Quote Originally Posted by Gagarin View Post
Isto odgovor poput Zedda. Nije svejedno snimanje potencijalne korupcije i olajavanja političara. Takođe, ne očekujem baš da su toliki idioti da o tome pričaju pred 20 ljudi. Mada, danak neiskustvu koji si pominjao .

Svakako ove stvari jesu za diskusiju. Ako je ovo pravno OK gdje je granica kada postaje pravno problematično neovlašteno prisluškivanje i snimanje. Zakonski, etički... Da li onda za nelegalno slušanje u ANB možeš da digneš optužbu samo za nenamjensko korištenje opreme ANB?

Stvari koje donosi razvoj tehnologije. Možda smo samo stari da se zbog ovoga sablažnjavamo. Možda je već Bečićevoj i Bogdanovićevoj generaciji etički sasvim OK puštati snimak razgovora ljudi koji si pribavio bez njihove saglasnosti. Ili sjutra neki drugi snimak. Ali, ima i ona "ko se mača laća..."

Ako ćemo sagledavati stvari hladne glave, bez pristrasnosti za bilo koju stranu (usput, obije strane se tu fino voze na račun države), ovo je tema koja je baš za diskusiju.

I kao što vidiš, posle nelegalnih snimaka kao sledeći korak sasvim je OK zlostavljanje ljudi u kafani, snimanje toga i dizanje ja jućub, na radost pučanstva. kakvi god da su ljudi. A eto, osuđenma u Spuž to ne smiješ da radiš, odma bi zavrištali o torturi. Pa ovdje da dumamo koji je sledeći korak u probijanju dna.

Tvrdih sam ja stavova oko ovih snimaka. Imam djecu pa razmišljam u školu svi telefone... Gadno je meni svako puštanje bez saglasnosti... A evo primjeri iz vlasti gdje to javno objavljuju i uvode u mejnstrim. Mada, možda samo godine. Analogni čovjek koji se sjeća puštanja ploča i namotavanja hemijskom sažvakanih kaseta.
Prva recenica kada je krenulo ovo i koju sam napisao je da je sramota da se ovako ozbiljna tema rijesi sa 6 recenica.
Imam svoje mijenje o tome zasto je to tako i cemu je sluzilo, ali da ne ispadne da nesto branim ili ne branim.
Napisani su kako su napisani, sa razlogom ili ne....
Mislim da je dovoljan razlog da nova vlast konacno posveti paznju zakonu o privatnosti. I sta je ukljuceno u krivicno gonjenje a sta se ostavlja za gradjansku parnicu.
Ovako ako ostave, znaci da im odgovara radi buduce koristi