Page 64 of 139 FirstFirst ... 145460616263646566676874114 ... LastLast
Results 1,576 to 1,600 of 3468

Thread: Buducnost parlamentarnog zivota u CG 2020-2024

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Oni su pali najmanje 3%, a i dalje će zato što podržavaju ove četničke budale.
    Takvi su najgori, ovi što ćute.

@kimmi došli smo u situaciju, brže nego što se mislilo, da su ovi gori nego što su ovi prije bili. A mislio sam da za to trebaju godine... Kakvi stučnjaci. Zato vas je i napustila ona osnivačka kajla.

Pravi Crnogorci nisu četnici, fašisti, foliranti i sve što ide uz to. Lijepo li je biti na pravoj strani <3 A vi vidite, mali niste
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    URA 6.4%. nisu iskoristili činjenicu da su vlast uopšte. 10% teško da će imat ikad

Тapatalk
    Najjasniji pokazatelj je to što Dritanu raste popularnost, a URA pada. Partijski rad na terenu je očigledno nula.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Stavio sam procente u tabelu i sa postojećim koalicijama uz pretpostavku Albanci 2 i Hrvati 1 mjesto. Postojeća većina bi imala 41 mjesto. Iz pozicije vlasti, sa srušenim mitom nepobjedivog DPS.

Jbg. Izgleda da su odnosi u koaliciji i nezadovoljstvo vladom uzeli danak.
    Pozicija vlasti novoj vladi ništa ne znači, jer ne miti birače niti kupuje lične karte od njih.

Kako bi DPS prošao da sad počne izborna kampanja, pa da se pusti talas finansijskih skandala praćenih hapšenjima, to bismo tek vidjeli.

Thanks Thanks Given 
    5,048
    Thanks Thanks Received 
    12,427
    Thanked in
    6,726 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Najjasniji pokazatelj je to što Dritanu raste popularnost, a URA pada. Partijski rad na terenu je očigledno nula.
    za razliku od DCG, izgleda da se oni i ne trude da razvijaju partiju. što ih može koštati glasova

Тapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    6,615
    Thanks Thanks Received 
    6,303
    Thanked in
    2,629 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    URA 6.4%. nisu iskoristili činjenicu da su vlast uopšte. 10% teško da će imat ikad

Тapatalk

Ti stvarno mislis da ce URA ikad doci do 10%?
    Najbolja stvar koju su uradili je sto im je iz partije otisao Rakcevic. Da bude zgoreg, ni to nisu uradili vec ih je keba kraba napustio.

URA je malo vise od marginalne partije, ali totalno nebitna. Gradjanske partije u zemlji gdje je glavna tema nacionalizam, 1918. partizani, cetnici i proslost nemaju uspjeh.
    A da opet bude zgoreg - da nisu sprijecili (u stvari da nisu podrzani) DF da zakcui neka mjesta na koja su kidsali i da su se bazirali na psvom planu i programu, kao zelena partija - ista stvar bi se desila.

URA nema buducnost i dokle god SDP gura nacionalisticku pricu a DPS i DF mlate o nebitnim stvarima procrnogorski glasovi ce se presipati u SDP. Narod kao narod, bitnije su ima gore navedene stvari i njima je bitno da li su nam pradjedovi bili Crnogorci ili Srbi.
    URA ce u buducnosti, ako se sto ne desi poslije PG izbora ili doci na nivo sadasnjeg SDP-a ili ce se raspasti.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    7,420
    Thanks Thanks Received 
    4,797
    Thanked in
    2,456 Posts

Par sitnica koje se ne objaviše Vijesti.

1. Trend. Zadovoljstvo radom vlade je najniže od 2007 od kada se mjeri.
    2. Bečić ima najbolju porsječnu ocjenu od političara. Najviše petica ima Đukanović 18,6%, Pa Bečić 12,7%, pa PIPUN 10,1%, pa Dritan i Zdravko 8,2 i 8,1%.
    3. Da su predsjednički Milo 41,5%, Bečić 19,4%, Mandić 11,5%, Zdravko 9,6%, Dritan 7,3%, neko drugi 10,7%.

Zanimljiv i trend pravi i pogrešni put. Ima još simpatičnih stvari na

https://www.cedem.me/images/Prezenta...compressed.pdf

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Vrlo interesantni rezultati i za Zdravkovu partiju:

2% bi sigurno glasalo za nju, 2,9% vjerovatno (već tu prelazi po popularnosti SNP, BS, SD, SDP). A onda na to dodaš dio od onih 9,1% koji bi "moguće glasao".

8. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Najbolja stvar koju su uradili je sto im je iz partije otisao Rakcevic. Da bude zgoreg, ni to nisu uradili vec ih je keba kraba napustio.

URA je malo vise od marginalne partije, ali totalno nebitna. Gradjanske partije u zemlji gdje je glavna tema nacionalizam, 1918. partizani, cetnici i proslost nemaju uspjeh.
    A da opet bude zgoreg - da nisu sprijecili (u stvari da nisu podrzani) DF da zakcui neka mjesta na koja su kidsali i da su se bazirali na psvom planu i programu, kao zelena partija - ista stvar bi se desila.

URA nema buducnost i dokle god SDP gura nacionalisticku pricu a DPS i DF mlate o nebitnim stvarima procrnogorski glasovi ce se presipati u SDP. Narod kao narod, bitnije su ima gore navedene stvari i njima je bitno da li su nam pradjedovi bili Crnogorci ili Srbi.
    URA ce u buducnosti, ako se sto ne desi poslije PG izbora ili doci na nivo sadasnjeg SDP-a ili ce se raspasti.
    Apsolutno se ne slažem sa tobom. Mislim da je baš budućnost pred GP URA. Ako budu ova dva nova lica potpredsjednici, a za koje sam čuo da će biti, onda će ta partija imati najozbiljniji kadar u Crnoj Gori, a da ne pričamo o već ozbiljnom partnerstvu sa CIVISom kroz CnB platformu. Kad staviš ta imena onda stvarno treba biti teletabis i ne vidjeti da su to stvarno krajnje kredibilni ljudi.

Paradoks u CG je što ubjedljivo najmanje povjerenje građani imaju u stranke, svi ospice dobijamo od politikanstava i stranačkih interesa, ali kad se pojavi lista kao što je CnB sa kredibilnim imenima koja imaju iskustvo i znanje ovce potrče da glasaju lopove i/ili nacionalšoviniste i demagoge.

Što se tiče trendova... Očekujem dalji pad DPS nakon promjene RTCG uređivačke politike i prvog krupnog hapšenja.

Neka padnu na ispod 30% u PG i to je već raspad sistema potpuni za tu stranku.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

11. The Following 2 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,318
    Thanks Thanks Received 
    8,332
    Thanked in
    3,175 Posts

Ovo sto pricas za URA moze da se zapravo odnosi na SDP. SDP je totalno nebitna stranka.

URA ce imati buducnost dok god je slobodomisleceg naroda. Samo da se promijene sudstvo i tuzilastvo i krene punjenje ZIKSa i pravosnazne presude koje ne padaju svako malo...
    URA ce na 10+ % lagano.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

13. The Following 2 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post

Još nam treba stabilna proEU vlada bez lopova i kriminalaca (čitaj bez DPSa, SDa i DFa).

Thanks Thanks Given 
    6,615
    Thanks Thanks Received 
    6,303
    Thanked in
    2,629 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Apsolutno se ne slažem sa tobom. Mislim da je baš budućnost pred GP URA. Ako budu ova dva nova lica potpredsjednici, a za koje sam čuo da će biti, onda će ta partija imati najozbiljniji kadar u Crnoj Gori, a da ne pričamo o već ozbiljnom partnerstvu sa CIVISom kroz CnB platformu. Kad staviš ta imena onda stvarno treba biti teletabis i ne vidjeti da su to stvarno krajnje kredibilni ljudi.

Paradoks u CG je što ubjedljivo najmanje povjerenje građani imaju u stranke, svi ospice dobijamo od politikanstava i stranačkih interesa, ali kad se pojavi lista kao što je CnB sa kredibilnim imenima koja imaju iskustvo i znanje ovce potrče da glasaju lopove i/ili nacionalšoviniste i demagoge.

Što se tiče trendova... Očekujem dalji pad DPS nakon promjene RTCG uređivačke politike i prvog krupnog hapšenja.

Neka padnu na ispod 30% u PG i to je već raspad sistema potpuni za tu stranku.

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ovo sto pricas za URA moze da se zapravo odnosi na SDP. SDP je totalno nebitna stranka.

URA ce imati buducnost dok god je slobodomisleceg naroda. Samo da se promijene sudstvo i tuzilastvo i krene punjenje ZIKSa i pravosnazne presude koje ne padaju svako malo...
    URA ce na 10+ % lagano.

URA moze da ima vrhunski kadar ali ako se ne eksponira i nema rad na terenu (kao sto nema) moze da stagnira. URA-u su vecinom glasali oni koji su naginjali nezavisnoj CG (a koji ne zele da daju glas SDP-u zbog saradnje sa DPS-om), zatim Srbi koji zele da vide napredak drzave u kojoj zive, apsitenti, pokoji iz manjinskih naroda i oni koji zele da daju glas partiji koja na papiru izgleda dobro. Na kraju, njihovo clanstvo ne bi trebalo da ima nikakv nacionalni predznak, sto cini mi se kao partija i uspjevaju.
    Mozes da uzmes i napravis partiju intelektualaca, akademika i clanova Mense, ako ne dopru do nizeg srednjeg i niskog staleza nista ucinjet nece. Nizi sloj interesuje prezivljavanje, ne obecanja.

Dalje, narod ne voli preletace - kad cujes da likovi napustaju nakon izbora partije koje su bile uz prethodnu vlast i dolaze kod njih to stvara jaz izmedju onih koji su iskreni clanovi/glasaci (jer smatraju da je ispravno to sto rade) i ovih koje interesuju pozicije, povecavanjem preletaca smanjivace se broj ovih prvih, iskrenih.

DPS ce padati naravno, PG izbori ce biti trenutak kada ce doci ~ na nivo sadasnjeg DF-a dje ce gro njihovih glasaca izgubiti ono "partija socijalista" u sufiksu i postati Demokrate.

@Mojsije
    SDP jeste totalno nebitna stranka - ali kako rastu nacionalne tenzije sve veci broj i onih koji zele da se ograde od DF-ove politike ce polako da prelazi kod njih. To je klasicno dokazivanje, ja sam, moj djed, moj pradjed i slicne nebuloze koje su narodu bitne.
    Punjenje ZIKS-a ce da bude veliko razocarenje, tako da ne bih polagao nadu u to. Pasce par velikih i par sitnijih riba koji budu dovoljno glupi da ne napsute drzavu, novac se nece vratiti u kasu, narod ce trenutno biti zadovoljan zbog pravde i dio njih ogorcen jer pravda nije stigla sve koje je trebala.

Opet sve te stvari ce, cini mi se, jedino jacati Demokrate, ne URA-u.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

16. The Following User Says Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Sa stanovišta preživljavanja vlade idealni rezultati. DPS i dalje opasan, DF pada.

Lično, meh rezultat. Nadao sam se većem padu DPS. Očigledno su trajno izgubili oko 12% svojih birača (5% totala) posle izbora, ali to nije dovoljno. Mada, kažu mi anketari da ljudi i dalje uklijevaju da kažu da su protiv DPS kad ih zovneš na telefon.

DF i dalje u padu, posebno kad računaš DF+SNP, koji su kolapsirali sa 20,8+6,6%=27,4% na 18,7+3,5%=22,2%. Rast Demokrata je odličan, pad URA nimalo.

Sve u svemu, srednja žalost, ali ipak DPS može samo da sanja o pobjedi na izborima.
    Kazu mu anketari hahahhha
    Osjetili su ne sigurnost u glasu dok su govorili, piskavim glasom su rekli DPS
    A ne moze ovo ljudi hahahah
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    59
    Thanked in
    45 Posts

Ne znam zašto DPS kuka? Brojke iz istraživanja su OK za njih
    https://www.vijesti.me/vijesti/polit...m-istrazivanje

Thanks Thanks Given 
    4,318
    Thanks Thanks Received 
    8,332
    Thanked in
    3,175 Posts

URA moze da ima vrhunski kadar ali ako se ne eksponira i nema rad na terenu (kao sto nema) moze da stagnira. URA-u su vecinom glasali oni koji su naginjali nezavisnoj CG (a koji ne zele da daju glas SDP-u zbog saradnje sa DPS-om), zatim Srbi koji zele da vide napredak drzave u kojoj zive, apsitenti, pokoji iz manjinskih naroda i oni koji zele da daju glas partiji koja na papiru izgleda dobro. Na kraju, njihovo clanstvo ne bi trebalo da ima nikakv nacionalni predznak, sto cini mi se kao partija i uspjevaju.
    Mozes da uzmes i napravis partiju intelektualaca, akademika i clanova Mense, ako ne dopru do nizeg srednjeg i niskog staleza nista ucinjet nece. Nizi sloj interesuje prezivljavanje, ne obecanja.

Dalje, narod ne voli preletace - kad cujes da likovi napustaju nakon izbora partije koje su bile uz prethodnu vlast i dolaze kod njih to stvara jaz izmedju onih koji su iskreni clanovi/glasaci (jer smatraju da je ispravno to sto rade) i ovih koje interesuju pozicije, povecavanjem preletaca smanjivace se broj ovih prvih, iskrenih.

DPS ce padati naravno, PG izbori ce biti trenutak kada ce doci ~ na nivo sadasnjeg DF-a dje ce gro njihovih glasaca izgubiti ono "partija socijalista" u sufiksu i postati Demokrate.

@Mojsije
    SDP jeste totalno nebitna stranka - ali kako rastu nacionalne tenzije sve veci broj i onih koji zele da se ograde od DF-ove politike ce polako da prelazi kod njih. To je klasicno dokazivanje, ja sam, moj djed, moj pradjed i slicne nebuloze koje su narodu bitne.
    Punjenje ZIKS-a ce da bude veliko razocarenje, tako da ne bih polagao nadu u to. Pasce par velikih i par sitnijih riba koji budu dovoljno glupi da ne napsute drzavu, novac se nece vratiti u kasu, narod ce trenutno biti zadovoljan zbog pravde i dio njih ogorcen jer pravda nije stigla sve koje je trebala.

Opet sve te stvari ce, cini mi se, jedino jacati Demokrate, ne URA-u.
    Neka jaca ko oce dok god se oslobadjaju zarobljene institucije i demontira prva familija.

Kad sudstvo i tuzilastvo budu nezavisni, a mi u EU za 4-5 godina, nebitno je koja je od partija jaka, ako postoji pravde i drzave.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Imaju oni više pa zbog toga, biće IPSOS brzo ja mislim pa ćemo viđeti.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    8,789
    Thanks Thanks Received 
    3,900
    Thanked in
    2,332 Posts

Bash trebe vjerovati Ipsosu i slichnima...placaju anketare po 4 i po € dnevno,a pola CG im je blolkiralo broj.
    ...

22. The Following 2 Users Say Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Pa u suštini ne treba vjerovati nikome nego ajde
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Interesantna je stvar nakon sto su 'savjetnici' i 'simpaziteri' URA ukanalili tu partiju jer Dritan i dalje misli da oni nju stvarno glasaju a oni i dalje dijele savjete koji ce je gurnuti ispod cenzusa. URA je partija koja ima 20% glasaca na pricu jer vecini odgovara taj status 'korisnog idiota' i u tome ih svesrdno podrzavaju i na kraju dodjes do toga da se odrices izvorne i osnovne podrske zarad lazne. URA treba da bude drzavotvorna, gradjanska i demokratska stranka bez kompromisa i nema biranja izmedju dva zla jer zlo je zlo, lose je lose.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by bigic View Post
    Ne znam zašto DPS kuka? Brojke iz istraživanja su OK za njih
    https://www.vijesti.me/vijesti/polit...m-istrazivanje
    "Istraživanja koja redovno radi jedna kredibilna agencija za potrebe naše partije, svjedoče o neprestanom rastu podrške Demokratskoj partiji socijalista."

nevera

Pa jes, odlično vam se pokazala ta kredibilna agencija dosad...

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

ДПС са привсцима и мањина има 46%, нека нека ове мале партије из садашње већине буду ишли на изборе самостално неће бити добро. Ово истраживање по мени није добро.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Generalno vjerovat bilo kojnj anketi koje se rade na principu 1000-1100 ispitanika je bas nidje veze.
    Za 4-5 najjačih subjekata je pogresna procjena.
    O drugim pitanjima da ne pricam, dosta toga nerealnog.

Mada brzo se otkrilo ko je naručio ovakav rezultat....
    https://fosmedia.me/infos/politika/d...a-aleksa-becic

Demokrate objavile ovo reagovanje nakon pola sata od objave cedem ankete dje se direktno pozivaju na rezultat ankete, dok svi drugi negoduju. Znaci jasno je ko je narucio i platio.

E sad rezultati koji se tiču nacionalnosti, kako bi se izjasnili na referendumu, i sva druga slicna pitanja, jasno pokazuju da da su priče o njihovoj budućoj politici i planovima jasan i potvrdjen. A to je da kao što je ideologiju liberalnog saveza preuzeo dps, tako sada planiraju demokrate da preuzmu politiku LS od dps-a i da im preuzmu biracko tijelo koje je u rasipanju, a sve to uz amin zapada.
    Zato demokrate u zadnjih mjesec dana napadaju iz svih oruzija srbiju i vučića, glasali za rezoluciju, i generalno forsiraju tu suverenističku priču.
    Prikriveno, ali ajd makar su se za nešto konačno odlučili. DCG je budući DPS po ideologiji, a po partijskom funkcionisanju kad se pogledaju lokalne vlasti dje vladaju kao i ovo pola godine državne vlasti, tu su već do tančina prekopirali dps i trpaju svoje dje stignu.
    Vidjećemo kakav je rezultat takve politike. Mač sa dvije oštrice svakako.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    1,239
    Thanks Thanks Received 
    1,670
    Thanked in
    906 Posts

Ne vjerujem nikakvim anketama (osim da sve vise ljudi bjezi odavde) ali nije bas realno ocekivati ogroman pad DPS dok se ne krene sa konkretnim potezima.

Ovo do sada su uglavnom prepucavanja sa DF, dubinska zaposljavanja i borba za Srebrenicu.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Generalno vjerovat bilo kojnj anketi koje se rade na principu 1000-1100 ispitanika je bas nidje veze.
    Samo zato sto se ti ne slazes ne znaci da je nerealno. CEDEM ankete su u stvari dosta precizne. I njihova predizborna anketa je isto dosta precizna bila i DPS-u se to nikako nije dopalo.

Anketa na uzorku od oko 1000 ljudi u drzavi kao sto je Crna Gora moze i najcesce jeste itekako precizna. Nije egzaktna, naravno. Ali je reprezentativna i daje prilicno dobar uvid u stanje stvari.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    4,318
    Thanks Thanks Received 
    8,332
    Thanked in
    3,175 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post

Mada brzo se otkrilo ko je naručio ovakav rezultat....
    https://fosmedia.me/infos/politika/d...a-aleksa-becic

Demokrate objavile ovo reagovanje nakon pola sata od objave cedem ankete dje se direktno pozivaju na rezultat ankete, dok svi drugi negoduju. Znaci jasno je ko je narucio i platio.

E sad rezultati koji se tiču nacionalnosti, kako bi se izjasnili na referendumu, i sva druga slicna pitanja, jasno pokazuju da da su priče o njihovoj budućoj politici i planovima jasan i potvrdjen. A to je da kao što je ideologiju liberalnog saveza preuzeo dps, tako sada planiraju demokrate da preuzmu politiku LS od dps-a i da im preuzmu biracko tijelo koje je u rasipanju, a sve to uz amin zapada.
    Zato demokrate u zadnjih mjesec dana napadaju iz svih oruzija srbiju i vučića, glasali za rezoluciju, i generalno forsiraju tu suverenističku priču.
    Prikriveno, ali ajd makar su se za nešto konačno odlučili. DCG je budući DPS po ideologiji, a po partijskom funkcionisanju kad se pogledaju lokalne vlasti dje vladaju kao i ovo pola godine državne vlasti, tu su već do tančina prekopirali dps i trpaju svoje dje stignu.
    Vidjećemo kakav je rezultat takve politike. Mač sa dvije oštrice svakako.
    Ideologije su apsolutno irelevantne ako postoji nezavisno sudstvo i tuzilastvo, koje ce da apsi svakog ideologa koji se drzne da pljacka drzavu.

I uvijek cu forsirat pricu nezavisnog sudstva i tuzilastva, jer to je bic bozji i kicma drzave.

Ako to uspostavimo onda nema mjesta nikakvim ideologijama.

Page 64 of 139 FirstFirst ... 145460616263646566676874114 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)