Page 196 of 210 FirstFirst ... 96146186192193194195196197198199200206 ... LastLast
Results 4,876 to 4,900 of 5229

Thread: Iz raznih medija [2020]

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    "Huči li Dritan naveliko jer mu je batina mala? Ako je, uopšte, drži u rukama?"
    https://www.antenam.net/stav/182604-...X5StYCGWz4Agtk

Sram, ne? Ikad, nikad?
    Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    A ne prozovu te Supkovic bez veze

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Pročitah neđe na tw da je završio zadnju radio emisiju Bajaginom pjesmom "Pada vlada"

Obraz i Šuković ne idu u istu rečenicu

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,417
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Klizavi teren za svakoga sem za incijatora Carevića. On bi eksproprijaciju na Miločer, a zemlja izdata u zakup. Sad traži da se zaustave radovi od ministra urbanizma.
    Investitor kazao da je angažovaio svoje advokate u Londonu.
    Ukoliko je ugovorom tamo predviđena aribtraža, ajde prije nego carević nastavi svoju revoluciju da neko stavi na papir koliko država može da pukne na arbitraži (plus troškovi eksproprijacije).
    Više puta sam divanio o ovim stvarima. Ajde ljudi da nas ne ošašavljuju po arbitražama...

https://www.cdm.me/ekonomija/adriati...svoje-obaveze/

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ja ne znam kakvi su to ugovori, ali nekako ispada da samo drzava ima neke obaveze dok se investitori istih ne pridrzavaju.
    Opet cu pomenuti mHE za koje se prica da se ne moze raskinuti bez arbitraze. A nijednu obavezu o kolicini vode, prolasci za ribe i slicno nije ispostovano.
    Da se malo bolje isceprka taj ugovor, garantovano ima stavki koje nisu ispostovane

Thanks Thanks Given 
    4,314
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Klizavi teren za svakoga sem za incijatora Carevića. On bi eksproprijaciju na Miločer, a zemlja izdata u zakup. Sad traži da se zaustave radovi od ministra urbanizma.
    Investitor kazao da je angažovaio svoje advokate u Londonu.
    Ukoliko je ugovorom tamo predviđena aribtraža, ajde prije nego carević nastavi svoju revoluciju da neko stavi na papir koliko država može da pukne na arbitraži (plus troškovi eksproprijacije).
    Više puta sam divanio o ovim stvarima. Ajde ljudi da nas ne ošašavljuju po arbitražama...

https://www.cdm.me/ekonomija/adriati...svoje-obaveze/
    Ja bi radije arbitrazu no da Statisu pustimo da gradi stanove za trziste u sred Milocerskog parka. Pa neka shvati da nema vise da ga stiti njegov capo i Morsko zlo. Dosta je bilo stetnih ugovora za drzavu. Mora se poslat jasna poruka da Statis, Pua i slicni muljatori nisu dobrodosli.

Thanks Thanks Given 
    7,417
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ja bi radije arbitrazu no da Statisu pustimo da gradi stanove za trziste u sred Milocerskog parka. Pa neka shvati da nema vise da ga stiti njegov capo i Morsko zlo. Dosta je bilo stetnih ugovora za drzavu. Mora se poslat jasna poruka da Statis, Pua i slicni muljatori nisu dobrodosli.
    Ko plaća ako kiksamo? Prvo bi onda trebalo znati koliko traži druga strana.
    A što se Miločera tiče toliko su ga nagrdili prvo mještani-investitori, a onda ostali da sam poslednji put spavao tamo 2014. Van sezone i liči na nešto. U sezoni tuga. Uz to precijenjena.
    Last edited by Gagarin; 21-12-20 at 16:22.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Niko ne prica da se ide sa pristupom ala Medo. Valjda ima pravnika koji umije da procita stavke ugovora.
    Za tu gradnju mu je trebao projekat uticaja na zivotnu sredinu, koji je em vjerovatno glupost, em sigurno nije ispostovan.
    Pa pocnes da primjenjujes zakon o zivotnoj sredini i deres kazne dok ne ispravi. Ako je prekoracio UTU uslove trazis da svede na ono dato projektom, a dok be ispravi deres kazne
    Previse smo mi navikli na DPS sudove pa mislimo da se nikad nista ne moze zavrsiti

Thanks Thanks Given 
    7,417
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Čim je angažovao advokate u Londonu, pretpostavljam da je tamo arbitraža. I zakoni sa tih strana se primjenjuju.
    Znam za par arbitraža koje je dobila država. Bile su za KAP i Željezaru, gdje su investitori posle rusvaja koji su ostavili tražili i još para. Izgubili su.
    Ali, takođe znam, da jedan mail iz Ministarstva ekonomije nije izlazio što ga ne bi verifikovali advokati. Isto je važilo za svaku izjavu i javni nastup ljudi iz Ministarstva, da se slučajno nešto ne bi koristilo na arbitraži.
    Ovdje Carević priča o eksproprijaciji i traži da Ministarstvo zaustavi gradnju.
    Ministarstvo to ne radi, jer nije lako zabraniti gradnju bez pravnog osnova i ako radi po odobrenom projektu.
    U svemu tome, na kraju će biti krivo Ministarstvo što nije zaustavilo gradnju. Građevinski inspektor napiše rješenje i zaustavljaj...
    Možda.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ne mogu reci ni da si u pravu ni da nisi. Niti znam tacne UTU uslove niti znam na osnovu cega je dobijeno. Ima ugovor o zakupu i aneksi, ali ostatak nije javan.
    Ajde da se i iskopa to, opet moras odraditi vjestacenje ili inspekciju da bi znao stanje na terenu. Opet ima tu i stavka minimalnog ulaganja koja je mislim 100 miliona.
    Do sada se licitiralo sa trzisnim cijenama gotovih resorta, pa se to koristi kao investicija, ali zakonski nije.
    Dobro je za nekakvo politicko poentiranje, ali za sudjenje ne bas.
    Pricam o Porto Montenegru i cifri od 750 miliona koju je DPS koristio iako postoji podatak cijene izgradnje koji je oko 300 miliona ukljucujuci i kupovinu Arsenala

Thanks Thanks Given 
    7,417
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Realno tapkamo pomraku u ovoj diskusiji. Čak i da imamo sve papire, kako će se tumačit u anglosaksonskom pravu tek je misterija.
    No, ajde. Samo ne valja se kurcobecat što vele u Blok 5. Jes dobro za političke poene, ali može baš da košta. Mada, što bi se kontrolisao onaj koji se qrči. Ako se pukne neće plaćat iz svoga džepa. A kod birača će optužit Mila, CIA, Kominternu i Vatikan, pa i Soroša i biće im kralj. Čak će ispasti heroj i tuđim tukijem po gloginjama mlatit.
    Al, aj sad.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Dvije stvari.
    Sveti Stefan i Miločer su zakupljeni od Budvanske Rivijere (za 1,2 miliona eura godišnje + ulaganja, na 30 godina, traženo da se poveća na 45, nisam ispratio da li je to urađeno).
    Kraljičina Plaža (srušeni hotel na čijem prostoru se sada gradi veća građevina) je zakupljena od vlade Crne Gore na 90 godina.
    Dakle, iako je ista kompanija radi se o dva zakupa.

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Milocerom je placen njegov gubitak sa Analitiko CDM om Pobjedom i Dnevnim novinama.
    On je ulozio u provladine medije u kojima je vlast plasirala svoju ideologiju a ti mediji na trzistu samostalno ne mogu prezivjeti nedelju dana sto svi znamo a kamo li ne zna Statis. Medjutim troskovi su mu pokriveni visestruko kroz popuste kao sto je ovaj u Miloceru.
    Mislim da je to dodatni motiv za Carevica da gadje tamo jer bez podrske Statisa koji nece sipati u suplju kantu ova 4 medija ne mogu docekati sledeci mjesec i onda bi bivsim vladarima ostala samo RTCG a mnogobrojni pri pejd novinari tipa Sukovica Djuranovica ili Nikcevicke a i more raznoraznoh analiticara u zemlji i regionu ostaju bez goriva.
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Dvije stvari.
    Sveti Stefan i Miločer su zakupljeni od Budvanske Rivijere (za 1,2 miliona eura godišnje + ulaganja, na 30 godina, traženo da se poveća na 45, nisam ispratio da li je to urađeno).
    Kraljičina Plaža (srušeni hotel na čijem prostoru se sada gradi veća građevina) je zakupljena od vlade Crne Gore na 90 godina.
    Dakle, iako je ista kompanija radi se o dva zakupa.

Sent from my moto e5 using Tapatalk
    Aneks ugovora na 42 godine i da ne placaju dok se dup ne donese za hotel+3godine poslije toga.
    Potpisano 2009.

Thanks Thanks Given 
    7,417
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    Milocerom je placen njegov gubitak sa Analitiko CDM om Pobjedom i Dnevnim novinama.
    On je ulozio u provladine medije u kojima je vlast plasirala svoju ideologiju a ti mediji na trzistu samostalno ne mogu prezivjeti nedelju dana sto svi znamo a kamo li ne zna Statis. Medjutim troskovi su mu pokriveni visestruko kroz popuste kao sto je ovaj u Miloceru.
    Mislim da je to dodatni motiv za Carevica da gadje tamo jer bez podrske Statisa koji nece sipati u suplju kantu ova 4 medija ne mogu docekati sledeci mjesec i onda bi bivsim vladarima ostala samo RTCG a mnogobrojni pri pejd novinari tipa Sukovica Djuranovica ili Nikcevicke a i more raznoraznoh analiticara u zemlji i regionu ostaju bez goriva.
    Imajući u vidu priču da medije preuzima Veselin Mijač, o čemu se priča, moguće da će ipak preživjeti. Odatle je možda bio i onaj intervju Mijača na CDM. Priča je i da bi Mijač mogao biti odjednom visoko lociran u DPS.
    Ali sve su priče. Imajući u vidu da se bavi nekretninama i retniranjem možda stigne i kirija forumu za domen

Thanks Thanks Given 
    170
    Thanks Thanks Received 
    297
    Thanked in
    99 Posts

Kakav se hajp digao kad se uvozila a sad trune i propada.

“SPASONOSNA” PŠENICA IZ FRANCUSKE JOŠ U SILOSIMA: Ni kilo nije prodato, plaćamo 50.000 mjesečno za skladište, “mušica” koštala 20.000 eura

https://volimpodgoricu.me/2020/12/22...3FQzP2yyQdk6FI

Thanks Thanks Given 
    2,313
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by autoput View Post

“SPASONOSNA” PŠENICA IZ FRANCUSKE JOŠ U SILOSIMA: Ni kilo nije prodato, plaćamo 50.000 mjesečno za skladište, “mušica” koštala 20.000 eura

Za svašta su krivi ali za ovo nisu, brzo smo zaboravili kakva je atmosfera bila sa grabljenjem za brašno i toalet papir a bratska Srbija zabranila izvoz pšenice.

Thanks Thanks Given 
    1,238
    Thanks Thanks Received 
    1,668
    Thanked in
    905 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...-zaposljavanja

Opstina ostecena za milione i milione evra a oni cesljaju racun od 480 evra.

Thanks Thanks Given 
    170
    Thanks Thanks Received 
    297
    Thanked in
    99 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Za svašta su krivi ali za ovo nisu, brzo smo zaboravili kakva je atmosfera bila sa grabljenjem za brašno i toalet papir a bratska Srbija zabranila izvoz pšenice.

Da li si procitao clanak?

Koliko kosta skladistenje, koje je neadekvatno pa se mora psenica i dodatno tretirati a i kad se kupila psenica placenja je skuplje nego na berzi.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Zabranili na jedan dan, pa povukli zabranu.
    Mi uvozimo gotovo brašno iz Srbije, a znatno manje pšenicu. Očigledno je tako jeftinije, nego da mlinovi iz CG melju uvoznu pšenicu.
    Zato i propada ova iz Francuske.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by autoput View Post

Sjećam se kako su nakon ovog fenomenalnog poteza vlade, neki strućnjaci ovdje predlagali da odmah napustimo zlo zvano CEFTA, jer se naša mudra vlast pokazala sposobnom trgovati po cijelom svijetu.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Komunalna policija obezbjedjuje unistavanje bilborda u spomen Amfilohiju.

21. The Following 2 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    14
    Thanked in
    4 Posts

https://volimpodgoricu.me/2020/12/21...io-bi-ostavku/

Oće li ovaj puštat ovaj narod da radi?

Послато са Redmi 7 помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post

Aooo šta se radi. Sad će tek biti cirkusa.

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post

Да ли је вуковић нормалан?
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Ahahahahaha....ne može ovo

Kaže Vuković:

“U sklopu obavljanja redovnih aktivnosti, službenici Komunalne policije preksinoć su zatekli grupu za sada nepoznatih lica kako farbaju pomenuti bilbord. Kada su primijetili da ih naše kolege fotografišu, ljudi su se velikom brzinom udaljili u nepoznatom pravcu. O svemu je sačinjen zvaničan zapisnik. "

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Ahahahahaha....ne može ovo

Kaže Vuković:

“U sklopu obavljanja redovnih aktivnosti, službenici Komunalne policije preksinoć su zatekli grupu za sada nepoznatih lica kako farbaju pomenuti bilbord. Kada su primijetili da ih naše kolege fotografišu, ljudi su se velikom brzinom udaljili u nepoznatom pravcu. O svemu je sačinjen zvaničan zapisnik. "
    Ahahahaha...a bas su ih pazljivo fotografisali nekih pet minuta. I onda cutali o tome do ovog trenutka.

Da ne pominjem da se komunalna dovezla sa pociniocima i otisla sa njima.

Page 196 of 210 FirstFirst ... 96146186192193194195196197198199200206 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)