Ma totalno nebitno sto je jos u martu-aprilu bilo vec desetine mutacija, to je prava sitnica.
---
Inace nije samo premijer kriv, nije samo ministarka kriva, niti je samo NKT kriv. Krivi smo svi, a veoma velikim dijelom i dobar dio zdravstvenih radnika koji daju katastrofalno lose primjere narodu. Kriv je i narod naravno, to se ne moze osporiti...
Ja sam i dalje ubijedjen da je apsolutno najveca krivica u selektivnom kaznjavanju odnosno nekaznjavanju. Do sad sam stotine puta ponovio na ovom forumu da su pametne drzave vodile borbu protiv ovog sranja sa planom i strategijom prilagodjenom za svoje podneblje i svoj narod, takvi su se i izborili.
Mi smo trebali da radimo isto a najbolje rjesenje je bilo upravo kaznjavanje i to redom svakoga (nebitno dal' su mjere koje donose prave ili nisu) a prvo upravo onih koji ne postuju mjere a trebaju da budu svima primjer (politicari, ministri, zdravstveni radnici itd.).
Ne vidim razlog da se maske nose na otvorenom gdje nema guzve ali postujem tu mjeru iako iskreno ne znam jel' i dalje vazi uopste... Sjecam se perioda kada su bile 100% obavezne a niko ih nije nosio, pa izadji na ulicu i kaznjavaj sve redom ko ih ne nosi al' ne samo jedan dan vec svaki i veoma, veoma brzo bi bili svi problemi rijeseni. Nema ovdje price "ali nema dovoljno kadra za to" jer ima, a ni ne treba puno ljudi jer je strah cudo a 99% ljudi boli kad se udari po dzepu. Momenat kada bi ljudi shvatili da svako moze da popije kaznu je momenat kada vise nikom ne bi palo na pamet da ne postuje sve mjere.
Nama nikakvo totalno zatvaranje ne bi vise pomoglo, dzabe je, cim se otvori sve se vraca na svoje veoma brzim tempom dokle god je virus u cirkulaciji... Vakcine ako stvarno funkcionisu kao sto funkcionisu i vakcine za gripu (trebalo bi, a po svim novim istrazivanjima tako ce i biti) su pomoc na kratki rok i nista drugo. Potpuno je jasno zasto jer svijet ima itekako iskustvo sa influenza vakcinama i zna se kako se ustvari "sprovode" (statisticki, godina za godinu - nikad se ne zna tacno koja vrsta ce da bude te godine te sa statisticki gadja ona sorta koja ima najvecu sansu da se pojavi).

Reply With Quote
Bookmarks