Evo ja sam prvi ovuda pisao protiv poligona na Sinjajevini i MHE.
To i bušotine nisu isto nikako.
Sinjajevina je ogroman prirodni resurs, što znači i ekonomski potencijal, a upropaštavati ga na način da nema nikakvog ekonomskog benefita je logike bez.
O pljački koja se zove MHE i računima za struju koje svi plaćamo je suvišno govoriti. Ekonomski benefit imaju samo prijatelji i familija DPS vrha. Sve MHE da su se izgradile to bi bio smiješan procenat proizvedene električne energije, a uništile bi se planinske rijeke i potoci koji dobrim dijelom imaju pitku vodu.
Nadam se da će se pokazati da imamo dovoljno rezervi nafte i/ili gasa za eksploataciju da nam stvarno svane.
Trivia... U Jadranu ima oko 1500 bušotina, većina na strani Italije. Svaka od njih je rizik za Jadran, a samim tim i Crnu Goru u sličnoj mjeri ko i ove što će se kod nas praviti na čini mi se 30tak km od obale. Bilo kojoj da se desi nešto gasi Jadran.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Last edited by kimmi; 13-03-21 at 12:34.
Evo dodatne informacije, ovo nije prvi put da se buši u moru. Kod Ulcinja su bile tri bušotine u moru (sa sve platformama) krajem osamdesetih. Evo koliko su duboko išle:
JJ-1 dubine 4.750 m,
JJ-2 dubine 3.700 m, i
JJ-3 dubine 4.606 m.
Nije nađena nafta u pomenutim bušotinama (jeste na kopnu), ali zbog platforme za bušenje nije patio turizam.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Samo da se podsjetimo da je DPS vlast čistim neznanjem zaboravila da izuzme pravo na istraživanja i eksploataciju nafte i gasa u CG podmorju prilikom prodaje Jugopetrola.
Čistom srećom to pravo je isteklo, ne sjećam se sad, čini mi se 2012. godine.
Nafta je berzanska roba pa je teško da se prodaje nekakvim ćerkama kompanijama u offshore destinacijama po cijenama nižim od tržišne.
Last edited by kimmi; 13-03-21 at 12:45.
@Gagarin pa kako bi ti poceo? Opsta vakcinacija ili od ranjivih grupa?
Ako pocinjes od ranjivih grupa onda imas 10 hiljada onih preko 80. Cekas li da njih vakcinises prije nego sto predjes na sledecu grupu?
Koliko dana das 80-godisnjacima da se prijave za vakcinisanje prije nego zakljucis da nece i predjes na sledecu grupu?
Znam da biste ti i Medojevic to bolje, ali od tebe makar ocekujem da cujem kako![]()
ih ako nadju gas i naftu eto brzo gradjanski rat
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Više su štete napravili oni ekolozi što su ložili drva gore mjesec dana, nego što bi napravili 5 i po minobacača.
https://www.facebook.com/1420588184916754/videos/1123634484775187
Oplete Zdralje po DF-u.
Ono što je sigurno tačno: Ova vlada želi da ima najbolje odnose sa Srbijom.
Ali ja ne mogu da budem ničiji pulen niti ću biti, jer nemam niti šefa niti obaveze prema bilo kome.
To je prirodno.
I ako je to tako, dajte ravnopravno, dobrosusjedski, ono što je naš zajednički intres da stavimo kao mjeru dobrote naših odnosa, da nađemo najbolje rješenje za sve, da politika iz Beograda ne utiče na Crnu Goru...
Ja bih bio vjerovatno pogrešno protumačen kada bih sada osnovao neku fondaciju ili imao neku političku partiju koju podržavaju iz Srbije, to bi bilo dočekano na nož.
Ali ovdje je jasno svima ko želi da vidi da to postoji određena grupacija koja je direktno vezana sa Beogradom.
Ja toj grupaciji ne pripadam.
Last edited by ASC; 13-03-21 at 14:36.
eno i DF na svojoj fb stranici veli kako su se Demokrate, profo i neki ministri udružili protiv ljudi zahvaljujući kojima su tu đe sua da su se oni pitali niko od njih ne bi bio ministar, niti bi Krivokapić bio premijer. ali ovaj dio kako nemaju gazdu van CG mi je najsmješniji
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Trebalo je ostaviti mjesec dana prioritetnim grupama da se prijave.
Ali dok čitav svijet troši zalihe da što prije sanira štetu mi čekamo da se Mara Perova (ova ima 80 godina) odluči hoće li ili ne...
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Mislim da je ovo odlicna reklama za Vladu kao bi privukla ljude da rade tamo. Jos covjek kojeg je ova vlada postavila i lepetnula brzo
https://m.cdm.me/politika/pogledajte...rstvo-odbrane/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...jelili-milione
Nerealne stvari.
Pa jeste, treba ljude koji im ne odgovaraju da zadrže malo duže, par godina o trošku poreskih obveznika, čisto da se ljudi ne potresaju
Kakav je to samo ostatak starog komunističkog mentaliteta, da posao mora da ti bude garantovan pa kako god da radiš. Pogledaj samo po Zapadu koliko često se savjetnici ili pomoćnici ministara otpuštaju ne mjesecima, nego sedmicama nakon što dobiju mjesto.
To je naše Šredingerovo zapomaganje, kuku vidi nesposobne ljude u vladi, a kuku, vidi kako ih odmah otpuštaju!
A ovo je vrhunska reklama za DPS
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...jelili-milione
Menadžeri koji su tu decenijama i krčme državno ni da im je babovina (maa bi nju bolje čuvali svakako).
Kako raspetljati Plantaže sa ugovorenim otpremninama?
Ja bi iskreno najradije na skupštini akcionara donio odluku o prodaji kompletne imovine Plantaža novoj državnoj firmi PlantažeMNE za iznos duga prema dobavljačima i duga za zarade i ostavio firmu sa radnicima bez imovine. Nova firma bi preuzela to što valja od radnika, sa novim ugovorima bez astronomskih otpremnina i zarada i postavio poslovanje firme na zdrave osnove.
Zamisli zadržat je ovako sa ovim otpremninama, brojem zaposlenih i ludilima raznim koje je DPS menadžment napravio...
Tuga što učinješe skakvci iz DPS od ove lijepe države.
Last edited by kimmi; 13-03-21 at 16:41.
Ja ne umijem, priznajem nisam učio školu za to. Bješe neke 1972. u jednoj zemlji za dva mjeseca vakcinisano 18 miliona ljudi. Ta zemlja imala je lošije puteve, niđe interneta i sličnih sokoćala. A zvala se SFRJ.
Mada bješe to ozbiljna zemlja. U takvoj zemlji ministrica JeBoBO bi nakon cirkusa kada je u zaraženu zonu pustila gomilu popova, a zaražene pustila napolje, vjerovatno nakon toga, ako bi imala ludu sreću, bila seoska doktorica. Posle malo zatvora.
Kod nas je postala ministrica. I onda od nekoga ko je napravio onakav cirkus kad je Amfikohije umro mi očekujemo nešto...
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks