Page 555 of 1249 FirstFirst ... 554555055455515525535545555565575585595656056551055 ... LastLast
Results 13,851 to 13,875 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    7,417
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Quote Originally Posted by zaro View Post
    Hahaha najzad izbija DPS iz tebe…

Neka to je lepo… tesko se pretvarati toliko dugo….

Toliko si besmislica napisao u ovom postu a vec dugo ih takodje pises…
    A jes u pravu si ti, nego sam ja lose informisan. Krivokapica je na celo liste ZBCG postavila Islamska zajednica.
    A posle sastanka u jednoj tekiji gdje su osim celnika pobjednickih koalicija ucestvovali i neki reisi pao je dogovor da Krivokapic bude premijer.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    245
    Thanks Thanks Received 
    691
    Thanked in
    339 Posts

Auh,snimak J.Bajraktarovic...tesko je opisat gadnost osjecaja...

Kao Crnogorac, za suverenu CG, Crnogorski jezik i crkvu (ne ovu koja sebe tako zove..) osjecam neki stid i neprijatnost kad ovo vidim i cujem..

Kao prvo turbo folk pjevacica se probija i namece kao nacional-drzavnicka pjevacica u CG. To je za mene neprifatljivo jer se zalazem za zakonsko satiranje turbo-folka i svega sto je indirektno uvezano sa tim. To ne kazem kurtoazije radi, vec tu "muziku" zaista treba likvidirati da joj nema traga..Ne zanima me sta kaze EU jer se i ne zalazem za ulazak Crne Gore tamo..oni koji su decenijama (p)odrzavali mafiju na vlasti mi ne trebaju kao partneri. Fala. Znam da se sa ovim ne bi slozio Zeljko Ivanovic i Daliborka Uljarevic..Fala i njima..

Kao drugo pjeva pjesmu koja nije us*aska, tekst pjesme nije ni nacionalisticki, ali je pjeva prous*aski lik, pa je zbog toga i ne treba pjevati, iako se ista, bar po komentarima na Youtube svidja mnogim Srbima..

Pod tri, pjesmu nisam slusao odavno, ali je znam odavno tako da na osnovu ovog snimka mogu rec da je i tekst pogrijesila..

Ima Crna Gora svojih lijepih nazalost zaboravljenih pjesama o sebi samoj, ne trebaju nam pjesme o regionalnim generalima, haskim optuzenicima, licnostima diskutabilnog moralnog diskursa i biografije..

pjesma pro-ustaskog pjevaca i turbo-folk pjevacice ..... izuzetno gadan spoj..

Ako nam se crnogorstvo svede na Krsta Zrnovog Popovica (koji jeste izuzev WWII pozitivna istorijska licnost!) i Jadranku Bajraktarovic ugasili smo ga..

DPS svakako nije desnicarska stranka, to je za njih kompliment, jer desnica podrazumijeva ideologiju, jasne stavove, putanju, konzervativizam, DPS je samo mafijaska stranka bez ideologije, desnice, ljevice, centra, stranka koju su glasale i glasaju bas sve nacije ukljucujuci i Srbe. Stranka koja je mogla da svede Srbe na 15% u CG ali to nisu sceli jer bi odavno bili skinuti sa vlasti pod pritikom gradjanskih stranaka, ovako su preko svojih postpejd Srba i stranaka koje su im osnivali i finansirali odrzavali ujedno i procenat Srba na oko trecinu CG. na kraju su svjesno i takticki izgubili izbore pumpajuci svojom retorikom i potezima srpstvo u CG do neba..

Svi mi imamo rodjake prijatelje kolege koji glasaju DPS,recite za te ljude da su desnicari i sami ce te sebi ispast tragikomicni u toj maloumnoj tezi.
    Crnogorski nacionalizam vec pri prvom slusanju zvuci kao lakrdija i u svom sopstvu apsurdan izraz. Stavljati znak jednakost izmedju nekih ljudi koji vicu ispred manastira u CT i sljedbenika ideologije Velike Srbije je morbidno uvrjedljivo prema svim onim ljudskim zrtvama koje je ubila ta ideologija.

Ali to je najnovija crnogorska moda, prica o 2 nacionalizma i dvije desnice. Sraman je bio jucerasnji govor u Skupstini poslanika Pavicevica iz koalicije CNB koji je govoreci o dualitetu identiteta crnogorskih Pravoslavaca Srbe sveo na eto tu neke ljude koji samo zele da budu to sto jesu, jer im je tako rekao Njegos, parafraziram.

Ni rijeci o tome da Srbi u CG Vojislavljevice, Balsice , Crnojevice i Petrovice smatraju srpskim dinastijama.
    Ni rijeci o tome da gotovo svaki Srbin Podgoricku skupstinu smatra pozitivnim dogadjajem.
    Ni rijeci o tome da veliki (ne svi naravno) % Srba podrzava Cetnicki pokret u WWII.
    I ni rijec o tome da gotovo svi Srbi u CG imaju manje ili vise pozitivan stav u odnosu na velikosrpsku politiku 90ih.
    Ni rijeci o tome da su svi Srbi u CG vjernici SPC koja negira crnogorsku naciju i sve crnogorsko i koja je najveci glorifikator najvecih monstruma i krvopija u vidu zlocinaca.
    Nista nije pomenuo, samo eto neki Srbi bi da su Srbi, a ovi neki im to ne daju...

Ako vec treba traziti desnicarenje u DPS-u onda je to de fakto geopoliticko svrstavanje na stranu proruskih i proTrump anti EU sentimenata i stranaka koji su se svstali na tu bandu u geopolitickom svrstavanju..Odlaskom Trumpa vidjecemo koliko je ta anti EU osovina oslabila..
    Država univerzalnog normativnog morala i obrazovanja

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Samo da se zahvalim @safri što je skinuo ucjenu sa moje dps glave, i stavio je na svoju

Što se tiče same analize, ozbiljna, i zbilja joj se nema što dodat. Sa uživanjem pročitao.

Što se tiče realnosti scenaria, i hronologije, nažalost...
    Ishod koji predviđaš, a koji je bukvalno jedini neđe i realan, ako ćemo iskreno, i poželjan... neće biti moguć dok se ne profiliše DCG.
    A ta partija to neće uradit. Jer bi se prepolovila za uru vremena.
    Prosto, do sad im je ovaj vakuum, u kome operišu ni tamo ni ovamo a i ovamo i tamo, savršeno išao. Međutim, onog trena kad bi uradili konačni otklon od ( kako to ovđe vole da kažu ) ''radikalizovanih Srba'', otklonili bi se polovine sebe. Jer, kad bi morali na čisto po tom pitanju, to je dominantna strana njihovog članstva. Ako se tome doda glavni boost koji su imali, tj. crkva, koja i te kako klacka, i može obrnut ćurak za minut, jednačina postaje jasna ko dan. I krajnje prosta.
    1. Demokrate Vladu ne smiju puštit sve i kad bi htjeli.
    2. Demokrate mogu kidisat na ''radikalizovane Srbe'' onim svojim čuvenim saopštenjima, vrtkat repom suverenistima pomenima Njegoša i odbrane Crne Gore, ali Demokrate raskrstit sa DFom neće. Ne do nivoa konačnog otklona, u smislu brzih izbora ili promjene adrese za podršku manjinskoj vladi. Odnosno, do nivoa kad će morat konačno da izaberu na koju će stranu, jer bi ih to direktno ugrozilo, i najvjerovatnije, svelo nazad na desetak posto, u zavisnosti od onoga kako i koliko bi se Zdravko izmjerio. Pod uslovom da ga sačuvaju pod skutom.

Zato sam tamo nekad davno, napisao nešto slično tebi, jedino što sam ja, svojstveno istinskom plakaču za DPSom, vazda prije volio viđet DPS koji bi podržao manjinsku vladu Zdravku, URI i manjinama, a da ovaj trojac velikih i oštrih, u kojem se suštinski nalazi izvor ove katastrofalno produbljene društvene podijeljenosti i nestabilnosti, od kojih ćemo na kraj pocrkat ko paščad, ostane napolje da čeka iduće izbore.

Naravno, to bi mi se možda i moglo ispunit da je Perica na vrijeme otišao u EU
    Kanio sam se nešto slično da repliciram, ali to je to.

Ja sam se negdje ponadao da će Demokrate ovi prljavi napadi iz Beograda (u to ubrajam i DF) natjerati da se jasnije odrede i profilišu, ali jok. Došli su do toga da oni sad u saopštenjima brane Srbe od državnog vrha Srbije, polemišu sa Dodikom ko je više za Srbe uradio i po ko zna koji put uvode Njegoša u političke tokove (ja mislim da je Njegoš nije za suverenističku ciljnu grupu, već onu "litijašku" - zna se ko se triggeruje na "petrovićevsku Crnu Goru"). Tu nadu sam bazirao i na klijentelističkoj suštini te partjie, kojoj nije stran politički oportunizam i na nekoj istoriji tajne saradnje sa DPS-om. Međutim, nula bodova očigledno. Teško je pobjeći iz komfor zone. Ipak su situacije gdje su oni u defanzivi, posebno kad su napadi imbecilno-prljavo-tabloidni igra u kojoj se oni osjećaju najudobnije.

Druga strana medalje je očigledni manjak političkih (a tek državničkih) kompetencija u toj partiji. Gledajući ih individualno ovako, ispodprosječni kadrovi, neostvareni profesionalno van politike, pretežno mladi ljudi koji kroz politiku traže mjesto pod zvijezdama, što nije nužno loše samo po sebi. Loše je što ih ne vode vrijednosti i vizija (šta su uopšte vrijednosti i vizija te partije?), već oportunizam i (često) sitni interes. Ustrojstvo sekte im omogućava da stvari interno drže pod kontrolom, ali ovo je njihov plafon, očigledno.

Postoji samo još jedna nepoznata, a to je crkva, koja, ako otvoreno bude naklonjena DF-u (a sve su prilike da hoće) i napravi otvoreni otklon od Krivokapića (a sve su prilike da hoće), to će se neminovno osjetiti na procentima Demokrata. Možda, samo možda ih to u praksi natjera da razmotre svoje opcije i natjera na pragmatizam, iako nemam iluzija da bi taj pragmatizam bio manifestacija neke političke vizije ili vrijednosnog ustrojstva. Na kraju krajeva, ne treba zaboraviti da Demokrate uglavnom čini SNP jugend, mladići i djevojke ponikli u partiji Momira i Predraga Bulatovića, kao i Srđana Milića. Tako da, iako nas nekad naša želja ponese i utiče na objektivnost, nije ovo ništa neočekivano.

Inače, ne bih se samo složio sa jednom sitnicom - a to je Krivokapić. On je epizodna pojava, kako se pojavio, tako će i nestati, a ako mu još i crkva nametne etiketu "izdajnika" (direktno ili indirektno), njegova relevantnost je nula. Čisto sumnjam da se nekom isplati da ga dovodi u svoje redove, jer on ne donosi glasove. Naprotiv, ima potencijal da ih odnose. Naravno, ovo pod pretpostavkom da se još neko od apostola ne uključi u dnevnu politiku (poput Spajića, Milatovića i sl), za šta držim da su male šanse. Njima je ovo super za CV i dalju karijeru. Ne vjerujem da će se osvrtati iza sebe puno.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    349
    Thanked in
    180 Posts

Quote Originally Posted by Platinum View Post
    Auh,snimak J.Bajraktarovic...tesko je opisat gadnost osjecaja...

Kao Crnogorac, za suverenu CG, Crnogorski jezik i crkvu (ne ovu koja sebe tako zove..) osjecam neki stid i neprijatnost kad ovo vidim i cujem..

Kao prvo turbo folk pjevacica se probija i namece kao nacional-drzavnicka pjevacica u CG. To je za mene neprifatljivo jer se zalazem za zakonsko satiranje turbo-folka i svega sto je indirektno uvezano sa tim. To ne kazem kurtoazije radi, vec tu "muziku" zaista treba likvidirati da joj nema traga..Ne zanima me sta kaze EU jer se i ne zalazem za ulazak Crne Gore tamo..oni koji su decenijama (p)odrzavali mafiju na vlasti mi ne trebaju kao partneri. Fala. Znam da se sa ovim ne bi slozio Zeljko Ivanovic i Daliborka Uljarevic..Fala i njima..

Kao drugo pjeva pjesmu koja nije us*aska, tekst pjesme nije ni nacionalisticki, ali je pjeva prous*aski lik, pa je zbog toga i ne treba pjevati, iako se ista, bar po komentarima na Youtube svidja mnogim Srbima..

Pod tri, pjesmu nisam slusao odavno, ali je znam odavno tako da na osnovu ovog snimka mogu rec da je i tekst pogrijesila..

Ima Crna Gora svojih lijepih nazalost zaboravljenih pjesama o sebi samoj, ne trebaju nam pjesme o regionalnim generalima, haskim optuzenicima, licnostima diskutabilnog moralnog diskursa i biografije..

pjesma pro-ustaskog pjevaca i turbo-folk pjevacice ..... izuzetno gadan spoj..

Ako nam se crnogorstvo svede na Krsta Zrnovog Popovica (koji jeste izuzev WWII pozitivna istorijska licnost!) i Jadranku Bajraktarovic ugasili smo ga..

DPS svakako nije desnicarska stranka, to je za njih kompliment, jer desnica podrazumijeva ideologiju, jasne stavove, putanju, konzervativizam, DPS je samo mafijaska stranka bez ideologije, desnice, ljevice, centra, stranka koju su glasale i glasaju bas sve nacije ukljucujuci i Srbe. Stranka koja je mogla da svede Srbe na 15% u CG ali to nisu sceli jer bi odavno bili skinuti sa vlasti pod pritikom gradjanskih stranaka, ovako su preko svojih postpejd Srba i stranaka koje su im osnivali i finansirali odrzavali ujedno i procenat Srba na oko trecinu CG. na kraju su svjesno i takticki izgubili izbore pumpajuci svojom retorikom i potezima srpstvo u CG do neba..

Svi mi imamo rodjake prijatelje kolege koji glasaju DPS,recite za te ljude da su desnicari i sami ce te sebi ispast tragikomicni u toj maloumnoj tezi.
    Crnogorski nacionalizam vec pri prvom slusanju zvuci kao lakrdija i u svom sopstvu apsurdan izraz. Stavljati znak jednakost izmedju nekih ljudi koji vicu ispred manastira u CT i sljedbenika ideologije Velike Srbije je morbidno uvrjedljivo prema svim onim ljudskim zrtvama koje je ubila ta ideologija.

Ali to je najnovija crnogorska moda, prica o 2 nacionalizma i dvije desnice. Sraman je bio jucerasnji govor u Skupstini poslanika Pavicevica iz koalicije CNB koji je govoreci o dualitetu identiteta crnogorskih Pravoslavaca Srbe sveo na eto tu neke ljude koji samo zele da budu to sto jesu, jer im je tako rekao Njegos, parafraziram.

Ni rijeci o tome da Srbi u CG Vojislavljevice, Balsice , Crnojevice i Petrovice smatraju srpskim dinastijama.
    Ni rijeci o tome da gotovo svaki Srbin Podgoricku skupstinu smatra pozitivnim dogadjajem.
    Ni rijeci o tome da veliki (ne svi naravno) % Srba podrzava Cetnicki pokret u WWII.
    I ni rijec o tome da gotovo svi Srbi u CG imaju manje ili vise pozitivan stav u odnosu na velikosrpsku politiku 90ih.
    Ni rijeci o tome da su svi Srbi u CG vjernici SPC koja negira crnogorsku naciju i sve crnogorsko i koja je najveci glorifikator najvecih monstruma i krvopija u vidu zlocinaca.
    Nista nije pomenuo, samo eto neki Srbi bi da su Srbi, a ovi neki im to ne daju...

Ako vec treba traziti desnicarenje u DPS-u onda je to de fakto geopoliticko svrstavanje na stranu proruskih i proTrump anti EU sentimenata i stranaka koji su se svstali na tu bandu u geopolitickom svrstavanju..Odlaskom Trumpa vidjecemo koliko je ta anti EU osovina oslabila..
    Kad si radio istrazivanje u Srbiji?

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

A evo i za sve one koji su bili ubijeđeni da će crkva u CG pratiti naređenja iz Patrijaršije i Beograda:

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...hram-u-niksicu

Metodije je, saopšteno je iz Vlade, izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da u posjeti eparhiji budimljansko-nikšićkoj i njemu kao novoizabranom episkopu Eparhije ima premijera.
    "To je već presedan kada govorimo o odnosu SPC i vlasti u Crnoj Gori, koja u proteklih 30 godina nije pokazala da uvažava našu Crkvu. Zahvalan sam Vam zbog izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti, nisam bio u prilici da to učinim ranije i nadam se da će i Temeljni ugovor između Crne Gore i SPC biti potpisan uskoro", kazao je Metodije.

"Nama kao crkvi je važno da u Crnoj Gori svi narodi, pa i naši vjernici, uživaju prava i slobode koja su garantovana i Ustavom i Evropskim konvencijama o ljudskim pravima. Vrlo sam zadovoljan što o tome gotovo identično razmišljate i Vi kao premijer i što je opredjeljenje ove Vlade upravo promocija prava i pravde“ istakao je Metodije...

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    A evo i za sve one koji su bili ubijeđeni da će crkva u CG pratiti naređenja iz Patrijaršije i Beograda:

Metodije je, saopšteno je iz Vlade, izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da u posjeti eparhiji budimljansko-nikšićkoj i njemu kao novoizabranom episkopu Eparhije ima premijera.
    "To je već presedan kada govorimo o odnosu SPC i vlasti u Crnoj Gori, koja u proteklih 30 godina nije pokazala da uvažava našu Crkvu. Zahvalan sam Vam zbog izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti, nisam bio u prilici da to učinim ranije i nadam se da će i Temeljni ugovor između Crne Gore i SPC biti potpisan uskoro", kazao je Metodije.

"Nama kao crkvi je važno da u Crnoj Gori svi narodi, pa i naši vjernici, uživaju prava i slobode koja su garantovana i Ustavom i Evropskim konvencijama o ljudskim pravima. Vrlo sam zadovoljan što o tome gotovo identično razmišljate i Vi kao premijer i što je opredjeljenje ove Vlade upravo promocija prava i pravde“ istakao je Metodije...
    Pa eto metodije podržava vladu, a joanikije df, znači i vuk sit i ovce na broju. Ne brini većina glasača neće ni pretpostaviti o čemu se radi.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    A izvini, za koje to civilizacijske stvari je kao potreban DPS. Izbor VDT i SDT. Evo vidjesmo taj civilizacijski iskorak od 200 milja sa njima dvojicom.
    Rezolucija o Srebrenici je pokrenuto pitanje od strane njih i BS. Leposavica bi smijenili i bez njih.
    Kakakv je ovo postao narativ, evropski put, civilizacijske vrijednosti, antifasizam, postenje.....
    Da vam ponovim, taj staljinov prirucnik iz 48me je i sfrj odbacila bila. Nije dovoljno samo nesto nazvati pa da to bude to.
    Cujes civilizacijske vrijednosti. Koje? Nepotizam, pljacka, zatvaranje politickih neistomisljenika, izmisljanje politickih procesa...... Ne znam, daj mi izaberi jednu civilizacijsku vrijednost iz ovoga. Nekada su civilizacijske vrijednosti bile odoh da plackam pod nazivom odbrane svete zemlje...
    Ti ne vidiš što sam napisao, vjerovatno su ti oči plačne za zlom sudbinom vaše herojčine mladića.

Thanks Thanks Given 
    245
    Thanks Thanks Received 
    691
    Thanked in
    339 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post

Hm, Meto jarane, znas li kako zvuci 9. bozija zapovijest? Znas, nisi ti neznalica nego nevjernik..

"Ne svjedoci lazno na bliznjega svoga"

A onda vi u vasim Crkvenim zapovijestima u 3. kazete..

"Svjestena lica treba postovati"

E to tesko Meto, posle ove gore lazi..

Salim se ja. Istina je da bivsa vlast nije pokazala uvazavanje prema crkvi, istina, to je prevazislo svaki vid "uvazavanja" i bilo je nesto sto se moze nazvat maksimalnim saveznistvom od AB cetnicko-kapitalisticke kontrarevolucije, pretvaranja SFRJ u prah i pepeo, rata na Dubrovnik, bili ste ideolosko-politicki saveznici cijelo vrijeme Miloseviceve agende Velike Srbije i njegovih krvavih pohoda, a kad je Djukanovic okrenuo ledja Milosevicu i tad ste stali uz njega, dobili ste milione od te vlasti za hram u PG, dobili ste asistenciju "Milove policije" kad ste turali "crkvu" na Rumiju, dobio je vas bivsi mitropolit svaki put oslobodjajucu presudu za sva moguca vrijedjanja drzave, nacija, drugih religija, dobili ste slobodu da kultrocidirate koji god ste vjerski objekat sceli i kako ste sceli, dobili ste u katastar upisano za vrijeme DPSa sto god ste pozeljeli i kako ste pozeljeli, sve u dogovoru i talu sa tim bivsim rezimom, koji vas toboze nije uvazavao. Bemax vam gradi gradjevinske objekte, drzava ste u drzavi u koju se bivsa vlast nikad nije pokusala umijesati i dovesti poznaniju prava, kad god je DPSu trebalo nacionalizma, podjela, huskanja, tu je bio vas bivsi mitropolit da zagrakce, prokune, baci po neku anatemu, zapljune Crnogorce, crnogorske gradjane islamske vjere, Albance, da zaprijeti rusenjem dzamija u Baru (ako se dirne "crkva" na Rumiju), kad je bio referendum 2006. vas mitropolit je mudro cutao, pa moze se reci i kad se ulazilo u NATO, to je bio dil sa DPSom - vi nama srpskog nacionalizma a mi da "branimo" CG, i cutanja na velika pitanja, a mi vama potpunu slobodu djelovanja uzduz i poprijeko u svim anarhonoidnim modusima. Vas bivsi mitropolit je jednom izjavio kako on, parafraziram, ima odredjeno postovanje i pozitivno misljenje o Ani i Aleksandru Djukanovicu jer su oni krsteni, a Milo nije krsten, pa njega ne postuje. Dirljivo. Vasa crkva i vas dojucerasnji (a mozda i danasnji) saveznik DPS ste nuklearni reaktor necovjecne bratomrzacke zlocinacke politike i plana podjele svake crnogorske kuce i porodice na Crnogorce i Srbe. U tome ste djavolski uzivali i uzivate i danas, vasa jedina vjera i nada je posvadjati 2 rodjena brata, to je vase bozanstvo pred kojim klecite i kojem se molite.

Povrh svega toga po svim nivoima i iz svih uglova ste nevjernici, bilo cisto religijskih bilo moralnih. Vas bivsi mitropolit je svjesno urotnicki anticovjecno mnogo toga sto je sa pravom i logicno kritikovao, kritikovao na nacin da sistemom obrnute psihologije stvori kontraefekat kod vecine gradjana koji cuju njegovu poruku. Dakle on je kritikovao ono sto treba kritikovati ponekad, na nacin da toj destrukciji zapravo samo poveca popularnost i da gradjane svojim vokabularom gurne u narucje te negativosti. On je tim nacinom udaljavo ljude i od hriscanskih nacela, koji su danas ljudima potrebni u odsustvu drugih kompasa i putokaza.

Na kraju DPS i sateliti donose Zakon o slobodi vjere, upitno je i dan danas svakom iole analiticnom iz kojih motiva, nekoliko je verzija u opticaju, svakako je ona o obracunu i neprijateljstvu sa SPC/MCP netacna i licemjerna, jer zasto bi bili neprijatelj nekome s kim su saveznici 30 godina, zasto bi bili neprijatelji crkvi kad njih crkva i vjera ne zanimaju, bila ta crkva srpska, crnogorska, bilo kakva i koja, DPS je jedino oduvijek bilo vazno da opstane na vlasti, srpstvo im je u tome pomagalo do kraja kao sto rekoh u predjasnjem postu osnivanjem i finansiranjem laznih velikosrpskih/prosrpskih stranaka. koliko vas je samo volio i "uvazavao" recimo Vujanovic, pa Marovic, najblizi Djukanovicevi ljudi.

Tako da Meto nemoj lagat, i lazno svjedocit na bliznjega svoga (Mila Djukanovica)
    Država univerzalnog normativnog morala i obrazovanja

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Ti ne vidiš što sam napisao, vjerovatno su ti oči plačne za zlom sudbinom vaše herojčine mladića.

Vidim ja odlicno. Ovako se prala istorija i za dubrovnik i za uvodjenje u krnje i ovakve i onakve drzave.
    Pa sad sa slovom L barjacite po crnoj gori. Ljude otpustali, hapsili, prebijali, progonili im djecu po skoli.... I sad opet imamo promociju civilizacijskih DPS vrijednosti pod simbolom progonjenih.
    Nego, je li bar bilo sta od tog goriva koje ste prodavali Mladicu a sad vam ne valja. Nema para pa nema ni ideologije

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    201
    Thanked in
    142 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Zdravo krilo dps u vlast. Kakva je ovo magija sa editom zna li se

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Treba pustit mandu jedno 10 dana da bude premijer, da komite zavrse na respiratore pa onda Dulja opet jedno 10 dana da ova druga strana kolabira. I onda da krenemo normalno

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Vidim ja odlicno. Ovako se prala istorija i za dubrovnik i za uvodjenje u krnje i ovakve i onakve drzave.
    Pa sad sa slovom L barjacite po crnoj gori. Ljude otpustali, hapsili, prebijali, progonili im djecu po skoli.... I sad opet imamo promociju civilizacijskih DPS vrijednosti pod simbolom progonjenih.
    Nego, je li bar bilo sta od tog goriva koje ste prodavali Mladicu a sad vam ne valja. Nema para pa nema ni ideologije
    Mnogo ideš po širini sa tom pričom, vjerovatno si izvisio po dubini.
    Samo konstatovah kako skupštini da bi usvojila neke civilizaciske rezolucije treba lopovska koalicija, jer nacistička odbija poslušnost.
    Ja nijesam kivan na dps, možda vrlo malo. Nijesam od njih ništa ni očekivao, ni dobio. Ovi što su očekivali pa izvisili oni su vidim neutješni, neko zbog izdaje srpstva, neko zbog izdaje CG, neko zbog ekonomije, neko zbog pljačke, neko... Kod mene nečete naći sagovornika da pjenim po forumu protiv dps-a, malo im zamjeram što nijesu bili još gori, ako se moglo.
    Tako sjutra ni za ove nemojte očekivati da pričam protiv njih, ako primijetim što kažem dok su na vlasti, kad odu, neka idu kod sudije i neka se on njima bavi i naravno vi ođe ubijajte se da ih odbranite ili da ih osudite.
    Dosta sam ti napisao, operi oči i pročitaj pažljivo.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Neka ovo ovdje...

https://twitter.com/SDPCG/status/1408057011024150528?s=20
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Mnogo ideš po širini sa tom pričom, vjerovatno si izvisio po dubini.
    Samo konstatovah kako skupštini da bi usvojila neke civilizaciske rezolucije treba lopovska koalicija, jer nacistička odbija poslušnost.
    Ja nijesam kivan na dps, možda vrlo malo. Nijesam od njih ništa ni očekivao, ni dobio. Ovi što su očekivali pa izvisili oni su vidim neutješni, neko zbog izdaje srpstva, neko zbog izdaje CG, neko zbog ekonomije, neko zbog pljačke, neko... Kod mene nečete naći sagovornika da pjenim po forumu protiv dps-a, malo im zamjeram što nijesu bili još gori, ako se moglo.
    Tako sjutra ni za ove nemojte očekivati da pričam protiv njih, ako primijetim što kažem dok su na vlasti, kad odu, neka idu kod sudije i neka se on njima bavi i naravno vi ođe ubijajte se da ih odbranite ili da ih osudite.
    Dosta sam ti napisao, operi oči i pročitaj pažljivo.

To da nisi oekivao ni dobio, to mosete da se kojovitezate modjusobno kad sjednete na kafu.
    Sve se DPS iz ideala glasao, od slobovih ratnika preko reformista do evo kolita liberala.
    Mora da je program bio u pitanju nego smo mi glupi da ga ukapiramo.
    A vise ja znam o ovom sistemu kako funkcionise i da nema ko je za 30 godina zaradio jedan euro a da nedje nije nesto uradio. Neko manje neko vise, ali jedan eudo nije zaradjen da nije bio necim uprljan. Od neplacanja pdv i rada na crno, preko nelegalnih prikljucaka duzi niz godina do namjestenih tendera i nevracenih kredita. Neko je zaradio euro a neko milion, ali je svaki zaprljan necim.
    A to da nisi ocekivao nista i nisi dobio nidta, to mozete kad sjednete zajedno vi koje nije interesovala politika i nista niste dobili od DPS

14. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

To da nisi oekivao ni dobio, to mosete da se kojovitezate modjusobno kad sjednete na kafu.
    Sve se DPS iz ideala glasao, od slobovih ratnika preko reformista do evo kolita liberala.
    A vise ja znam o ovom sistemu kako funkcionise i da nema ko je za 30 godina zaradio jedan euro a da nedje nije nesto uradio. Neko manje neko vise, ali jedan eudo nije zaradjen da nije bio necim uprljan. Od neplacanja pdv i rada na crno, preko nelegalnih prikljucaka duzi niz godina do namjestenih tendera i nevracenih kredita. Neko je zaradio euro a neko milion, ali je svaki zaprljan necim.
    A to da nisi ocekivao nista i nisi dobio nidta, to mozete kad sjednete zajedno vi koje nije interesovala politika i nista niste dobili od DPS
    Nijesam ni čitao dalje od famoznog glasanja dps-a, razumi da postoje ljudi koji nikada nijesu glasali dps. Moj ideal je CG nezavisna i građanska država, ođe sam se po forumu sprdao sa dps tvorevinom koju su neki smatrali nezavisnom i građanskom. Od toga se sa ovom većinom daleko kao sa prošlom većinom, možda vi mislite drugačije, možda je vama cilj neka druga CG, možda ste vi zadovoljni, možda ste kao vlada pa vam ne smeta podrška bilo čija, samo da je preko 51%.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

... nema ko je za 30 godina zaradio jedan euro a da nedje nije nesto uradio. Neko manje neko vise, ali jedan eudo nije zaradjen da nije bio necim uprljan. Od neplacanja pdv i rada na crno, preko nelegalnih prikljucaka duzi niz godina do namjestenih tendera i nevracenih kredita. Neko je zaradio euro a neko milion, ali je svaki zaprljan necim...

Boze moj, kakva tuzna istina nase stvarnosti.
    Ovako sroceno me je bas pogodilo jer smo razgovarali jednom u firmi da smo svi prljavi i da je svaki posao vezan za pare prljav. Ako ne krades i ako se ne ugradjujes ti, ugradjuje se tvoj sef, ako ne sef onda direktor, ako ne direktor onda poslodavac firmin, investitor ili onaj ko ti je "donio posao" ili "odobrio placanje obavljenog posla". A cim saradjujes s njima i uzimas njihov novac znajuci ko su - i ti si prljav, zar ne?
    A ako si posten i nesto se kao bunis ili "zatezes" samo te sklone na drugo radno mjesto ili ti ne produze ugovor jer uvijek "ima ko hoce".
    Cak i male firme, mala preduzeca ne bi postojali da nije neke vrste "poznanstva", "mita", "reketa" bilo.
    A i zakoni su nam tako pisani da su podredjeni korupciji i nepravedni su.
    Na tenderima je jedini kriterijum najniza cijena. Reference i kvalitet su nebitni.
    A najniza cijena prati neke druge aranzmane i dogovore da se ne bi otislo u minus...

Na kraju nam je zakljucak bio da je jedini cist posao 100 ovaca i u planinu.
    A i to opet mora da se proda nekom prljavom i iziskuje dogovore ako imas djecu i ako bi da zivis

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

17. The Following 4 Users Say Thank You to Kliker17 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by Kliker17 View Post
    Boze moj, kakva tuzna istina nase stvarnosti.
    Ovako sroceno me je bas pogodilo jer smo razgovarali jednom u firmi da smo svi prljavi i da je svaki posao vezan za pare prljav. Ako ne krades i ako se ne ugradjujes ti, ugradjuje se tvoj sef, ako ne sef onda direktor, ako ne direktor onda poslodavac firmin, investitor ili onaj ko ti je "donio posao" ili "odobrio placanje obavljenog posla". A cim saradjujes s njima i uzimas njihov novac znajuci ko su - i ti si prljav, zar ne?
    A ako si posten i nesto se kao bunis ili "zatezes" samo te sklone na drugo radno mjesto ili ti ne produze ugovor jer uvijek "ima ko hoce".
    Cak i male firme, mala preduzeca ne bi postojali da nije neke vrste "poznanstva", "mita", "reketa" bilo.
    A i zakoni su nam tako pisani da su podredjeni korupciji i nepravedni su.
    Na tenderima je jedini kriterijum najniza cijena. Reference i kvalitet su nebitni.
    A najniza cijena prati neke druge aranzmane i dogovore da se ne bi otislo u minus...

Na kraju nam je zakljucak bio da je jedini cist posao 100 ovaca i u planinu.
    A i to opet mora da se proda nekom prljavom i iziskuje dogovore ako imas djecu i ako bi da zivis

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
    Ne bih ti kvario utiske, ali da se osvrnem na tendere. Odavno već najniža cijena nije ono što mislite. Bodovanje se odomaćilo ihaaa još od kada. Recimo zna se koliko koja stavka iz ponude nosi bodova, uz cijenu najviše bodova nosi i rok završetka posla, kvalitet ponuđenih stavki, uslovi i vrijeme garancije. Da bi se uopšte i učestvovalo na nekim tenderima traži se da ste u protekloj godini imali određeni poslovni obrt i da ste izmirili porez i sve obaveze prema državi. Dosta puta se i dogovaraju i registruju konzorcijumi da bi se učestvovalo na nekim tenderima, a onda se dijeli posao među članovima. Dosta puta se tu nalazilo i nekih trgovina, jer kao što znamo oni imaju veliki obrt i ispunjavaju taj uslov koji je teško ispuniti.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    59
    Thanked in
    45 Posts

Javni dug Crne Gore je, kako je kazao, samo za tri mjeseca smanjen sa 103 na 88 odsto bruto domaćeg proizvoda, što je rezultat za koji su većini država potrebne godine.
    Koliko ja znam, smanjenje % javnog duga je zbog rasta (oporavka) ekonomije po poboljšanju epidemiološke situacije, a ne zbog bilo kakvog poteza Vlade.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ne ide to bas tako. Cg ekonomije je pala prosle godine 15,7% a oporavak ove sumnjam da je preko 4 do 5%
    Bice da nam je BDP povecalo nesto tipa zadnje ulaganje i povlacenje para za auto put i mozda ovih nekoliko kapitalnih investicija.
    Ali se ekonomija nije vratila ni na 2019 a ne da je to smanjilo javni dug

Thanks Thanks Given 
    1,238
    Thanks Thanks Received 
    1,668
    Thanked in
    905 Posts

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by bigic View Post
    Koliko ja znam, smanjenje % javnog duga je zbog rasta (oporavka) ekonomije po poboljšanju epidemiološke situacije, a ne zbog bilo kakvog poteza Vlade.
    Taj rast će se videti na kraju drugog i trećeg kvartala. U prvom kvartalu BDP je čak pao u odnosu na isti kvartal 2019 godine.

Ovde je reč o tome da je dug CG skočio na 103% BDP-a kad se aktuelna vlast zadužila za još 750 mil. eura.
    Ali...

Veći deo od ovog iznosa, kako se najavljuje, biće iskorišćen za vraćanje starih nepovoljnih dugova koji uključuju ranije obveznice i skupe komercijalne kredite

Tako da, jasno je da je dug oboren jer su vraćeni neki stariji dugovi. Možda je nešto manji nego pre zaduženja od 750 miliona, ako su povoljnije kamate u odnosu na stare dugove. Ali priča da je na ovaj način oboren dug za 15% je u rangu one ekonomske doktrine "Uzmemo sto miliona pokrijemo dug vratimo sto milijona, saldo je nula"

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

To je normalno jer je CG tržite manje nego jedna prodavnica Saturna u Berlinu. Ne misliš valjda da će ti iko dati cijene ka njima

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Uhh, kakav info su nasli... Neka se puste elektronike i obuce, kod nas je i hrana skuplja negu u dobrom dijelu EU (DE npr.).

Kod nas je jeftinije samo ono bez cega se u principu "i moze", cigare, alkohol, kafici itd.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

"Чују се разне приче, једни друге прозивају да су издајници, не вјерујмо у то! Издаћемо ову побједу и очување наших светиња само ако замрзимо и презремо једни друге. Немојмо се повлађивати томе, ништа није издато, слобода је освојена, али слобода треба да се гради и органски изграђује, да сваки дан будемо све бољи, поштенији, честитији, искренији, казао је владика Димитрије."

Još jedan vladika izdao DF i Vučića. Samo izdajnik može da tvrdi da nema izdajnika.

26. The Following 4 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,412
    Thanked in
    6,718 Posts

valjalo bi da glasači DFa pročitaju ovaj intervju

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...kapiceve-vlade

Oni su ovdje samo eksponenti, a ne ljudi koji odlučuju. Oni su, prosto, transmisioni kaiš njihovog suštinskog lidera - Vučića. On želi da bude predsjednik svih Srba, a ne Srbije. Zato u svim njegovim izjavama dominira floskula - “Crna Gora nas ne interesuje, već naš narod u Crnoj Gori“. Izvinite, Srbi u Crnoj Gori su stvarali Crnu Goru. To je naša matična država. Volimo Srbiju i doživljavamo je kao svoju, ali naša matica je Crna Gora. Naši autentični interesi su ostvarivi i ostvaruju se u Crnoj Gori.

Тapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    valjalo bi da glasači DFa pročitaju ovaj intervju

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...kapiceve-vlade

Oni su ovdje samo eksponenti, a ne ljudi koji odlučuju. Oni su, prosto, transmisioni kaiš njihovog suštinskog lidera - Vučića. On želi da bude predsjednik svih Srba, a ne Srbije. Zato u svim njegovim izjavama dominira floskula - “Crna Gora nas ne interesuje, već naš narod u Crnoj Gori“. Izvinite, Srbi u Crnoj Gori su stvarali Crnu Goru. To je naša matična država. Volimo Srbiju i doživljavamo je kao svoju, ali naša matica je Crna Gora. Naši autentični interesi su ostvarivi i ostvaruju se u Crnoj Gori.

Тapatalk
    Peco je relevantan taman koliko i dara sa smokovca.

Nemoj mi reci da ne znas da jdm Peco na lomijetk platni spisak odavno? Da ne znas da je narodna stranka htjela u dps koaliciju na lokalu pa se raspala zbog toga?

Inace, glasace df ne zanima sta ce reci peco, becic, janko marko, oni df glasaju vazda... i nikad nece pasti ispod 20%, a zadnje okolnosti u maju oko mitropolita, ugovora, pa ovo oko leposavica i srebrnice, to ih sa ostalima iz zbcg lagano katapultira na preko 30%...
    Pakao, ali tako je....
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Page 555 of 1249 FirstFirst ... 554555055455515525535545555565575585595656056551055 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)