Page 186 of 1249 FirstFirst ... 861361761821831841851861871881891901962362866861186 ... LastLast
Results 4,626 to 4,650 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by skostic View Post
    Sa tobom mozemo da se raspravljamo dan-noc. Ishod ce biti isti. Tvoji tigrovi ce uvijek biti okarakterisani kao lopovi, ljudi koji su sprzili drzavu, unistili sve sto se moglo unistiti.

Sad ti mozes da nas smaras koliko oces sa, advokatima, ovi losi, ovi ovakvi, nidje Crnogoraca, itd... Zanimljivo je, ti bacis petardu a mi uzvratimo sa C4.
    Hahaha C4, vi se gubite malo sa realnoscu. Sto vam je kod DPS smetalo kodnovih ne smeta, kako se to zove??? Lic Lic Lic licemjerstvo 🤣🤣

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,797
    Thanked in
    1,602 Posts

Ionako ce da gase ovaj sdt...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Hahaha C4, vi se gubite malo sa realnoscu. Sto vam je kod DPS smetalo kodnovih ne smeta, kako se to zove??? Lic Lic Lic licemjerstvo
    smeta. danima smo trubili kako je loš novi zakon o državnim službenicima, kako se loše krenulo sa par čistih partijskih zapošljavanja. onda kako su neki potezi nove vlade populistički. prelistaj temu, naći ćeš postove. meni smeta činjenica da je Dritan zaposlio neke ljude u kabinet koji nisu stručni. loš potez mi je ova iz DNP u NP. eto, kritikujemo

isto tako trebamo li da pričamo kako su loši Spajić, Milatović i ostali a na tim pozicijama su dva mjeseca. šta god ko mislio o novoj vladi, za poštovanje je što neko iz Amerike (đe je zarađivao odlično) dođe da radi u ovo blato i pokuša da promijeni nešto. a da pri tome trpiš avetnog Meda

Тapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Sto se tice nove Vlade ja im samo kritikujem formu, nepoznavanje procedure, spinovanje i populizam koji ne sto im nije potreban nego i ne umiju da se koriste njime pa mi na kraju sve to izgleda pomalo tuzno. Sustine se jos nismo dohvatili.

Takozvano partijsko zaposljavanje oni nisu jos ni ogrebali, niti poceli. Ono sto je bio predmet kritike nije "partijsko zaposljavanje" nego kadriranje na rukovodeca mjesta ljudi sa ociglednim ne posjedovanjem strucnih kvalifikacija da bi iste obavljali. Partijsko zaposljavanje je kad pocnu da ubacuju svoje aktiviste u drzavne organe da lupaju pecate i slicno da bi ih kako bi se narodski receno "uhljebili" sto i nije lose jer moramo proci i taj dio da se drzavna uprava izmijesa malo. Neka svako radi svoj posao odgovorno i posteno i bice dovoljno za pocetak.

Thanks Thanks Given 
    1,255
    Thanks Thanks Received 
    1,750
    Thanked in
    953 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...anicnike-dps-a

Zastoj na evropskom putu, veli ovaj bivo.

Thanks Thanks Given 
    27,561
    Thanks Thanks Received 
    8,728
    Thanked in
    4,319 Posts

Po faci mu se vidi da je ljiga.
    A ne moramo još 10 godina u EU, samo neka pohapse i uzmu im sve.

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Ocigledno EU nije zadovoljna novom verzijom zakona.

https://twitter.com/EUAmbME/status/1...690618885?s=20

Poruka je - snadjite se bez mijenjanja ravnoteze u Tuzilackom savjetu (6 tuzilaca, 5 koje imenuje vlada i skupstina). Vlada je htjela obrnuto.

Razumijem da je Briselu stalo do principa nezavisnosti, ali isto tako su svjesni da sa Katnicem i Stankovicem nema leba. Bice interesantno vidjeti sta ce nova vecina da uradi, hoce li tjerati naprijed sa ovim zakonom ili popustiti pred EU pritiskom. Nisam siguran kako uopste mogu da vode borbu protiv korupcije ako ne zamijene sefove tuzilastva.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Znači Njemac kaže oslobadjajte zemlju od korupcije i procesuirajte sve koji su nešto ukrali dok Rumunka kaže da se ne dira ništa po tom pitanju i da sistem drže paralisanim ... kome vjerovati ???
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post

Poruka je - snadjite se bez mijenjanja ravnoteze u Tuzilackom savjetu (6 tuzilaca, 5 koje imenuje vlada i skupstina). Vlada je htjela obrnuto.

Razumijem da je Briselu stalo do principa nezavisnosti, ali isto tako su svjesni da sa Katnicem i Stankovicem nema leba. Bice interesantno vidjeti sta ce nova vecina da uradi, hoce li tjerati naprijed sa ovim zakonom ili popustiti pred EU pritiskom. Nisam siguran kako uopste mogu da vode borbu protiv korupcije ako ne zamijene sefove tuzilastva.
    Pa ovo sto su oni naumili vise lici na vracanje na pocetak pa onda ponovno otvaranje poglavlja i reforma a da ne govorim kako nekim rjesenjima ulaze u potpuni pravni galimatijas iz koje se ne bi iscupali godinama i dje se upsostavlja neka poluanarhija. Ne znam jesu li oni pod pritiskom DF ili nemaju dovoljno strucnjaka a time ni kapaciteta da iznesu neke stvari ali ovo su neke osnove dje oni padaju stalno i ispadaju smijesni. Ovdje sam vec govorio da ruse svoj kredibilitet bez potrebe.

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Znači Njemac kaže oslobadjajte zemlju od korupcije i procesuirajte sve koji su nešto ukrali dok Rumunka kaže da se ne dira ništa po tom pitanju i da sistem drže paralisanim ... kome vjerovati ???
    Ona je rekla da CG ima mehanizme pa da ih iskoriste i nadograde postojeca a ne da ih unazadjuje. Ne mogu im sve crtati. Moraju se malo baviti svojim poslom a ne tviterom i populizmom.
    Last edited by Rodion Romanovich; 04-02-21 at 17:02.

11. The Following User Says Thank You to Rodion Romanovich For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    512
    Thanks Thanks Received 
    366
    Thanked in
    233 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Pa ovo sto su oni naumili vise lici na vracanje na pocetak pa onda ponovno otvaranje poglavlja i reforma a da ne govorim kako nekim rjesenjima ulaze u potpuni pravni galimatijas iz koje se ne bi iscupali godinama i dje se upsostavlja neka poluanarhija. Ne znam jesu li oni pod pritiskom DF ili nemaju dovoljno strucnjaka a time ni kapaciteta da iznesu neke stvari ali ovo su neke osnove dje oni padaju stalno i ispadaju smijesni. Ovdje sam vec govorio da ruse svoj kredibilitet bez potrebe

Ona je rekla da CG ima mehanizme pa da ih iskoriste i nadograde postojeca a ne da ih unazadjuje. Ne mogu im sve crtati. Moraju se malo baviti svojim poslom a ne tviterom i populizmom.
    A nema naprijed sa ovakvim tuziocima, koji da bi uhapsili nekoga traze odobrenje od sefa drzave.

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

I Njemačka i Rumunija imaju korupcije i kriminala. I to podosta. Stvari u državi su toliko iskomplikovane. Ali dobro, sve se vrti oko novca. Opet, treba sve to godinama dokazivat i optuživat... Ne bih da budem ptica zloslutnica ali takav narativ nas neće odvjesti u EU nego u milicajsku državu iliti pak nešto nalik Srbiji danas. Sve isto ko DPS, uhapsiš ponekog Marovića, najaviš neku reformu i mirna Bosna. Ha ja... EU 2048...

Thanks Thanks Given 
    2,052
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

RTCG kaže
    http://www.rtcg.me/vijesti/politika/...sane-s-eu.html

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    RTCG kaže
    http://www.rtcg.me/vijesti/politika/...sane-s-eu.html

Sent from my moto e5 using Tapatalk
    Da, interesantno neslaganje između njemačkog ambasadora i EU delegacije.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Pa ovo sto su oni naumili vise lici na vracanje na pocetak pa onda ponovno otvaranje poglavlja i reforma a da ne govorim kako nekim rjesenjima ulaze u potpuni pravni galimatijas iz koje se ne bi iscupali godinama i dje se upsostavlja neka poluanarhija. Ne znam jesu li oni pod pritiskom DF ili nemaju dovoljno strucnjaka a time ni kapaciteta da iznesu neke stvari ali ovo su neke osnove dje oni padaju stalno i ispadaju smijesni. Ovdje sam vec govorio da ruse svoj kredibilitet bez potrebe...
    Sve je to jasno, ali ti postavljam isto pitanje koje naša vlada postavlja EU - kako onda zamijeniti Katnića i Stankovića i bulumentu DPS tužilaca, sa kojima je nemoguća bilo kakva borba protiv korupcije?

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Da koriste Katnića i Stankovića ??? Za šta da ih koriste ??? Ja nisam za zatvaranje ljudi i ograničavanje slobode kretanja ali smatram da bi pošteno bilo da svu štetu napravljenu budzetu država namiri iz nekretnina koje ti ljudi posjeduju !!!
    deuscroix

18. The Following User Says Thank You to night_silence For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Njemacki ambasador je rekao;

""Ubijeđen sam u to da nova Vlada, kad vrši izmjene tog zakona, to radi u bliskoj koordinaciji sa evropskim partnerima. Jer, mi smo rekli da je to centralna oblast za pitanje da li se Crna Gora kreće ka EU, ili stagnira, ili ide čak korak unazad i to je zaista važno pitanje", ocijenio je Veber, u emisiji "Fokus" TVCG."

Dakle on je pretpostavio nesto za sta se ispostavilo da nije istina.

Niko ne kaze da koriste Stankovica i Katnica vec da im zakon koji su predlozili ne valja boba a koji sam ja kad sam procitao sinoc sa vasih linkova malo emotivnije ispljuvao nego inace jer je ono sprdacina.

Potrebne su i promjene i reforme kao i obuke tuzilaca a prije svega da se nadje covjek koji ce imati i znanja i volje da se uhvati u kostac sa svim problemima i da ne popusta dokonim populistickim zahtjevima kao ni bivsem rezimu. Prije svega toga treba naci zakonski okvir uz saradnju sa strukom a ne da ti Milan Knezevic posalje onu sprdnju od predloga zakona pa da pristajes na te ultimatume.

Thanks Thanks Given 
    23
    Thanks Thanks Received 
    668
    Thanked in
    304 Posts

Da, interesantno neslaganje između njemačkog ambasadora i EU delegacije.
    Ja stvarno ne mogu da vjerujem da se cio dan ova izjava Švabe tumači kao nekakva podrška izmjenama zakona... "Vjerovatno se konsultovala sa EU", diplomatskim rečnikom, nezamislivo je da se takvi zakoni mijenjaju bez inputa EU - to je bila praksa i ranije, zakoni iz oblasti pravosuđa su prolazili XY filtera, nikad "na trupicu", i kad je bilo komotne većine.

Ali pazi, još kad se doda kontekst

Jer, mi smo rekli da je to centralna oblast za pitanje da li se Crna Gora kreće ka EU, ili stagnira, ili ide čak korak unazad i to je zaista važno pitanje
    Liči li nekome od vas, iskreno, da je bilo ikakvih konsultacija oko ukidanja SDT, i što je još važnije, izmjena zakona o DT? Da bi EU dala zeleno svijetlo na verziju tužilačkog savjeta u kojem bi svaka parlamentarna većina birala svoje tužilaštvo, čim zasjedne?

Ja sam prvi za to da se uvede odgovornost za tužioce, ne samo da se oni između sebe dogovaraju oko disciplinskih postupaka, već suštinska odgovornost...ali ovo je korak ka politizaciji, i nije mi jasno kako to odgovara bilo kome dobronamjernom. Neće ova vlast dugo, i šta ako dođe druga koja vam se ne sviđa, a ostaju joj u amanet sve alatke da za 15 dana počisti državu od svakog njoj nepoželjnog uticaja.

I ako ovako planiraju "hijack" tužilačkog savjeta - da ne pominjem što će EU da ih pegla, i da će nas zamrznut u mjestu, nego šta misle da rade sa sudstvom? Kako misle da izaberu VDT? Tu ama baš ništa ne mogu bez DPS, daleko je 48 poslanika...

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Potrebne su i promjene i reforme kao i obuke tuzilaca a prije svega da se nadje covjek koji ce imati i znanja i volje da se uhvati u kostac sa svim problemima i da ne popusta dokonim populistickim zahtjevima kao ni bivsem rezimu. Prije svega toga treba naci zakonski okvir uz saradnju sa strukom a ne da ti Milan Knezevic posalje onu sprdnju od predloga zakona pa da pristajes na te ultimatume.
    Otprilike ti misliš da bi najbolje bilo sačekati još 3-4 god. da svi vide kako promjena vlasti neće donijeti nikakav napredak u vladavini prava pa da se DPS opet vrati pljačka žešće nego ikad ??? Ja mislim da bi trebalo krenut odma jer samo tako u nekoj doglednoj budućnosti možemo izać iz statusa zemlje trećeg svijeta i vratit se u neku sredinu koju su naši roditelji živjeli ( čak su bili bliži vrhu ) ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Otprilike ti misliš da bi najbolje bilo sačekati još 3-4 god. da svi vide kako promjena vlasti neće donijeti nikakav napredak u vladavini prava pa da se DPS opet vrati pljačka žešće nego ikad ??? Ja mislim da bi trebalo krenut odma jer samo tako u nekoj doglednoj budućnosti možemo izać iz statusa zemlje trećeg svijeta i vratit se u neku sredinu koju su naši roditelji živjeli ( čak su bili bliži vrhu ) ...
    edit: čak je ova Rumunka koja nas sada savjetuje da budemo korumpirani vjerovatno imala želju da živi kao mi ali joj nije moglo bit ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    7,624
    Thanks Thanks Received 
    4,888
    Thanked in
    2,522 Posts

Milo je sinoć, dosta kasno za diplomatske uzuse sem ako nešto baš ne gori, razgovarao sa američkom ambasadorkom. Pomenut je u tvitu ambasadorke "maligni strani uticaj" i frka oko Nikšića. Pomenuta je i potreba nezavisnosti sudstva i tužilaštva, kohabitacija...
    Jutros je njemački ambasador rekao da je ubijeđen da je vlada koordinirala zakon, mada vlada nije predlagač, već 5 poslanika. Meni je u startu ličilo na diplomatsku poruku da malo iskuliraju sa zakonom. Pošto je neki demokrata trimjfualno tvitovao, a negdje mu se i Milača i Manda pridružili na svoj način, izašle su Popa i Pisonero da objasne stav EU u vezi sa SDT onima sa jeftinijim ulaznicama. Tako da tu nema disonantnih tonova.
    Vlada se može praviti luda, tezom "to je do skupštine", ali bi onda Dritan bio malo ljepše zamoljen da njegovi odlože zakon. Pretpostavljam.
    Ono što je činjenica jeste da se svaki zakon koji se tiče poglavlja 23 donosi uz saglasnost EK i venecijanske komisije, inače nema napretka nego nazaduješ. Pet genijalnih predlagača odlučili su da zakon donesu po hitnom postupku, čak i bez javne rasprave, a mišljenje EU i VK lololololo... Mislili ljudi Vanja, koja je rodonačelnik ove ideje promjene zakona, je pravni i politički genije. Mada, briga Vanju. Ako propane ideja, ona nema štetu.
    U suštini, EU bi vidjela napredak ako bi sjeli vlast i opozicija i sakupili 2/3 za VDT i sve ostale funkcije gdje treba, kako bi profunkcionisalo pravosuđe u punom sastavu i legitmimtetu. Stanković svakako ide, Katnić se malo teže miče. Ostaje i Sudski savjet i naslednik Medenice i ustavne sudije. Dakle, sjedne se, ispregovara i poslože se stvari.
    Pretpostavljam da je Milo sinoć ambasadorki Rajnke rekao da jeste za dogovor, sad je lopta kod druge strane.
    Malo su Demokrate, a mnogo više URA u nebranom grožđu. Imaju izbor da ih kiki Pipun&Manda ili USA&EU. Da sam na njihovo mjesto znam što bih izabrao.
    Može se i na silu sve ovo odradit bez permesa USA&EU, za početak posle toga više nisi u njihovoj milosti. Za dalje bumo videl. Za početak nakon odbijanja Đukanovićevog potpisa imala bi URA mjesec dana da razmisli. A EU&USA bi kao u filmu Anđeli "pomogli da donesu pravu odluku".

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Malo su Demokrate, a mnogo više URA u nebranom grožđu. Imaju izbor da ih kiki Pipun&Manda ili USA&EU. Da sam na njihovo mjesto znam što bih izabrao.
    Može se i na silu sve ovo odradit bez permesa USA&EU, za početak posle toga više nisi u njihovoj milosti. Za dalje bumo videl. Za početak nakon odbijanja Đukanovićevog potpisa imala bi URA mjesec dana da razmisli. A EU&USA bi kao u filmu Anđeli "pomogli da donesu pravu odluku".
    Pa generalno jeste upravo tako kako si napisao jer ako pogledamo kako probleme rješavaju ostale zemlje u EU to je uvijek ( znači ne postoji primjer obratno ) na način što ako Madjarska donese odluku da stopira migrante svi ostali ih savjetuju da to ne rade jer znaju da im je to u intresu !!! Stvarno djeluje smiješno da EU uopšte opstaje kao neka unija kad oni uvijek pokušavaju da uvale ***** nekoj članici pa ako ovi urade to što im je u intresu malo negoduju i na tome se sve završi !!! Mogao bih hiljade primjera da ti navedem i svaki je isti !!! Zbog čega bi mi ( a nismo ni članica ) prihvatali sve što nam nije u intresu je već pitanje za psihijatre ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Nije stvar u sta ko i kako misli vec kako radi. Ne treba cekati nista vec raditi. Vi ovdje povrsno gledano kao da ocekujete neke prijeke sudove bez zakona, dokaza i postupka. Ja ponavljam da se nama ovi iz EU smiju i vrte glavom ne sto bi oni da nas uspore ili nekog da odbrane vec zato sto nam Vlada trenutno izgleda kao da su im zakoni, procedura i legalnost najveci neprijatelji. Ti imas mehanizme, vecinu u Skupstini i Vladu a to sta ti ne umijes ili ne znas ili neces da ih koristis vec ti zbog tvog neznanja smetaju ogranicenja koja postoje u svim demokratskim zemljama onda samo pokazujes svoju strucnu nemoc.

Na izborima nisu pobijedili komunisti pa da rusimo sistem i uspostavljamo doktaturu proleterijata vec ljudi koji su rekli da ce da osnaze pravnu drzavu i vladavinu prava.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...Potrebne su i promjene i reforme kao i obuke tuzilaca a prije svega da se nadje covjek koji ce imati i znanja i volje da se uhvati u kostac sa svim problemima i da ne popusta dokonim populistickim zahtjevima kao ni bivsem rezimu. Prije svega toga treba naci zakonski okvir uz saradnju sa strukom a ne da ti Milan Knezevic posalje onu sprdnju od predloga zakona pa da pristajes na te ultimatume.
    OK, slazemo se, ali kako? Imas Katnica i Stankovica i imas sest partijskih tuzilaca u Tuzilackom savjetu koji cine vecinu. Kako ikakve promjene sprovesti?

Inace je zakon sasvim u redu, EU se buni protiv principa, ne protiv teksta zakona. EU ne zeli da se ravnoteza "6 tuzilaca: 5 pravnika" koje imenuje vlada i skupstina promijeni.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    ...Pošto je neki demokrata trimjfualno tvitovao, a negdje mu se i Milača i Manda pridružili na svoj način, izašle su Popa i Pisonero da objasne stav EU u vezi sa SDT onima sa jeftinijim ulaznicama. Tako da tu nema disonantnih tonova.
    Ima svakako, jezik koji je Veber koristio nije jezik upozorenja nego jezik podrske, ali da ne ulazimo sad u te detalje. Vazno je da je EU ocigledno protiv.

U suštini, EU bi vidjela napredak ako bi sjeli vlast i opozicija i sakupili 2/3 za VDT i sve ostale funkcije gdje treba, kako bi profunkcionisalo pravosuđe u punom sastavu i legitmimtetu. Stanković svakako ide, Katnić se malo teže miče. Ostaje i Sudski savjet i naslednik Medenice i ustavne sudije. Dakle, sjedne se, ispregovara i poslože se stvari.
    Sve je to lijepo, ali zasto bi DPS pristao da glasa i za kakvu promjenu? Njima su Stankovic i Katnic super, a svaki normalan novi tuzilac bi im potjerao pola partijskog rukovodtva u zatvor u prvih mjesec dana.

Zasto bi DPS pripomogao da se promijeni tuzilac?

28. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Page 186 of 1249 FirstFirst ... 861361761821831841851861871881891901962362866861186 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)