Inace lazni drzavni revizori su ustvari "eksperti" uposleni po dubini i angazovani od ministarstava da izvrse kontrolu dokumentacije samo sto im niko nije rekao da nisu drzavni revizori i da se ne legitimisu tako kao i da ne mogu bez naloga i potrebnog punomocja upadati po institucijama.
Kao i u bukvalno svaku rabotu koju su krenuli da rade nije problem sto se radi vec kako se radi. Jel moguce da ovi ljudi ne umiju nijedan posao smisleno zavrsiti vec samo anarhija i poluhajducija!? Ljudi, to je organ kojim oni uoravljaju, oni su vlast, ne upadas u sopstvenu kucu kroz prozor. Nevejrovatno.
Da dodam jos i krsenja svih zakona, razlika izmedju njih i kada DPS krsi zakone je????
Sad ce opet ovi nisu krali, pa nije se DPS smijenionjer je posten bio nego jer su krali. Jos ako ovi pocnu da kradu mi smo ga ugasili, a ne moze izgovor za svako krsenje zakona, netransparentnost, političko zaposljavanje itd da bude ali ovi ne kradu.
Onda ispada da jedina razlika izmedju njih i DPS je sto ne kradu, into vam je dovoljno.
Zar ne treba da su u svemu bolji od DPSa a ne samo u onome sto se podrazumeva???
Iz više različitih novinskih tekstova slabo šta može da se zaključi. Jedna mogućnost jeste da je konfuzija nastala zbog terminologije. Žena jeste stekla zvanje Državni revizor, ali to ne znači da je svaka njena revizija po automatizmu državna revizija. Državnu reviziju može da sprovodi samo DRI, na osnovu pisanog ovlašćenja. Po istom principu fukcionišu kontrole koje sprovode Agencija za nadzor osiguranja i centralna banka. Postoje i zvanja Ovlašćeni revizor i Sertifikovani revizor, ali to ne znači da je revizor ovlašćen za sprovođenje državne revizije samo zato što mu je zvanje Ovlašćeni revizor. Postoji razlika između zvanja i funkcije.
EDIT: Meni je mnogo više zapalo za oko da je državni revizor završio pomorski fakultet. Nisam znao da se tamo stiče odgovarajuće predznanje za računovodstvo, finansije ili uopšte ekonomsku struku.
Last edited by ćepanica; 13-02-21 at 14:11.
“Vučić hoće da sakrije političke veze klana Belivuka”
Predsednik pokreta Oslobođenje Mladjan Đorđević, optužio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pokušava da od javnosti sakrije političke veze kriminalnog klana uhapšenog Veljka Belivuka i zaštitu koju su godinama uživali.
Đorđević je u pisanoj izjavi naveo da je vidljivo da Vučić “preko svojih medija” pokušava da “čitavu priču o ovom klanu prebaci na Crnu Goru, a građane obmane kako se ne radi o domaćoj kriminalnoj grupi sa jakim vezama u politici, bezbednosnim strukturama i sportu – već o grupi koja je uvezena iz Crne Gore, a u Srbiji se pojavila slučajno”.
“U starom maniru glumljenja žrtve, tabloidi su već izmislili da taj kriminalni klan pokušava da likvidira Vučića po nekakvom nalogu iz Crne Gore”, dodao je.
Ocenio je da se to čini kako bi se javnost ubedila da Srpska napredna stranka (SNS) nema nikakve veze sa pripadnicima te kriminalne grupe.
Naveo je da vrh SNS kontroliše kriminalce i huligane, te da se radi o njihovim ljudima koji su “lansirani u organizovani kriminal tako što su dobili političku zaštitu i podršku u bezbednosnim strukturama”.
“Zauzvrat ti kriminalci obavljaju prljave poslove za SNS. Napadaju političke protivnike, novinare i intelektualce, zastrašuju gradjane, vozaju crne džipove na dan izbora, prave bakljade po zgradama za vreme vanrednog stanja. Ta grupa je obezbeđivala Vučićevu inauguraciju i sukobljavala se sa građanima ispred skupštine tokom letošnjih protesta”, dodao je Đorđević.
Naglasio je da se radi o bliskim prijateljima sina Aleksandra Vučića, Danila, te da se na društvenim mrežama mogu naći njihove zajedničke fotografije iz noćnih klubova, restorana i sa utakmica.
https://nova.rs/vesti/politika/dorde...lana-belivuka/
Ja mislim da odogovarajući fakultet nije preduslov za dobijanje licence al jeste da pomaže, to dobijanje licence valjda organizuje udruženje računovođa CG ali u ovom slučaju ne za šta su potpisivali ugovor sa ovom curom jer DRI i njeni revizori jedini mogu da kontroliše državne institucije koje se budžetski finansiraju, ne može ministarstvo na svoju ruku da ih preskoči i pošalje spoljašnjeg saradnika u kontrolu
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Ne može da ih preskoči kada je u pitanju državna revizija ali može da angažuje nezavisne revizore da odrade neki tip revizije. Da li je to outsource-ovana interna revizija ili neka vanredna revizija manje je bitno. U ovom slučaju nisu problem reference nego predstavljanje revizora kao državnog revizora i revizije kao državne revizije. To može da radi isključivo dri, nezavisno od zvanja revizora koji je angažovan.
Zam da sertifikate mogu steći ljudi sa različitim fakultetima, samo sam rekao da nisam znao da pomorski daje dovoljno predznanja za konkretno ove sertifikate. Znam da kandidati sa završenim ekonomskim fakultetom budu oslobođeni nekih ispita za sertifikat koje su položili na samom fakultetu.
Last edited by ćepanica; 13-02-21 at 18:12.
simpatičan tekst, nekako aktuelan i za nas
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...jedna-15050230
Koje su ono organizacije dje nizerangirani preuzima krivicu za nekoga iznad sebe iz cistog alturizma
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...je-nakon-udesa
Ali mi je hajlajt teksta da je odbio akotestoranje, pa ne znaju.
A izreda privode na uzrokovanje krvi ako se odbije da se duva, ali ocigledno ne moraju svi
Mislim da mize da se odbije i uzrokovanje krvi, ali se onda ide dirkteno u ZSpu mjesec dana, tako nesto.
Forever young, i want to be forever young
Vojno lice ne može da privede policija, već VP koja sr nije pojavila.
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Nakon gostovanja ministra Aleksandra Stijovića u emisiji Načisto, svima je jasno odakle ono perje Petru Ivanoviću kad ga je na press konferenciji bacao okolo kao Koperfild. Državu su očerupali. Otuda i perje. A državu čini narod nesrećni koji i dalje smatra da je važniji ishod izbora u Nikšiću i što tupe nacionalisti na dnevniku RTCG od toga da je država skroz opljačkana.
Zato, kad vam neko pomene 1918. godinu sjetite se koliko je za svega nekoliko godina u svoj džep stavila Verica od Plantaža. Sjetite se i Vesa, njegove fantastične formule liberalnog kapitalizma.
Kad vidite da je državotvorni dekan ugrožen od dvije žene sjetite se da su mu se isplatila ona dva slova, ukazom je dobio svoj faks.
Kad vam neko pomene da su izbori u Nikšiću novi referendum sjetite se Petra Ivanovića, tog multipraktik čovjeka koji je provalio transportovanje kroz vrijeme, da istog dana može obići nekoliko udaljenih država i ubrati dnevnice od nekoliko hiljada eura. Sjetite se i te čuvenog pitanja “Ko je pušio o trošku države?“, ali i perja. O da, letjelo je perje kao performans tadašnjeg ministra.
Htio je da bude kreativan, da optužbe predstavi kao napade i defamaciju. Skupljao je Ivanović dnevnice tako lako kao što je neko nakon njegovog performansa skupljao perje sa poda ispred govornice.
Hvala Petru Ivanoviću što nas je izvozao, čovjeku koji je govorio da će od septembra u Crnoj Gori da se uvede dinar umjesto eura.
Kad vam neko pomene grafite sjetite se da smo se u Ulcinju od mora štitili džakovima, ali nevezanim džakovima koje je more porazbačalo okolo kao od šale. Sjetite se i Ljora i partijskog zapošljavanja. To je mjera odgovornosti koja je na snazi, jer se svi ugledaju jedni na druge. Nijedan se posao nije uradio do kraja, čak je i nova zgrada aerodroma prokišnjavala nakon prve kiše. Radi se samo onoliko koliko je potrebno da izgleda da se nešto radilo, odnosno čačkalo i prčkalo. Nikako do kraja. Sistem je funkcionisao tako da se sve ostavi nedovršeno, da bi se isti posao radio opet a da se naplati nekoliko puta.
Želudac se prevrne kad se pojavi ministar Aleksandar Stijović držeći papire u rukama. Zna narod dobro da je sve to tačno. I ne samo to, zna narod dobro da ima toga još mnogo, da se mnogo toga nikad otkriti neće. Ali narod voli da zaboravlja i da se loži na priče da li je zastava plavetne ili plave boje, gdje je i kako okrenuta i je li vertikalno ili uspravno pravilnije postaviti zastavu na stub. Tužno je što su i stub i sve zastave uvezene iz Kine jer mi ništa ne proizvodimo osim politčare i paranoju.
Znamo i da mnogi neće odgovarati jer samuraj od tužilaštva Milivoje Katnić više se bavio talikom nego kriminalom. Imao je koga da hapsi da je htio i sjetite se toga kad budete strepili što će biti sa državom nakon izbora u Nikšiću. Može li neko da ukrade nešto od očerupane države?
Tenzije su u Nikšiću jer ničeg drugog nema. Ima samo Korone, a nema fudbala, nema fabrika, nema muzike u kafićima, nema para, nema zabave. Samo safre i nacionalizma ima i grafita da budu šlag na torti. Zato se pred izbore u Nikšiću treba prisjetiti pečatnog osmijeha Petra Ivanovića, da mu se ne dozvoli da opet uzleti.
izvor: www.vijesti.me
,,kosmos ispod sača" je i dalje jedna od boljih rubrika.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Aleksandar Vučić, borac protiv velikocrnogorskog nacionalizma
Čovjek koji je na velikosrpskom nacionalizmu zasnovao cijeli svoj život najzad je dočekao da se proglasi borcem protiv nacionalizma, i to velikocrnogorskog.
https://balkans.aljazeera.net/opinio...g-nacionalizma
I to dočekasmo#pakjao
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Pa ko kaže da se istorija ne ponavlja kao farsa
Prvo crnogorski Vođa 30% svojih ljudi proglasi građanima drugog reda, sve se boreći protiv velikosrpskog nacionalizma.
Sad njegov srpski kolega pokreće borbu protiv velikocrnogorskog nacionalizma, ali se ta borba sastoji isključivo od napada na umjerene srpske političare u CG.
https://www.bokanews.me/featured/the...ktu-sa-obalom/
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Vjerujem ništa što osiguranje neće pokriti
Meni zapade za oko ovaj kvalitet radova na doku. Nevjerovatno.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Vjeruj mi da radovi jesu kvalitetno odradjeni. Reviziju nije radila domaca firma, izmedju ostalog.
Uzmi samo u obzir da se na ivicnjak (crni dio) koji je radjen iz betonskih livenih segmenata debljine 10cm i koji moze da podnese nekih 50tak tona naslonila mega jahta teska 3000 tona koju gura vjetar od 90 cvorova.
A trotoar (bijeli segment) je i nekih 10tak tona plafon.
Ko zna, zna!
Ko ne zna, naučiće!
Taj crni dio ili ti ivicnjak je zavrsio u more poslije jednog naleta juga i to ne jedna ploca nego nekih 10tak njih. I to na dio dje se jahte ne vezu, toliko o kvalitetu
Last edited by lepetanac; 14-02-21 at 23:33.
Olujni vjetar je normalno pokriven osiguranjem. E sad, osiguranje moze postaviti pitanje odgovornosti zapovjednika koji nije sklonio jahtu na sigurnije mjesto, ali bi onda osiguratelj trebao da dokaze da steta ne bi nastala ili bi bila manja da je jahta sklonjena na drugi i sigurniji vez. Obzirom da steta izgleda nije velika, vjerujem da ce osiguratelj to platiti.
Uhh ako mi tih biznismena.
Vjerujem ti da je urađeno po projektu i da je revizija bila kako treba.
Ne razumijem se u specifikacije, ali ako je definisana sila koju može da izdrži, onda je neko očigledno vezao jahtu na mjesto đe ne treba?
Jer nije da se nije znalo da se sprema nevrijeme.
Mislim neću glavu lomit, vlasnik svakako ima para da je popravi, nego mi polomljeni dok zapade za oko ako znam da stari dokovi po 50 godina nisu popucali ovako.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Rekoh prije da je jedan jaci jugo prije mjesec dana sve te crne ivicnjake pobačao u more toliko o kvalitetu gradnje, inace koliko je kvalitetno to sve uradjeno da su im stanovi vlaziki, da su na neke zgrade fasade morali doradjivati itd...
Ne ulazim u revizije i sl, ovo je ono sto se zna a i sta se moze vidjeti samo kad se proseta ispred Kafeterije koliko fali blokova, e sad kad je jedan jugo to uradio mozes misliti sta ce uraditi jedan brod od 2800 tona kad se nasloni na takvo mulo.
Last edited by lepetanac; 15-02-21 at 08:31.
Izgleda da je apelacioni sud se sjetio da postoji i poceo da puca samare lij3vo i desno.
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...orist-civovica
Ne sto se kralo, nego su bukvalno i unistavane porodice ljudi koji su se bunili.
Privredni sud Blaza Jovanica je natovario skoro 100 000 eura sudskih troskova covkeku koji je dokazivao da su rudnici boksita fiktivnim pozajmicama otjerane u propast
Ko zna, zna!
Ko ne zna, naučiće!
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks