ada nikakve. popis im je zadatak od gazde iz BG. da bi mogli da vode prljavu kampanju protiv Crne Gore. naknade za majke su priča od izbora, koju su i Demokrate forsirale tad, zbog glasova. u međuvremenu oni su prestali ali Medo i dalje jaše na tome
Тapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ja bi ih uslovio u vezi popisa, prihvatio bih da se održi ali ukoliko bilo ko počne kampanju bilbordima, saopštenjima, govorima u skupštini, online reklamama, televizijskim emisijama sa nacionalnom frekfencijom, odma obustaviti.
Nemam ja generalno ništa protiv popisa kao statističkog alata, ali u ovako uzavreloj atmosferi još dodat kampanju oko popisa koju bi vodile DPS i DF, popis bi iskreno bio samo dolivanje ulja na vatru.
Zbilja, trebalo bi zakonom ograničiti kampanje u pogledu izjašnjavanja na popisu. Nek se svako izjasni kako se osjeća i doviđenja.
Još bolje bi bilo da se u popisu uvede i kategorija matične države. Na tome bih baš insistirao. Pa da vidimo koji procenat Srba i Bošnjaka smatraju Crnu Goru matičnom državom a koji ne, čisto da se udari onaj ovima iz Beograda i Sarajeva što vole da brinu o svom narodu u Crnoj Gori.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Popis je sitnica, mnogo je vaznije ovo za majke, za sta bi se mozda i naslo para, ali svakako ne na godinu kao sto je ova.
popis je prilično normalna rabota. ali kod divljeg plemena to je prilika da izmjere nacionalizam. da nam jedni objasne kako Crna Gora ne postoji a ovi drugi kako nas Srbi ugrožavaju. zbog toga im za popis odvojio tačno 1e
Тapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Popis je jedna obična, dato kažem tako, statistička stvar, ali nekima dobrodošlo dešavanje da stvore bespotrebnu buku (jer za ostalo, da se ne lažemo, nisu sposobni).
Sent from my moto e5 using Tapatalk
https://www.vijesti.me/v/540775
Pljasa.....
Imaju li muda demokrate i ura da mrsaknu ove iz DF-a i da obore vladu, ajde ako Becic nemavaljda ima dritan, ili je i..... pa da idemo na nove izobre dje se nece niko ucjenivati, cus naknade za majke sa torje i vise djece, umjesto da traze full djeciji za svu djecu do 18 godine, a bjezi...
Sto kaze skoj slobodno glasajte DF ionako se ne pitaju nista...
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Mene ova DF prica podsjeca na vezu SDP-a i DPS-a gdje je DPS-u padao mrak na oci na pomen SDP-a, kasnije umjesto SDP-a dosla je BS. Izgleda da je to karakteristika radikalnih stranaka.
Koliko je DF zaglibio vidjece se kad se pokrene zakon o porijeklu imovine, ocekujem distanciranje od tog zakona, smislice neki razlog ili uslov da bi se doslo do toga. Mozda to bude i tacka dje se PzP samovoljno oprosti od Mandica & Co.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Drugari, ovo sa majkama je ozbiljan zajeb, 35 Mln otprilike rata za auto put.
Rekoh već prvo je bilo ajde malo stranačkog zapošljavanja da ih smirimo.
Pa onda tužilački zakoni kao uslov za budžet.
Pa kad prođu tužilački onda "majke" (pod navodnicima naravno, one sa dvoje djece ili jednim su qrve nisu majke).
Pa ako se tu skinu gaće biće ponovo nešto.
A odgovornost nula, prosipaš populizam, boli te tuki. Najkomotnija pozicija. Da si većinu vladi sa kojom se sprdaš i čekaš da se sve slaguma.
Rekao sam već, Krivokapić je kao lik kojega u školskom dvorištu siledžije maltretiraju i uzimaju mu pare za užinu. A on im stalno daje u nadi da će to prestati.
A prestaće ka u knopr. No to maltretiranje i te pare za užinu ne idu iz Zdravkovoga džepa pa mu ne pada toliko teško da ih daje očigledno.
Država pola godine bez budžeta. Odlično je to.
Ovo sa advokatima je veoma zajebao sto su u strajk u, staje kompletno sve u državi sto se sudskih procesa tiče.
A sto je zakano se prolongira tako da smo i onako u kasnjenju sad ce tek kolaps biti
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Baš mi je žao advokata što neće moći više da odoka odmjeravaju tarife kao im dune i što će morati porez da plate ka i svi drugi
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Nije problem da plate kad oni naplate, ali vecinom odvokati rade na dobijenom slucaju. Kako ce da se naplate od izgubljenog slucaja, tj morace da plate pdv na nesto sto nisu uzeli pare.
Evo ja npr nisam nista advokatu platio i ako izgubim slučaj niti ću.
Znaci moj advokat treba da plati pdv sto je vodio slucaj a nije eura uzeo za to. Nije bas da za sve uzimaju pare u naprijed i da im se sve plaća
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Da... Nije da advokati nemaju argumenata u toj priči. Ja npr. imam predmet pred privrednim sudom koji teško da mogu izgubiti, ali angažovao sam advokata (drug moj dobar) sa kojim sam se dogovorio da se naplati iz sudskih troškova od druge strane nalon dobijenog spora.
E sad, po ovoj novoj fiskalizaciji faktira se daje za svako ročište, za svaku pojedinačnu uslugu.
Sad on po ovom novom, ako ne bude mogao da se naplati od druge strane, samo će platiti PDV državi i ništa nikom.
Nije da je baš primjenjivo.
Ja bih sve u PDV obveznike svrstao, a ne ko do sad da neki muljaju ko preduzetnici sa paušalom.... ali se moraju neke stvari prilagoditi struci.
Ako ja na primjer ugovorim da se advokat naplati, kao što sam naveo u primjeru od druge strane, da se omogući fakturisanje tek po naplati iznosa.
PA TO svi privatnici oce da naplacuju pdv tek po naplacenoj fakturi, advokqti krvopije
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Pa dobro, nek fakturiše ili ne fakturiše tek po okončanju spora. A po ovom novom svako ročište mora da fiskalizuje.
Ako se dogovorio da se naplati iz sudskih troškova u slučaju dobitka spora, ili u procentu dobijenog spora, ako izgubi šta onda? Da plati PDV a ugovorio je da naplata zavisi od uspjeha spora?
Kad sam pregovarao sa nekim advokatima ranije, dogovarali smo se o naknadi za vijeli postupak, a ne po ročištu. To je strankama u interesu, da zna da će ga zastupanje koštati toliko i toliko, da ne zavisi od broja ročišta.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks