UGreen punjač naručen preko ebay uz Kine 04.01. stigao 28.01 preko Yanwen.
Speck maska, naručena iz USA preko DHL express 14.12 došla 12.01
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Tako je! Neregistrovane posiljke koje se salju kineskim kuririma se mogu pratiti samo dok ne napuste Kinu i onaj status sto se pojavi “arrived at destination country” tj. da je stigao na carinu Crne Gore je samo obmana brace kineza.
Sent from my iPhone using Tapatalk
UGreen punjač naručen preko ebay uz Kine 04.01. stigao 28.01 preko Yanwen.
Speck maska, naručena iz USA preko DHL express 14.12 došla 12.01
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Express ili ti je stiglo preko nase poste?
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Meni su slali iz USA preko USPS-a ljetos posiljku za koju je pisalo na trackingu da je prosla aerodrom Podgorica i poslata na carinu. Ja zvao postu carinjenja, cak i isao tamo, dje su tvrdili da paket nije dolazio do njih. Nesto manje od mjesec dana nakon toga, na trackingu se odjednom pojavljuje informacija da se posiljka pojavila na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Dva dana posle toga je stigla i do mene. Zakljucak - USPS je lagao kad su napisali da je paket stigao u CG.
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
Vasa iskustva me interesuju. Da li brze stizu posiljke iz Engleske ili Njemacke. Ista je cijena samo mi je bitna brzina?
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Ako placas express postu tipa DHL, Fedex i slicni - naravno da stizu.
Ako mislis na obicnu postu, to ti zavisi od prodavca.
Meni su u poslednjih mjesec-dva dana skoro sve posiljke otkazane i refundirane koje sam narucio iz EU i Velike Britanije, pogotovo ako je narudzba bila na eBay-u, tu nijedna nije prosla osim par iz SAD-a.
1 euro dođe kao neki reket. Ne znam na osnovu čega oni to naplaćuju. Meni je to ok dokle god stižu paketi uredno i na vrijeme. Meni nije žao jer je moj poštar legenda, totalno lagan tip i korektan.
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
A i meni je reket preko dhl kad narucis nesto pa ti uzmu 5 eura
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Ne znam da li je bilo riječi o tome, ali ako fizičko lice van države šalje pošiljku fizičkom licu u Crnoj Gori onda je limit za oprezivanje 45 eura.
Dakle, ako je vrijednost pošiljke 45 ili više eura, plaća se i carina i PDV.
Ne pitajte me kako znam![]()
"K'o mi, kad zovemo velikim čovjeka sitne duše,
a ko zna koliko je tihih što divovi u njima čuče."
Vjera i nada umiru posljednje...
Btw, ovaj update da je 14.01. stiglo u CG se pojavio danas... Yanwen
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
DE je malo brzi ali isto ocekuj 3-4 sedmice minimum.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
\\OFL•GIC
Mislim da je jos u toj posti 17, dje god to bilo.
Da je napustila tu postu i otisla van CG mislim da bi bio neki "izlazni" status, posle tog prispjeca od 29.01.
Pogledaj na 17track sta ce ti izbaciti za taj tracking broj. Moguce da je posiljka izasla van CG a da ti lenjivci nijesu evidentirali broj. Nista me ne bi zacudilo kog njih.
Mislim da to ne znaci da je izasla jer to znaju samo oni a da je stigla u postanski centar, stigla je. Mozda imaju manje paketa za otpremu tako da je moguce da je otisla vani.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by CYBUG; 04-02-21 at 08:57.
pratite na 17track (ili trackitonline) jel krenulo van
Ukoliko u carinu stigne paket na kojem je oznaka greškom stavljena da je vrijednost 200€ da li carina odma obračunava i naplaćuje porez itd ili traži dokaz o vrijednosti istog kao što je slučaj kad im je vrijednost nekog paketa sumnjiva?
Proizvod je plaćen ispod 70€ i to mogu da dokažem ali ne bih da zbog pogrešne vrijednosti na paketu plaćam poreze.
Last edited by iLaki; 04-02-21 at 11:01.
Svakako ce ti traziti fakture (i licnu/pasos) da potvrdis stvarnu cijenu i sadrzinu paketa, da bi mogli da popune one carinske papire.
Hoces li uspjeti da ih ubjedis da je cijena 70 umjesto tih 200 nalijepljenih na paketu - to je potpuno druga stvar. Srecno sa tim.
https://track24.net/?code=RH620722162PT
Je li ovo otislo nekom u UKRAJNI, ili mozda nastavi ka CG?
Imam utisak da je poslato na pogresnu adresu (u UKR).
(Po Ebay-u je trebalo juche da mi stigne najkasnije.)
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks