View Poll Results: Da li ćete dobrovoljno primiti vakcinu protiv koronavirusa?

Voters
198. You may not vote on this poll
  • Da, apsolutno! To je jedina razumna odluka, svaka dalja diskusija je – izlišna

55 27.78%
  • Da, pod uslovom da je ta vakcina odobrena za primjenu u EU tj. nije varijanta za zemlje 3. svijeta

62 31.31%
  • Ne, nemam povjerenja u efikasnost prebrzo razvijene vakcine/ nepoznati dugoročni efekti po zdravlje

50 25.25%
  • Ne, nisam pristalica vakcinisanja generalno, kao vida zaštite od bolesti

20 10.10%
  • Ne znam. Lomim se oko odluke

11 5.56%
Page 57 of 175 FirstFirst ... 74753545556575859606167107157 ... LastLast
Results 1,401 to 1,425 of 4362

Thread: [COVID] Vakcine i tok pandemije [opšta diskusija]

Thanks Thanks Given 
    851
    Thanks Thanks Received 
    633
    Thanked in
    253 Posts

ako se bas potrudis na fb ces gotovo sigurno naci makar nekoliko djevojaka i momaka kojima je izrasla treca ruka nakon revakcine sa AZ, sa sve slikom...
    preporucujem, pa nam to podijeli odje.

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,218
    Thanked in
    1,558 Posts

o čemu ti pričaš, ovo je njen lični profil...djevojka je umrla od komplikacija izazvanih vakcinom, nije baš stvar za sprdnju
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

NSX,i meni je pomalo postalo baš nekako nemoguće da si ovoliko vremena potrošio na jedno te isto i stalno isto pišeš. Ok, nećeš primiti AZ, ne valja, ubija ali brate skalaj malo.
    Evo ja nisam primila vakcinu ali ne pišem po cio dan odje o tome, posebno ne iznosim neke tvrdnje dje god pročitam a ništa provjereno.
    Ne vidim da ljudi koji su za vakcinaciju, ili koji su vakcinisani toliko potrošiše vremena da ubijede druge da se vakcinišu. Tema je anketa, treba da se piše ko se vakcinisoa i ko nije i lična iskustav ko je kakve posledice imao i tako vakcinisani i pišu.Izvini, ništa lično odnosi se samo na ovu temu, inače te rado čitam, ali si odje nešto zabagovao

4. The Following User Says Thank You to montenegrina For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,615
    Thanks Thanks Received 
    6,719
    Thanked in
    4,026 Posts

Ovakav je od kad se posvadjao sa dilerom…
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,218
    Thanked in
    1,558 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    NSX,i meni je pomalo postalo baš nekako nemoguće da si ovoliko vremena potrošio na jedno te isto i stalno isto pišeš. Ok, nećeš primiti AZ, ne valja, ubija ali brate skalaj malo.
    Evo ja nisam primila vakcinu ali ne pišem po cio dan odje o tome, posebno ne iznosim neke tvrdnje dje god pročitam a ništa provjereno.
    Ne vidim da ljudi koji su za vakcinaciju, ili koji su vakcinisani toliko potrošiše vremena da ubijede druge da se vakcinišu. Tema je anketa, treba da se piše ko se vakcinisoa i ko nije i lična iskustav ko je kakve posledice imao i tako vakcinisani i pišu.Izvini, ništa lično odnosi se samo na ovu temu, inače te rado čitam, ali si odje nešto zabagovao
    koje stalno i cio dan? Zadnji put sam okačio nešto bio prije 14 dana na ovoj temi kolko vidim..opet, ne vidim problem u informisanju ljudi oko vakcina? I mene nervira mnogo toga pa nikad ne tražim da neko prestane da piše na forumu.

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,276
    Thanked in
    2,618 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    o čemu ti pričaš, ovo je njen lični profil...djevojka je umrla od komplikacija izazvanih vakcinom, nije baš stvar za sprdnju
    Ne kontam sto si kidisao na AZ vakcinu. SVAKA vakcina moze da dovede to istog ishoda.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,202
    Thanked in
    2,888 Posts

Sve je statistika.
    Da, ako se vakcinišeš (bilo koja vakcina) možeš da umreš od korone.
    Da, ako se vakcinišeš (bilo koja vakcina) možeš da se razboliš od korone.
    Da, vakcina nije lijek, ona ublažava posljedice jer isto se dešava i bez vakcinacije, ali u puno većem obimu.
    Kod vakcinisanih smrtnost se mjeri u promilima, a kod nevakcinisanih u procentima. Ko je ušao u ovu crnu statisku svejedno mu je, ali u globalu je situacija bolja.
    Kako ide ona što pripisuju Staljinu: ,,smrt jednog čovjeka je tragedija, smrt miliona je statistika".

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,218
    Thanked in
    1,558 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Ne kontam sto si kidisao na AZ vakcinu. SVAKA vakcina moze da dovede to istog ishoda.
    okačio bih ovo i da je bila neka druga vakcina, svakako nisam pristalica vakcinisanja mladih i zdravih ljudi (kad je u pitanju ovaj virus)

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,276
    Thanked in
    2,618 Posts

okačio bih ovo i da je bila neka druga vakcina, svakako nisam pristalica vakcinisanja mladih i zdravih ljudi (kad je u pitanju ovaj virus)
    Nisam ni ja pristalica vakcinisanja mladjih osoba (<25) ali jesam za one koji su >60 (i to obaveznu jer su najugrozeniji i najvisa sansa da im se nesto desi/zakomplikuje). Za populaciju izmedju 25-50 bi dozvolio situaciju kao i sad - ukoliko smatraju da je vakcina potrebna neka se vakcinisu, ukoliko smatraju da ne pomaze niko ih ne cera.

Svaka vakcinacija mzoe da dovede do smrtnog ishoda, ali je sansa da se to desi veoma, veoma mala. Samo je problem sto se ovakvim vijestima (a imas pik na AZ) stvara panika.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    1,413
    Thanks Thanks Received 
    5,551
    Thanked in
    2,597 Posts

Quote Originally Posted by nickname View Post
    i sta smo to konkretno saznali iz ovog epohalnog teksta?

da je ovo sve prevara? laz? obmana?
    objasni obzirom da si ovo ovako strasno preporucio za stivo pred spavanje?
    Uozbilji se, takva ti je sva priča.

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Tema se odnosi na sve informacije vezane za vakcinu (vidi uvodni post), a anketa je dodatak.

Te informacije mogu biti dobre i loše vijesti. Ako ste odlučili da stavite fokus samo na pozitivne strane vakcinacije i po automatizmu odbacite svaku drugu mogućnost osim pozitivne, to vam ne daje za pravo da omalovažavate ljude koji su otvoreni za sve informacije. Ako smatrate da su neke iznesene tvrdnje netačne i pogrešne, istražite ih i osporite.

Niko vas ne odvraća od vakcinacije, vi donoste odluke. Niko vas ne kritikuje niti omalovažava zbog donesene odluke.

Ako ste sigurni u ispravnost svoje odluke, u sve benefite i bezbijednost vakcine zašto onda agresija?
    Last edited by starwalker; 24-05-21 at 10:24.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

ne znamo jer to niko i ne broji, ko dobije vakcinu pa dobije koronu pišu ga da je umro od korone i ne ispituju ima li vakcina bilo kakve veze s tim, do sada je u CG od 60.000 vakcinisanih umrlo bar 100 njih od starosti(čisto statistički gledano), najbolje da je bilo ko provjeravao da li je vakcina imala uticaja na to

ono što otprilike znamo je da su druge vakcine mnogo bezbjednije od AZ, pogotovo kad su žene u pitanju jer iz nekog razloga 10 puta više žena nego muškaraca dobije komplikacije od AZ vakcine
    Ovaj tvoj post, u obliku kojem si ga predstavio, moze samo da produbljuje jos vise nepovjerenje i stvara paniku.

Zato treba razmisliti sto zelis da postignes? Da li zelis da budes dio rjesenja, i konstruktivnog dijaloga, ili druge strane.

Ja mislim da, iz vidjenoga u zadnjih godinu dana, ako se ne vakcinisemo, tj ne stvorimo kolektivan imunitet 70-80% ljudi, do oktobra, imacemo novi talas korone, a samim tim i zatvaranja ekonomije, i sve sto prati pomenuto.

Ukoliko ne budemo od oktobra imali kolektivni imunitet, tj nekih 250-300+ hiljada ljudi bez antitijela, ceka nas novi talas, porast ljudi u bolnicama, preopterecenost sistema, umiranje...

Znaci bili bi stvarno glupi da nas zavara ovaj pad slucajeva i da se opustimo i mislimo da je korona prosla i da se nece vratit, ergo ne vakcinisemo se kolektivno.

Kao nacija do sad nismo pokazali da smo previse pametni, s toga me ne bi iznenadilo da 70-80% ljudi nema imunitet na Covid19 do oktobra, i prozivimo pakao opet.

Na nama je....
    Last edited by Mojsije; 24-05-21 at 10:48.

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,218
    Thanked in
    1,558 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Nisam ni ja pristalica vakcinisanja mladjih osoba (<25) ali jesam za one koji su >60 (i to obaveznu jer su najugrozeniji i najvisa sansa da im se nesto desi/zakomplikuje). Za populaciju izmedju 25-50 bi dozvolio situaciju kao i sad - ukoliko smatraju da je vakcina potrebna neka se vakcinisu, ukoliko smatraju da ne pomaze niko ih ne cera.

Svaka vakcinacija mzoe da dovede do smrtnog ishoda, ali je sansa da se to desi veoma, veoma mala. Samo je problem sto se ovakvim vijestima (a imas pik na AZ) stvara panika.
    slažem se, samo mi nije jasno kako se ovakvim vijestima stvara panika a ne stvara se panika kad se na temi o koroni kače iste ovakve stvari kad je korona u pitanju

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ovaj tvoj post, u obliku kojem si ga predstavio, moze samo da produbljuje jos vise nepovjerenje i stvara paniku.

Zato treba razmisliti sto zelis da postignes? Da li zelis da budes dio rjesenja, i konstruktivnog dijaloga, ili druge strane.

Ja mislim da, iz vidjenoga u zadnjih godinu dana, ako se ne vakcinisemo, tj imamo kolektivan imunitet 70-80% ljudi, do oktobra, necemo imati novi talas korone, a samim tim i zatvaranja ekonomije, i sve sto prati pomenuto.

Ukoliko ne budemo od oktobra imali kolektivni imunitet, tj nekih 250-300+ hiljada ljudi bez antitijela, ceka nas novi talas, porast ljudi u bolnicama, preopterecenost sistema, umiranje...

Znaci bili bi stvarno glupi da nas zavara ovaj pad slucajeva i da se opustimo i mislimo da je korona prosla i da se nece vratit, ergo ne vakcinisemo se kolektivno.

Kao nacija do sad nismo pokazali da smo previse pametni, s toga me ne bi iznenadilo da 70-80% ljudi nema imunitet na Covid19 do oktobra, i prozivimo pakao opet.

Na nama je....

na virus očito utiče vrijeme, ako opet krene povećanje slučajeva na jesen onda bi masovna vakcinacija imala smisla

mislim da ljudi treba da budu upoznati i sa lošim stranama vakcine, ne znam kako sam to drugačije trebao da predstavim, ono vakcinisana osoba je šetala po krovu..?
    Last edited by NSX; 24-05-21 at 10:53.

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Uozbilji se, takva ti je sva priča.

Tema se odnosi na sve informacije vezane za vakcinu (vidi uvodni post), a anketa je dodatak.

Te informacije mogu biti dobre i loše vijesti. Ako ste odlučili da stavite fokus samo na pozitivne strane vakcinacije i po automatizmu odbacite svaku drugu mogućnost osim pozitivne, to vam ne daje za pravo da omalovažavate ljude koji su otvoreni za sve informacije. Ako smatrate da su neke iznesene tvrdnje netačne i pogrešne, istražite ih i osporite.

Niko vas ne odvraća od vakcinacije, vi donoste odluke. Niko vas ne kritikuje niti omalovažava zbog donesene odluke.

Ako ste sigurni u ispravnost svoje odluke, u sve benefite i bezbijednost vakcine zašto onda agresija?
    Ovaj nacin razmisljanja prosto ne pije vodu. Ako imas zanemarljiv procenat nezeljenih reakcija, kad stvari stavis u kontekst, onda smrtni slucajevi dobijaju novu dimenziju.

Naravno da je svaki smrtan slucaj tragedija, ali ne mozemo neke procese da osporimo zbog toga. Zamisli kad iz kuce ne bi izlazili jer pjesaci ginu na pjesacke prelaze, jer ljudi ginu u saobracaju, jer padaju avioni...

Ne mogu ja tebe uciti kako da razmisljas, svi imamo neka svoja ubjedjenja, ali ako su nam ubjedjenja dijametralno suprotna, imamo kolektivno problem.

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,218
    Thanked in
    1,558 Posts

Zamisli kad iz kuce ne bi izlazili jer pjesaci ginu na pjesacke prelaze, jer ljudi ginu u saobracaju, jer padaju avioni...
    pa bukvalno su nam zabranili da izlazimo iz kuća zbog nečega od čega se drastično manje strada nego od saobraćaja(ako saberemo izgubljene godine života)

Thanks Thanks Given 
    4,202
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

AZ revakcina odradjena sinoc... Isti sam za sada kao i prilikom orve doze, ama bas nikakve reakcije niti bola u vRamenu... Dobio potvrdu sa QR kodom...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

17. The Following User Says Thank You to Ben Dover For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Evo cu izgleda i ja morat' da pocnem pratit' ovu temu iako nisam planirao u skorije...

57 strana ispisaste vec, svaka cast. A ja je nisam otvarao za sad jer me realno nije vele zanimala.

Ne, nisam antivakser i sasvim izvjesno je da cu morat' primit' vakcinu htio to ili ne.

Ipak, planirao sam da to odlozim do nekog jula/avgusta ali izgleda cu to morat' da odradim mnogo prije planiranog.

Iz durstva su mi uglavnom primali AZ i skoro svi su imali "rastavljanje od zivota" tu istu noc (visoka temperatura, malaksalost totalna i sl.) a onda iduci dan znatno bolje pa onda potpuno povratak/oporavak.

Necu nista pitat' sad jer cete me pojes' sto nisam prelistao temu... pa je ovo samo 'spontani upad' na temu a vjerovatno cu uskoro makar prelistat' stranice unazad.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    851
    Thanks Thanks Received 
    633
    Thanked in
    253 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Evo cu izgleda i ja morat' da pocnem pratit' ovu temu iako nisam planirao u skorije...

57 strana ispisaste vec, svaka cast. A ja je nisam otvarao za sad jer me realno nije vele zanimala.

Ne, nisam antivakser i sasvim izvjesno je da cu morat' primit' vakcinu htio to ili ne.

Ipak, planirao sam da to odlozim do nekog jula/avgusta ali izgleda cu to morat' da odradim mnogo prije planiranog.

Iz durstva su mi uglavnom primali AZ i skoro svi su imali "rastavljanje od zivota" tu istu noc (visoka temperatura, malaksalost totalna i sl.) a onda iduci dan znatno bolje pa onda potpuno povratak/oporavak.

Necu nista pitat' sad jer cete me pojes' sto nisam prelistao temu... pa je ovo samo 'spontani upad' na temu a vjerovatno cu uskoro makar prelistat' stranice unazad.
    Bolje nemoj listat ako planiras AZ da primas...
    Umre odje kod nas od nje (po pisanju nekih kolega forumasa) makar dvoje po stranici, pa saberi...
    Inace:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Pa glavni uslov mi je da je priznata vani a onda ako ih bude vise u tom kosu cu da biram onu koja mi se u tom trenutku bude cinila "najbolja".

E sad.. mislio sam da cu do avgusta imat' vise informacija, vise vakcinisanih na osnovu kojih da procjenim sto je bolje ali izgleda da cu brzih dana morat' da se bocnem pa sto ponesem.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,413
    Thanks Thanks Received 
    5,551
    Thanked in
    2,597 Posts

Novi momenti

Imunološki sistem razvija dugoročnu odbranu nakon blažeg oblika kovida-19

https://rs.n1info.com/zdravlje/imuno...ika-kovida-19/

Pad AZ i u UK

Cases of ischaemic stroke reported in young adults following administration of the Oxford-AstraZeneca vaccine.

https://scitechdaily.com/first-repor...ccination/amp/

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,218
    Thanked in
    1,558 Posts

aj sad opletite po starwalkeru dosta ste po meni

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Dolazi li više Fajzer svake sedmice, nešto se više ne pominje?

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Novi momenti

Imunološki sistem razvija dugoročnu odbranu nakon blažeg oblika kovida-19

https://rs.n1info.com/zdravlje/imuno...ika-kovida-19/

Pad AZ i u UK

Cases of ischaemic stroke reported in young adults following administration of the Oxford-AstraZeneca vaccine.

https://scitechdaily.com/first-repor...ccination/amp/
    aj sad opletite po starwalkeru dosta ste po meni
    Iz istog teksta

“Ischaemic stroke can follow COVID-19 vaccination, but is much more common with COVID-19 infection itself” by Hugh S Markus, 25 May 2021, Journal of Neurology Neurosurgery & Psychiatry.
    DOI: 10.1136/jnnp-2021-327057

Iz ovoga mozmo zakljuciti...?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    161
    Thanked in
    111 Posts

Da populaciju mladih nije baš pametno vakcinisati i da treba detaljnije utvrditi da li su i kod mladih benefiti veci od rizika.

Ne zaboravite da je ideja da se vakcinišu svi, a svi ne bi oboljeli, tako da se procenti rijetkih komplikacija primjenjuju na različite osnovice.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
    Last edited by Rada; 27-05-21 at 06:47.

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,218
    Thanked in
    1,558 Posts

Iz istog teksta

“Ischaemic stroke can follow COVID-19 vaccination, but is much more common with COVID-19 infection itself” by Hugh S Markus, 25 May 2021, Journal of Neurology Neurosurgery & Psychiatry.
    DOI: 10.1136/jnnp-2021-327057

Iz ovoga mozmo zakljuciti...?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    da se to odnosi na starije ljude a ne na omladinu

Thanks Thanks Given 
    1,413
    Thanks Thanks Received 
    5,551
    Thanked in
    2,597 Posts

Je l' se meni čini da su neki MSM mediji u suptilnoj anti-vaxx kampanji ili je samo zakucavanje posljednjeg eksera AZ?

Jeste da je engleski Kurir, but still..

Page 57 of 175 FirstFirst ... 74753545556575859606167107157 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)