View Poll Results: Treba li drzava da pomogne investira u MNE airlines?

Voters
58. You may not vote on this poll
  • Da

9 15.52%
  • Ne

43 74.14%
  • Crkva ipak prvo da se rijesi

6 10.34%
Page 10 of 21 FirstFirst ... 6789101112131420 ... LastLast
Results 226 to 250 of 511

Thread: Pomoc Drzave Crne Gore Montenegro Airlines-u

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

@Mojsije

Imaš li podatke za Cirih ? Broj letova i broj putnika ?
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    1,097
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    368 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Nije prihvatljivo da se drzi monopol od 100e za 30 minuta leta. To je neprihvatljivo. Neka to preuzme Wizz pa da letimo za 5-20e po pravcu.

Zasto bi monopolisti davali 100 eura?
    Zato što je postojao duopol i zbog toga su se tolerisali MGX i AS... Sada će AS htjeti sve da preuzme, bar dok ne dođe CG kompanija, i ne mogu da zamislim da bilo koji lowcost dobije dozvolu u Srbiji za tu liniju.. Doduše i mi bi mogli da uslovljavamo AS jer je i njima to jako profitabilna linija..

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,029
    Thanks Thanks Received 
    1,366
    Thanked in
    821 Posts

MA nema reputaciju 'flag' carrier-a. Nemoj da te zavara da MA ima neku sliku 'nacionalnog' respektabilnog prevoznika.

Stranci se voze svojim kompanijama, 1 od 10 njemaca ce u Cg doci sa MA, umjesto Lufthanzom. Isto tako i za francuze, britance i ostale koji dolaze avionom u CG, rusi isto tako...

Ameri nece da se voze za Srbiju Airserbi-om direktno, nego ce prije do evrope nekim svojim/evropskim, pa onda code share letom do BEG.

Moramo da razumijeo o cemu pricamo, prije nego sto krenemo u hvalospjevove o 'nacionalnom' prevozniku. To je zapravo nacionalna sramota. Kvalitet usluge je dno dna.

Znaci ako postoji model isplative kompanije neka osnuju, a ako ne, nema potrebe.
    Mgx je imao/ima code shere s velikom vecinom avio kompanija. Stranac ce da dodje s onim letom koji mu odgovara da bi obavio sastanak i vratio se kuci. U zadnje vrijeme preko nekih agencija mgx je imao punudu avio prevoz hotel prevoz do smjestaja i tako se obavljalo vecina letova iz hanovera, Minhena, lajpciga, cijele francuske. To je nešto sto je konacno neko uradio da valja i nase orimorje je odlično promovisano. Da li ce tako da bude i dalje nzm... Posebno ako im bude trebalo 2 god da otvore tu novu kompaniju... Da se razumijemo slazem se da ovako nije moglo dalje ali isto tako smatram da nam treba avio kompanija i da ista moze da donosi benifite drzavi crnoj gori.

Sent from my LIO-L29 using Tapatalk
    Satelitski resiveri/oprema

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    1,090
    Thanked in
    516 Posts

Vidji nam komercijalnoga direktora MA pa ovo su muke pa fiskovi

https://www.facebook.com/FaustDoktor...4398292542039/

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    Tebe mi je žao a za mene me duša boli

Thanks Thanks Given 
    1,697
    Thanks Thanks Received 
    2,722
    Thanked in
    1,232 Posts

Ima li ko da zatrazi koliko je novca potroseno na ove nepotrebne vratolomije, posto gorivo nije besplatno?

350e,rekao je pilot da ce on to platiti iz svoga dzepa. Bilo prije na Tv Vijesti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4,353
    Thanks Thanks Received 
    8,409
    Thanked in
    3,204 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    @Mojsije

Imaš li podatke za Cirih ? Broj letova i broj putnika ?
    Evo pregleda po linijama...

7. The Following 2 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

broj putnika x prosječna cijena = malo manje od 50.000.000 eura prihoda
    Ukupan broj letova 7192.

Prosječan broj putnika po letu je oko 83. Ovo mi se čini kao baš dobar broj.

Koji su to troškovi u PM pa je toliki minus.

Aih brate moj šta je ovo.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    985
    Thanked in
    531 Posts

To upravo znaci da ce nova moci da bude profitabilna a razlog zasto ova nije bila ti je samo nedomacinsko postupanje. Jbg i u kuci neka svi doprinose a samo jedan neka rasipa nikad para u tu kucu...

Послато са SM-N986B помоћу Тапатока
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

10. The Following User Says Thank You to bojankov For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,115
    Thanks Thanks Received 
    9,227
    Thanked in
    4,466 Posts

Quote Originally Posted by bojankov View Post
    To upravo znaci da ce nova moci da bude profitabilna a razlog zasto ova nije bila ti je samo nedomacinsko postupanje. Jbg i u kuci neka svi doprinose a samo jedan neka rasipa nikad para u tu kucu...

Послато са SM-N986B помоћу Тапатока
    Pored stalnih nesposobnih radnika, zaposljavali su po ugovoru o djelu ljude koji su zavrsavali posao ovih prvih.
    i ko zna sta sve ne.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

e, isplakaše se pošteno za MA po instagramu

Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Hahahahhahahhahaha
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    5,115
    Thanks Thanks Received 
    9,227
    Thanked in
    4,466 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post

Tapatalk
    ebga, nakupilo se od 30.08.

15. The Following 3 Users Say Thank You to goozica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

Default Pomoc Drzave Crne Gore Montenegro Airlines-u

ja ne vjerujem u ovo. niko se nije oglašava što ljudima tamo kasni plata, ne uplaćuje im se staž. sve je to godinama bilo super

Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,115
    Thanks Thanks Received 
    9,227
    Thanked in
    4,466 Posts

kako im se sprdaju po drustvenim mrezama sa fotkama svi poharanih i zatvorenih fabrika sa sve srcem

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

Default Pomoc Drzave Crne Gore Montenegro Airlines-u

garantujem da niko od njih ne zna za ta preduzeća tj briga ih je. ali ovo lamentiranje mi je odvratno. nije čak ni smiješno. boli ih briga za odnos prema radnicima i sve što je išlo uz to

Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,454
    Thanks Thanks Received 
    5,781
    Thanked in
    2,715 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post

Tapatalk
    Pa, ono, u idealnim uslovima da nema korone, a da liniju PG - BG preuzme neki lowcoster - 20e let, tek bi onda vidio šta su story prolivi - sa Knez Mihajlove. MA ne bi bilo ni u sjećanju

Sent from my Huawei P30
    The more things change, the more they stay the same.

20. The Following User Says Thank You to starwalker For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,469
    Thanks Thanks Received 
    4,812
    Thanked in
    2,465 Posts

Sad će Air Serbia da nas uvijek vozi sa ATR da nam bubrege odvaljuje. Po ovoj kiši bi bilo 45 minuta truckanja kroz oblake na 5000m

Thanks Thanks Given 
    482
    Thanks Thanks Received 
    1,918
    Thanked in
    810 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    kako im se sprdaju po drustvenim mrezama sa fotkama svi poharanih i zatvorenih fabrika sa sve srcem
    dobru su sprdnju napravili za sve fabrike i preduzeca koja su godinama izgasena/opustosena, niko se nije okrenuo da vidi sve te radnike, njihove porodice i njihove suze a sad je nesto kao bitan MA. da da da da

23. The Following User Says Thank You to NoLimit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,574
    Thanks Thanks Received 
    5,922
    Thanked in
    2,850 Posts

E ovako momci i djevojke. Ne bijah lijen pa odgledah cijelu konferenciju. Od 25:26 ministar Bojanić kaže: "mi nijesmo donijeli odluku. Mi ne možemo da donesemo odluku... Mi bismo je rado donijeli... Nemamo prostora da djelujemo... Mi smo imali informaciju na Vladi.

Zaključak je da opcije nema, dodao je između ostalog ministar Bojanić.

U prevodu, još uvijek oni ne znaju kako će da riješe MNE Airlines?!
    Gledajući i čitajući današnje rekacije pretpostavljam da će ići u pravcu da osnuju novu firmu, na nju prenesu prava sa MNE Airlinesa i obaveze koja prate ta prava a to su lizing ugovori za avione, licence, codeshare ugovori, slotovi i sl i onda nastavljaju da lete.
    Ali ajde da sačekamo, što i kako su smislili.

Trenutno su zbog situacije sa COVID-om slotovi na aerodromima nikad jeftiniji jer slabo ko leti, i kompanije se odriču slotova i smanjuju troškove, kerozin takođe. Ono što jeste problem ležarina aviona košta, i stručni kadrovi (piloti, aviomehaničari i sl...) koji ako odu nije lako vratiti u CG.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    211
    Thanks Thanks Received 
    675
    Thanked in
    297 Posts

Juče sam bio pun entuzijazma oko cijele ove priče o novoj kompaniji, ali noćas nakon što su se slegli utisci, nakon dosta analiza i, između ostalog, videa iz beogradskog tornja gdje ATC pozdravlja našu posadu, moram priznat da mi nije svejedno. Tužne scene iskreno. Imam strah da su momci prenaglili s ovom odlukom i da je moglo pametnije ovo da se odradi. Nisam uopšte siguran da su za ovih mjesec dana, koliko su na vlasti, mogli da ispitaju sve mogucnosti za MA, a kamoli da sa onakvom sigurnošću donesu ovakvu odluku. Čitam na LinkedIn-u noćas jedan od kapetana Montenegra piše da ne vjeruje u osnivanje nove kompanije, već pretvaranje u bazu Ryan ili Wizz Aira. Spajić i ekipa će se baš propisno prosut ako ne izguraju pricu s novom kompanijom do kraja. Ni poljski LOT nije bio u boljem stanju od Montenegra prije restrukturiranja, pa su napravili čudo od kompanije.

26. The Following User Says Thank You to Lackie For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Lackie View Post
    Juče sam bio pun entuzijazma oko cijele ove priče o novoj kompaniji, ali noćas nakon što su se slegli utisci, nakon dosta analiza i, između ostalog, videa iz beogradskog tornja gdje ATC pozdravlja našu posadu, moram priznat da mi nije svejedno. Tužne scene iskreno. Imam strah da su momci prenaglili s ovom odlukom i da je moglo pametnije ovo da se odradi. Nisam uopšte siguran da su za ovih mjesec dana, koliko su na vlasti, mogli da ispitaju sve mogucnosti za MA, a kamoli da sa onakvom sigurnošću donesu ovakvu odluku. Čitam na LinkedIn-u noćas jedan od kapetana Montenegra piše da ne vjeruje u osnivanje nove kompanije, već pretvaranje u bazu Ryan ili Wizz Aira. Spajić i ekipa će se baš propisno prosut ako ne izguraju pricu s novom kompanijom do kraja. Ni poljski LOT nije bio u boljem stanju od Montenegra prije restrukturiranja, pa su napravili čudo od kompanije.
    Ne znam ko normalan može da uspe još 150 miliona u MA. Zbog čega? Da bi uhljebi sebi isplatili otpremnine po ugovoru?

Ko smije da garantuje da za 2 godine ne bi tražili još 50?

Pregovori sa EU i poglavlje 8 ne dozvoljavaju državnu pomoć avio kompaniji.... može valjda restrukturiranje jednom u 10 godina.

O čemu mi pričamo ođe, o trpanju još naših para u firmu prepunu dubioza i kiksanju u pregovorima sa EU?

Vlada ih je samo ostavila da posluju na tržipnim principima.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

28. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    211
    Thanks Thanks Received 
    675
    Thanked in
    297 Posts

Kimmi, ne branim i nisam za to da se sipa novac u bunar. To ti je valjda jasno iz prve rečenice. Ono što me brine napisao sam u drugom dijelu posta. Vidjećemo već iduće godine je li ovo bio dobar potez.

Thanks Thanks Given 
    6,212
    Thanks Thanks Received 
    13,840
    Thanked in
    5,244 Posts

Iskreno i meni bi tužna scena đe se pozdravlja naša posada. Pojma nemam o ovome i je li dobar potez bio ugasiti ili ne ali je jasno da je godinama to bila SD/DPS tvrđava i da su se doslovno usrali u kompaniju tom politikom. Je li mogla pasti neka čistka, dovesti stručan kadar (ekspertski a ne politički što je tamo bila glavna referenca), smanjiti broj zaposlenih (mislim da je više nego duplo višak), smanjiti troškove drastično ? Kažem zbog postojećih ugovora, slotova, iskoristiti sve što se može iskoristiti jer pretpostavljam da jovo-nanovo priča će da košta i da ova priča od nula eura ne pije vodu. Evo vidjećemo, iskreno se nadam da znaju dobro šta rade, želim im svako dobro naravno.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Lackie View Post
    Kimmi, ne branim i nisam za to da se sipa novac u bunar. To ti je valjda jasno iz prve rečenice. Ono što me brine napisao sam u drugom dijelu posta. Vidjećemo već iduće godine je li ovo bio dobar potez.
    Pazi, forum služi za diskutovanje o raznim stvarima. Meni se čini da je bolje dovesti lowcost kompanije za sve,ali mislim da je problem što drugi aerodromi neće pustiti lowcost na linije za PG (Beograd prije svega). Ako je to tako, onda eventualno napraviti neku mini kompaniju zbog tih par linija. Mislim da su već pomenuti Beograd, Cirih, Frankfurt i Moskva (za nju nisam siguran) na nivou godišnjeg prosjeka profitabilne. Imamo pilote i stjuardese za te linije, povući nešto za održavanje i sitno administracije... Sad kako ide sa slotovima i tim drugim zezancijama ne znam.

Svi kažu da dosta avio kompanija sada plaća ležarinu avionima pa im se isplati dati avion samo za održavanje, ili ih prodaju debelo ispod cijene jer tražnje nema.... pa je vjerovatno tačno ovo što kažu da je nikad jeftinije startovati sa novom kompanijom.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Iskreno i meni bi tužna scena đe se pozdravlja naša posada. Pojma nemam o ovome i je li dobar potez bio ugasiti ili ne ali je jasno da je godinama to bila SD/DPS tvrđava i da su se doslovno usrali u kompaniju tom politikom. Je li mogla pasti neka čistka, dovesti stručan kadar (ekspertski a ne politički što je tamo bila glavna referenca), smanjiti broj zaposlenih (mislim da je više nego duplo višak), smanjiti troškove drastično ? Kažem zbog postojećih ugovora, slotova, iskoristiti sve što se može iskoristiti jer pretpostavljam da jovo-nanovo priča će da košta i da ova priča od nula eura ne pije vodu. Evo vidjećemo, iskreno se nadam da znaju dobro šta rade, želim im svako dobro naravno.
    Slažemo se donekle, u smislu da je i meni žao MA. Ali, ako ćemo realno, održavanje firme bi koštalo baš previše. Dugovi preko 100 miliona, skriveni troškovi, mogući sporovi, doprinosi... a da ne pričamo šti bi se svi ti koji su doveli MA tu đe jeste dodatno ogrebali za otpremnine.

Na to sve dodaj kršenje SSP i poglavlje 8.

Realnost je takva da bi sipanje para tamo bio potpuno nelogičan ekonomski potez, a koj ibi mi opet dodatno platili iz našeg džepa.

Page 10 of 21 FirstFirst ... 6789101112131420 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)