Page 57 of 1249 FirstFirst ... 747535455565758596061671071575571057 ... LastLast
Results 1,401 to 1,425 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Za druga pitam: koja koaliciona stranka ce preuzeti Vodovod na CT?
    Ne zezam se, jet' bitno pitanje!
    To je lokalna kompanija i nema veze sa republickom vlascu

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,480
    Thanks Thanks Received 
    4,815
    Thanked in
    2,468 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Odlicno ovo sto su odlozili budzet za iducu godinu do marta. Tu FBI forenzicari da dodju ne bi za nekolilo nedelja mogli da utvrde sav kriminal i javasluk.

Svaka im cast za potez, ovo se i ocekuje od njih. Neka drhte DPS poltroni i kriminalci, sve ce na vidjelo da izadje.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
    Drugar uzeh tvoj post kao triger, ništa lično, ali moram malo da rušim sneška.
    Užasna je odluka da se budžet odloži do marta. Odluka je iznuđena, jer je prije par dana isti premijer najavio da će predlog u ponedeljak dobiti poslanici. 90% sam ubijeđen da nema većinu za usvajanje i da je ucijenjen, vjerovatno diobom mjesta po dubini partijama koje trebaju da mu daju podršku.
    To ti je usud kad si u realnosti manjinska vlada, sa mizernom podrškom u Skupštini.
    I onda je Krivokapić odigrao na kraju all in i doložio budžet za mart.
    Ako kalkuliše da će podjelom po dubini umiriti duhove mislim da se preškartao. DF je to idealna situacija uhljebljava svoje, koji će još da dovuku podržavalaca i naprave solidnu klijentelističku mrežu, a onda će lagano da lepetnu Krivokapića i naprave svoju novu vladu gdje će dominirati, jer će imati odličan rezultat zahvaljujući "institucionalnoj prednosti" kao nekad DPS.
    I onda ćemo ovdje svi da kmečimo, poneko da zbori "zborih li vam", ostali da graju na njega etc...
    All in je zato što ako se ne izglasa budžet do kraja marta po ustavu pada vlada. A puno je lakše tako oboriti nego raspravom o povjerenju. Treba manje glasova. A i elegantnije, da te niko ne mrzi i nikog ne izdaš. Nisi protiv vlade nego principijelno protiv neke od gomile stavki budžeta.
    Takođe, da su investitori znali da se ide na privremeno finansiranje, sigurno je da ne bi bila kamata na obveznice manja od 3% i pitanje je koliko bi uopšte prodali. Slagali su i investitore nedelju dana nakon emisije. Mada, mali im je posa... I onako oni više neće izdavat bondove. A obveznicama će da padne cijena i poveća se prinos, taman lijepo da se kupi, jer se dug mora vraćat. Sad što će kiksati prvi kupci, to je rizik posla.
    Na kraju, foreznika i slična priča je bajka. Ako se krade, sigurno se ne krade preko budžeta gdje realno imaš samo prihode i rashode sa jednog računa i knjiženja koja su pokrivena dokumentacijom za knjiženje.
    Takođe, sad ima još jedan catch. Treba da svaka potrošačka jedinica dobije isto para kao prošle godine, a imaš manje 6 ministarstava. Kako to misliš da izvedeš. Ako ne odradiš makar tehnički rebalans u dubokom si prekršaju i tu je Raško u pravu.
    A i za to ti treba većina. A što ako je nemaš?
    Uglavnom, malo si sexao trio MMK i mislio da si završio posao, a sada oni uzvraćaju udarac. Ako su ološ i ludaci nisu glupani. A ako su i neznaveni poslaće svojim qrvama Vučić nekoga da ih nauči. Naročito nakon što su ga popiškili kad nisu povukli opoziv ambasadora.
    Nada ostaje EU, malo US, malo NATO. Vidjećemo...
    Nemojte se iznenaditi nekom preslaganju karata i nekoj novoj većini skorije nego što smo mislili.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    U primitivnim društvima je važno da li je crkva Srpska ili Crnogorska, Crkva je mjesto u kojem se vjernici okupljaju u slavu Boga.
    Ajde ne mudruj, Direktore, aman! Lako nam je palamuditi sa pozicije dominantne, vecinske konfesije, ali pokusaj malo da gledas ocima onog naspram tebe. Probaj, eto PROBAJ da zamislis kako je neka Albanska pravoslavna crkva (?!) "glavna" na ovim prostorima. Jednostavno, to je nasledje istorijsko (kao sad sa SPC), to nam je sto nam je i mozemo ici samo u Albansku pravoslavnu crkvu. Na svaki pokusaj da osnujemo neku nasu, nailazimo na milion prepreka. Te nije priznata, te nije vecinska, te... A nas samo boli to sto se, jednostavno, ne osjecamo Albancima i ne dozivljavamo neku albansku crkvu kao nasu. Necemo i tacka. Hocemo nasu. Kapiras? Probaj da razumijes, ocamuebem...

Nemojte se cuditi, dragi forumasi, sto cu vremenom mozda sve vise da licim na nekog Dukljanina.. Mene su mnogi odje nazivali cetnikom, ravnogorcem, svasta nesto.. Ali ljudi mene ne kapiraju. Ja prosto ne volim kad se to nacionalisticko klatno previse zanjise u neku stranu, koja god da je. Pa ga scepam onda sa obje ruke da ga vratim u normalu, a time ovima koji su na vlasti vazda djelujem kao neki nacionalista sa suprotne strane. Hocu da kazem da ja razumijem sve te mukice oko nametanja i istorije i oko asimilacije i svojatanja svacega.. samo mislim da Srbi i SPC nisu zasluzili onakvo gazenje, kao sto je DPS namjerio da ih sprsti. A isto tako tvrdim da ovaj zivalj nikako ne zasluzuje da se sad svi posrbimo, da smo svi u SPC (kad to ljudi iskreno ne osjecaju) i da treba da se pravimo blesavi sad kad smo na vlasti, kao da oni drugaciji uopste ne postoje. Zivjela nam sarolikost nasa!
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

4. The Following 9 Users Say Thank You to ovizionizi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    245
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Dakle, obistinjuje se jucerasnji horor u najavi.. poludjecu, bez Dragice...
    Horor, bruka i sramota. Studirala bar 17 godina, prosle godine bila na strucnom osposobljavanju kod advokata, kojeg je za 9 mjeseci posjetila par puta, rekla mu da nema vremena za posao, ali uredno primala platu.
    Svi iz BP je dobro znaju. BRUKA

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    532 Posts

Quote Originally Posted by the_lady_marianna View Post
    Ne bih da stave samo druge nesposobne.
    Svi smo ljudi i sigurno da ova Vlada nije bezgresna ali isto tako unaprijed osudjivanje, bez cekanja rezultata nije bas sasvim ok.
    Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Niko nije mislio da Klica treba da ostane, ali da pored toliko boraca za zaštitu prirode, svakako nisam očekivao da portparola DNP namještaju na mjesto izvršnog direktora NPCG

Očekuješ li da će se u NP moći zaposliti iko ko nije u DF, sad kad o svemu odlučuju Jočićka i Kljajevićka?

Oćeš li đecu da učiš da treba da se učlane u neku stranku jer je to put do posla? Nemaš neki dejavu oko toga?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    Gledaj, smijem da se kladim da za svaku poziciju moze da se nadje neko ko je strucniji, itd. Ali ne treba gledati samo strucnost.
    Quote Originally Posted by outline View Post
    naravno da ne. ali nikako Marina Jocić ne može biti za NP kao i ova te je bila potparolka DNP. ja znam par normalnih ljudi iz istog DF koji nisu na listi bili, nema busanja, glupih izjava a bolji su i stručniji no komplet ekipa DF. i oni će 99% ostati bez posla. ne znam koja je to referenca po kojoj Medo hoće rudnik ili Radunović jednu upravu? ništa se nije uradilo ako sistem ostane isti, a DF evo oće to. onda puno pravo za to imaju Demokrate recimo, koji iskusno ćute i čekaju svoju šansu. prosto je to, 90% onih ljudi što su bili na listi bilo koje stranke pojma nemaju o bilo čemu sem da zgrću pare na uštrb građana

pričah sa jednim te blizak URI, nema trika da prizna ovo. šteta, imali su najbolje karte, ali Dritan je sve loše odigrao. kratak je put od toga da ti pjevaju pjesme 31. avgusta u PG do toga da te isti ti pljuju sad
    Evo npr ja nemam nikakve veze za ekologijom, dipl.ing. sam elektrotehnike, ali smijem da se kladim da me postave na neko mjesto u vezi ekologije da bi bolje radio od prethodne garniture. Nije to neka filozofija, imas vazece zakone, imas prakse razvijenih zemalja i imas literature, kad sve to spojis, nije tesko izvuci sta je najbolje i cemu treba teziti.

Ja mislim da je najveci uspjeh ovih izbora osjecaj smjenjivosti. Kad to znamo lako je promjeniti nesto sto nije dobro. Ali sacekajte da vidimo je li dobro pa da ih onda smjenimo ;-)

Послато са SM-N986B помоћу Тапатока
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by licmius View Post
    Aktivirali se poslednje linije sumskih patriJota na cdm-u. Raznorazni zaštitnici i kritičari rada vlade stare mjesec dana. A ona vlada kontinuiteta od 360 mjeseci je bila savršena? Vlada koja od 360 mjeseci radnog staža, čiji su ministri barem 95% istih bukvalno milioneri, uspjesni biznismeni itd. Da ne pričamo o nadarenoj djeci istih, sestrićima, bratanićima, kumčadima, itd. Pa imali su čak i nadarene i biznisom obdarene kućne ljubimce. Da ne pričamo o fakultetima iz kantona BiH, Kosova, Makedonije, Srbilenda itd. Svi fakultetski obrazovani ljudi, sa diplomama, a mislim da ime profesora sa "diplomskog" ne umiju reć.
    Gdje je ona plagijatorka Vlahovićka? Gdje završi ono Pažin doktorat? Gdje Veljović prdonja i Bošković?
    A gdje nam ga je bivši ministar prosvjete (pravopisa) gospodin Stijepović?
    Evo kome je dostupno i ko je dokon neka potraži komentare zabrinutih patriJota unazad barem od 2006.god? To je period od samo 168 mjeseci, da vidimo kritike istih kritičara sadašnje vlade.
    Stanišić Obrad nam je ambasador, Vlahović, Pajović. Sjetite se samo meketanja Azre kad je iz opozicije prelećela u vladu prije neku godinu.
    2021. ce pojedinim patriJotama, sa trga i ovog foruma, da bude berićetna u pronalaženju papira i dokaza o porijeklu imovine, polovina ce istih kod Azre da ih "pravno savjetuje" jer je vrsni pravnik hahahaha, ali kad bi se ovo-ono. Azra pravnik
    Da citiram najvećeg sina nametnutog nacionalnog indetiteta (biznis-patrijota-no pdv-min.osiguranje-zastava na vrh preduzeca-niko nece dirat-procenat-namjesti-unisti državno-kupi da bude privatno): "Ovo je neka nova Crna Gora, na koju ćete se morat navić".
    Kakav će manevar morat da vrše nekadašnji konobari, a sadašnji investitori, da dokažu odakle im nešto. Kako će neki uspjesni direktori super-hiper-giga-mega marketa da dokažu odakle "bijela tehnika" u njihove hladnjače, odakle nekima bageri, kamioni, koncesija na šume, kamen, pijesak iz rijeka, odakle im dozvole za gradnju hotela od 1765 spratova u unesco području i nacionalnom parku, odakle sinu AMG, a ćerki guči torba od 1800€.
    Profitiraće advokati Piperović, Begović u 2021.kad budu zastupali prethodnike sa stažom od 360mjeseci

Poslato je nadam se
    Sve saglasan što pričaš, ALI to nije razlog da ne kritikujemo i ovu novu vlast kada krenu u stranputicom. Ako ćutimo odoše kola nizbrdo.
    Ako ćutimo bićemo isti ko DPSovci, jer su i oni ćutali.

@Hell Raiser sve si u pravu druže, ali to ne mijenja činjenicu da je imenovanje portparola političke stranke, pored toliko boraca za životnu sredinu, na mjesto direktora NP zastiđe.

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,470
    Thanked in
    6,746 Posts

evo na forumu imamo Ganda i ovizija oni će ti bolje reći kakva osoba treba da se pita u vezi NP i ekologije. to je izuzetno osjetljivo područije đe se moraju znati neke stvari
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by bojankov View Post
    Svi smo ljudi i sigurno da ova Vlada nije bezgresna ali isto tako unaprijed osudjivanje, bez cekanja rezultata nije bas sasvim ok. Gledaj, smijem da se kladim da za svaku poziciju moze da se nadje neko ko je strucniji, itd. Ali ne treba gledati samo strucnost.Evo npr ja nemam nikakve veze za ekologijom, dipl.ing. sam elektrotehnike, ali smijem da se kladim da me postave na neko mjesto u vezi ekologije da bi bolje radio od prethodne garniture. Nije to neka filozofija, imas vazece zakone, imas prakse razvijenih zemalja i imas literature, kad sve to spojis, nije tesko izvuci sta je najbolje i cemu treba teziti.

Ja mislim da je najveci uspjeh ovih izbora osjecaj smjenjivosti. Kad to znamo lako je promjeniti nesto sto nije dobro. Ali sacekajte da vidimo je li dobro pa da ih onda smjenimo ;-)

Nisi mi odgovorio na najvažnije pitanje, a to je: "Oćeš li đecu da učiš da treba da se učlane u neku stranku jer je to put do posla? Nemaš neki dejavu oko toga?"

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Krv ti jbm, ne vjerujem da je @ovizionizi postao glas razuma
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

11. The Following 2 Users Say Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,174
    Thanks Thanks Received 
    6,728
    Thanked in
    3,212 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Krv ti jbm, ne vjerujem da je @ovizionizi postao glas razuma

Mislim da je i njega ANB scapila ka i oca Gojka. Nemam drugo objasnjenje.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

13. The Following 3 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Sve saglasan što pričaš, ALI to nije razlog da ne kritikujemo i ovu novu vlast kada krenu u stranputicom. Ako ćutimo odoše kola nizbrdo.
    Ako ćutimo bićemo isti ko DPSovci, jer su i oni ćutali.

@Hell Raiser sve si u pravu druže, ali to ne mijenja činjenicu da je imenovanje portparola političke stranke, pored toliko boraca za životnu sredinu, na mjesto direktora NP zastiđe.

Naravno. Nije ni bilo upuceno tebi, nego ovim CDM analiticarima koji prepricaju neku budalastinu koju je CDM prenio sa tvitera nekog od bivsih funkcionera.
    Zanimljivo da nema vise nekih tekstova, nego su portal sveli na opskurno komentarisanje socijalnih mreza, ali to je tek druga prica.
    Samo skrenuh paznju pojedinim CDM zabrinutim forumasima da ima stvari i van zabrinutih bivsih funkcionera za zakon, koji su godinama uspjesno krsili.
    Na temu vlade, mislim da su poceli da trguju sto ne valja.
    Ono sto mi gubimo iz vida kao posljedicu hibrida komunizma i jednopartijskog sistema je sledece.
    Vlada CG je izvrsni organ. Skupstina CG je zakonodavni organ. A vidim da se i ovdje malo to gubi u raspravi.
    Lagano bih odgovorio DFu "imate instrument skupstine, ako ste toliki strucnjaci donesite predlog zakona, pa ce skupstina raspravljati o istom"
    A ne brane se oko odluka i knezevic im tikataka po FB. Ukoliko pod hitno se ne saberu i vrate im loptu oko zakona i zelja, izgubice se dragocjeno vrijeme koje oni nemaju.
    Pa neka se onda oni pracakaju oko toga kakvi su zakoni i koliko mogu da se sprovode.

15. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Forum na aparate.

Pa šta ste mislili, 'de ste?

Jok, eto će sad sve po PS-u i slovu zakona. Evropska Unija... misaona imenica.

Priča mi prijateljica iz Budve, eto je učlanila ćerku u Demokrate da je zaposle pri opštini.

Naduboko, naširoko.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ajde ne mudruj, Direktore, aman! Lako nam je palamuditi sa pozicije dominantne, vecinske konfesije, ali pokusaj malo da gledas ocima onog naspram tebe. Probaj, eto PROBAJ da zamislis kako je neka Albanska pravoslavna crkva (?!) "glavna" na ovim prostorima. Jednostavno, to je nasledje istorijsko (kao sad sa SPC), to nam je sto nam je i mozemo ici samo u Albansku pravoslavnu crkvu. Na svaki pokusaj da osnujemo neku nasu, nailazimo na milion prepreka. Te nije priznata, te nije vecinska, te... A nas samo boli to sto se, jednostavno, ne osjecamo Albancima i ne dozivljavamo neku albansku crkvu kao nasu. Necemo i tacka. Hocemo nasu. Kapiras? Probaj da razumijes, ocamuebem...

Nemojte se cuditi, dragi forumasi, sto cu vremenom mozda sve vise da licim na nekog Dukljanina.. Mene su mnogi odje nazivali cetnikom, ravnogorcem, svasta nesto.. Ali ljudi mene ne kapiraju. Ja prosto ne volim kad se to nacionalisticko klatno previse zanjise u neku stranu, koja god da je. Pa ga scepam onda sa obje ruke da ga vratim u normalu, a time ovima koji su na vlasti vazda djelujem kao neki nacionalista sa suprotne strane. Hocu da kazem da ja razumijem sve te mukice oko nametanja i istorije i oko asimilacije i svojatanja svacega.. samo mislim da Srbi i SPC nisu zasluzili onakvo gazenje, kao sto je DPS namjerio da ih sprsti. A isto tako tvrdim da ovaj zivalj nikako ne zasluzuje da se sad svi posrbimo, da smo svi u SPC (kad to ljudi iskreno ne osjecaju) i da treba da se pravimo blesavi sad kad smo na vlasti, kao da oni drugaciji uopste ne postoje. Zivjela nam sarolikost nasa!
    Bojim se da si zalud trošio toliko energije oko pisanja jer polemišeš sam sa sobom, tj. meni to lično tako djeluje.
    Možemo mi ili Srbi ili bilo ko treći da prisvaja crkvu, jasno je makar onima koji su čitali Bibliju o čemu pišem. O kakvom posrbljavanju se radi, ne kapiram te? Đe ti vidiš da ja to pišem ili da se zalažem na silu da se svi uguramo pod SPC? Ja lično bi volio da i u crkvenom dijelu dobijemo samostalnost ali mislim da bi to teže išlo. Sve i da se zove Crnogorskom, ja želim reći da je to apsolutna glupost, čak i sve oko podjela na katolike, pravoslavce i druge jer svi vjerujemo u isto. Da je sreće bila bi jedna, Hrišćanska crkva i to je to. Dakle ovdje se ne radi o nikakvom mudrovanju, nego o samoj pogrešnoj ljudskoj prirodi koja je i hrišćanatvo dijelila nasuprot porukama Hrista i apostola.
    Da ne bi dobijao infrakcije zbog pisanja o vjeri više neću polemisati sa tvojim unutrašnjim konverzacijama koje vodiš sam sa sobom, a podmećući drugima stvari koje ne stoje.

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    532 Posts

Nisi mi odgovorio na najvažnije pitanje, a to je: "Oćeš li đecu da učiš da treba da se učlane u neku stranku jer je to put do posla? Nemaš neki dejavu oko toga?"

Niti sam clan partije niti cu biti. Niti je zena. Tako ucim i moju djecu i treba da se probiju znanjem jer ce tako najvise i biti cjenjeni. Nemam nikakav deza vi, jer koliko vidim u Vladi ima sarenolikog svijeta, za neke kazu da su dps kadar...

doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

19. The Following User Says Thank You to bojankov For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Saruman View Post
    Forum na aparate.

Pa šta ste mislili, 'de ste?

Jok, eto će sad sve po PS-u i slovu zakona. Evropska Unija... misaona imenica.

Priča mi prijateljica iz Budve, eto je učlanila ćerku u Demokrate da je zaposle pri opštini.

Naduboko, naširoko.
    Jedino zbog čega mi lakše pada ovo zapošljavanje po dubini je kuknjava dps/sd/bs uhljeba.

Svakako makar DRI neće nezakonitim nazvati završi račun budžeta, ko ovaj za 2019 jer se NEZAKONITO raspolagalo sa PREKO 2 MILIJARDE EURA

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Не разумијем за што се ти залажеш. Ти би да православна Црква буде само православна, без националног предзнака? Која је разлика између тебе и ДПС-а онда, јер су се они за исто то залагали?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by bojankov View Post
    Svi smo ljudi i sigurno da ova Vlada nije bezgresna ali isto tako unaprijed osudjivanje, bez cekanja rezultata nije bas sasvim ok. Gledaj, smijem da se kladim da za svaku poziciju moze da se nadje neko ko je strucniji, itd. Ali ne treba gledati samo strucnost.Evo npr ja nemam nikakve veze za ekologijom, dipl.ing. sam elektrotehnike, ali smijem da se kladim da me postave na neko mjesto u vezi ekologije da bi bolje radio od prethodne garniture. Nije to neka filozofija, imas vazece zakone, imas prakse razvijenih zemalja i imas literature, kad sve to spojis, nije tesko izvuci sta je najbolje i cemu treba teziti.

Прави погодак (ово болдовано)!!!

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    586
    Thanked in
    437 Posts

Osjećaj smjenivosti

Evo da pitam forumaše sa svim ovim osjećajem smjenjivosti, da li biste glasali ikad više sadašnju opoziciju, i kada? Za 30 godina?

Jer stvorena je priča da od DPS nije moglo gore, tako da će se ovima praštat i kada zaista bude gore.

Osjećaj smjenjivosti, sounds like novi osjećaj nesmjenjivosti.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Saruman View Post
    Osjećaj smjenivosti

Evo da pitam forumaše sa svim ovim osjećajem smjenjivosti, da li biste glasali ikad više sadašnju opoziciju, i kada? Za 30 godina?

Jer stvorena je priča da od DPS nije moglo gore, tako da će se ovima praštat i kada zaista bude gore.

Osjećaj smjenjivosti, sounds like novi osjećaj nesmjenjivosti.
    Pa mi smo svi stava da je DPS i SD partije oportunista i budzetskih pijavica.
    Kao sto su nastajale i nestajale opozicione partije zadnjih 30 godina, valjda ce se to nastaviti i dalje. Ako nam se ovi ne svide glasacemo za nekoga.
    Isto kao sto ste opoziciju izjednacavali sa DF iako je samo ZBCG imala 18 partija, tako i sad izjednacavate opoziciju sa DPS.
    Moracete se malo nauciti politici i demokratiji. Pojavice se neko novi sa manje politickog prtljaga od DPSa

25. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,366
    Thanks Thanks Received 
    8,441
    Thanked in
    3,220 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    Svi su za zatvor sto se mene tice kimmi.

Ja samo necu da se zadovoljim sa vasom matrom da treba da cutimo i zadovoljavamo se jer su ovi manje gori od DPS.
    Necu da se zadovoljavam dje premijer dosad je par puta promijenio misljenje u zadnji trenutak. Dje kaze jedno jedan dan nakon 24h to ne vazi. TO JE NEOZBILJNO

Juce je na press koji sam ja slusao, rekao da ce nacrt budzeta biti do ponedeljka i predat skupstini, danas kaze do marta.

Odluke koje donese nisu normalne. Rasko konjevic je lijepo ovo objasnio.

Ne mozete me ubijediti da su ljudi previse gresaka i autogolova dali za ovih 2 nedelje, i da dosta neozbiljni djeluju u nekim trenutcima.

Ja koji sam glasao URA, ovdje. Ja sa kojim ste se ti i director ovdje slagali, odjednom bzv prozivate. Pogotovo director da sam DPSovac.

Itekako je lose sto ovdje nije dozvoljeno kriticko misljenje, i sto svi cute na ove gluposti sto se rade osim Meda (kolko god ga ne volio, prilican broj stvari je istinit).

I samo da dodam, ekspertska vlada je obicno ****** po ovom, kad vidite da ima par eksperata a sve ostale bitne funkcije pokrivaju partije po istom kljuc kao DPS.
    Tako da sam ministar kao ekspert je totalno beskoristan kad po svim preduzecama, upravama itd necete imati strucne ljude

Sto je tvoj predlog? Da se vratimo za DPS? Ovi sto god da urade ne mogu bit godi od DPSa, a ako im damo makar godinu dana za pocetak, mislim da ce uraditi dosta, s obzirom u kojoj smo situaciji.

Thanks Thanks Given 
    4,366
    Thanks Thanks Received 
    8,441
    Thanked in
    3,220 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Užasna je odluka da se budžet odloži do marta. Odluka je iznuđena, jer je prije par dana isti premijer najavio da će predlog u ponedeljak dobiti poslanici. 90% sam ubijeđen da nema većinu za usvajanje i da je ucijenjen, vjerovatno diobom mjesta po dubini partijama koje trebaju da mu daju podršku.
    To ti je usud kad si u realnosti manjinska vlada, sa mizernom podrškom u Skupštini.
    Ako kalkuliše da će podjelom po dubini umiriti duhove mislim da se preškartao. DF je to idealna situacija uhljebljava svoje, koji će još da dovuku podržavalaca i naprave solidnu klijentelističku mrežu, a onda će lagano da lepetnu Krivokapića i naprave svoju novu vladu gdje će dominirati, jer će imati odličan rezultat zahvaljujući "institucionalnoj prednosti" kao nekad DPS.
    I onda ćemo ovdje svi da kmečimo, poneko da zbori "zborih li vam", ostali da graju na njega etc...
    All in je zato što ako se ne izglasa budžet do kraja marta po ustavu pada vlada. A puno je lakše tako oboriti nego raspravom o povjerenju. Treba manje glasova. A i elegantnije, da te niko ne mrzi i nikog ne izdaš. Nisi protiv vlade nego principijelno protiv neke od gomile stavki budžeta.
    Takođe, da su investitori znali da se ide na privremeno finansiranje, sigurno je da ne bi bila kamata na obveznice manja od 3% i pitanje je koliko bi uopšte prodali. Slagali su i investitore nedelju dana nakon emisije. Mada, mali im je posa... I onako oni više neće izdavat bondove. A obveznicama će da padne cijena i poveća se prinos, taman lijepo da se kupi, jer se dug mora vraćat. Sad što će kiksati prvi kupci, to je rizik posla.
    Na kraju, foreznika i slična priča je bajka. Ako se krade, sigurno se ne krade preko budžeta gdje realno imaš samo prihode i rashode sa jednog računa i knjiženja koja su pokrivena dokumentacijom za knjiženje.
    Takođe, sad ima još jedan catch. Treba da svaka potrošačka jedinica dobije isto para kao prošle godine, a imaš manje 6 ministarstava. Kako to misliš da izvedeš. Ako ne odradiš makar tehnički rebalans u dubokom si prekršaju i tu je Raško u pravu.
    Uglavnom, malo si sexao trio MMK i mislio da si završio posao, a sada oni uzvraćaju udarac. Ako su ološ i ludaci nisu glupani. A ako su i neznaveni poslaće svojim qrvama Vučić nekoga da ih nauči. Naročito nakon što su ga popiškili kad nisu povukli opoziv ambasadora.
    Nemojte se iznenaditi nekom preslaganju karata i nekoj novoj većini skorije nego što smo mislili.
    Moze bit da ima nesto u tvojoj prici u vezi budzeta.

Ali ja mislim da ova Vlada ima itekako jaku podrsku od EU, USA i UK, da DFu ne pada na pamet da nesto zayebe, jer znaju da bi im to bilo zadnje u politici sto bi uradili.

Ja sam siguran da ce ova Vlada dosta dobrog uraditi, upravo zbog toga sto ima medjunarodnu podrsku, a Dritan i Becic ce navigirati nase vode. DF moze da se batrga i nesto ne slaze, ali ce na kraju morati da pristane na budzet.

Naravno da ce bit odredjenih kompromisa sa DFom, ja nemam ideal da ce sve bit bajno i sjajno i eliminisano partijsko zaposljavanje, ali ce ga bit manje, i krenuli smo u procese, koji nas za 10 godina mogu dovesti u neko normalno stanje.

Kazem za 10 godina, ne za 1,2,3, ili 4... ali zato moramo da damo sansu ovim ljudina.

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post

Ceo dan se ovde polemiše o postavljanju Marine Jočić na čelo upravnog odbora , o imenovanju DF kadra za šefa ANB-a...a onda ti napišeš kako se odustalo od budzeta jer nema zapošljavanja DF kadra po dubini ,zbog čega oni neće da glasaju za budzet.

Thanks Thanks Given 
    325
    Thanks Thanks Received 
    307
    Thanked in
    135 Posts

Šta čine Ljubomiri Filipovići po forumu ovih dana, kakve su ovo teorije i kombinatorike i postoji li pošteno čeljade u CG?
    "The best argument against Democracy is a five-minute conversation with the average voter."

30. The Following 3 Users Say Thank You to Mile_Djikanovic For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

A stvarno komično. Hoćemo li da imamo ovakve napade histerije svakih par dana, kad god se neki partijski idiot zaposli "po dubini".

Uspjeh ove vlade nije i ne može ni u kakvoj zamislivoj realnosti biti da eliminiše partijsko zapošljavanje. Već je ogroman uspjeh to što je Zdravko uspio da formira vladu bez "stručnjaka" kao što su Medojević i Mandić.

Ako uspije da suzbije partijsko zapošljavanje 75% treba spomenik da mu dignemo. To i dalje znači da će stotine i stotine ljudi tipa Jočićke dobiti što ne zaslužuju. I to nije krivica nove vlade, nego potpuno trulog društva koje nasljeđuje.

Kakva će tek histerija ovdje da nastane kad se počne dijeliti 30% ambasadorskih mjesta koje i po zakonu mogu biti politička. Kad Medo dobije da bude ambasador u Washingtonu a Mandić u Beogradu. A opet će biti napredak, i to ogroman, u odnosu na prethodnih 80% političkih ambasadora.

Da ponovim - nije uspješna ona vlada koja uspije da eliminiše partijsko zapošljavanje, jer takva jednorog vlada ne postoji niti može postojati.

32. The Following 3 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Default Crna Gora 2020: Đukanovićev rat sa SAD (Zapadom)

Čekao sam Ifimes. Oni su predskazali Milov pad.

https://www.ifimes.org/ba/9945

Analitičari smatraju, da će se biti potrebno naviknuti na konzumiranje slobode, jer je građani Crne Gore nisu imali. Nova Vlada trebala je više, da oslikavati etničku strukturu stanovništva Crne Gore kao multietničke države. Međutim, taj se nedostatak može popraviti u narednom periodu, ali najvažnije je, da Vlada pokaže, da je Vlada svih građana, da radi u interesu građana i da neće biti diskriminatorna niti prema jednom dijelu stanovništva kao što je to bio slučaj do sada.

34. The Following User Says Thank You to autodijagnostika For This Useful Post:

Page 57 of 1249 FirstFirst ... 747535455565758596061671071575571057 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)