Godišnje su prebacivali boksita za oko 14,5 milijardi dolara, prema računici Vijesti
Napuni se Pejović. Onaj iz Amazona mala laca za njega![]()
"Montekargo" bez centa prevozio milione tona Pejovićeve rude?
Ministarstvo kapitalnih investicija poslalo prijavu tužilaštvu da ispita poslovanje državnog "Montekarga" i kompanije u vlasništvu Veselina Pejovića, a u nalazu piše da su vozovi bili toliko pretovareni da su oštećivali šine i pragove i ugrožavali bezbjednost saobraćaja
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...ejoviceve-rude
Đe im je pamet da barataju ovolikim tonama. Kakav crni jedan voz prevezao 600 000 tona rude. A ukupno 40 milona tona transportovano na mufte. Za informaciju člankopiscu, onaj gigantski brod koji je blokirao Suecki kanal je nosivosti 209 000 tona. A Montekargo jednim vozom prebaci 600 000 tona. Pa neka neko sad kaže da nijesu sposobni.
Godišnje su prebacivali boksita za oko 14,5 milijardi dolara, prema računici Vijesti
Napuni se Pejović. Onaj iz Amazona mala laca za njega![]()
Last edited by Hell Raiser; 01-04-21 at 15:27.
Nisam procitao tekst btw, da ne bude zabune, te ne znam sta tacno traze. Odavno sam odlucio da CDM tekstove ne otvaram. :P
Cirilica bi trebala da bude zasticena u potpunosti dokle god je sluzbeno pismo u CG. Treba je ili maknuti u potpunosti iz upotrebe ili koristiti ravnopravno (barem sto se tice drzavnih ustanova, znakova itd.).
Osim ako to sto se koristi i u Srbiji ne predstavlja problem za pojedince u CG pa bi da je iskorijene? Meni licno ne bi smetalo ni da je nema, al' je malo glupo tek tako se odreci sopstvene "istorije".
PS
Ovo dolazi od nekoga ko je ne koristi a prvi put se sreo sa tim pismom u sedmom osnovne.
Ne da nije isto nego se ne može ni približno porediti voz sa brodom. Brodovi koji dolaze u Bar su do 100 000 tona izuzev onog jednog koji je imao 120 000 tona i bio atrakcija za cg medije. Vagon nema "zapreminu" 58 tona, već ima masu od 20-tak tona i nosivost od oko 60tak tona, što će reći da je po vagonu bruto težina max 80 tona. Ukupna bruto težina voza ne može biti preko 1200-1300 tona, tako da bi im trebalo 750 vagona za jedan voz od 60 000t. Dakle, 60 000 tona ne mogu jednim vozom pa kad bi razvukli kompoziciju od Nikšića do Bara. A 40 miliona tona kojima se frljaju u tekstu nijesu iskopana u čitavoj istoriji Boksita, vjerovatno ni pola od toga. Ovaj tekst je ispod amaterskog nivoa u poznavanju tematike. Nadam se da taj novi direktor nije iznio ove podatke nego da je u pitanju novinarska greška. Inače, bio bi to opasan diletantizam od strane glavešine Montekarga.
Last edited by brutajle; 01-04-21 at 16:31.
Ok, ponekad izletim sa nazivima. Znam da moguca nosivost tereta u otvorenom vagonu nesto ispod 60 tona. Mislim da imaju i neke od 70 tona ali me mrzi traziti.
Pogledah na brzinu cifre i da, cak i cifra od 60 000 tona po jednom vozu bi doveo do cifre od 1000 vagona sto je za nasu zeljeznicu suludo.
Vjerovatno se pricalo o kilogramima onda. Sumnjam da lokomotive mogu potjerati preko 20 ili 25 vagaona natovarenih boksitom. Tako da dodje do 1200 ili 1300 tona po jednoj turi
Last edited by Hell Raiser; 01-04-21 at 16:37.
"bezočna, drska i krvnička pljačka"
Đukanović: Krivične prijave protiv Markovića, Dragice Sekulić, Pejovića i bivšeg rukovodstva EPCG
Predsjednik borda EPCG kazao da su Marković i Sekulić "dali, odnosno, bolje reći poklonili Veselinu Pejoviću besplatne akcije koje je on kasnije prodao državnoj energetskoj kompaniji za 17 miliona eura"
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...kulic-pejovica
Šta su se svi na crnog Pejovića navrzli? Ne daju čojeku da radi s mirom...
Ovo je nemoguće ... a opet se desilo
ps: trebalo bi ga naučit da za neke psovke može postat invalid ali priča tečno![]()
deuscroix
Vjerovatno da ga svedu na odgovarajucu mjeru za ono kabadahijsko ponasanje i one prijetnje.
Onakav stav, a kriv si na 100 strana... Ne ide
U sta da se kladimo da je firma iz hong konga koja je u stvari realni duznik ka montekargu, njegova.
I da je preko slicne prodavao boksit koji je kupovao ispod cijene kopanja
Onom momku se vidjelo po onom snimku da je praznoglav, da je ovo uradio u bilo kojoj vojsci svijeta bi dobio momentalni otkaz i tuzbu.... kod nas sve sporo ide... al lijepo je vidjeti da se nesto pozitivno desava... i da su onakvi maloumnici sto dalje od oruzja i javne sluzbe....
Професионални војник је војник у сваком моменту, и на послу и ван посла.Вријеђање било кога по националној основи као у овом случају, или пјевање пјесама које вријеђају неког другог заслужују удаљење из службе, макар се радило о прекршајима направљеним ван дужности.
Као што не бих имао милости, према онима који буду ухваћени да на јавном мјесту величају друге државе, пјевају антицрногорске пјесме, или да раде сличне активности на друштвеним мрежама., једнако тако не бих имао милости у овом случају.
Уосталом Кодекс војне етике је врло јасан, ко га не поштује нема право бити професионални војник.
Црногорце је одржало црногорско срце.
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ko-127000-eura
Kakve plate, dje zive ovi ljudi? Racunam da ima neka druga Crna Gora, paralelni univerzum.
oni vole Crnu Goru no smo mi ljubomorni i protiv njih
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Samo pogle kako ti tipovi zadrignu cim se konektuju na drzavnu sisu.
Da budemo fer, porodica muža ove Kalezić drži benzinske pumpe i čovjek je prijavljeni stan i para imao i prije nego što se oženio, a Kalezićka je provela 4-5 godina kao predstavnik Balkana u MMF-u i u Svjetskoj banci. Sumnjam da je bila plaćena kikirikijem. A za Radonjića sam čuo sve najgore od ljudi iz svih institucija i kompanija u kojima je radio.
There are currently 15 users browsing this thread. (0 members and 15 guests)
Bookmarks