Page 77 of 229 FirstFirst ... 276773747576777879808187127177 ... LastLast
Results 1,901 to 1,925 of 5715

Thread: Načisto / Reflektor - teme, gosti... [reakcije]

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

Da vidimo prvo koliko je ima...nama pripada 70-75% bjese? Ako je ima 100 miliona eura nama ide 75 godisnje? Ja ne bih busio za te pare, trika nema. Ako je ima bar 3-4x vise onda je to druga rabota.
    Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.

Thanks Thanks Given 
    1,105
    Thanks Thanks Received 
    663
    Thanked in
    376 Posts

Vlada je odradila dobar posao jer o tome pojma nisu imali... Kao što rekoše i sekretari to su odradili norveški konsultanti (link Vladan Dubljević), "srećom" pa se vlada nije miješala u svoj posao jer ga nije znala...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Mislim da je Gando rekao da bi nam masu bolja opcija bila da nađu gas.. Mada opet, uz sve ekološke peripetije ja bi rizikovao, s obzirom da nam je mehanizam ubiranja poreza nikakav - svaki boost je dobro došao a da nije dodatni zajam...
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by laciale View Post
    Da vidimo prvo koliko je ima...nama pripada 70-75% bjese? Ako je ima 100 miliona eura nama ide 75 godisnje? Ja ne bih busio za te pare, trika nema. Ako je ima bar 3-4x vise onda je to druga rabota.
    + gas kojeg ima po procjenama mnoooogo više.

Ne zaboravi da su ovo 2 bloka od 13 pa pomnoži cifre

Idem bijelu maramu da kupim i da obmotam oko glave

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Izvinjavam se na slijetanju, ali... je li Reflektor ranije bio srijedom?
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    Izvinjavam se na slijetanju, ali... je li Reflektor ranije bio srijedom?
    Da ja znam nikad

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    19,525
    Thanks Thanks Received 
    9,138
    Thanked in
    4,450 Posts

A to je po ljetnjem računanju vremena srijedom.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

8. The Following 2 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

mozda nama 15-30% i meni suludo zvuci u ovom kapitalistickom vremenu da ti iznajmis lokaciji otvoris market prodavnicu i vlasniki tog prostora dajes 70% pazara.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by kauboj24 View Post
    mozda nama 15-30% i meni suludo zvuci u ovom kapitalistickom vremenu da ti iznajmis lokaciji otvoris market prodavnicu i vlasniki tog prostora dajes 70% pazara.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
    62-68%neto dobiti
    9% poreza na dividendu
    300 eur po km2 bloka fiksna nadoknada
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    7,614
    Thanks Thanks Received 
    4,877
    Thanked in
    2,516 Posts

Znači jedini dobar posao koji je odradila bivša Vlada. Pošteno.
    Nije bivša vlada. Nego bivša, bivša Vlada. Odrađeno je kad je Kavarić bio ministar. Način dosta jednostavan. Koja je država najbolje prošla sa naftom? Norveška. Ajde da platimo ljude koji su tamo vodili priču. I to je to. Sve ih poslušali što su ovi pričali i tako dođe do ovakvog posla.

Thanks Thanks Given 
    7,614
    Thanks Thanks Received 
    4,877
    Thanked in
    2,516 Posts

Quote Originally Posted by institucija View Post
    Vlada je odradila dobar posao jer o tome pojma nisu imali... Kao što rekoše i sekretari to su odradili norveški konsultanti (link Vladan Dubljević), "srećom" pa se vlada nije miješala u svoj posao jer ga nije znala...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
    Naravno, Dubljević više nije tamo. Bio je direktor Uprave za ugljovodonike, dao ostavku da ga ne šutiraju...

Thanks Thanks Given 
    1,105
    Thanks Thanks Received 
    663
    Thanked in
    376 Posts

Za promjenu, ko je rekao EPCG, i novi direktor je iz te uprave, prave struke i bio je uključen u te dogovore...
    Vladan je dosta uradio... izdvojio Upravu za ugljovodnike iz Zavoda za geološka istraživanja i prije nego što se uopšte krenulo u priču istraživanja Sad se bacio u konsultantske vode
    Last edited by institucija; 24-03-21 at 09:48.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Nema komentara noćašnje epizode Načisto-a?
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    9,440
    Thanks Thanks Received 
    6,885
    Thanked in
    2,707 Posts

Dojadilo brate.dojadilo
    Dosta mi je vise politike
    Ojdose mi godine

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Šoć, kao i obično, jasan i prilično ubjedljiv. Sejo dobronamjeran, vidi se i ljudski povrijeđen. Baletić razapet između obaveze prema DPS-u i onoga što vidi. Daliborka i Petar nikako da se oslobode recidiva komunističke svijesti.

17. The Following 4 Users Say Thank You to Stradivari For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,291
    Thanks Thanks Received 
    718
    Thanked in
    566 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    62-68%neto dobiti
    9% poreza na dividendu
    300 eur po km2 bloka fiksna nadoknada
    60% od profita ide nama a koliko ce oni prijaviti profita to je pitanje. Mogu da izvlace pare preko svojih firmi koje ce da budu angazovane u poslu. Toga se bojim. Po meni je bolje bilo ici na izvucenu kolicinu nafte ako takva mogucnost postoji ali sad je kasno.

Thanks Thanks Given 
    403
    Thanks Thanks Received 
    154
    Thanked in
    98 Posts

Quote Originally Posted by Apolo View Post
    60% od profita ide nama a koliko ce oni prijaviti profita to je pitanje. Mogu da izvlace pare preko svojih firmi koje ce da budu angazovane u poslu. Toga se bojim. Po meni je bolje bilo ici na izvucenu kolicinu nafte ako takva mogucnost postoji ali sad je kasno.
    Dje ste eksperti za finansije i za utaju poreza.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Najnepovoljniji aranzman za drzavu je ucesce u dobiti jer ce oni uvijek drzati dobit na minimumu.

21. The Following User Says Thank You to Djed_Djuro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,614
    Thanks Thanks Received 
    4,877
    Thanked in
    2,516 Posts

Ima ugovorena i naknada po količini i po km2 naftnog polja. Što se tiče učešća u dobiti pretpostavljam da je ugovoren neki kontrolni mehanizam, revizija ili nešto slično. Takođe, nije baš jednostavno izvlačiti pare kada prodaješ bezansku robu.

Sigurno da negdje već postoje neke platforme koje izvlače naftu sa slične dubine, tako da se lako pravi poređenje profitabilnosti gdje ove naše ako prorade ne bi mogle spektakularno odskakati od ostalih.

Učešće u profitu mora biti ključna stavka, jer cijena nafte je prilično volatilna. Prije nepunu godinu bila je u jednom momentu čak minus 30 dolara za barel, a sad je 60+ USD. Samim tim i zarada onome koji vadi je ekstremno volatilna da bi mu naknade u većini bile po barelu ili neka fiksna. Ne bi smio rizikovati. A nađe se način da se iskontroliše. Može se izvući neka kinta, ali ništa spektakularno mnogo kako bi se držao profit na minimumu. Imajući u vidu ko je pravio sve ugovore za nas, pretpostavljam da postoji solidan zaštitni mehanizam.

Thanks Thanks Given 
    403
    Thanks Thanks Received 
    154
    Thanked in
    98 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Najnepovoljniji aranzman za drzavu je ucesce u dobiti jer ce oni uvijek drzati dobit na minimumu.

Da.. pošto to što bi zakinuli državu Crnu Goru 10-15% dakle nekih 3-5 miliona, je toliko veliko njima da bi ugrozili vrijednost akcija na najvećim svjetskim berzama i popili nekoliko stotina miliona kazne od Italije kad bi ih poreska Italije uhvatila, pošto im je tamo čini mi se sjedište.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Kako da ih uhvate, o čemu pričate? Bukvalno postoje legalni načini za povećavanje troškova, samim tim za umanjenje dobiti.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Nedavno sam (na ovoj ili nekij drugoj temi) naveo da su koncesije prevazidjen model kod eksploatacije nafte, jer nose rizik ovog sto Djed Djuro govori. Jos od 60-tih godina su mnoge zemlje proizvodjaci nafte prebacile nacin ugovaranja sa koncesije na "production sharing" (Indonzija je bila prva). Po ovom aranzmanu je cjelokupni rizik i trosak trazenja nafte na investitoru. Nakon toga se troskovi investitora pokrivaju odredjenom kolicinom pronadjene nafte ("cost oil"), a ostatak proizvedene nafte se dijeli izmedju investitora i drzave ("proft oil"). I kod ovog modela postoji rizik da se troskovi napumpaju, zato je jedna stavka ovog aranzmana da se ti troskovi ogranicavaju na odredjeni iznos ("cost stop"). Investitor ne moze dobiti vise od tog cap-a, cak iako bi imao mnogo vise troskove od tog iznosa. S aspekta drzave, ovo je povoljnija varijanta. S aspekta investitora, ovo moze biti veoma profitabilno, ali i veoma rizicno.

Naravno, najbolja varijanta je da sam istrazujes i ekspolatises. Problem je sto Crna Gora nema kapacitet da to radi sama.

Thanks Thanks Given 
    1,291
    Thanks Thanks Received 
    718
    Thanked in
    566 Posts

Naravno da postoje mehanizmi ali ja u te nase inspekcije i kontrole ne vjerujem. Evo i Facebook i Google redovno kaznjavaju pa oni i dalje gledaju da sakriju profit i da ne plate porez. Bas cemo mi natjerati Eni da ga plati.

Thanks Thanks Given 
    7,614
    Thanks Thanks Received 
    4,877
    Thanked in
    2,516 Posts

Odgledah Mickeya kod Petra. I utisak je da dečko odlično pliva, mada ga je Petar puštao da zapliva. Ukoliko bude gurao političku karijeru ne bi me čudilo da bude i premijer. Vrhunski je prodavac, na prvo gostovanje sam rekao prodao bi led Eskimima, a sebe bi vrlo lako prodao narodu uz jedan populizam koji nije seljana na koji smo navikli. Uz to više puta je naglasio kako "ne želi biti populista". Pa recimo instikt Vučića sa zapadnim šmekom umjesto Vučićevog pečenja zanata uz Voju Šešelja.
    Izuzev "najboljeg budžeta u istoriji" što su obojica izjavili za svoje budžete, tu je i zajedničko nepsavanje od rada na polzu pučanstva. Kod Mickey i alergije .
    Ostalo, ništa makar meni spektakularno. Nekoliko vađenja đe ga je Petar baš puštao da se izvuče.
    Jedina info koju sam čuo je da nam Moodys vjerovatno neće spuštati rejting što je učinio S&P. Naravno, zahvaljujući njemu. Za neke od nas dosta dobra info.
    Još jedna dobra stvar od njega je što je nafalio saradnike mada je puuuuuno rečenica počinjao sa Ja. Dobra stvar koju je naveo jeste da je njegov utisak da npr Uprava prihoda mnogo bolje radi sa istim ljudima od ranije samo novim menadžmentom. Jasno, trener može da digne tim. Nadam se da je u pravu.
    Meni makar nije bio dosadan i nije uru i po kenjao "ko ti je ovo prije radio" nego se bavio sadašnjošću a i budućnošću. Demagogije tona, ali osvježenje. Eto, osvježilo

28. The Following 2 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    ...
    Izuzev "najboljeg budžeta u istoriji" što su obojica izjavili za svoje budžete, tu je i zajedničko nepsavanje od rada na polzu pučanstva. Kod Mickey i alergije .
    Ostalo, ništa makar meni spektakularno. Nekoliko vađenja đe ga je Petar baš puštao da se izvuče.
    Jedina info koju sam čuo je da nam Moodys vjerovatno neće spuštati rejting što je učinio S&P. Naravno, zahvaljujući njemu. Za neke od nas dosta dobra info.
    Još jedna dobra stvar od njega je što je nafalio saradnike mada je puuuuuno rečenica počinjao sa Ja. Dobra stvar koju je naveo jeste da je njegov utisak da npr Uprava prihoda mnogo bolje radi sa istim ljudima od ranije samo novim menadžmentom. Jasno, trener može da digne tim. Nadam se da je u pravu.
    Meni makar nije bio dosadan i nije uru i po kenjao "ko ti je ovo prije radio" nego se bavio sadašnjošću a i budućnošću. Demagogije tona, ali osvježenje. Eto, osvježilo
    Eto da se složim sa tobom, očekivao sam bolje. Ili se možda nadao boljem. Volio bih da bude makar jedan ministar u toj vladi za koga mogu da kažem, e ovaj je baš dobar. Spajić mi je bio zadnja nada, čuo sam odlične stvari o njemu od ljudi koje je vrlo teško impresionirati, ali... Eto, dobar, bolji od prethodnika daleko, ali previše samodopadljivosti i samoreklame, a premalo samokritike i samosvijesti. Kad je sad takav kakav li bi bio za četiri godine, do koljena bi mu bio ministar tajmaut.

Page 77 of 229 FirstFirst ... 276773747576777879808187127177 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)