Page 94 of 1249 FirstFirst ... 44849091929394959697981041441945941094 ... LastLast
Results 2,326 to 2,350 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Meni su najšokantniji ljudi tipa Ana Đukanović. Bukvalno imaš milione i grebeš se za besplatnu kartu.

Eto, što ne zavući ruku u državnu kasu kad se može, pa makar i za ekvivalent onoga što bi nama bila 2 centa.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by jozef k. View Post
    Za anglosaksonsko pravo ti ne treba pamet.
    Procedure su potpuno iste kao u našem kontinealnom a razlika je samo u tome što se presude
    u angosaksonskom pravu temelje na već donijetim presudama.
    Baristeri ne daju pravne savjete kao naši advokati smislu ''"šta bi možda moglo biti"" nego se unaprijed zna presuda.
    Da je ovako ko sto kazes, ne bi engleski advokati bili najskuplji u Evropi. Ubjedljivo. Tarifa od 250 eura po satu za dobrog stranog advokata nije previsoka. Pravne sluzbe sastavljene od domacih pravnika su obicno beskorisne kad se radi o medjunarodnim ugovorima. Drugo pitanje je da li je trebalo naknadu obracunavati na mjesecnom nivou. Kad se radi po satu advokat mora da napravi satnicu - koliko sati je radio na konkretnoj stvari. Trece pitanje je da li se stvarno radilo o stranim advokatima, ili nekom domacem advokatu. Cetvrto pitanje je zasto je tekst ugovora "zamracen", tako da se ne moze tacno vidjeti sto je i kako tacno ugovoreno. Pretpostavljam da onaj ko je "zamracio" ugovor imao neki razlog da to uradi.

3. The Following User Says Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Meni su najšokantniji ljudi tipa Ana Đukanović. Bukvalno imaš milione i grebeš se za besplatnu kartu.

Eto, što ne zavući ruku u državnu kasu kad se može, pa makar i za ekvivalent onoga što bi nama bila 2 centa.
    I meni je njeno ime zapalo za oko. Pa onda sin i cerka....

Porodica Djukanovic je paradigma gramzivosti. A takvih ljudi ne fali u CG. Sve malo. Nikad dosta. Pa kud cete s tim parama, pobogu? Pa čeka i vas ona rupa dva metra dugačka i metar ipo duboka (B. Brecht).

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Аdmirаl Vladimir Barović View Post
    Ovo je klasičan lov na vještice, a najviše što su (nova vlast) do sad mogli nać je besplatne avionske karte.
    Avionske karte su kap u moru. Bojim se da mnoge mnogo krupnije stvari nece nikad biti procesuirane. Recimo. "limenka", Telecom...

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Ne znam, evo nek opet budem ja lud ali ima li se cega smislenijeg neko uhvatiti od besplatnih karata? Jos kad doda neko kako je neko isao sluzbenim kolima u samoposlugu i slicno... vauuuu.... Ja znam da je javnost zeljna afera i otkrica i da su ocekivali cuda poslije 30 avgusta pa se nude ove gluposti a raja u nedostatku istih se onda sablaznjava ono u stilu daj sto das Kao prvo za to sta ocekujete treba vrijeme, kao drugo 2/3 od toga sto ste "otkrivali" godinama pa sad ocekujete potvrdu tih "otkrica" jednostavno nije istina i kao trece sto prije pustite ljude da rade i stvaraju a ne da se bakcu ovim tricama da bi zadovoljili raju bice nam svima bolje jer stvarno vremena nema....

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Адмирал п***а сваку тему. Свака част администратору.

Thanks Thanks Given 
    1,585
    Thanks Thanks Received 
    2,214
    Thanked in
    1,066 Posts

Nije stvar u tome,nego je njima “ispod časti” da plaćaju te karte...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Ne znam, evo nek opet budem ja lud ali ima li se cega smislenijeg neko uhvatiti od besplatnih karata? Jos kad doda neko kako je neko isao sluzbenim kolima u samoposlugu i slicno... vauuuu.... Ja znam da je javnost zeljna afera i otkrica i da su ocekivali cuda poslije 30 avgusta pa se nude ove gluposti a raja u nedostatku istih se onda sablaznjava ono u stilu daj sto das Kao prvo za to sta ocekujete treba vrijeme, kao drugo 2/3 od toga sto ste "otkrivali" godinama pa sad ocekujete potvrdu tih "otkrica" jednostavno nije istina i kao trece sto prije pustite ljude da rade i stvaraju a ne da se bakcu ovim tricama da bi zadovoljili raju bice nam svima bolje jer stvarno vremena nema....
    Što reče neko ovo je tek početak. Ulazi novo rukovodstvo u IRF za par dana, tu će biti 10ak skandala, nijedan ispod 4-5 miliona.

Mada ni ovo nije sitno, 15 miliona profućkano na kompaniju sa 4 aviona.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    Nije stvar u tome,nego je njima “ispod časti” da plaćaju te karte...
    Valjda treba da ti bude ispod časti da je ne platiš, ako išta osjećaš za ovu državu.

Zar treba da je tebi plaćaju obični građani kad moraju da svojim porezom popunjavaju MA deficit iz budžeta.

11. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,620
    Thanks Thanks Received 
    6,119
    Thanked in
    2,953 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Cekaj @hercules. Hoces da kazes da su pregledi, snimanja, manji zahvati oslobodjeni PDV.
    Mislim da je cak to neustavno. Pa zasto su cijene kod privatnika tolike. A kako se onda daju plate ljudima koji rade tamo. Na ruke. Kako se placaju ljekari koji rade u KBC i imaju plate tamo. Na ruke... Bez poreza. I sve to ok od strane drzave. Regularno......
    Nisam bas siguran.
    Zasto onda drzava placa Codri milione eura za preglede, koje inace moze sama da radi, ako je to oslobodjeno poreza. Zar ne bi trebalo da je onda jeftinije

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Brate tebi je svako malo nešto neustavno Pa i to što je zakonom o PDV jedna humana djelatnost poput pružanje medicinskih usluga ustavno upitna? Ne znam, meni nekako štrči član 27 stav 7 tog zakona koji glasi:
    Ostala oslobođenja
    Ćlan 27
    Plaćanja PDV su oslobođeni (e):
    7) usluge igara na sreću.
    A nije da ođe nema nešto interesantno da se izdvoji, a od javnog je značaja

Oslobođenje od javnog interesaČlan 26Plaćanja PDV su oslobođene usluge od javnog interesa, i to:
    1) javne poštanske usluge kao i promet proizvoda neposredno povezan sa tim isporukama;
    2) zdravstvene usluge i njega i isporuke proizvoda, uključujući zbrinjavanje organima ljudskog tijela, krvlju i majčinim mlijekom, koji se obavljaju u skladu sa propisima o zdravstvenom osiguranju;
    3) usluge socijalnog osiguranja i promet proizvoda neposredno povezan sa tim uslugama koje se obavljaju u skladu sa propisima koji regulišu oblast djelatnosti socijalnog osiguranja;
    4) usluge predškolskog vaspitanja, obrazovanja i osposobljavanja djece, omladine i odraslih, uključujući promet proizvoda i usluga neposredno povezanih sa tim djelatnostima, ako se te djelatnosti obavljaju u skladu sa propisima koji regulišu tu oblast;
    5) usluge i isporuke proizvoda predškolskih, osnovnih, srednjih i visoko školskih ustanova, te ustanova učeničkog i studentskog standarda;
    6) usluge iz oblasti kulture, uključujući ulaznice za kulturne priredbe i promet proizvoda neposredno povezan sa tim uslugama, koje vrše neprofitne organizacije u skladu sa propisima koji regulišu oblast djelatnosti kulture;
    7) usluge vezane za sport i sportsko vaspitanje koje obavljaju neprofitne organizacije (savezi, udruženja i dr.);
    8) usluge javnog radiodifuznog servisa, osim usluga komercijalnog karaktera;
    9) vjerske usluge i promet proizvoda neposredno povezan sa vjerskim uslugama koje vrše vjerske zajednice za zadovoljavanje potreba vjernika, u skladu sa propisima koji se odnose na te zajednice;
    10) usluge koje obavljaju nevladine organizacije osnovane u skladu sa propisom kojim se uređuje poslovanje tih organizacija, ukoliko ne postoji vjerovatnoća da će to oslobođenje dovesti do narušavanja konkurencije.

Hercules, hvala na pojašnjenju.
    Ispravio sam se već vezano za doprinose MA..
    Ja samo hoću da kažem da republički i opštinski organi normalmo primaju plate od početka corone
    i da je premijer garantovao da će republički organi i sledeće godine primati.
    Ovo sve apropo priče o bankrotu države o kojem se govori godinama unazad a od marta se govorilo da je pitanje momenta kad će nastupiti bankrot. Znači priče o bankrotu su obične kafanske i bapske priče od kojih nema ništa. Samo sam to htio reći.
    Primaju, besomučnim životarenjem na rate / recke / pozajmice. Kad nam neko ne bude htio pozajmiti pare da nadoknadimo taj manjak koji sad imamo, onda ćeš to nazvati bankrotom.
    Uz pad privredne aktivnosti, i dodatnim zaduživanjem u neto smislu 250-300 milion dug nam se primiče 100% BDP-a. Tu već postaje ozbiljan problem, jer sve manje ljudi će da ti pozajmi pare, jer sadašnje dugove ne može da vratiš za godinu i to samo njih da plaćaš da ne daješ plate.
    A nismo Japan, da investitori toliko vjeruju u nas i naše inovacije pa da nam dug od 200% bude potpuno normalan godinama unazad.
    I nije da nema javnih preduzeća koja ne primaju plate, npr radnici Čistoće u Pljevlja. Eto tako izgleda jedan bankrot.

Quote Originally Posted by crane_operator View Post
    Opet kazem ako svaki noviji mobilni telefon od Samsunga s4 moze biti POS bezicni terminal, zasto neko treba da mi naplacuje rentiranje i odrzavanje mobilnog telefona
    Interes je njima da se dobro ograde kako bankama tako i CBCG. Ali sto da se radi to je poslovni ambijent u CG.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
    Mobilni telefon može da bude POS terminal to ti niko ne spori.
    Samo taj mobilni telefon treba da se isprogramira nekom aplikacijom da se konektuj sa serverima za platni promet CBCG ili eventualno Visa, MasterCard, AmericanExrepss i sl.
    Samo bih volio da ubijediš Visa, MasterCard i AmericanExpress da baš tebi odobre 0% fee za transakcije. How yes no.
    A osim toga, platni promet je definisan zakonom, pa mora preko CBCG da se odradi i zna se pod kojim uslovima se to radi. A neće ni oni džabe nego bi da primaju plate i ne zavise od budžeta.
    Last edited by hercules; 31-12-20 at 00:40.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    1,585
    Thanks Thanks Received 
    2,214
    Thanked in
    1,066 Posts

Šta osjećaju prema državi,ništa,krava muzara...
    Koji gradjani,ko je to druže...mislim da ljudi ne shvataju koliko su oni uzleĆeli,pa ko god se dofatio kakvoga posla sa privilegijama(tipa inspektori,mogao bih pisat malo duže o njima)a ne ovi vlastodršci,mi smo za njih postojali samo koji mjesec pred izbore,podijele se te pare da se kupi bijeda ljudska za po 50,100e i Ceraj stoko još 4 godine...

14. The Following 3 Users Say Thank You to AdO_pG For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Što reče neko ovo je tek početak. Ulazi novo rukovodstvo u IRF za par dana, tu će biti 10ak skandala, nijedan ispod 4-5 miliona.

Mada ni ovo nije sitno, 15 miliona profućkano na kompaniju sa 4 aviona.
    Kojih 15 miliona? Imaginarnih? Ja da odigrah veceras Reala iz 2 u X sad bih para imao i moze familija da kuka zbog tog mog kiksa jer sam ostetio porodicni budzet

Elem, IRF je druga stvar. Prioriteti nove Vlade treba da budu stvaranje novog ambijenta i vrijednosti a vremenom ce otkrivati nedostatke i eventualne pronevjere a silom se baviti jel ko posao do samoposluge sluzbenim kolima, dobio besplatnu kartu i kojo je sluzbeni telefon dobio je takva besmislica da nije vrijedna utrosenog vremena u situaciji kad vremena nemas.

Thanks Thanks Given 
    1,585
    Thanks Thanks Received 
    2,214
    Thanked in
    1,066 Posts

Neka ih rodione,samo neka cešljaju,samo se nadam da će to i brze ići,kad smo ovima mogli dat decenije,možemo i “apostolima” koju godinu,prezivjecemo narod je čekao ovo,samo mi nemamo tu sreću da to sve izadje na vidjelo,Al eto koliko se bude moglo,da ne budemo sad nešto prezahtjevni

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    46
    Thanked in
    21 Posts

Kojih 15 miliona? Imaginarnih? Ja da odigrah veceras Reala iz 2 u X sad bih para imao i moze familija da kuka zbog tog mog kiksa jer sam ostetio porodicni budzet

Elem, IRF je druga stvar. Prioriteti nove Vlade treba da budu stvaranje novog ambijenta i vrijednosti a vremenom ce otkrivati nedostatke i eventualne pronevjere a silom se baviti jel ko posao do samoposluge sluzbenim kolima, dobio besplatnu kartu i kojo je sluzbeni telefon dobio je takva besmislica da nije vrijedna utrosenog vremena u situaciji kad vremena nemas.

Ako su službeni auto,telefon, pečena jagnjetina i besplatne karte besmislica što ih onda ne plate iz svog džepa? Ako 10 000 ljudi godinama sve to koristi onda je to ozbiljna lova i nije za zezanje.
    Samo me još zanima EPCG i jesu li struju plaćali.

18. The Following 3 Users Say Thank You to jozef k. For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Jbg, ovo je neophodno koliko i stvoriti ambijent za bolje sjutra. Mora se kod ovakvih stvari prelomiti, moraju se prave stvari nazvati pravim imenom, jednostavno mora se napraviti otklon od štetne prakse kako bi se stvorio taj ambijent @Rodion Romanovich.. Ovako ispada da se to gura pod tepih i nastavlja po starom.
    Razlika (za sad) između prošle i sadašnje vlasti je (između ostalog) što se izlazi sa dosta javnih podataka kao i to što odgovarajući organi ne izlaze sa konstatacijama "nije u našoj nadležnosti" pa onda hula hop mjesecima..

Jednostavno, lopova treba nazvati lopovom pa bila to karta, mobilni, auto, gorivo ili šta već..

Zapita se čovjek kako se taj budžed od 2-3 milijarde trošio? I nadam se da će makar deseti dio pokazati na kakve se papazjanije trošilo, jer ovaj narod ne reaguje bez na šok terapiju - javno podatke sa sve imenom i prezimenom.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

20. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Ako su službeni auto,telefon, pečena jagnjetina i besplatne karte besmislica što ih onda ne plate iz svog džepa? Ako 10 000 ljudi godinama sve to koristi onda je to ozbiljna lova i nije za zezanje.
    Samo me još zanima EPCG i jesu li struju plaćali.
    Svaka avio kompanija na svijetu daje svojim zaposlenima besplatne karte one se ne dijele na ustrb klijenata vec tipa ako je avion poluprazan pa ima mjesta. Takodje imaju i sa maticnim adrodromima slicnu praksu. Dakle to je nesto sto je bilo opste poznato i zato je ukupna brojka tolika a sam menadzment uvijek ima slobodu da podijeli odredjeni broj besplatnih karata. Jel sporan ili nekom zanimljiv njihov odabir je diskutabilno ali to je toliko zanemarivo i besmisleno da se oko posrnuca nacionalne kompanije umjesto onim zbog cega je doslo do posrnuca ljudi bakcu besplatnim kartama!? Tu nema gubitka, niti je ikakav iole znacajan profit mogao nastati.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    46
    Thanked in
    21 Posts

Svaka avio kompanija na svijetu daje svojim zaposlenima besplatne karte one se ne dijele na ustrb klijenata vec tipa ako je avion poluprazan pa ima mjesta. Takodje imaju i sa maticnim adrodromima slicnu praksu. Dakle to je nesto sto je bilo opste poznato i zato je ukupna brojka tolika a sam menadzment uvijek ima slobodu da podijeli odredjeni broj besplatnih karata. Jel sporan ili nekom zanimljiv njihov odabir je diskutabilno ali to je toliko zanemarivo i besmisleno da se oko posrnuca nacionalne kompanije umjesto onim zbog cega je doslo do posrnuca ljudi bakcu besplatnim kartama!? Tu nema gubitka, niti je ikakav iole znacajan profit mogao nastati.

Kako nema štete ako plaćam pdv i poreze a onda oni moje pare od poreza prebacuju na MA da bi dijelili besplatnih 100 000 karata? Đe su mi pare?
    Ne zanimaju me strane aviokompanije i šta one rade nego moje pare me zanimaju.
    Odbij evo karte zapoaslenih i bolesnih na koje se pozivaš pa da vidimo koliko ostaje.
    Ne bakćem se ja aviokompanijom iz hira i sasvim mi je svejedno što je propala i da li će nova opstati
    samo neka ne diraju moje pare od poreza koji redovno plaćam a oni ga troše na Ramade i besplatne karte. Ali sitno je to tebi. Za svoj euro bi ubio a tuđi novac ti je sitan.

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Kako nema štete ako plaćam pdv i poreze a onda oni moje pare od poreza prebacuju na MA da bi dijelili besplatnih 100 000 karata? Đe su mi pare?
    Ne zanimaju me strane aviokompanije i šta one rade nego moje pare me zanimaju.
    Odbij evo karte zapoaslenih i bolesnih na koje se pozivaš pa da vidimo koliko ostaje.
    Ne bakćem se ja aviokompanijom iz hira i sasvim mi je svejedno što je propala i da li će nova opstati
    samo neka ne diraju moje pare od poreza koji redovno plaćam a oni ga troše na Ramade i besplatne karte. Ali sitno je to tebi. Za svoj euro bi ubio a tuđi novac ti je sitan.
    Pa ja ti velim odbij zaposlene, odbij sponzorstva i prebijanja dugova i ostace ti par procenata od ukupnog a dje ces naci par imena iz politickog i javnog zivota. Ovo je kao da neki hotel propadne a vas interesuje jel i ko popio besplatnih kafa a ne sustina. Vidis da ni poslije silnog cesljanja papira a na sta su izgubili silno vrijeme nisu nasli nista pretjerano zanimljivo do jel ko 2014 dzabe letio i slicne gluposti i onda u nedostatku neceg sta svi zeljno iscekujete sve to upakujes u neki populizam dobijete neku pricu besmislenu od cega nece biti nista i umjesto da se bavimo stvarnim uzrocima posrnuca mi se bavimo imaginarnim besplatnim kartama!? Ovo ne da je besmislica nego besmislica na kvadrat i ako ima klijentele kojima se ovo prodaje onda....

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Čuo sam isto da se žene ministara i djeca, sestra Mila Đukanovića i njegovi sestrići i sestričine kao i SD spalcine voze od novca svih građana
    To je praksa
    26 godina postojanja kompanije
    1 avion u vlasništvu od ukupno 4 aviona
    Na 3 iznajmljena aviona imamo 3 iznajmljena motora
    A tek kad izađe sad kako su i po kojim cijenama iznajmljeni takozvani rumusnki scenario.
    I kako je u samo jednoj godini za ketering MNE airlinesa utrošeno 2.5 tone peršuna koliko je plaćeno itd.

Nemoj braniti neodbranjivo...
    Od tvojih se para vozilo
    Last edited by Gandalf_White; 31-12-20 at 01:44.
    One Ring to Rule them all...

25. The Following User Says Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Čuo sam isto da se žene ministara i djeca, sestra Mila Đukanovića i njegovi sestrići i sestričine kao i SD spalcine voze od novca svih građana
    To je praksa
    26 godina postojanja kompanije
    1 avion u vlasništvu od ukupno 4 aviona
    Na 3 iznajmljena aviona imamo 3 iznajmljena motora
    A tek kad izađe sad kako su i po kojim cijenama iznajmljeni takozvani rumusnki scenario.
    I kako je u samo jednoj godini za ketering MNE airlinesa utrošeno 2.5 tone peršuna koliko je plaćeno itd.

Nemoj braniti neodbranjivo...
    Od tvojih se para vozilo
    Ja ne branim nista, naprotiv. Ja podsticem bas da se govori o onome sta je i dovelo do propadanja a ne besmislicama oko besplatnih karata kad i ti sam znas kolika je to glupost mozda i bolje od svih na forumu.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ja ne branim nista, naprotiv. Ja podsticem bas da se govori o onome sta je i dovelo do propadanja a ne besmislicama oko besplatnih karata kad i ti sam znas kolika je to glupost mozda i bolje od svih na forumu.
    To je vrh ledenog brijega.
    Zamisli da u jednoj Njemačkoj ili Švedskoj, ministar sa porodicom na odmor leti o trošku nacionalnog avioprevoznika.
    Budi iskren i reci da li bi bio odmah izbačen tj. Da li bi podnio ostavku i da li bi to bio skandal?
    One Ring to Rule them all...

28. The Following User Says Thank You to Gandalf_White For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Samo se nadam da je ljudima jasno koliki je ovo broj karti za jednu jadnu CG, koja 600k stanovnika ima...
    I avione sa 50 sjedišta....u prosjeku svaki dan pola aviona za džabe leti

30. The Following 2 Users Say Thank You to ^^0LIvEr_QuEeN^^ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Zavlačenje ruke u džep poreskog obveznika nikad nije glupost. Nije bitno radi li se o milion ili hiljadu eura. To bi ti makar morao da znaš.

Ako mogu ministri i prebogati advokati da objasne zašto su im članovi porodice čašćeni besplatne karte kod državnog avioprevoznika - sve je u redu.

Ali daj da vidimo taj državni i avioprevoznički interes da se cijela porodica časti

Thanks Thanks Given 
    7,624
    Thanks Thanks Received 
    4,885
    Thanked in
    2,521 Posts

Očigledno da će se Bojanić baviti uglavnom kosturima iz ormara, a to je najavio i kada je gostovao kod Komnenića. Čovjek planira dugoročniju političku karijeru, što je OK, imajući u vidu njegove godine, za razliku od momaka koji se bave ekonomijom u vladi i koji će vjerovatno posle mandata neđe drugo da rabotaju.
    Neka vadi kosture iz ormara, sve je OK. Međutim, vadi ih selektivno. Npr. od ugovora stavi na tviter jednu stranicu. Od 100K besplatnih karata stavi se koja desetina redova iz excela (karata). Daj druže cio excel dokument. Daj druže cio ugovor.
    No tu bi možda nastao problem. Možda bi objavljivanje cijelog ugovora imalo neke pravne posledice, a možda ne bi bio toliko atraktivno. Ne znam dok ne vidim. Isto vaći i za karte. Daj cijeli excel fajl druže, ne vadi samo one redove koji tebi politički odgovaraju. Znajući Baku Đurišića iz priča, igra je taj na svaku stranu, pa me ne bi čudilo kad bi u cijelom excel fajlu bilo i opozicionara, odnosno sadašnje vlasti. Isti je to milje.
    Sve OK, samo drugari budimo malčice rezervisani i zapitajmo se zašto se objavljuju samo djelovi fajla.
    Arument tipa, bilo je nesrećnika kojima je sponzrisano liječenje pa da se to ne gleda i sl. ne znam koliko pije vodu. Ako je ovo malo redova od 100K besplatnih karata samo "grešno" onda je to najpoštenija avio kompanija na svijet.
    Biće, ako se sve pusti da su se džabe vozili i neki od čijih mu ručica zavisi trenutno ministarsko mjesto.
    Neko ovdje pomenu za EPCG jesu li plaćali sjutru. Pa neki nisu, nego im je otpisivano.
    Naučili još od 90-tih da ne plaćaju. Čak je besplatno dobijanje nečega bila stvar prestiža. Ogavno je sve to.
    Sve sam u životu platio. I uredno ostavio bakšiše gdje treba. Ni dana državnog staža. Ne pada mi na pamet da opravdavam krmad i često se pitam koja je bolest u glavu kad postaneš takav. Neka su vala na lađenje.
    Upoznao sam u životu par ljudi koji su zaradili... Pa više no svi naši tajkuni i političari zajedno... Čak se i nisu nešto spektakularno odrali od rada za te pare. Imali kefalo i prodali biznise na peak za 1 Bln+. Nikad ništa nisu tražili džabe i uvijek su insistirali da sve što treba plate, uključujući i vozača koji im se pošalje ili makar da dobije bakšiš.
    Ova priča o džabe vožnji je paradigma gladnog qrtza koji je pravio ove naše nesretnike. Nikad se neće najes. Ljepota novca je baš u toj komociji koju ti pruža da moraš da tražiš i dobiješ nešto džabe. Ođe izgleda imamo kontru da im je ljepota da prose. Ajte onda kod Mide na semafor.
    Jedna anegdota. Jednom drugaru odradili neki poslić jer nam je stvarno simpatičan lik. Pitao koliko da plati. Ja mu kažem "Gratis za tebe". A on odgovori "Mnogo je kume" sa akcentom kao u filmu Lepa sela.
    Pa neka ovi naši tutumraci nauče da je gratis na kraju uvijek najskuplje.
    I da završavam post. Možda Bojanić nije pustio sve gratis karte, pošto ručice koje ga glasaju znaju da su se vozile džabe. Pa je ljepše da ima taj argument u džepu ako zatreba za neki trade of. If so, onda je ozbiljan namazanac. Svaka mu čast onda, ako bi ih time natezao.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    104 Posts

Gori su ovi DPS dusebriznici od samog DPS-a, ali dobro, splacina ne fali nidje.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

34. The Following User Says Thank You to TheGovernor For This Useful Post:

Page 94 of 1249 FirstFirst ... 44849091929394959697981041441945941094 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)