Samo da se zahvalim @safri što je skinuo ucjenu sa moje dps glave, i stavio je na svoju
Što se tiče same analize, ozbiljna, i zbilja joj se nema što dodat. Sa uživanjem pročitao.
Što se tiče realnosti scenaria, i hronologije, nažalost...
Ishod koji predviđaš, a koji je bukvalno jedini neđe i realan, ako ćemo iskreno, i poželjan... neće biti moguć dok se ne profiliše DCG.
A ta partija to neće uradit. Jer bi se prepolovila za uru vremena.
Prosto, do sad im je ovaj vakuum, u kome operišu ni tamo ni ovamo a i ovamo i tamo, savršeno išao. Međutim, onog trena kad bi uradili konačni otklon od ( kako to ovđe vole da kažu ) ''radikalizovanih Srba'', otklonili bi se polovine sebe. Jer, kad bi morali na čisto po tom pitanju, to je dominantna strana njihovog članstva. Ako se tome doda glavni boost koji su imali, tj. crkva, koja i te kako klacka, i može obrnut ćurak za minut, jednačina postaje jasna ko dan. I krajnje prosta.
1. Demokrate Vladu ne smiju puštit sve i kad bi htjeli.
2. Demokrate mogu kidisat na ''radikalizovane Srbe'' onim svojim čuvenim saopštenjima, vrtkat repom suverenistima pomenima Njegoša i odbrane Crne Gore, ali Demokrate raskrstit sa DFom neće. Ne do nivoa konačnog otklona, u smislu brzih izbora ili promjene adrese za podršku manjinskoj vladi. Odnosno, do nivoa kad će morat konačno da izaberu na koju će stranu, jer bi ih to direktno ugrozilo, i najvjerovatnije, svelo nazad na desetak posto, u zavisnosti od onoga kako i koliko bi se Zdravko izmjerio. Pod uslovom da ga sačuvaju pod skutom.
Zato sam tamo nekad davno, napisao nešto slično tebi, jedino što sam ja, svojstveno istinskom plakaču za DPSom, vazda prije volio viđet DPS koji bi podržao manjinsku vladu Zdravku, URI i manjinama, a da ovaj trojac velikih i oštrih, u kojem se suštinski nalazi izvor ove katastrofalno produbljene društvene podijeljenosti i nestabilnosti, od kojih ćemo na kraj pocrkat ko paščad, ostane napolje da čeka iduće izbore.
Naravno, to bi mi se možda i moglo ispunit da je Perica na vrijeme otišao u EU
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Bookmarks