Page 194 of 1249 FirstFirst ... 941441841901911921931941951961971982042442946941194 ... LastLast
Results 4,826 to 4,850 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Samo što tu nije do toga kome se sviđa cilj. Već šta je pravi cilj. Moguće da je tebi onaj i skidanju Vanje bio.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
    Cilj opravdava sredstvo? Može i tako. Samo se time daje legitimitet svakome da koristi sredstvo kad mu zatreba.
    I za ovaj slučaj ili bilo koji drugi.

Koliko se ja razumijem, neko odredi pta je pravi cilj zbog čega vrijedi koristiti neko nedozvoljeno sredstvo. Ko je "neko"? Sa kojim pravom određuje?

Nije ovo sve baš tako jednostavno.
    Last edited by Gagarin; 08-02-21 at 17:10.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Mislim da si pogodio suštinu. Kad se meni sviđa cilj, onda nisu problem metode i pristupi. Pa kad se izmjeni vlast i bude recimo koalicija koja ti se ne sviđa nemoj da se ljutiš kada budu isto ovo koristili za nešto što se tebi ne dopada.

Da, i nemoj da se ljutiš kad u izvještaju EU bude pisalo nazadovanje u poglavljima 23 i 24. Pa se sve odloži za koju godinu.
    Istina ti je sve to, i zato se EU i buni.

Ali na mjestu nove vecine ni ja ne bih vidio izbora. Ako je (a jeste) tuzilacka organizacija ispolitizirana i korumpirana, ako je (a jeste) nemoguce sprovesti borbu protiv korupcije sa Stankovicem i Katnicem na celu te organizacije - onda se mora sprovesti zakon kojim se oni uklanjaju.

Taj postupak je, niko ne spori, potpuno saglasan sa crnogorskim zakonodavstvom. Nije u skladu sa EU preporukama.

Mislim da ipak ima razlike izmedju toga da li se sukobljavas sa EU zbog toga sto hoces (tj moras) da pocnes borbu protiv korupcije, ili zato sto hoces da stavis RTCG pod svoju kontrolu.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Cilj opravdava sredstvo? Može i tako. Samo se time daje legitimitet svakome da koristi sredstvo kad mu zatreba.
    I za ovaj slučaj ili bilo koji drugi...
    Sve je to super, ali cu ti reci isto sto ova vlast treba da kaze EU - ponudi mi alternativu. Daj mi neki odgovor na pitanje - kako da pocnem borbu protiv korupcije? Kako zamijeniti Stankovica i Katnica normalnim tuziocima?

I nemoj da mi odgovaras "vodi dijalog u skupstini pa ubijedi DPS da glasa za tuzioca ciji je prvi zadatak da DPS potjera u zatvor". Jer ni DPS nije toliko glup.

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Mislim da ipak ima razlike izmedju toga da li se sukobljavas sa EU zbog toga sto hoces (tj moras) da pocnes borbu protiv korupcije, ili zato sto hoces da stavis RTCG pod svoju kontrolu.
    Misliš li da od "početka bune na dahije", odnosno "početka borbe protiv korupcije" neće ostati samo stavljanje Tužilaštva pod svoju kontrolu od strane nove većine poput RTCG? Da li bi smio garantovati da će tužilaštvo sjutra procesuirati nekoga od nove većine ako bude grešan?
    Takođe, što ako npr iduća većina bude neka koja ti se ne sviđa? A većini si dao instrument da instant posloži tužilaštvo kako joj odgovara?
    "Samo ovaj put i nikad više" Ovo je obično citat alkosa, džankija, kockara...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Misliš li da od "početka bune na dahije", odnosno "početka borbe protiv korupcije" neće ostati samo stavljanje Tužilaštva pod svoju kontrolu od strane nove većine poput RTCG? Da li bi smio garantovati da će tužilaštvo sjutra procesuirati nekoga od nove većine ako bude grešan?
    Takođe, što ako npr iduća većina bude neka koja ti se ne sviđa? A većini si dao instrument da instant posloži tužilaštvo kako joj odgovara?
    "Samo ovaj put i nikad više" Ovo je obično citat alkosa, džankija, kockara...
    Mislim.

Uostalom, da izbacimo moje subjektivno misljenje iz price. Imamo tuzilastvo koje sigurno ne funkcionise i potpuno je diskreditovano, i buduce tuzilastvo za koje ti mislis da ce mozda da bude takvo.

Izbor izmedju te dvije opcije je kristalno jasan, taman kao izbor izmedju sigurne smrti od srcane mane ili operacije sa 50% sanse da uspije.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Ne bi bilo odbijeno da opozicija ne bojkotuje skupštinu. Neka dođu na posao i zarade te plate, neće valjda da DF i SNP poslanici odrađuju njihove inicijative i zahtjeve.
    Cekaj kakve veze ima jel tu bila opozicija ili ne, ako je sve transparentno i javno zasto nisu prihvatili ovi iz vlasti. Sta su morali cekat opoziciju, sto nisu glasali da se saslusa????
    Ajde molim te kazi mi koji je razlog da se odbije saslušanje ministarke, da su glasali za ovo 4 ne bi im bilo potrebno glasovi DPSa.
    Od cega se to bjezi.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Sve je to super, ali cu ti reci isto sto ova vlast treba da kaze EU - ponudi mi alternativu. Daj mi neki odgovor na pitanje - kako da pocnem borbu protiv korupcije? Kako zamijeniti Stankovica i Katnica normalnim tuziocima?

I nemoj da mi odgovaras "vodi dijalog u skupstini pa ubijedi DPS da glasa za tuzioca ciji je prvi zadatak da DPS potjera u zatvor". Jer ni DPS nije toliko glup.
    Ja sam to već pominjao. Promijeni se način biranja tužilačkog savjeta (automatizam po rezultatima) i onda novi savjet bira VD umjesto Ivice. A taj VD smijeni Katnića. Naravno tražio bih od EU da nekog pravno-finansijskog eksperta imenuje makar kao glavnog savjetnika, što zbog znanja što zbog transparentnosti. Rezultat kao reper napredovanja i nazadovanja u hijerarhiji mi zvuči savršeno. Sigurno u praksi ima mana, ali ne vidim bolji sistem jer svaki drugi kod nas bi se sveo na "poguraj mi ovoga" Time bi se stimulisali i tužioci da rade za statistiku u cilju napredovanja.

Dijeljenje predmeta bi se vršilo na primjer po rednom broju, bukvalno ovaj jednom, sljedeći drugom i tako redom. Ova sporazumna priznanja krivice su kod nas karikatura pravde.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    Last edited by kimmi; 08-02-21 at 18:23.

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Vidiš ja mislim da bi se moglo istrgovati da se makne Katnić, a Stanković svakako za dva mjeseca po zakonu može samo na kafu u tužilaštvo. Napraviti paket sa sudovima i Ustavnim sudom.

Gdje je smjenjiva vlast zakone donosiš sa sviješću da ćeš jednog dana biti opozicija. I da te i tada štiti zakon.

Npr. promijeni se vlast i onda krenu novi da jašu po starim, što postaje floklor. Pa otovriš priču o aranžerima koji su doveli kupce obveznica, a koji su za to uzeli neki procenat. Posao koji je najnormalniji na svijetu. Ne no će ti ih dovodit za džabe City Group i JP Morgan. No, ne lezi vraže, možda to vlada koja je tada tek počela da radi nije potpuno papiriloški pokrila emisiju na lokalnom pravnom nivou. I onda neki ćutuk kaže "kako su ih angažovali bez tendera, to je korupcija". Pa onda neki idioti raspišu potjernicu za Spaićem, uhapse Krivokapića...
    A sve to za posao koji je realno bio vrhunski za državu. Sve ti odradi novi specijalni tužilac kojeg postavi nova većina...
    Ovo ti je već moguće ako bude većina sa dominantnim Vučićevim bičarkama i Medom kao njihovim privjeskom. Mada, vjerovatno bi se Demokrate bunile zbog kršenja principa. Lolololo... Kao i Budvu što se bune.

Pa da ne bi imao ovakvu idiotsku situaciju, da ti sjutra DF posloži svoje tužilaštvo a sve u skladu sa zakonom koji si ti izglasao, ispregovaraš sa svim stranama i postaviš odma neke normalne ljude koji se ne miču bez ako baš zaseru, odnosno sami uđu u krivičnu zonu.
    A što se tiče dodjele predmeta, po redu već ide u sudove, ne vidim zašto ne bi u tužilaštvo, što veli kimmi.
    Last edited by Gagarin; 08-02-21 at 18:32.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Znaci sjutra dodje opet DPS na vlast opet novi zakoni, opet novi revansizam opet nova zaposljavanja po dubini.
    I ko bi mogao da im prigovori kad su ovi radili isto.

Thanks Thanks Given 
    1,462
    Thanks Thanks Received 
    1,186
    Thanked in
    583 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Znaci sjutra dodje opet DPS na vlast opet novi zakoni, opet novi revansizam opet nova zaposljavanja po dubini.
    I ko bi mogao da im prigovori kad su ovi radili isto.
    Ako ovi sad budu krali sve zivo, unistavali drzavu na svakom mogucem nivou. Neka im se revansiraju. Shvatas da to se nece desiti jer ovi nisu zlo kao ovi prethodni. Ljudi hoce da rade posteno, za sad i rade dobro. Iz tvojih rijeci se zakljucuje da si za bivsu vlast ali kako mozes tako da si slijep nije mi jasno.

Pogledaj samo ovo, jel ovo normalno , ovo je cirkus sto su radili, sve im ***** na svijet.

Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by nimfa View Post
    Ako ovi sad budu krali sve zivo, unistavali drzavu na svakom mogucem nivou. Neka im se revansiraju. Shvatas da to se nece desiti jer ovi nisu zlo kao ovi prethodni. Ljudi hoce da rade posteno, za sad i rade dobro. Iz tvojih rijeci se zakljucuje da si za bivsu vlast ali kako mozes tako da si slijep nije mi jasno.

Pogledaj samo ovo, jel ovo normalno , ovo je cirkus sto su radili, sve im ***** na svijet.

[url[/url]
    Ja sam se samo nadovezao na pricu oko tuzilastva, zaposljavanja po dubini i slice stvari.
    Ne mozes krsiti sve zakone raditi sve sto je i DPS radio pod patronatom i DPS je tako ili da se smjeni kadar DPS a.
    Nasi zakoni su dobri, samo je problem sto su bili selektivni.
    Evo npr ko sad moze da tvrdi da nece DF ubaciti svoje ljude u tuzilastvo ili bilo koja druga stranka???
    Zato I sluzi ono 2/3, moze li se ko sjetiti ko je Katnica izabrao, jer nije mogao sam DPS zar ne.

Jos I ovo da dodam: evo se nadam da ce svako ko je ukrao, zloupotrebio polozaj ili bilo koju pronevjeru izvrsio da dobro robija.
    Da se napokon vidi da kad tad dodje na naplatu taj kriminal pa drugima nece pasti na pamet, nego me strah da nece biti nista od toga
    Last edited by lepetanac; 08-02-21 at 18:58.

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Niko nije pominjao nekih 100Mln troska sto se raskidaju ugovori za male elektrane...

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...atiti-gradjani

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Vanja Calovic poslije izjave da podrzava zakon i promjene u tuzilastvu sada blago mijenja pocetni zanos pa;

"Specijalno tužilaštvo se moralo rasformirati – poručuje direktorica MANS-a i članica Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou Vanja Ćalović Marković.
    Ona je za TV Vijesti istakla da je izmjene zakona trebalo donijeti uz konsultaciju Evropske komisije i kroz javnu raspravu."

Thanks Thanks Given 
    508
    Thanks Thanks Received 
    366
    Thanked in
    233 Posts

Niko nije pominjao nekih 100Mln troska sto se raskidaju ugovori za male elektrane...

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...atiti-gradjani

Sent from my iPhone using Tapatalk
    To se sve znalo da ce biti, sta ima da se spominje. CG zeli to, izvoli - raskini - plati.

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...-abu-dabi-fond

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...avnih-interesa

Kakvi su gmizavci, svuda njihovi potpisi, nalozi za transfer novac ali oni ne, nijesu krivi, oni su radili u interesu gradjana. Za kredit kod Abu Dhabija izgleda da je bila dovoljna kopija licne karte. Sve im *****

Thanks Thanks Given 
    8,756
    Thanks Thanks Received 
    3,889
    Thanked in
    2,322 Posts

Sve ce ovo izgleda biti kao u onoj dobroj Bajaginoj...laju,a karavani prolaze...
    ...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Budalastina
    Napisao sam jos u junu kako ovo moze da se rijesi bez centa troska.
    Izdavanje ekoloske dozvole i minimalni uslovi protoka i ribljeg fonda.
    Ekoloska dozvola se daje an osnovu projekta. Ne mora da znaci da je ispostovana prilkom gradnje a najcesce nije. Ukoliko je odradjena, vanredna kontrola i komisija, pa ako neko nije radio kako treba, taman jedan manje sluzbenik tj otkaz, a ako nece onda tuzba za nesavjesno obavljanje posla. Stavka na kojoj svako pada je minimalna kolicina vode i ribljeg fonda.
    Promijenis zakon o kaznama. Nista ostalo. Tipa kazes da je kazna 50 000 eura i da se uoceni nedostatci moraju ukloniti za 7 dana.
    I samo krenes..... Zarvorili bi sami za manje od 3 mjeseca

17. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,462
    Thanks Thanks Received 
    1,186
    Thanked in
    583 Posts

Ja sam se samo nadovezao na pricu oko tuzilastva, zaposljavanja po dubini i slice stvari.
    Ne mozes krsiti sve zakone raditi sve sto je i DPS radio pod patronatom i DPS je tako ili da se smjeni kadar DPS a.
    Nasi zakoni su dobri, samo je problem sto su bili selektivni.
    Evo npr ko sad moze da tvrdi da nece DF ubaciti svoje ljude u tuzilastvo ili bilo koja druga stranka???
    Zato I sluzi ono 2/3, moze li se ko sjetiti ko je Katnica izabrao, jer nije mogao sam DPS zar ne.

Jos I ovo da dodam: evo se nadam da ce svako ko je ukrao, zloupotrebio polozaj ili bilo koju pronevjeru izvrsio da dobro robija.
    Da se napokon vidi da kad tad dodje na naplatu taj kriminal pa drugima nece pasti na pamet, nego me strah da nece biti nista od toga
    Па не крше они законе. Само их мијењају што имају право. Не би ни то радили него морају, јер нећеш сигурно ти гласати да себе у затвор стрпаш? У том грму лежи зец.
    Не би се они ни ЕУ супростављали него немају очигледно избора. Катнић и екипа су отров и с њима нећемо никада виђети правде за ове кримосе из ДПС-А.

На то се своди, нема ту филозофије велике.
    Кад доведу државу до пристојног стања, ђе криминалом се бавити неће бити исплативо, е онда неће нико ни помишљати да ради ово што је ДПС радио.

Народ се бојао Дпс, између осталог наравно, ал тај страх нестаје како који дан пролази. Људи капирају да постоји живот и после ДПС-а колико год то идиотски звучало.
    Е узми сад све ово у обзир и размисли, хоће ли ико опет икада Дпс довести на власт, макар у оваквом саставу пуном олоша и криминалаца? Па наравно да неће, јер колико год да смо као народ ограничени, на подсвијесном нивоу се дешавају промјене. Ако се људи навикну на љепши живот, мирнији, онда ће то захтијевати а не задовољавати се мрвицама које су ови остављали после лопужања.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
    Last edited by nimfa; 08-02-21 at 19:33.
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

8 oktobra 2019 godine

"Predsjednik skupštinskog Odbora za evropske integracije i poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović kazao je juče da je EU stopirala proces integracije Crne Gore zbog neravnomjernog napretka u pregovorima u svim poglavljima, a posebno zbog nepostizanja napretka u ključnim poglavljima 23 i 24. Radunović je u intervjuu agencija Mina kazao da je neformalno aktivirana i klauzula balansa, ali da se to iz političkih razloga još zvanično ne pominje."

Covjek - vizionar.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Sad pogledah zakon, i ne cudim se sto evropljani imaju zamjerke. Zakon je jako dobar, samo sto je davao prednost onome ko je do tog trenutka namjestio svoje.
    Ono sto treba vidjeti je da se izvrse razgovori sa predsjednicima drzavnih tuzilastava i izbor etickog savjeta.
    Imaju i stavke kako prestaje mandat.
    Mogu stvari da se rjesavaju preko koljena a mogu i malo duze. Duze ce trajati, ali bi se dobilo tuzilastvo koje radi.
    U pravu su iz EU. Neka traje i godinu, ali makar nema presedana na koji moze svako da se pozove

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

https://m.cdm.me/hronika/twitter-da-...i-od-policije/
    Evo malo populizma nečijeg, evo koliko se Dritan gubi

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Izvinite za off-topic ali mene Dritan pojavom, govorom i mimikom frapantno podsjeća na Dučea. Mislim na Mussolinija.

Ako ima ovdje na forum neko iz centrale tamo da ga posavjetuje da malo manje mlati i galami rukama, nijesmo u 1930. Dobronamjeran PR savjet.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Cekaj kakve veze ima jel tu bila opozicija ili ne, ako je sve transparentno i javno zasto nisu prihvatili ovi iz vlasti. Sta su morali cekat opoziciju, sto nisu glasali da se saslusa????
    Ajde molim te kazi mi koji je razlog da se odbije saslušanje ministarke, da su glasali za ovo 4 ne bi im bilo potrebno glasovi DPSa.
    Od cega se to bjezi.
    Zasto da podrzava vlast inicijativu opozicije za kontrolno saslusanje dok se opozicija ne moze cak ni udostojiti da dodje? Jesi ti normalan...

Neka dodju pa glasaju za svoje predloge makar. Da su to uradili prosli bi.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Ja sam to već pominjao. Promijeni se način biranja tužilačkog savjeta (automatizam po rezultatima) i onda novi savjet bira VD umjesto Ivice. A taj VD smijeni Katnića. Naravno tražio bih od EU da nekog pravno-finansijskog eksperta imenuje makar kao glavnog savjetnika, što zbog znanja što zbog transparentnosti. Rezultat kao reper napredovanja i nazadovanja u hijerarhiji mi zvuči savršeno. Sigurno u praksi ima mana, ali ne vidim bolji sistem jer svaki drugi kod nas bi se sveo na "poguraj mi ovoga" Time bi se stimulisali i tužioci da rade za statistiku u cilju napredovanja.

Dijeljenje predmeta bi se vršilo na primjer po rednom broju, bukvalno ovaj jednom, sljedeći drugom i tako redom. Ova sporazumna priznanja krivice su kod nas karikatura pravde.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    Slazem se, ali tu treba i EU da kaze - u redu, shvatamo, ajmo neki predlog koji je i vama prihvatljiv. Zasad mi se cini da je od njih stiglo samo "ne".

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Vidiš ja mislim da bi se moglo istrgovati da se makne Katnić, a Stanković svakako za dva mjeseca po zakonu može samo na kafu u tužilaštvo. Napraviti paket sa sudovima i Ustavnim sudom.
    ...
    Svaki ti je komentar na mjestu, i jasno je zasto je EU protiv.

Lako je istrgovati da se makne Katnic (mada bi i tu DPS trazio dosta), ali ne mozes istrgovati da dodje normalan tuzilac koji bi svojski gonio korupciju. Mislim, ja da sam na mjestu DPS-a ni u snu ne bih na to pristao za ne znam kakve koncesije i ustupke. Da pristanes neka Vanja Calovic da dodje pa da partijsko vodjstvo iz celija vodi sledecu kampanju?

Dakle, zna se sta je crvena linija ispod koje nova vecina ne moze da ide - novi tuzilac spreman da vodi borbu protiv korupcije. Svaki kompromis koji podrazumijeva i to bi njima bio prihvatljiv. Ako nema toga onda nista nije prihvatljivo.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Vanja Calovic poslije izjave da podrzava zakon i promjene u tuzilastvu sada blago mijenja pocetni zanos pa;

"Specijalno tužilaštvo se moralo rasformirati – poručuje direktorica MANS-a i članica Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou Vanja Ćalović Marković.
    Ona je za TV Vijesti istakla da je izmjene zakona trebalo donijeti uz konsultaciju Evropske komisije i kroz javnu raspravu."
    Poslusaj izjavu. Kaze zena kristalno jasno da se mora ukinuti SDT i sprovesti ovo sto se predlaze.

Jedino kaze da je trebalo voditi javnu raspravu gdje bi svakome bilo jasno da druge opcije nema.

Page 194 of 1249 FirstFirst ... 941441841901911921931941951961971982042442946941194 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)