Može li čovjek pošalit. Gorana lično znam i milo mi je da dođe neko znaven u tu partiju i uštopuje "superstarove" prije svega Dritana. Kolko se sjećam osnovao je CGO, sad ga njegova žena vodi. O ovoj ženi sam puno dobrog čuo. Da je DPS pametan vrbovao bi ih kad je mogao, ali jbg. negativna selekcija je unakazila partiju. Tražili se baš baš poslušni.
Dakle, zaista su pojačanja. No, vidjećemo kako će se odvijati stvari sa novim potpredsjednicima i koliko će biti timske igre u odnosu na sadašnja Dritanova soliranja, koja su nekad bila komična, pa čak i opasna.
Ono đe se može biti komedijati jeste transferi iz NVO u politiku. Promjena vlasti, presušivanje grantova. Očigledno manje para. Što nije tako loše. Ne gledaju nas kao divljanu. ZA SADA.
Ranije je bilo lagano. Dereš vlast, Vijesti ti daju vidljivost, i onda vidljivost i dranje vlasti "valorizuješ" kroz grantove za svoju NVO.
Sad ako dereš vlast "Vijesti" ne daju vidljivost. A ako dereš bivše, nemaju donatori za to program.
Banalizujem i karikiram, ali nije daleko od stvarnog stanja. I onda migracije iz NVO u VO.

Reply With Quote
.

Bookmarks