I, da, sve zaboravljam da pitam, ima li slučajno ko da mi pojasni ođe kako država Crna Gora može držat nekog državljanina USA u apsanu?
Ozbiljno pitam, nije sprdnja![]()
Diletantizam tog tipa ne treba zaista predstavljati kao nesto posebno. I stara, ustaljena vlast je desetinama puta placala racune i gostila razne prevarante. Razlika je a) Abazovic je nov pa tesko da mu je cudo i b) popeke je platila URA a ne, kao sto je dosad bio slucaj, budzet ministarstva za rude i gubljenje vremena.
I, da, sve zaboravljam da pitam, ima li slučajno ko da mi pojasni ođe kako država Crna Gora može držat nekog državljanina USA u apsanu?
Ozbiljno pitam, nije sprdnja![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Ako je saradnja sa tim prevarantom bila partijska onda je red da partija placa. Jedno je ako partija ispadne glupa, drugo je ako krsi zakon placajuci ga iz budzeta ministarstva, kao sto je dosad bio slucaj.
Glup covjek, pa i ministar, smije da ispadne. Da krsi zakon ne smije.
Mislim da je Crna Gora davno potpisala sporazum sa Amerikom da će se američkim vojnicima ako prekrše zakon u Crnoj Gori suditi u Americi. Ne znam da li se to odnosi na ostale američke građane ili samo na američke vojnike.
A šta ako dotični i nije diplomata?
Koja je poenta priče?
Visoki funkcioneri mogu piti dojč samo sa diplomatama?
Čovek je par puta noćio u hotelu na račun stranke. Nije da mu se dalo državljanstvo (već ga ima koliko sam shvatio) niti neki milionski posao na račun države...
Priča je splačina jer se po silu boga od ničeg pokušava napraviti nešto, u cilju diskreditacije aktuelne vlasti. A pogotovo je splačinasto što u tome učestvuje policija u saradnji sa odredjenim medijima, kršeći pri tom niz zakonskih normi.
Ljudi sve ok, nikakav problem, malo su ispali blese, platio stranacki budzet. Zaboravice se za dva dana.
Malcice je problematicno sto je Abazovic nadlezan za razne nase UDBE, pa kad kiksa na tom polju bude malo vise scenskih efekata i verbalne pirotehnike.
Mene samo zanima za koliko je ovaj brat uradio Daku. URA je priznala da je kiksala hotelski smjestaj.
Neki zapadni diplomata ga preporucuo URI. Ko li ga je preporucio Daki, dje ga uapsise. Po Dakinoj vokaciji bice neki istocni diplomata
Evo nam prilika da se zabavljamo i ja sam tako zaista pokrenuo svu pricu.
No ste vi drage kolege partibrejkeri pa sve ozbiljno shvatate
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Mislim da se ro ne odnosi na klasicne prekrsaje i krivicna djela. To uglavnom zavrsava ambasada i vojni sud.
Ovo se odnosi na krsenje zenevske konvencije, tj da se americki vojnici ili "diplomate" citaj CIA/NSA ne izrucuju Medjunarodnom sudu po tuzbama drugih drzava.
Ostalo je sve drzavna diplomatija
Ne smijem da tvrdim, ali mislim da nije samo to u pitanju nego da se odnosi i na obična krivična djela. To što si ti naveo odnosi se na djela počinjena u ratnim okolnostima, ali sjećam se da je i kod nas priča bila da američki vojnici znaju da urade svakakve stvari dok su stacionirani u stranim državama u kojima nema nikakvih ratnih aktivnosti pa se kritikovala Crna Gora što je potpisala takav sporazum. Mislim da se pominjalo i silovanje kao jedno od krivičnih djela zbog kojeg ne bismo mogli da gonimo američke vojnike. Vjerovatno ima na forumu ljudi koji tačno znaju kakav je taj sporazum.
Druže, nemoj to toliko OZBILJNO shvatat. Jer, da smo mi zbilja kakva OZBILJNA zemlja, ne daj bože ko recimo Amerika, sekretar za nacionalnu bezbijednost koji je primio i gostio stranog diplomatu, koji nije diplomata, da radi nešto ne zna se što, bi shjutra ujutro imao jednu jedinu dilemu-
treba li samo da potpiše ostavku, ili da sprema advokata. U zavisnosti od toga što je dotični činio, i je li se, možda, slično ko u bližoj prošlosti, miješao u američke izbore.
ozbiljna država i Crna Gora nikako ne idu zajedno![]()
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
https://m.cdm.me/politika/picula-nov...m-eu-i-nato-a/
Kad smo kod ozbiljne vlade evo jos par šamara 🤣🤣
https://www.vijesti.me/vijesti/politika/511593/radulovic-prihvatanje-nove-metodologije-jasan-signal-evropskim-partnerima-da-smo-spremni-za-finalizaciju-pregovora
Izrazivši zabrinutost zbog izostanka konsultacija i dijaloga sa evropskim partnerima oko najavljenih promjena Zakona o tužilaštvu, izrazila je nadu da će Crna Gora nastaviti započete reformske procese u cilju što skorijeg članstva u EU.
Last edited by lepetanac; 11-02-21 at 17:32.
I Duško Marković je isto ovako
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Sto Angela nema crnogorsku zastavu iza sebe ili bolje reci sto ce Zdravku njemacka iza njega?
![]()
Last edited by Rodion Romanovich; 11-02-21 at 18:17.
https://www.cdm.me/politika/vucurovi...-a-u-proslost/
ne kapira ovaj da zvaničnici iz EU nisu toliko ograničeni kao on pa da ljude gledaju prema tome kako se ko piše. u svakom slučaju, DF opet radi sve da Vladi oteža posao
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ja mogu da se kladim da je Jelko Kacin bio na platnom spisku DPS-a koliko je agitovao za njih i dolazio pred mnoge izbore da im bude vjetar u leđa, tako da i među zvaničnicima EU ima mnogo gadluka i ograničenosti, a i nije im strano da budu podmazani od korumpiranih vlada.
Ako je krsio zakon svakako me zanima. Ali posto ocigledno nije onda je mnogo interesantnije to sto je neko u policiji prekrsio zakon pustajuci povjerljive podatke u medije.
A ne bi ti vjerovao sa koliko prevaranata svakog dana razgovara potpredsjednik vladeTo mu je posao, nedavno se sreo i sa predsjednikom Djukanovicem.
Mislim da bi bilo zdravo da prvo sebe i svoje stavove doživljavamo malo manje ozbiljno, a onda i ove na vlast, ma koji bili.
Tako da meni ostaje zdravo interesovanje koliko je ovaj Indijanac ošurio Daku, mada isti nije naivan. Moguće da je do hapšenja došlo taman dan prije nego je Daka trebao da plati nešto dotičnome. To bi bila komedija.
Najbolje da se crnjačim ko je dostavio Pobjedi scan dokumenata nekoga Smiljanovićai hotelske račune. A nije da me ne zanima, više u smislu ko ga smještao Dritanu. Obično ti ga tako šukne neko za koga misliš da ti je saveznik.![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks