Page 177 of 1249 FirstFirst ... 771271671731741751761771781791801811872272776771177 ... LastLast
Results 4,401 to 4,425 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by Saruman View Post
    Statis je rekao da ima spremnih 50.000 za isporuku. On se ne može bavit kontrolom kvaliteta, pa nisu kod njega u špajz vakcine pa da se sprda. Rekao je da 10.000 može odmah, ali da ima rezervisano 50.000. Ovo bi DHLom sjutra bilo u CG. Ali vidimo da je politika ispred svega.
    Ima li još igde na svetu država gde neki biznismeni nude besplatno "sredivanje" vakcina, sem u Crnoj Gori?
    Pitam ozbiljno.

Thanks Thanks Given 
    242
    Thanks Thanks Received 
    1,815
    Thanked in
    915 Posts

Taj Statis je kad je pocela korona sredio maske, rukavice i zastitnu opremu kad se nidje u regionu nisu mogle nabaviti vjerovatno je pola gradjana Cg nosilo opremu iz te donacije a evo vidimo sposobnost posle izjava ministarke dje je vakcinacija trebala da po njenim izjavama pocne u drugoj polovini januara pa krajem janura pa sad se ocekuje u drugoj polovini marta drugim rijecima nabavicemo vakcine kad se svi podmire pa to vise ne bude toliki problem
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    1,090
    Thanked in
    516 Posts

Pod belaja mislim na tužbu protiv kolektivno zajedno sa svima koji su ugroženi ovim postupcima i nesavjesnim ponašanjem ministarke. Ako čovjek ima spremnih 50.000 vakcina iz UAE, Zašto to odbijati?
    Druze ne mlati praznu slamu, nego podjes malo u dubinu. price sa rtcg cdm in4s borba i klosarskih glasila zaobidjes.
    Vakcine se od dobavljaca donose o njihovom trosku koje prate x procedura od temperature do ne znam cega sve ne.statis oce da donira a prvo se iste moraju ispitati u eau.niko ne pominje trosak preuzimanja vakcina.
    ja ti poklonim golfa dvojku u kini pa ti plati troskove do cg.jeftinije je platiti vakcinu od proizvodjaca direktno u cg nego cekati dopremanje ispitivanje i troskove dostave od ko zna kuda.

I jedna info za neke koji su prelezali dva puta koronu.drug mi je posao u bg testiran je ponovo,imaju neki softver povezan sa cg .vakcinu mu nisu naplatili zbog ovog razloga.vratio se juce, nema za sada nikakvih nus pojava.
    Ako nekome treba vise detalja mogu da se raspitam detaljno pa nek se javi na pm

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    Tebe mi je žao a za mene me duša boli

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Pa i DPS je odbio respiratore iz istog razloga kao i sada nova vlast vakcine ... gotovo da ne postoji glupost koju neka vlast može da napravi a da DPS već to nije uradio ... možda oni znaju nešto što mi ne znamo pa se ponašaju na ovaj način ...
    da sumiramo , platimo respiratore Srbiji ona nam ih ne isporuci onda kad se digla buka u Srbiji pred izbore Vucic odluci da nas casti respiratire koje smo mi vec platili.
    da sve to zanemarimo, ajmo ovako.

jel u i jednom momentu kod nas falilo raspiratora da mozes reci , Djoko Djokic je umro jer nije blo respiratora u CG a Srbija nam ih dzabe nudila.
    da mi imamo vakcina u CG pa da da kazes jbs Statisove pare ne trebaju nam niti njegove vakcine ali mi nemamo ni jednu jedinu u C i svaki dan se neko mozda raboli zbog toga.
    sjutra neko tvoj ili moj strada zbog toga , ali tebi je vaznije da odbranis nesto sto je nenormalno jer je to potez ove vlade nego da gledas realno i osudis sto je lose.

i opet se ponavljate kao sto puta do sada, to je DPS radio sto ne bi i mi.
    DPS kupuje licne karte krenu apostoli to da rade necete osuditi jer je to DPS radio.
    DPS kro i otimao krenu ovi ali to je DPS radio.
    DPS zaposljava po partijsko liniji i svi se strumfovi protiv toga bore kad krene to da radi vlada apostola odgovor pa to je DPS radio.
    tako se i ova vlada ponasa .
    nova apostolka zdravstva umjesto da se brine o zdravlju ljudi ona gleda sta je Hrapovic radio ili sta nije .

i da odgovorim i Dcu i kompaniji u ovom postu.
    nek me ispravi neko ako grijesim, Statis je rekao rezervisao sam vam toliko i toliko vakcina tu i tu ja cu ih platiti vi samo treba da ih preuzmete.
    ima li vlada ljude da vidi kod koga su te vakcine, od koga su (nabavjaca) da organizuje prevoz i sve to provjeri. ako Statis laze sjutra fino nek izbaci twiti o tome .
    a sta oni rade, prvo kazu morali smo da odbijemo jer nije preko zvanicnog kanala. pa onda kazu nek Statis ispita kako su skladistene, pa da oni nisu nista odbili.
    sad cekamo novi twit dok je danas bilo preko 500 oboljelih, vise nego kad je NKT rasformiran .
    jeste li primjetila da jedino nasa krivulja je ravna ili raste, mada sto bi rekli strumfovi i DPS je tako
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

5. The Following User Says Thank You to lepetanac For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by aleksa111111 View Post
    Druze ne mlati praznu slamu, nego podjes malo u dubinu. price sa rtcg cdm in4s borba i klosarskih glasila zaobidjes.
    Vakcine se od dobavljaca donose o njihovom trosku koje prate x procedura od temperature do ne znam cega sve ne.statis oce da donira a prvo se iste moraju ispitati u eau.niko ne pominje trosak preuzimanja vakcina.
    ja ti poklonim golfa dvojku u kini pa ti plati troskove do cg.jeftinije je platiti vakcinu od proizvodjaca direktno u cg nego cekati dopremanje ispitivanje i troskove dostave od ko zna kuda.

I jedna info za neke koji su prelezali dva puta koronu.drug mi je posao u bg testiran je ponovo,imaju neki softver povezan sa cg .vakcinu mu nisu naplatili zbog ovog razloga.vratio se juce, nema za sada nikakvih nus pojava.
    Ako nekome treba vise detalja mogu da se raspitam detaljno pa nek se javi na pm

Pa jes CG je u EU.

A i ispred Emirata smo po tehnologiji i medicini i ekonomiji.

7. The Following User Says Thank You to Saruman For This Useful Post:

acs

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Читава Европа не може да набави вакцине а Статис може. И нисам знао да се вакцине шаљу dhl-ом, што неко написао да може. Нека ми неко каже је ли Статис доставио провјеру тих вакцина, или само рекао ја имам вакцине? Замисли дођеш да примиш вакцине не знаш одакле је ни шта је.
    Чини ми се из владе је речено да их пошаље преко Арапски Емирата тј. да прођу провјеру.
    Last edited by Brk; 30-01-21 at 23:54.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Pa i DPS je odbio respiratore iz istog razloga kao i sada nova vlast vakcine ... gotovo da ne postoji glupost koju neka vlast može da napravi a da DPS već to nije uradio ... možda oni znaju nešto što mi ne znamo pa se ponašaju na ovaj način ...
    "Odbijeni respiratori" veze nemaju sa ovim. Mi smo uvijek i u svakom trenutku imali dovoljan broj respiratora a u trenutku kad je jedna porudzbina bila obustavljena Vucic je napravio politicki gaf gdje kao on ce da pokloni respiratore koje ni nama, kao ni njima nista ne trebaju i normalno da ce svaka drzava koja drzi do sebe to i takvu pomoc odbiti.

Da ponovim, nova Vlada je tek pocela sa radom i evidentna su nesnalazenja na mnogim poljima a koja se ticu i procedura, postupka, nabavki i slicno pa s tim u vezi druga sada opoziciona strana hoce da se politicki okoristi. Sama ministarka je upala u taj problem jer je pokusala da se brani sa onom smijurijom od "neodgovorenog mejla" iz avgusta, do neiskustva koji se ticu pregovora sa distributerima pa do prelakog davanja obecanja koje ne moze ispuniti. Ovo je inace teren gdje bi trebala da bude nulta tolerancija na politikanstvo a njome se sluze svi. Umjesto da se bar na tom polju djeluje sinergetski i sa kompletnim kadrom i strucnjacima koje imamo na tom polju politika i dalje vodi glavnu rijec pa imamo ovaj trenutni haos. Pa samo na ovom forumu su se ljudi pecali na glupost od mejla jer je bitnije bilo pljunuti na proslu vlast od realnog sagledavanja opsteg stanja.

10. The Following 2 Users Say Thank You to Rodion Romanovich For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Quote Originally Posted by Brk View Post
    Читава Европа не може да набави вакцине а Статис може. И нисам знао да се вакцине шаљу dhl-ом, што неко написао да може. Нека ми неко каже је ли Статис доставио провјеру тих вакцина, или само рекао ја имам вакцине? Замисли дођеш да примиш вакцине не знаш одакле је ни шта је.
    Чини ми се из владе је речено да их пошаље преко Арапски Емирата тј. да прођу провјеру.
    Za vrijeme prvog talasa, sva medicinska oprema i respiratori i maske su stizale DHLom jer je DHL trenutno jedina avio kompanija na svijetu koja rastura sa poslom. A posao se najviše svodi na medicinsku opremu i slično. Ljudi imaju svoje avione... Ne znam čim bi ti da ti pošalju opremu? Spejs šatlom?

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    1,090
    Thanked in
    516 Posts

Prenose se u strogo kontolisanim uslovima izmedju 2-8°
    Za neke -70°
    efikasnost trajanja u normalnim uslovima do 5 dana
    Svaka odstulanje temperature od normalnih mos ih bacit u smece,nije to powerbank sa alija pa da se cera dhl-om legendice
    Evo citaj malo nije odmet

https://www.google.me/amp/s/www.slob.../30939175.html

Tebe mi je žao a za mene me duša boli

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Za vrijeme prvog talasa, sva medicinska oprema i respiratori i maske su stizale DHLom jer je DHL trenutno jedina avio kompanija na svijetu koja rastura sa poslom. A posao se najviše svodi na medicinsku opremu i slično. Ljudi imaju svoje avione... Ne znam čim bi ti da ti pošalju opremu? Spejs šatlom?
    Да само што вакцина није маска него изузетна осјетљива ствар која се преноси и чува у специјалним условима.

Thanks Thanks Given 
    458
    Thanks Thanks Received 
    379
    Thanked in
    232 Posts

Dajte ljudi uozbiljite se.

Vakcine se ne salju DHLom.

Drugo, glupost ministarke da UAE provjeri vakcine kao da oni nemaju pametnija posla, nek provjere rece! Cak da UAE provjeri to nas ne oslobadja kad stignu vakcine, nasu Obazevnu provjeru po zakonu! Cemu duple provjere onda? Uostalom nisam shvatila da su te vakcine u toh zemlji vec samo da je njihov distributer kontaktiran. Ali opet ne znamo sto nas dovodi do :

Treceg, postupak primanja i odbijanja donacija ne ide prepucavanjem preko novina. Znaci zalosno sto gledamo ovih dana!

Zvanicna ponuda je stigla, za sada jedna. Vlada proslijedjuje ponudu tj. predlog donacije resornom ministarstvu. Ministarstvo stupa u kontakt sa onima koji nude i postavlja pitanja i na osnovu odg procjenjuje da li moze da primi ili ne. Dobija info da su kineske vakcine, moze da zove ambasadu da zamoli za tacnost ove donacije, zvanicnu firmu Simopharm, tog distibutera G42. Dobije info o tacnosti i vjerostojnosti donacije. I onda u zavisnosti od toga predlaze proceduru. Ako nije placen transport plati itd.. Ako nije stvarna donacija objavljuje gradjanima tu informaciju.

Nema sta mi ovdje da se prepiremo oko toga.

Opet molim da se ovo premjesti u odg pdf, vec smo vodili pricu tamo o ovome.

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk
    Last edited by the_lady_marianna; 31-01-21 at 01:55.
    Quote Originally Posted by Prekidi_stvarnosti View Post
    I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.
    Okreni na igru!

15. The Following 2 Users Say Thank You to the_lady_marianna For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,740
    Thanked in
    1,573 Posts

Oce veli da nam uvali statis vAkcine... a 99te nosili natpise ,, bombardujte i nas nismo gubavi,,

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    "Odbijeni respiratori" veze nemaju sa ovim. Mi smo uvijek i u svakom trenutku imali dovoljan broj respiratora a u trenutku kad je jedna porudzbina bila obustavljena Vucic je napravio politicki gaf gdje kao on ce da pokloni respiratore koje ni nama, kao ni njima nista ne trebaju i normalno da ce svaka drzava koja drzi do sebe to i takvu pomoc odbiti.
    Nisu nam trebali respiratori u mart mjesec kad vakcina nije bila ni u naznakama a čitavi svijet je bespomoćno gledao kako neki virus uzima živote ???
    Šćekić pozvao Vučića da respiratore donira direktno Beranama: Nije momenat za politička nadgornjavanja (vijesti.me)
    Ako nam tada nisu trebali respiratori onda nam ni danas ne trebaju vakcine ako država drži do sebe ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Quote Originally Posted by Dača View Post
    Ima li još igde na svetu država gde neki biznismeni nude besplatno "sredivanje" vakcina, sem u Crnoj Gori?

Pitam ozbiljno.

U ovom postu je pod navodnicima trebalo da stoji "besplatno" jer kod takvih ljudi ne postoji ništa besplatno. Biznismeni su čašćeni stotine miliona kroz ugovore štetne po državu, tako da im 100 hiljada vakcina u vrijednosti par miliona ne znače ništa, a kupuju sebi pozitivnu reklamu. Osim toga, toliko smo mali da takva donacija završava 10% kompletne populacije pa ta reklama dodatno dobija na snazi. Ne zanima me da li će dps da to promoviše kao svoju zaslugu, a ne bi trebalo da zanima ni ministarku zdravlja ni sadašnju vladu. Ako o tome razmišljaju treba da dobiju batine a ne samo da ih smijene.

19. The Following User Says Thank You to ćepanica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Quote Originally Posted by ćepanica View Post
    U ovom postu je pod navodnicima trebalo da stoji "besplatno" jer kod takvih ljudi ne postoji ništa besplatno. Biznismeni su čašćeni stotine miliona kroz ugovore štetne po državu, tako da im 100 hiljada vakcina u vrijednosti par miliona ne znače ništa, a kupuju sebi pozitivnu reklamu. Osim toga, toliko smo mali da takva donacija završava 10% kompletne populacije pa ta reklama dodatno dobija na snazi. Ne zanima me da li će dps da to promoviše kao svoju zaslugu, a ne bi trebalo da zanima ni ministarku zdravlja ni sadašnju vladu. Ako o tome razmišljaju treba da dobiju batine a ne samo da ih smijene.
    10000 vakcina 5000 ljudi ide po 2

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    254 Posts

Post je uključivao i Deripasku, ne samo Statisa. Sve to pod uslovom da je tačno da im je ponuda realna.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Nisu nam trebali respiratori u mart mjesec kad vakcina nije bila ni u naznakama a čitavi svijet je bespomoćno gledao kako neki virus uzima živote ???
    Šćekić pozvao Vučića da respiratore donira direktno Beranama: Nije momenat za politička nadgornjavanja (vijesti.me)
    Ako nam tada nisu trebali respiratori onda nam ni danas ne trebaju vakcine ako država drži do sebe ...
    Taj scekic bi zatrazio i baljagu, samo da je vucic nudi isto kao i neki sa foruma.
    Ti respiratori su inace bili poruceni, a vucic ih je stopirao upravo da bi takvima dao razloge i pricu kako crnogorska vlada radi protiv zivota ljudi, Bogu hvala ti respiratori nijesu bili potrebni i to je jedan rijedak slucaj da je ta vlada postupila kako treba.

23. The Following User Says Thank You to opmne For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    310
    Thanks Thanks Received 
    499
    Thanked in
    183 Posts

Postoji li jos neka drzava u svijetu kojoj strani kontraverzni biznismeni nude vakcine "potpuno besplatno" i bez ikakvih obaveza?
    Budite relaksirani.

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    433
    Thanked in
    289 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Taj scekic bi zatrazio i baljagu, samo da je vucic nudi isto kao i neki sa foruma.
    Ti respiratori su inace bili poruceni, a vucic ih je stopirao upravo da bi takvima dao razloge i pricu kako crnogorska vlada radi protiv zivota ljudi, Bogu hvala ti respiratori nijesu bili potrebni i to je jedan rijedak slucaj da je ta vlada postupila kako treba.
    Brate odje narod ima memoriju zlatne ribice tako neka si ih podsjetio

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

26. The Following User Says Thank You to kauboj24 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    679
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    457 Posts

Quote Originally Posted by the_lady_marianna View Post

Vakcine se ne salju DHLom.

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk
    Nije DHL samo aliexpress.
    https://www.dhl.com/global-en/home/p...tribution.html
    Last edited by Markys; 31-01-21 at 08:14.
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

28. The Following 2 Users Say Thank You to Markys For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Pitam ozbiljno.
    Ima. Recimo, na Filipinima
    The private firms will pay for the vaccine and donate half of the supply to the government, with the other half to be used to cover employees in the private sector
    Ali vecinom poslovni ljudi i tvrtke doniraju novac fondacijama za nabavu cjepiva za zemlje "treceg svijeta"

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Brk View Post
    https://www.portalanalitika.me/clana...ako-ih-cg-zeli
    Iz kompanije su kazali da je kompanija G42 zvanični distributer vakcina, što je lako provjeriti.
    -Ujedinjeni Arapski Emirati nijesu distributer i donator u ovom slučaju, niti možemo od njih zahtjevati da rade provjere za drugu zemlju. S obzirom da je G42 zvanični distributer i donator vjerujemo da znaju kako se skladište i transportuju vakcine Synofarma. Vjerujemo da je svima jasno da gospodin Statis ni njegove kompanije ne smiju niti mogu da preuzimaju, transportuju, skladište ili provjeravaju kvalitet vakcina. Naša jedina obaveza je da ih rezervišemo i platimo 10.000 jedinica ukoliko Crna Gora to želi- kazali su iz kompanije.
    Zvanični distributer je, kako navode, spreman i očekuje kontakt zvaničnih predstavnika Crne Gore.

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Ima. Recimo, na Filipinima

Ali vecinom poslovni ljudi i tvrtke doniraju novac fondacijama za nabavu cjepiva za zemlje "treceg svijeta"
    Pa to je drugo, da uplate u fond za vakcine. Ali ovde se biznismeni nude da navodno nabave vakcine.

Koliko shvatam, novac i nije problem. Većina država je već rezervisala vakcine preko Covax inicijative i novac je uplaćen ili je spreman za uplatu.

Dakle, ima i država rezervisanih vakcina, ali vakcina nema.

I onda se javlja Statis i nudi vakcine koje je kao on rezervisao.

Kao po komandi skaču mediji pod kontrolom bivšeg režima i udaraju presing Što ne uzmete?Što odbijate?Kažite? Kažite? Šta? Šta Šta?

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Ne sto nam nisu trebali nego ni pola onih koje smo imali nismo koristili a vec je preko stotinu sto narucenih, sto doniranih cekalo da udje u CG. Pustite se politikanstva ljudi. Mogao si slobodno dodati i Mandicevu ako kom Srbinu zafali nesto zbog respiratora...

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Pa to je drugo, da uplate u fond za vakcine. Ali ovde se biznismeni nude da navodno nabave vakcine.

Koliko shvatam, novac i nije problem. Većina država je već rezervisala vakcine preko Covax inicijative i novac je uplaćen ili je spreman za uplatu.

Dakle, ima i država rezervisanih vakcina, ali vakcina nema.

I onda se javlja Statis i nudi vakcine koje je kao on rezervisao.

Kao po komandi skaču mediji pod kontrolom bivšeg režima i udaraju presing Što ne uzmete?Što odbijate?Kažite? Kažite? Šta? Šta Šta?
    Ne znam koliko je Statis utjecajan na medjunarodnoj razni, ali sto se tice Deriraske, on je ubjedljivo jedan od najutjecajnijih biznismena u Rusiji tako da se ne moze iskljuciti mogucnost da jeste sposoban nabaviti cjepivo u Rusiji pa ga donirati Crnoj Gori.
    Stovise, rekao bih da doniranjem laboratorija za testiranje dokazao je svoju ozbuljnost

Page 177 of 1249 FirstFirst ... 771271671731741751761771781791801811872272776771177 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)