Quote Originally Posted by beatnological View Post
Jel' moze malo detaljnije? Stvarno ne pratim sta se desava kod njih a interesuje me.

Pogotovo me interesuje jer znam da u UK nisu apsolutno bili opusteni u vecim gradovima i pored svih mjera, naprotiv, partijanja, pune podzemne itd. al' eto opet opada broj slucajeva drasticno. Tho razlika je u pocetku vakcinisanja, a za Izrael i UK se moze vidjeti da je sa vecim obimom vakcinisanja u prvom periodu i skako drasticno broj oboljelih (da bi kasnije poceo da opada naravno). Vise se ne sjecam kad su tacno poceli sa vakcinisanjem u Srbiji, al' ako se ne varam dosta kasnije od UK/Izraela?
Evo ja cu ti reci jer sam u Srbiji...

Vakcinacija je srvarno odlicno organizovana, vakcina licno mislim u ovom momentu ima vise nego zainteresovanih. Najveci br ljudi je primio Sinofarm.

Problemi nastaju delom zbog Sinofarma jer najkasnije razvija antitela, 2 nedelje nakon druge doze, tj pet nedelja od prve vakcine ako je sve proteklo u redu. U prirodi je ljudi da se opuste nakon vakcine, ne nose maske a jasno su svi govorili da se ne opusta jer vakcini treba dugo da pocne da deluje, pogotovo Sinofarm kao sto rekoh.

A drugi je razlog lagane mere koje vec dugo traju, bez ikakvog ogranicenja do nedavno, i to kad se ogranici uradi se na dan dva a sa tim se nista ne dobije. Izrael i UK su bili u zestokom lock down-u za vreme trajanja vakcinacije tj Izrael je tek sad krenuo da popustanjima a za UK ne znam.

Kod nas su skijalista lagano radila, bilo je milion ljudi na Kopaoniku i Zlatiboru..

Sve kad se to skupi, plus evo kazu da dominira britanski soj koji je zarazniji, dolazimo do ovoga...