Quote Originally Posted by SKOJ View Post
A ne naravno, pričam o kvalitativnom istraživanju javnog mnjenja, ne o kvantitativnom. Na anketi ne možeš skupiti 100% ni za fraj pivo i ćevape, a ne što drugo. Ali su ovo fokus grupe, sa reprezentativnim uzorkom Srba, manjina itd. I cijela "srpska" fokus grupa je bila (u raznim nijansama) za vladu, kao što je i cijela "manjinska" fokus grupa bila jednoglasno protiv nje. "Crnogorska" je bila ili većinski mlako za vladu ili manjinski ogorčeno protiv nje.

Odnos prema DPS me iznenadio, to već rekoh. "Crnogorci" velikom većinom protiv, i to žestoko. Kvalitativna analiza pokazuje da je jedino što bi ih moglo okrenuti da glasaju za DPS je da se stvarno ispostavi da je "država u opasnosti".
Meni jedino pada na pamet sljedeće:

Gazda u Beogradu im je rekao "gurajte ovu priču, a mi ćemo tu priču podržati sa parama i medijima."

Mislim da AV ne kapira mentalitet ljudi u CG. Crnogorskim Srbima je Crna Gora država odakle je srpstvo poteklo, oni su cvijet srpstva, najbolji i najveći Srbi su jedino Crnogorci, a Srbijanci su nešto niže na toj ljestvici..... Crna Gora je bila slobodna kad je današnja Srbija bila pod Turcima i ođe je ta baklja slobode pravoslavlja i srpstva opstala.
Prodavati njima priču o matici Srbiji i srpskom predsedniku je zaludna misija.

Motivi AV nisu i motivi DFa (pretpostavljam da su motivi DFa pare, osjećaj moći i podrške koju imaju iza sebe), a za AV je prilično jednostavno. Njemu odgovara Crna Gora pod njegovom kontrolom, što bi mu dalo boost rejtinga na unutrašnjem planu, a uspješan EU put CG mu nikako ne odgovara jer ne smije gore narod da vidi da je moguće relativno brzo ući u EU nakon promjene vlasti. Da bi spriječio put CG ka EU treba mu ili povratak DPSa ili DF kao dio vlasti koji bi svojim ispravljanjem krivih drina sabotirao taj put, te je stoga ovo ponašanje DFa iz njegove vizure win win. Zato je i bitno da DF prvaci ne primirišu vladi.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk