Page 50 of 139 FirstFirst ... 4046474849505152535460100 ... LastLast
Results 1,226 to 1,250 of 3468

Thread: Buducnost parlamentarnog zivota u CG 2020-2024

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Nikad od tebe ozbiljna vlaS. Taman si ka ta stranka e je glasuješ.

Bojim se da ćeš zastiđe ulaska u vladu vidjeti brže nego što očekuješ. Dakle, računaj da će ili DF ući u vladu (a tu se očešati i demokrate) ili novi izbori. Rješenja su:
    1. Ulazak ljudi iz DF i DCG u Zdravkovu vladu u kojoj će se on pitati dosta manje nego Dačić kad je bio premijer. A Dačić se baš malo pitao. Ako se navukao na premijerstvo, ne bi me čudilo da Zdravko to prihvati. Pitanje je samo ko bi iz Fronta ušao. Da li bi baš bili bezočni da uđu MMK recimo da prave cirkus. Ili bi poslali drugi ešalon, a oni nastavili provod kao do sada iz Skupštine i po BGH2O, Marinadi, Vračaru, beton Hali etc...
    2. Politička vlada bez Zdravka. Vele ljudi već je nuđeno Bečiću premijerstvo, pametni lik ih iskulirao (za sada). Sa druge strane glasine vele da je Dritan nudio manjinsku URA, DCG, SNP, manjine. DF ga iskulirao i pozdravio.
    Ako su tačne ove priče, svako izgleda kalkuliše sa Zdravkom kao bivšim.
    3. Ako nema ništa od ovoga, onda novi izbori. Pazi, DF je rekao da "neće rušiti vladu sa DPS". Nije se izjašnjavao o skraćenju mandata Skupštine sa DPS, odnosno novim izborima...

Prvo je vlast konstituisana u manastiru. Onda se neko pomirenje unutar vlasti obavlja kad dođe vladika kod njega na večeru. U međuvremenu vladike pozivaju za koga da se glasa na lokalnim izborima i daju podršku. Ovo su sve znači da crkva ne pravi uticaj na politiku. Jbg znaš onu o slonu u dnevnoj sobi.
    Zanimljivo je ko se od političara obratio "na molbu" Joanikija. Nije premijer, niti predsjednik Skupštine, što bi bilo logično. Joanikije i Metodije mogu da misle što oće, ali autonomija crkve u CG kolika god bila za vrijeme Amfilohija sada je svedena na, da ne prećeram, 20% nekadašnje. Dakle, slušaće se Beograd, a oni mogu imati svoje mišljenje za svoja 4 zida. Valjda je to jasno jer je i formalno oduzeto svako obilježje autonomije.
    A Beograd voli... Koga zbilja?
    1. Ta varijanta nema 41 glasa tako da je iluzorno pričati o tome.
    2. To nije rekonstrukcija vlade (zamjena premijera) i teško da može biti bez skraćenja mandata skupštini.
    3. Da hoće...

Mada, ako se DPS vrati na ,,fabrička podešavanja" sve je moguće, tako da je, ipak, sve otvoreno...

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

podijeliš spojena ministarstva i dobiješ potencijalna tri plus za socijalno staranje recimo. ima lufta da se napravi jedno sedam recimo. četiri se daju DFu tri Demokratama i za to imaš 37 glasova. pod pritiskom idu 4 glasa CnB i eto. nije da su fotelje mrzne bilo kome
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...ele ljudi već je nuđeno Bečiću premijerstvo, pametni lik ih iskulirao (za sada). Sa druge strane glasine vele da je Dritan nudio manjinsku URA, DCG, SNP, manjine. DF ga iskulirao i pozdravio.
    Ako su tačne ove priče, svako izgleda kalkuliše sa Zdravkom kao bivšim...
    Nisu tacne te price.

Uostalom, eto ti odgovar URA i Demokrata juce DF-u. Nece ni da pocinju pricu o rekonstrukciji vlade. Prvo glasajte za budzet pa cemo onda da vidimo...

DF, posle DPS-a najpateticnija i najbespomocnija partija na politickom nebu Crne Gore. Nista im ne moze biti sto su zamislili. I kad za Meda mole najmanju fotelju Zdravko ih pljune, a javnost im se ruga. Cus, "koordinator za zelene poltike"

Thanks Thanks Given 
    7,411
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    1. Ta varijanta nema 41 glasa tako da je iluzorno pričati o tome.
    2. To nije rekonstrukcija vlade (zamjena premijera) i teško da može biti bez skraćenja mandata skupštini.
    3. Da hoće...

Mada, ako se DPS vrati na ,,fabrička podešavanja" sve je moguće, tako da je, ipak, sve otvoreno...

Tri predloga su ideje za rjesenje krize vlade koje realno postoji, a koja su stigla od Fronta i ne znam jos koga od njih iz zbcg.
    Mislim da je ideja
    Oces li neki od prva dva? Neces? Nista onda idemo na treci.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,411
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Ako Dritan pušti DF prvake u vladu, bolje da odma sam ugasi stranku poslije toga.

Obećao je vladu bez njih, ako pogazi to što je obećao zna da je sebi i URA svirao kraj.

Znam ko ih ne bi glasao više nikad.

Nego, pušti ti sad kombinatoriku oko ove vlade. Evo viđećemo brzo što će biti.

Bil ti glasao za CnB i Demokrate na sljedećom izborima, ako bude priča ni DPS ni DF? Što misle ovi DPSovci sa kojima sjediš i testiraš raspoloženje?

Mišljenja sam da bi to bila dobitna strategija. Imaš moj post o tome ko i kako, da se ne ponavljam.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Da li sada DF podrzava manjinsku vladu? Posto nije u vladi?
    Sto sa “dubinom” u slucaju manjinske ako dcg i ura ne sastave dovoljno mjesta?
    Ako dubina bude ista kao sada svako ce trke podrzat manjinsku. Uvaljujes svoje po drzavi, oni onda zaposljavaju svoje partijske vojnike, a odgovornost nula.
    Dakle, nije bas doboljno “ni dps i df”.
    Treba onda imati u programu sto ako ne skupe dovoljno bez njih.
    I onda naci nacin da sve te tehnike ubacis narodu u glavu. A nisam siguran da li narod bas dotle dobaca.
    Tako da...

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    Čitam sto pises zadnjih dana KiMmi i mislim da bi trebalo da se probudis

Kad bi ura i demokrate izašli sa tim stavom odma bi ih iz fronta optužili da su anti srbi,ustasHe i slično,zlatan bi im bio dps pri njima...

Kako si znao da sam malo odspavao popodne

A ne bi Demokrate sa tim stavom izašle milion %, ali sam ubijeđen da bi i njima mnogo bilo lakše da se dogovore sa CnB i manjinama. Ne zaboravi da ne postoji zla krv među njima, dok sa DFom malo malo pa zakrve na terenu.

Demokrate bi inkorporirale Zdravkovu struku i ojačale poziciju u odnosu na glasačko tijelo DFa, samim isturanjem Spajića kao kandidata za premijera. To bi bilo dovoljno od njih.

Pričam o idealnoj strategiji CnB za sljedeće izbore.

Napadima od DFa na CnB samo bi bio poguran rejting CnB. Simple as that.

@Gagarin

Ne odgovori mi, bil podržao takav koncept.

Što se tiče dubine, ja sam uvijek za koncept struka ispred politike, ali mi na političkom nebu nemamo stranku jaku da tako nešto nametne prvo sebi a onda i drugim koalicionim partnerima.

Kad bi htio @Gandalf_White da se vrne u domovinu pa da svi mi poguramo njega i njegovu ekipu sa takvom nekom pričom... Ali ozbiljna podrška na izborima takvoj nekoj zeleno lijevoj priči je tek utopija.

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Zbilja, što mislite, ima li koalicija DCG+URA zajedno 40%?

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

ako imaju zajedno 25% da se busaju u prsa, ču 40%. u avgustu su zajedno 18% (čini mi se oko 74 iljade glasova). ja ne znam đe živite vi, ali ispadoše DCG i URA najjače stranke u državu. garantujem da su izbori sad u nedelju, da bi DPS i DF samostalno imali lagano više no ovi zajedno

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    ako imaju zajedno 25% da se busaju u prsa, ču 40%. u avgustu su zajedno 18% (čini mi se oko 74 iljade glasova). ja ne znam đe živite vi, ali ispadoše DCG i URA najjače stranke u državu. garantujem da su izbori sad u nedelju, da bi DPS i DF samostalno imali lagano više no ovi zajedno
    Demokrate su (iako se meni lično to ne dopada previše) najbrže rastuća stranka u Crnoj Gori.
    Loše je to što im biračko tijelo raste na račun DF-a. Projekcije su da su u ovom momentu iznad 25% (bliže 30 nego 25).

Thanks Thanks Given 
    1,561
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

Nažalost,preko 25% ni sad nemaju,ako demokrate uzmu dio glasovakoalicije Zbcg,a ura od sdps(i ostalih iz prošle vlade) onda će imati preko 30%,a ako budu zajedno imali 40% na sljedeće izbore,to bi bilo vrh

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Babbo Natale View Post
    Zbilja, što mislite, ima li koalicija DCG+URA zajedno 40%?
    Ako bi Demokrate inkorporirale Zdravkovu struju i ponudile Spajića kao premijera, mislim da je potpuno realno 40%.

Mislim da DF i DPS zajedno teško mogu 40% da dobače.

Tih 20% bi otpalo na manjine i neku možda koaliciju SNP+Milača+UCG itd.

Čudno baš da nema istraživanja javnog mnjenja.

@SKOJ je pominjao da je gledao istraživanja koja govore o baš solidnom padu DPSa i žestokom padu DFa, ali nikako da podijeli sa nama ta neka saznanja

Inače mislim da je koalicija DCG i CnB pogrešna taktika. Neki memorandum o saradnji, ok, tipa ovo oko gradonačelnika i predsjedničkog kandidata.

CnB bi mogla biti tu da izgura ovu ideju, a Demokrate da odigraju ako nema većine bez DPSa i DFa.

Sa druge strane, ako bi i Demokrate jasno prihvatile koncept vlasti bez DPSa i DFa, onda bi ta koalicija i mogla da se sastavi i bude prva po % što bi značilo i koji mandat više zbog D'onta

Ipak ta koalicija bi prije svega značila ižestoke napade od strane svih po njima... što pomenu @AdO_pG a to bi onda baš bio pakao. Mada, ti napadi možda i ne bi bili loši, jer bi privlačili glasače sa oba pola onom logikom (ako ih ovi napadaju mora da je to ok priča).

Raspisah se ja i izfantazirah, ni da se što pitam

12. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Quote Originally Posted by Babbo Natale View Post
    Demokrate su (iako se meni lično to ne dopada previše) najbrže rastuća stranka u Crnoj Gori.
    Loše je to što im biračko tijelo raste na račun DF-a. Projekcije su da su u ovom momentu iznad 25% (bliže 30 nego 25).
    tačno je da Demokrate najbrže rastu. uz biračko tijelo DFa, oni kupe i glasače DPSa. evo nađoh podatke

https://dik.co.me/wp-content/uploads...20-za-sajt.pdf

dakle, Demokrate su na izborima u avgustu imale 12.53% (10 mandata), sad su na nekih 18%. URA 5,54% (4 mandata). u ovom momentu su na tih 7%, možda 8%. euforija oko Dritana spasioca je prošla. nema više zaustavljanja i slikanja. njegovo ime se ne skandira kao tada

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    ...

@SKOJ je pominjao da je gledao istraživanja koja govore o baš solidnom padu DPSa i žestokom padu DFa, ali nikako da podijeli sa nama ta neka saznanja
    ...
    Ne mogu jer su interna istazivanja, ali mogu neke opste utiske. Manjine su 100% protiv nove vlasti i ubijedjene da im klerofasisticka srbocetnicka vlada sprema pokolj. Tu je DPS propaganda bila politicki uspjesna (a u istoj mjeri totalno neodgovorna prema etnickom skladu, ali koga za to briga).

Srbi su prakticno 100% pozitivni prema novoj vladi. To mi je mozda bilo najvece iznenadjenje. Veliki je raspon misljenja, od toga da se moglo puno vise do potpune podrske, ali niko nije protiv vlade.

Veliko iznenadjenje su bili i etnicki Crnogorci. Vecina daje mlaku podrsku vladi, manjina o noj misli isto sto i manjine (voze nas za Arandjelovac!). To je ocekivano. Misljenja o DPS su bila neocekivana. Velika vecina negativnih, od cega 2/3 izrazito negativnih. Isto tako za Djukanovica. U sustini, etnicki Crnogorci nisu odusevljeni vladom ali vise DPS ocima ne mogu da vide.

Thanks Thanks Given 
    1,561
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

Ljudi,sve zavisi od toga oce li se dps dokrajciti,u tom slucaju bi demokrate uzele najveći dio kolača(plus jedan dio glasača Zbcg kao sto rekoh)a drugi manji dio bi išao Uri,a ostatak bi ostao u taj dps koji ne bi imao više od 10% glasova i tek onda bi se moglo pričati o nekoj vlasti bez njih i fronta,do tad možemo samo da fantaziramo sto reče KiMmi.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Ljudi,sve zavisi od toga oce li se dps dokrajciti,u tom slucaju bi demokrate uzele najveći dio kolača(plus jedan dio glasača Zbcg kao sto rekoh)a drugi manji dio bi išao Uri,a ostatak bi ostao u taj dps koji ne bi imao više od 10% glasova i tek onda bi se moglo pričati o nekoj vlasti bez njih i fronta,do tad možemo samo da fantaziramo sto reče KiMmi.

Pazi mi mozemo do sjutra da pricamo kome ce otici glasovi, ali ce oni "otici" nekoj partiji samo ako se poradi na tome.

Demokrate rade kao mravi, od zore do ponoci svaki dan, i usisavaju DF glasove na hiljade. Ali URA ne radi nista na terenu, pa i to DPS glasova sto pretrci ide kod Demokrata. Znaci ako URA nastavi da planduje nece pokupiti nikog, ili vrlo mali procenat. Bez terenskog rada tu nece biti rezultata.

Thanks Thanks Given 
    1,561
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Ne mogu jer su interna istazivanja, ali mogu neke opste utiske. Manjine su 100% protiv nove vlasti i ubijedjene da im klerofasisticka srbocetnicka vlada sprema pokolj. Tu je DPS propaganda bila politicki uspjesna (a u istoj mjeri totalno neodgovorna prema etnickom skladu, ali koga za to briga).

Srbi su prakticno 100% pozitivni prema novoj vladi. To mi je mozda bilo najvece iznenadjenje. Veliki je raspon misljenja, od toga da se moglo puno vise do potpune podrske, ali niko nije protiv vlade.

Veliko iznenadjenje su bili i etnicki Crnogorci. Vecina daje mlaku podrsku vladi, manjina o noj misli isto sto i manjine (voze nas za Arandjelovac!). To je ocekivano. Misljenja o DPS su bila neocekivana. Velika vecina negativnih, od cega 2/3 izrazito negativnih. Isto tako za Djukanovica. U sustini, etnicki Crnogorci nisu odusevljeni vladom ali vise DPS ocima ne mogu da vide.
    Ovo sto napisa za ljude koji se izjasnjavaju kao srbi po meni nije tačno,naprotiv mislim da Srbi u crnoj gori nisu bili više podijeljeni od devedesetih godina,a kako vrijeme prolazi sve više će davati podršku frontu,jer mnogi očekuju promjene,da ne pominjem one kojima je pitanje kosova,nezavisnosti cg,Rusija i tako ta pitanja prioritet,taj dio glasača je bio za zdravka dok se nije vlada sastavila,sad su više protiv njega nego protiv mila i kompanije.

Thanks Thanks Given 
    1,561
    Thanks Thanks Received 
    2,172
    Thanked in
    1,038 Posts

Pazi mi mozemo do sjutra da pricamo kome ce otici glasovi, ali ce oni "otici" nekoj partiji samo ako se poradi na tome.

Demokrate rade kao mravi, od zore do ponoci svaki dan, i usisavaju DF glasove na hiljade. Ali URA ne radi nista na terenu, pa i to DPS glasova sto pretrci ide kod Demokrata. Znaci ako URA nastavi da planduje nece pokupiti nikog, ili vrlo mali procenat. Bez terenskog rada tu nece biti rezultata.
    Slažem se,ali neće svi poci kod demokrata koliko god da rade na terenu,jedan dio će preci (kao i one interesdzije iz Bs prije neki dan)u UrA jer su oni deklarisani procrnogorski,makar malo više od demokrata.

Sve u svemu,treba se imati u vidu da glasaci sdpsa neće čekati previše,gledaće svoj interes i prelazice u neke od ovih koalicija,imaćemo dosta jasniju sliku posle izbora u podgorici,ako se do tad ova vlada ne raspadne...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Ovo sto napisa za ljude koji se izjasnjavaju kao srbi po meni nije tačno,naprotiv mislim da Srbi u crnoj gori nisu bili više podijeljeni od devedesetih godina,a kako vrijeme prolazi sve više će davati podršku frontu,jer mnogi očekuju promjene,da ne pominjem one kojima je pitanje kosova,nezavisnosti cg,Rusija i tako ta pitanja prioritet,taj dio glasača je bio za zdravka dok se nije vlada sastavila,sad su više protiv njega nego protiv mila i kompanije.

Ja zato i kazem da mi je bilo iznenadjenje. Ocekivao sam 50-50 ili 2/3-1/3 podjelu na relativno zadovoljne i DF-nezadovoljnike. Ali te podjele nema. Valjda se svi jos suvise dobro sjecaju kakva je bila DPS vlada, pa im je ova odlicna i takva kakva je.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

E ko je pravio to istrazivanje svaka mu cast Mislim Srbi misle ovo, manjine ono, Crnogorci i ovo i ono... pa taj je divanio sa ispitanicima po cijeli dan ocjenjujuci sve aspekte. Ko vise slusa r'n'r a ko Cecu? Koja nacionalna skupina je sklonija renesansi a koja baroku?

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Tri predloga su ideje za rjesenje krize vlade koje realno postoji, a koja su stigla od Fronta i ne znam jos koga od njih iz zbcg.
    Mislim da je ideja
    Oces li neki od prva dva? Neces? Nista onda idemo na treci.

Kakva su sve rješenja stizala od DF-a... za većinu mogu da kažem ,,ni pas... sa maslom". A rješenja krize koju oni same naprave.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    E ko je pravio to istrazivanje svaka mu cast Mislim Srbi misle ovo, manjine ono, Crnogorci i ovo i ono... pa taj je divanio sa ispitanicima po cijeli dan ocjenjujuci sve aspekte. Ko vise slusa r'n'r a ko Cecu? Koja nacionalna skupina je sklonija renesansi a koja baroku?
    Fokus grupe, ne ankete. Tako saznas zasto ljudi glasaju tako kako glasaju.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Dobili smo novog subjekta na političkoj sceni "Građansku inicijativu 21. maj":

Izvor: https://www.pobjeda.me/clanak/kolaps...vao-je-odgovor
    Znaš li kako na Cetinje zovu ovu Milovu grupaciju "21.maj", sastavljenu mahom od starih igrača DPS-a?

Novi fosili

24. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Fokus grupe, ne ankete. Tako saznas zasto ljudi glasaju tako kako glasaju.
    Evo im ja mogu baciti par fokus grupa da ih o jadu zabave sa rezultatima. Ne nego oni sto daju ocjene pa bace rezultate dje su svi popularni a po kojima je godinama svojevremeno razvaljivao na tim anketama a on ni da dobaci do 5, 6 %.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Evo im ja mogu baciti par fokus grupa da ih o jadu zabave sa rezultatima. Ne nego oni sto daju ocjene pa bace rezultate dje su svi popularni a po kojima je godinama svojevremeno razvaljivao na tim anketama a on ni da dobaci do 5, 6 %.
    Ako te nervira nemoj da citas, ja samo navodim sta sam vidio i procitao. Niti je moja analiza niti garantujem za nju

Thanks Thanks Given 
    7,411
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

@Gagarin

Ne odgovori mi, bil podržao takav koncept.

Što se tiče dubine, ja sam uvijek za koncept struka ispred politike, ali mi na političkom nebu nemamo stranku jaku da tako nešto nametne prvo sebi a onda i drugim koalicionim partnerima.

Kad bi htio @Gandalf_White da se vrne u domovinu pa da svi mi poguramo njega i njegovu ekipu sa takvom nekom pričom... Ali ozbiljna podrška na izborima takvoj nekoj zeleno lijevoj priči je tek utopija.
    Đe me nađe najtežeg čoeka na svijet za glas kamčit. Očigledno me percipiraš kao glasača DPS, što jeste tačno, ali sam stizao glasati i Lekića, i Bečića, i SDP i URA. Tako da sam štono bi Amerikanci rekli "swinger", ali samo politički .

Sa "politikom ni DF ni DPS" u načelu bi dobila URA moj glas. No, kao i uvijek, đavo leži u detaljima, a da bi ih zaokružio morali bi još malo da se potrude. A bojim se da bi takav stav morao i da se detaljnije komunicira sa javnosti u dijelu koraka kod eventualne manjinske vlade i to:
    1. Sa kime manjinska dolazi u obzir. Sa DF, sa DPS ili sa obije strane.
    2. Koga prvo nudimo DF ili DPS. (Ovdje ja da se pitam ne bih se izjašnjavao nego fino spisak stvari koje planiram raditi, složene po redosledu prioriteta, pa ko će da mi potpiše da je saglasan i da će glasati za više stvari on bi mi bio manjinski partner).
    3. Što dobijaju podržavaoci manjinske vlade politički i uhljebaški.
    Ovo su otprilike pitanja od mene starog hejtera i spinera (spin medicinske sestre, kad već nisam spin doktor). I ovo su stvari kojih sam se sjetio na prvu loptu đe bi se mogao tokom kampanje okliznuti URA sa konceptom koji ti se dopada. E ako bi se krenulo sa programom niti jedni niti drugi morale bi se kvalitetno komunicirati odgovori na ova pitanja. Moguće da ih ima još, ali su mi ova prva pala na pamet.

Ima 1 zayeb. Što ako te obije strane iskuliraju za manjinsku. Kažu, ok idemo ponovo izbore, duži smo sa parama od tebe... Samo glasno razmišljam gdje su rupe... Kad si u finansije to radiš po cio dan, kao što znaš.

I da, ekologija ima smisla, mada kod nas mislim da je bila često instrument nekih privatnih i političkih udaranja u cjevanice. Svakako, već napisah devastirani prostor je veća kutara od javnog duga i gomile drugih problema koji se daju riješiti. Prostor teško do nikako.

Lijeva politika, nije moja šolja čaja. Ja sam liberal. Mada su lijevo i desno izgubili smisao u nekoj novoj političkoj konstelaciji čak i globalno.

Page 50 of 139 FirstFirst ... 4046474849505152535460100 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)