Isto smo to mislili za Milosevica, ali ispada da samozavaravanje diktatora nema granica. Ko bi 2019. rekao da ce Djukanovic 2020. napraviti idiotski potez kao sto je zakon o crkvi? Mislio je da mu se moze. Ispostavilo se da mu se ne moze.
MDj i dalje misli da mu Crna Gora duguje spomenik i na pamet mu ne pada da je njegova politicka karijera gotova. Vidjecemo dokle ce da laze sebe i hoce li ga na kraju te price cekati biznis dzet za Azerbejdzan ili farma kokosaka u Martinicima.
A da se povezes sa Ljubom i Darkom Sukovicem, vidim da imate slican ukus za epsku fantaziju.Ponašanjem postojeće većine svakako se vraće kredibilitet Đukanovića u očima partnera koji su ga pustili niz vodu. Međutim, kad su talenti iz nove većine počeli da pokazuju svoju nadarenost bivši partneri počeše da ga se sjećaju sa nostalgijom, što nije loše za njega
Last edited by SKOJ; 04-02-21 at 22:41.
Ne znam sta drugo da ti odgovorim. Ako ti izvlacis iz prica Ljuba Filipovica i Darka Sukovica nekakve nebulozne zakljucke da je nova vlada, koju je Zapad podrzao iz petnih zila, razocarala Brisel i Vasington "skandalima" koji postoje samo u masti tih "analiticara" - onda ne znam sta da odgovorim na to. Sve sto si nabrojao je serija gluposti i fabrikacija na koje niko ne obraca paznju osim CdMa. Imenovanje Vuksica je privuklo malo paznje, a i to se vec zaboravilo.
Ako ova vlada uradi nesto ozbiljnije, recimo udje u sukob sa EU oko ovog novog zakona, onda mozda stvari mogu poceti da se mijenjaju. Pa i onda trebace tri ili cetiri takva ozbiljna razmimoilazenja da sa ikakvom nostalgijom pocnu u Briselu da razmisljaju o DPS-u. Nece oni brzo zaboraviti Kovertu i Snimak i RTCG i desetak drugih skandala.
Iskreno, preporucio bih ti da pokusas da razdvojis pomalo prozaicnu politicku stvarnost od usplamtjelih "tek sto se nismo vratili" fantazija Ljuba i Darka.
A slusaj pricu, kako su zabrinuti u NATO oko izbora u ANB i odboru. Nas ANB je mozda dobijao ketering listu za brodove kada uplovljavaju i eventualno obezbjedjivao nizerangirane vojnike kad izadju u provod.
Kao da je iko njima dao neku informaciju o bilo cemu. Pa mi znamo za njihove veze sa klanovima, a ne zapadne drzave. Ubijali smo se po becu, pragu, slovackoj, grckoj, njemackoj..... Koristili smo vojni brod za sverc narkotika, drzavne brodove za transport....
I onda ovdje pricamo bajke za laku noc, kako su se takvoj sluzbi davale nekakve informacije, pa su kao sad zabrinute.
Za drugi dio se slazem. Malo je problematicno mijenjanje zakona o tuzilastvu na ovaj nacin, ali i oni cekaju da vide rjesenja.
Ako budu ok, kako se i ja nedje nadam, preskocice to bez problema
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...sa-kandidatima
Ma nema politickog zaposljavanja opet neke tetke i strine
Recite mi, je li kod vas pozicija Ravnatelja zdravstvene ustanove odvojena je od pozicije Glavnog ljecnka?Prema nezvaničnim saznanjima, kao mogući kandidati za vršioce dužnosti direktora ove ustanove pominjali su se Magdelinić (SNP), infektolog Milorad Živković (Prava Crna Gora) i urolog Dragan Labudović (URA). Navodno, dogovor je da SNP dobije mjesto direktora beranske bolnice, a DF ili Demokrate Doma zdravlja u toj sjevernoj opštini.
Ako jeste onda ono stranacko zaposljavanje, koje jest gnusna stvar iz proslosti, nece biti 100% na stetu procesu lijecenja, ali ako se radi o tome da neki genijalni lijecnik a koji je istovremeno i talentiran menedzer nikad nece biti nominiran za tu poziciju samo zbog toga jer ne posjeduje clansku knjizicu "pravilne" stranke ili je vanstranacka osoba ... ovo je malo previse, sto bi rekli stari Kinezi.
Je li stranacko zaposljavanje takodjer obuhvata i obicne ljecnke, recimo, kirurge? Hoce li netko bez partjske knjizice gore spomenutih stranaka moci spasavati ljudske zivote u Beranama?
Bez zezanja pitam, jer stvarno ne znam kako se to funkcionira u CG.
Hoce li bolnicarki u Beranama biti dozvoljeno staviti klistir cak ako nije deefovka?
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...e-novoj-vlasti
U medjuvremenu pucaju samari
Dragan Brković priveden.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Last edited by kimmi; 05-02-21 at 09:29.
Da je srece pa da se u skorijoj buducnosti moraju prosiriti kapaciteti zatvora.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
i? Jel' misliš da je riješenje svih problema napraviti gulag državu poput Rusije? Izvodit non-stop oligarhe na ona javna suđenja da narod ima čemu da se sladi, bez centa ispred televizora? Šta običan čovjek ima od toga? Neka se hapsi, ali čini mi se da je bolje da se vrate pare i oduzme imovina, a amnestirat za ostalo...![]()
Da se razumijemo, trenutno ne vidim skoru promjenu vlasti u Crnoj Gori. Ovo nije prvi kiks vlasti, već je to bio zakon o državnim službenicima, gdje su malo iskulirali iz EU. Sad se EU čini da su se drugari iz nove većine malo raspojasali. Svakako da sam na mjesto URA, posebno Dritana koji je inostranim partnerima za podršku ovome konceptu vlade obećao da će hendlovati divljake iz raznih koalicija, tražio bih da se odloži zakon do mišljenja EK ili Venecijanske komisije.
Pa kad dobijem mišljenje, gdje bi mi zakon, sudeći prema ranijim stavovima VK iskasapili, trgovao bih što da se prihvati od sugestija.
Kao posledicu imao bi naježeni DF protiv sebe, pljuvanjem u njihovim&Vučićevim medijima i prijetnje obaranjem vlade, gdje bi im rekao izvolite obarajte. Svakako, ako DF ili neka njihova koalicija zabilježi dobar rezultat u Nikšiću vlada neće dugo trajati. Sad da li će je obarati ili rekonstruisati drugo je pitanje.
No, bolje on zna što mu je činjet i ko ga je doveo na vlast.
Svakako, ovo sa ovim zakonom je win win za DPS. Ako se ne izglasa zakon partneri u vlasti biće posvađani. Ako se izglasa stvara se podozrenje međunarodnih pokrovitelja prema URA i Demokratama.
Naravno, ako se zakon izglasa, Đukanović odbija potpisivanje pozivajući se, između ostalog na argumente EU. I onda kreće "Mjesec zavrtanja Dritanove ruke" gdje će se prisjetiti par narodnih. Npr politika nije što i poljem proć. Pazi što ćeš poželjet i sl...
Svega ovoga ne bi bilo da je Pera Detlić na vrijeme otišao u policiju. Odnosno da je Vlada spremila nacrt zakona, pa javna rasprava, pa Venecijaneri... No tada bi ponovo na kraju zakon bio dosta drugačiji od verzije koju želi postojeća većina. Ali bi nešto istrgovao.
Naravno, ni ovaj veći kiks, u odnosu na zakon o državnim službenicima neće donijeti promjenu u poziciji ljubimca EU. DPS će biti na ledu, ali se počelo sa njime razgovarati. A imajući u vidu postojeći tempo da se pravi jedan kiks mjesečno, brzo se potroši bonus.
EU za EU, ona je zadužena za zavrtanje ruke u poglavljima 23 i 24. Više me dojmio "maligni uticaj iz inostranstva" koji je u svom tvitu navela američka ambasadorka nakon sastanka sa Milom. I protiv koga se treba boriti. A zadužen za tu borbu bješe Vukšić ili možda neko udruženje pčelara? Nisam baš siguran u tvoje teze o pažnji i zaboravnosti. Jedno su mediji i muvlje pamćenje birača, a drugo oni koje to realno žulja. Zaista mislim da bi Vukšić kao lik koji se obogatio hendlujući ruske investitore bio bolje rješenje od Bojanića na ministarskom mjestu, jer tu ima bolje reference od njega. No, za šefa tajne službe NATO zemlje, pa ne znam baš da je to referenca. Ne kažem da bilo što nepošteno uradio. Ali nekako je abrazivno.
Kao i kod drugih NATO članica, partneri ne bi željeli da u vlasti vide neke proruske snage. Pošto su one kod nas značajne (realno cijela Krivokapićeva koalcija je proruska i anti NATO) bilo bi najpoželjnije držati ih izvan vlasti. Slično kao u NATO zemljama sa značajnom ruskom manjinom, pribaltičkim republikama npr.
Kad je već toliko zasrao DPS da je prihvatljiva vlada koju takve snage izglasaju, ali bez njihovog direktnog učešća, svakako da partneri nisu sretni imenovanjem Kneževića, Vukšića...
Da ne ulazimo u ovo, uglavnom se slazemo, sem oko magnitude sve price. Trenje je normalni dio svake saradnje, za mene je ovaj zakon, ako se usvoji ovakav, prvi ozbiljniji problem sa EU. Za tebe su neke (po meni) relativne sitnice vec bile kiksevi.
Maligni uticaj iz inostranstva je tema koju Amerikanci stalno pominju. To znaci samo jednu stvar - Rusi.Više me dojmio "maligni uticaj iz inostranstva" koji je u svom tvitu navela američka ambasadorka nakon sastanka sa Milom. I protiv koga se treba boriti.
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...ladavine-prava
Opet samari danas
Vlada je ovo planirala poslanici ne rade nista sto im ovi ne kazu a sad kad su izjeli goovno prebacuju kao poslanici su. A poslanici su pali sa Marsa, a nemoj molim te.
Hoces da kazes da poslanici ne pitaju nista Vladu???
Popa je naglasila i da Crna Gora već ima uspostavljena tijela i mehanizme za obezbjeđivanje sudske i tužilačke nezavisnosti i odgovornosti, koja treba dosljedno da koristi, nadograđujući ono što je do sada postignuto u reformi pravosuđa i ostvarujući dodatne rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.
Lepetanac ti bas ne znas kako ovo funkcioniše, moras prvo izuciti teoriju, pa nasu praksu, pa onda ovako tvrditi ko koga kontrolise....
Pa sto se vlada pravda onda, cemu sluzi Dritan tamo kad mu njegovi izglasavaju zakone sto nas vrace 3 koraka nazad.
Moze li reci neka Konatar da nam ne lijepe samare ovako, Cekaj da prodje procedure.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks