
    Rad ASK je regulisan Zakonom o spriječavanju korupcije (odgovornost, nadležnosti, procedure itd)...
    Nije sramota ne znati, sramota je odbijati da naučiš

Kad kažem Markovićeva nacionalna komisija - mislim Markovićeva Nacionalna komisija za borbu protiv korupcije. Ćalović je godinama bila član te vladine komisije.

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...aliceve-svadbe

Ali to DPS ne interpetira kao da ih je Ćalović tada podržavala.

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Quote Originally Posted by Babbo Natale View Post
    A DPS/SDP/BS patriJotizam ne vrijeđa.
    jednako vrijeđa. ja sam dugo ođe podržavao Dritana i branio. ali momak je toliko kikseva imao da se tu nema šta više puno braniti. imali su najbolje karte posle 30. avgusta i svaku su loše odigrali. Banjo Radulović je sam zaposlio više ljudi no URA, toliko su jaki trenutno

Тapatalk

19. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    767
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    79 Posts

Outline upravo si sebi zabio autogol ka onaj golman Španije.

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Quote Originally Posted by _posmatrac View Post
    Outline upravo si sebi zabio autogol ka onaj golman Španije.

Bukvalno.

Ljudi očekuju neki magični štapić u državi zarobljenog tužilaštva, pravosuđa i dobrim dijelom policijskog aparata.

Sude Zdravku, Aleksi i Dritanu nakon 6-7 mjeseci na vlasti koja je bukvalno neprestano opstruirana i rušena kako od strane opozicije (DPS) tako i od njihove agenture u vlasti (DF).

Vlada je rušena bukvalno od prvog dana. DPS je nakon toga krenuo da ruši skupštinu (bojkot), a onda mu se njegova agentura u vlasti (DF) pridružila.

I onda ne valja Dritan, ne valja Aleksa, Krivokapić previše ide u crkvu, loše kartaju itd.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    jednako vrijeđa. ja sam dugo ođe podržavao Dritana i branio. ali momak je toliko kikseva imao da se tu nema šta više puno braniti. imali su najbolje karte posle 30. avgusta i svaku su loše odigrali. Banjo Radulović je sam zaposlio više ljudi no URA, toliko su jaki trenutno

Тapatalk
    Quote Originally Posted by outline View Post
    Banjo Radulović je sam zaposlio više ljudi no URA, toliko su jaki trenutno

Тapatalk
    Po meni je ovo plus za GP URA, a velika sramota je to što radi Banjo Radulović i generalno DF, a ni Demokrate ne zaostaju previše.

E sad što smo mi toliko siromašno društvo, ekonomski i mentalno, da nam je najbitnije da uvalimo neđe člana familije... i da onaj ko nam to "završi" je najbolji, to dovoljno govori i o nama samima i o razlozima zašto smo tu đe jesmo.

Pa dok se namire zaslužni iz stranke i oni što donose glasove, stručan kadar kome je ispod nivoa da se prlja kroz stranačke kombinatorike ne može da dođe u poziciju da nešto proba da mijenja.

Mugabe bi nam trebalo tri decenije da vlast promijenimo da se narod nije tako lako prodavao za mrvice sa stola.

Ova vlada ne bi ni ovoliko potrajala da nijesu namireni pojedinci iz stranaka. Zamisli tek kolika bi paljba bila da nisu mogli ni da prismrde u OD i na direktorska mjesta. Iako smatram da nije trebalo puštiti stranke da kadriraju uopšte, na žalost sam svjestan da to ne bi moglo da prođe, jer bi se narod sam digao da brani prava stranačkih funkcionera da zauzmu busije. Toliko smo ludi. Evo izgiboše pojedini da opravdaju kako ipak treba dati šansu političarima bez ikakvog iskustva u materiji da vode ministarstva. Jedino što je dobro je što ne vjeruju jedni drugima i što je to dobar sistem međusobne kontrole.

23. The Following 3 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

@johnny bravo @Gagarin

Pitanje za vas dvojicu. Da li mislite da je DPS, ovoliko korumpiran i sa potpunom partijskom kontrolom nad institucijama, bio u stanju da uvede Crnu Goru u EU? Ali ono ikad?

Mislim da je DPS imao šansu, da su prepustili Lukšiću da vodi stranku i državu, da nisu dirali RTCG, ASK i riješili aferu Snimak na način da sankcionišu pojedine i sklone iz stranke sve sa tog snimka. Ne kažem da je Lukšič cvećka, ali sa njim je EU htjela da radi. Ali da se ne vraćamo u prošlost, znamo što se izdešavalo i da je "šef" jednostavno morao da se pita za sve. Pa je uradio sve kontra od onog što je trebalo i odlučio da Veljović i Lazović vode borbu protiv organizovanog kriminala, a Katnić i Medenica pravosuđe. Mislim...

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,742
    Thanked in
    1,573 Posts

Bukvalno.

Ljudi očekuju neki magični štapić u državi zarobljenog tužilaštva, pravosuđa i dobrim dijelom policijskog aparata.

Sude Zdravku, Aleksi i Dritanu nakon 6-7 mjeseci na vlasti koja je bukvalno neprestano opstruirana i rušena kako od strane opozicije (DPS) tako i od njihove agenture u vlasti (DF).

Vlada je rušena bukvalno od prvog dana. DPS je nakon toga krenuo da ruši skupštinu (bojkot), a onda mu se njegova agentura u vlasti (DF) pridružila.

I onda ne valja Dritan, ne valja Aleksa, Krivokapić previše ide u crkvu, loše kartaju itd.
    Znaci vlada ne moze naprijed jer je busi opozicija ?

Becicu su crveni obrazi jer ga ogovaraju…

f6

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Bukvalno.

možeš ti to mnogo bolje. otkrio si sve karte kad si Ustav Crne Gore nazvao ustavom DPSa. to samo pišu vjerni fanovi Mande i Slavena.

isto tako, ako je ko branio, i brani, Vladu i premijera to sam ja. odlično znam ko im ne da radi. kako DF minira rad ministrima koji se trude da poprave stvari u ovoj selendri. to o odlasku Krivokapića u vjerske objekte ja nisam pričao, moraćeš za to nekog drugog tražit.

Dritan je bio najpopularnija osoba u CG od 30. avgusta. svi su o njemu pričali/pisali. skandirali mu ime oni koji su URAu pljuvali tokom kampanje i pisali kako su izdajnici i kako će zajebat DF, 100%. da li je imao dobrih poteza - svakako da jeste. ali imao je mnogo grešaka. to ako vi mislite da klimate glavom jer su sad novi naši, pa nema veze što se griješi, to je vaš problem. Milatović, Sekulović, Injac i Srzentić su brutalni. njih DF najviše napada. možemo i o tome koga je DF postavio za direktore, sve stručnjaci, ali za ništa

Тapatalk

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Kako su se ovi stočari osmjelili da kritikuju expertsku vladu, bogme nijesu ovako grajali na Simovića i Ivanovića.

A i ptice na granu znaju da sve loše za poljoprivredu u CG je uradila prethodna vlast u zadnjih 20godina. Kao i za čitavu ekonomiju.
    Sve više vjerujem da Vlada Mila Đukanovića nije trebala da dozvoli ovako i ovoliko slobodno tržište, iako nisam protiv njega, daleko od toga. Premala smo mi zemlja bili da igramo po pravilima većih država.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

od 20-tog minuta, braća Marković graju na novu vladu.

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Po meni je ovo plus za GP URA, a velika sramota je to što radi Banjo Radulović i generalno DF, a ni Demokrate ne zaostaju previše.

sistem je takav da su ljudi navikli da dobijaju posao na određeni način. URA kao stranka koja ima 4 mandata sem ljudi koje je Dritan u kabinet ubačio vrlo malo zapošljava. Banjo Radulović koji ima 20tak glasova je zaposlio sve, iz prostog razloga jer je u DF. Demokrate se danima prozivaju sa kipomE iz DFa ko je veći Srbin a vamo zajedno ruše Deja i oće da uzmu FSCG

Тapatalk

Thanks Thanks Given 
    767
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    79 Posts

Jes, bas ruse deja, mogu ga povuc za ono…

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

odradio je to genije pješke. čestitali UEFA i FIFA. neka se žale Demokrate i DF sad upravi za sport

Тapatalk

Page 67 of 139 FirstFirst ... 175763646566676869707177117 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)