Meni se ipak cini da se ne razumijemo, a cini mi se da mnogi ne zele da vide to sto je ocigledno.
Za ovo sinoc je kriva jedna osoba, uradio je to sto je uradio iz nekog njemu poznatog razloga i kaznu ce dobiti, pa ce svoj stav nauciti da iskazuje na konstruktivniji nacin. Razumna osobe ovo ne bi uradile i cini mi se da je to zavrsena prica, svi se slazemo da treba biti kaznjen.

E sad... Sto je pravi uzrok ponasanja ovog lika?
Narativ na forumu koji se potencira je da je to iskljucivo zasluga DF-a ciji je gradonacelnik, koliko na vlasti? 3-4 mjeseca? Ispada kao da je Niksic bio idealan grad pun srece, medvjedica i ostalih slatkih stvari koji je kvarni DF i njihov gradonacelnik pretvorio u Zonu Sumraka dje se uriniraju spomenici, ubijaju ljudi i radjaju mafijasi koji vode drzavu.
Zanimljivo da je tamo bio spomenik i ranije, ali da nikome nije palo na pamet da ga zapišava, dok nije došao gradonačelnik koji je volio da se slika dok glumi pripadnike JVUO.

Quote Originally Posted by Antares View Post

A da li je li gradonacelniku zaigrao osmjeh na ovaj cin, vjerovatno jeste. Da li je i mnogima iz vlade i bliskim vladi zaigrao osmjeh, sigurno da jeste, znajuci da podrzavaju SPC i znajuc ljubav koju je gajila crkva sa komunistima.
Kad se neko ispiša na spomenik ikone antifašizma, onaj kome za tako divan čin zaigra osmjeh je... protivnik antifašizma (zaboravih kako se to tačno zove).