Page 54 of 1249 FirstFirst ... 444505152535455565758641041545541054 ... LastLast
Results 1,326 to 1,350 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Nova većina mora da se nauči da sluša građane, u suprotnom će da se "odnarodi".

Ja kao građanin koji ih je glasao neću ćutati na podjelu državnih firmi među partijama.

Čuh da je strankama bio predložen model da postoji međusobna kontrola, da ako je predsjednik UO iz jedne, da drugi budu iz drugih, ali je DF to odbio. Oni insistiraju na "svojim" državnim firmama.

Ovo se mora rastrubiti svuda, da narod čuje kako se ponašaju oni koje smo glasali.

Najgore od svega je što je ovo zasluga stranaka i njihovih interesa, a ne vlade. Vlada je protiv toga, ali nema snagu da izgura to do kraja jer su na klimavim nogama.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    Samo bez neprovjerenih "čuh" informacija "ko je predlagao, a ko odbio".

Vidjeli smo da su neke stranke (a to nije bio DF) za sebe rezervisali i ministarstva, pa što ne bi i državne firme.

Sreća u nesreći je što se skoro nema više šta ni arčiti. Primarni zadatak nove vlasti je konsolidacija javnih finansija, ako žele nove kreditne aranžmane sa MMF-om.
    A to će prije podrazumjevati masovna otpuštanja iz javnog sektora i javnih preduzeca, a ne masovna stranačka zapošljavanja. Neke firme će i u likvidaciju, stečaj, a mnoge u restruktuiranje.
    Last edited by Massaro; 18-12-20 at 09:50.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Kimmi pa sve eskperti do eksperta.
    Par ekselans stručnjaci

Foraši stari, malo po malo svuđe se ubaciše.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Sreća u nesreći je što se skoro nema više šta ni arčiti. Primarni zadatak nove vlasti je konsolidacija javnih finansija, ako žele nove kreditne aranžmane sa MMF-om.
    A to će prije podrazumjevati masovna otpuštanja iz javnog sektora i javnih preduzeca, a ne masovna stranačka zapošljavanja.
    Ti samo u parkovima treba da podijelis 50-ak otpremnina, da se komplet sluzbe zastite reformisu. Svi vec znate kakav glas bije nadzornike nacionalnih parkova i kakva je to slaba alka u tom lancu. Krivolovci se sprdaju sa njima, nadzornici im nista ne smiju (nece) i to tako traje vec ihaa... Ali ce morati da se zaposli novih 50-ak momaka, koji treba da imaju i stas i glas. Pravi rendzeri, pravi cuvari prirode. Medjutim, ti si komplet to preduzece dao nekoj partiji. Znas li kako ce dugorocno stvari da se sjebu?? Zamijenio si skart sa skartom. A uletio u dobar trosak da bi se, navodno, stvari popravile, sluzbe reformisale, zastita unaprijedila.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Kimmi pa sve eskperti do eksperta.
    Par ekselans stručnjaci

Foraši stari, malo po malo svuđe se ubaciše.

Tu praksu je SDP počeo, podjela firmi po partijama, ostali samo usavršili.

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Tu praksu je SDP počeo, podjela firmi po partijama, ostali samo usavršili.

Ali oni (sve partije) postavljaju svoje ljude, što je uvijek svima bilo jasno i što je u redu.
    Dobili su vlast i organizuju kako hoće.

Ali vi ste rekli eskperti, samo eksperti i ćuć. Mada niste jedini to rekli moram priznati.

Nećete uspjeti u tome, na veliku žalost.

Ali evo sačekaću jos malo, možda se desi čudo i prosvjetljenje kod ovih ljudi. Malo promjene sigurno će biti jer nije isto palamudit i pričati razne gluposti iz opozicije i kad dođeš na poziciju i sretneš se sa realnošću. Bar bi tako trebalo da to funkcioniše

Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    A kakav je to profesionalac Dejan Vuksic? To sto je zastupao "kavacki klan"? Kako ce sad protiv svojih klijenata?

Zdravko vec dva puta zavrnu Dritana. Prvo za onog Djurovica, sad za Blagojevica.....
    Nikad nisam shvatio taj argument da advokata treba ocjenjivati po jednom od stotina klijenata koje je zastupao. Svako ima pravo na odbranu i to da li zastupaš ubicu (ili oslobodiš od optužbe nekog optuženog za ubistvo) ne bi smjelo ni na koji način da ti utiče na reputaciju.

A ni Dritanu ne mora biti sve kako je zamislio, neka se i on uči kompromisima.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Ali oni (sve partije) postavljaju svoje ljude, što je uvijek svima bilo jasno i što je u redu.
    Dobili su vlast i organizuju kako hoće.

Ali vi ste rekli eskperti, samo eksperti i ćuć. Mada niste jedini to rekli moram priznati.

Nećete uspjeti u tome, na veliku žalost.

Ali evo sačekaću jos malo, možda se desi čudo i prosvjetljenje kod ovih ljudi. Malo promjene sigurno će biti jer nije isto palamudit i pričati razne gluposti iz opozicije i kad dođeš na poziciju i sretneš se sa realnošću. Bar bi tako trebalo da to funkcioniše

Eksperti su u vladi.

Ja imam problem sa partijskom eksluzivom u državnim firmama (SDP praksa).

Nadao sam se makar međusobnoj kontroli (DF predsjednik UO a ostali članovi iz ostalih npr.)

Tako bi rad naših (državnih) firmi bio bolje kontrolisan i ne bi partija firmu kao babovinu tretirala (SDP praksa), a i direktor bi se birao mnogo pažljivije nego ovako.

Thanks Thanks Given 
    8,756
    Thanks Thanks Received 
    3,888
    Thanked in
    2,322 Posts

Dobro je kimmash,ima jedna dobra stvar,vlast je smjenjiva,ali nash mentalitet nije,niti ce dugo biti...tako nam je kako nam je.
    ...

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Koliko naivan treba da budeš od 1 do Forest Gump da misliš da se DF pored izbacivanja iz vrha piramide vlasti mogao izbaciti i iz državnih "udubljenja" a da podrška vladi opstane?

Koliko treba da si naivan od 1 do Kronk da mislis da ce se dubinsko kadriranje obavljati po kopetencijama i da ce se citati CV?

Evo jedan triptih

Što se DF bude više po dubini ubacivao to će vlada biti stabilnija.

Što više takva vlada i kadrovska politika potraje to će rezultati izostajati i razočarenje naroda će rasti.

Što više nezadovoljstva bude to će budući patriotsko-suverenistički blok lakše da valorizuje na izborima.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk
    Precizno, bravo.

Đe nam je Rodion da nam prozbori koju...
    Last edited by mneonly; 18-12-20 at 10:20.
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Koliko naivan treba da budeš od 1 do Forest Gump da misliš da se DF pored izbacivanja iz vrha piramide vlasti mogao izbaciti i iz državnih "udubljenja" a da podrška vladi opstane?

Koliko treba da si naivan od 1 do Kronk da mislis da ce se dubinsko kadriranje obavljati po kopetencijama i da ce se citati CV?

Evo jedan triptih

Što se DF bude više po dubini ubacivao to će vlada biti stabilnija.

Što više takva vlada i kadrovska politika potraje to će rezultati izostajati i razočarenje naroda će rasti.

Što više nezadovoljstva bude to će budući patriotsko-suverenistički blok lakše da valorizuje na izborima.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk
    Prepotentno do granice neukusa.

Oćeš da kažeš da je pametno da se ćuti? Pametno je ne apostrofirati nepravdu? Pametno je ne talasati pa se nadati da te nedje ubače, odnosno prodati se?

Partije su do sada reagovale jedino na pritisak javnosti. Kad bi svi o ovome pričali i koliko je to pogrešno i ovi što to rade bi se malo zamislili.

Last edited by kimmi; 18-12-20 at 10:24.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Nikad nisam shvatio taj argument da advokata treba ocjenjivati po jednom od stotina klijenata koje je zastupao. Svako ima pravo na odbranu i to da li zastupaš ubicu (ili oslobodiš od optužbe nekog optuženog za ubistvo) ne bi smjelo ni na koji način da ti utiče na reputaciju.
    Razumijem to. Kao stvar principa. Ovdje malo bode oci to da je Vuksic kao advokat jednog od najozloglasenijih kriminalnih klanova izabran za sefa ANB, kome je jedan od glavnih zadataka borba protiv tog istog kriminalnog klana. Dakle, treba da se bori protiv ljudi s kojim je bio u poslovnom odnosu, koji su ga placali, koje poznaje. Drugo je pitanje da li je on zaista profesionalac za mjesto koje treba da pokriva? Dje treba odredjeno profesionalno "obavestajno" iskustvo. Vuksic ga nema. Trece pitanje je da li neko ko je bio nosilac liste na izborima moze da pokriva mjesto, za koje se trazi politicka neangazovanost.
    Last edited by Ostoja; 18-12-20 at 10:30.

12. The Following User Says Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Konstatujem samo kompleksnost stabilnosti nove parlamentarne većine i opisujem te staklene nogice.
    Ti se, kralju, seres po nama koji zelimo i upiremo da nema partijskog zaposljavanja po dubini. Mi smo ti u rangu Forest Gampa, kako velis. Tu je, kao, neka razlika izmedju nas i tebe. Jer ti nisi naivan, ti si na brdu, ti vidis dalje i jasnije... A mi, koji izgoresmo da se jednom u ovoj drzavi stvari postave na pravo mjesto, mi smo naivcine. Mi smo kratkovidi, slijepi...

Treba da budemo kuleri, kao ti. Treba da budemo "pametni", pa non-stop da ponavljamo kako odje nikad nece biti bolje. Kako su pohlepa i oportunizam u nasem dnk, to je takav mentalitet, protiv prirode se ne moze.. mi smo prosto takvi..

Sjasi!

14. The Following User Says Thank You to ovizionizi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Razumijem to. Kao stvar principa. Ovdje malo bode oci to da je Vuksic kao advokat jednog od najozloglasenijih kriminalnih klanova izabran za sefa ANB, kome je jedan od glavnih zadataka borba protiv tog istog kriminalnog klana. Dakle, treba da se bori protiv ljudi s kojim je bio u poslovnom odnosu, koji su ga placali, koje poznaje. Drugo je pitanje da li je on zaista profesionalac za mjesto koje treba da pokriva? Dje treba odredjeno profesionalno "obavestajno" iskustvo. Vuksic ga nema. Trece pitanje je da li neko ko je bio nosilac liste na izborima moze da pokriva mjesto, za koje se trazi politicka neangazovanost.
    Odakle ti informacija da se ANB borio protiv kavcana. Grupa nastala zahvaljujuci istom ANB i djelovima policije.
    Ako ga gledamo kroz prizmu koju ti pominjes, taman pravi covjek.
    Cujes ANB i borba protiv kavcana. Evo dokazase da skaljarci nisu bili u CG kad su kavcani tvrdili da su oni pucali na njih.
    Ali mislis da su kavcani dobili po prst8ma zbog davanja laznog iskaza na sudu ili da je drzava odbacila te slucajeve iako postoje dokazi da nidje veze nemaju optuzeninsa tim

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Ti se, kralju, seres po nama koji zelimo i upiremo da nema partijskog zaposljavanja po dubini. Mi smo ti u rangu Forest Gampa, kako velis. Tu je, kao, neka razlika izmedju nas i tebe. Jer ti nisi naivan, ti si na brdu, ti vidis dalje i jasnije... A mi, koji izgoresmo da se jednom u ovoj drzavi stvari postave na pravo mjesto, mi smo naivcine. Mi smo kratkovidi, slijepi...

Treba da budemo kuleri, kao ti. Treba da budemo "pametni", pa non-stop da ponavljamo kako odje nikad nece biti bolje. Kako su pohlepa i oportunizam u nasem dnk, to je takav mentalitet, protiv prirode se ne moze.. mi smo prosto takvi..

Sjasi!
    Opušti se Ovizi

Evo prava žena na mjesto direktora NP

https://www.in4s.net/jelena-kljajevi...ova-crne-gore/

Kvalifikacija za mjesto direktora NP potparol DNPa?

A majko dođi i pospi benzin po meni.

Last edited by kimmi; 18-12-20 at 10:53.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Odakle ti informacija da se ANB borio protiv kavcana. Grupa nastala zahvaljujuci istom ANB i djelovima policije.
    Cujes ANB i borba protiv kavcana. Evo dokazase da skaljarci nisu bili u CG kad su kavcani tvrdili da su oni pucali na njih.
    Ali mislis da su kavcani dobili po prst8ma zbog davanja laznog iskaza na sudu ili da je drzava odbacila te slucajeve iako postoje dokazi da nidje veze nemaju optuzeninsa tim

Pa e, logično je da je neko ko je uzimao pare od mafijaša za svoje usluge sad krene da se bori protiv njih. Neka Hell, ne brani nebranjivo.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Pa e, logično je da je neko ko je uzimao pare od mafijaša za svoje usluge sad krene da se bori protiv njih. Neka Hell, ne brani nebranjivo.

Pogresno si me shvatio. Ne slazem se ni ja sa izborom lika za ANB. Ali nemojmo da podvlacimo da ce sad zbog tog lika da se unisti borba protiv klanova.
    Cuo sam ovo vec nekoliko puta, dje se suptilno prebacuje krivica na ove koji dolaze. Do sad je postojala kao neka borba protiv klanova, a ovaj ce to da unisti.
    Pominjem jer sam i na Nacisto cuo slicno pravljenje odstupnice za Miomira M Mugosu kako je poceo da naplacuje poreski dug ili da pritiska da ga nema.
    A on naplacivao dugovanja akcijama preduzeca u stecaju. I onda na papiru si makao stotine hiljada, a u stvari si napravio stetu vecu nego sto je bila.
    Otprilike vidim i da se takva neka prica priprema za ANB. Sve je bilo super dok nije dosla opozicija.
    Ne branim nista, ali ajde da ne zaboravljamo sta se radilo.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

A dje sam to napisao da se ANB borio protiv kavcana?

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Pogresno si me shvatio. Ne slazem se ni ja sa izborom lika za ANB. Ali nemojmo da podvlacimo da ce sad zbog tog lika da se unisti borba protiv klanova.
    Cuo sam ovo vec nekoliko puta, dje se suptilno prebacuje krivica na ove koji dolaze. Do sad je postojala kao neka borba protiv klanova, a ovaj ce to da unisti.
    Pominjem jer sam i na Nacisto cuo slicno pravljenje odstupnice za Miomira M Mugosu kako je poceo da naplacuje poreski dug ili da pritiska da ga nema.
    A on naplacivao dugovanja akcijama preduzeca u stecaju. I onda na papiru si makao stotine hiljada, a u stvari si napravio stetu vecu nego sto je bila.
    Otprilike vidim i da se takva neka prica priprema za ANB. Sve je bilo super dok nije dosla opozicija.
    Ne branim nista, ali ajde da ne zaboravljamo sta se radilo.

Druže, ANB je zreo da se rasformira, eto što mislim o ANBu. Ali, ako je ANB takav kakav je, đe je pamet da se imenuje advokat kriminalaca? Da lakše stupi u kontakt sa njima, jer im već ima broj telefona?

UŽAS!!!!

21. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

A+A

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Opušti se Ovizi

Evo prava žena na mjesto direktora NP

https://www.in4s.net/jelena-kljajevi...ova-crne-gore/

Kvalifikacija za mjesto direktora NP potparol DNPa?

A majko dođi i pospi benzin po meni.
    Dakle, obistinjuje se jucerasnji horor u najavi.. poludjecu, bez Dragice...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

advokat jednog od najozloglasenijih kriminalnih klanova izabran za sefa ANB, kome je jedan od glavnih zadataka borba protiv tog istog kriminalnog klana .
    Iz boldovanog se stice utisak da su oni to radili do sada, kako tako, ali jesu. Iako svi znamo da nisu.
    I jedan od primarnih zadataka ANB je zastita nacionalnih interesa drzave, od prijetnji iz drugih drzava ili terorizma. Cyber pretnji i sinhronizacija sa partnerima u otkrivanju pocinilaca.
    Borba protiv narko klanova na domacem terenu je posao UP i to njenih djelova krim policije i odjeljenja za organizovani kriminal.
    Nije nikako posao ANB
    Last edited by Hell Raiser; 18-12-20 at 11:03.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Ne razumijemo se. Ja nijesam nista govorio o proslosti. To, valjda, ostaje iza nas. Govorimo o buducnosti. Izbor ovog covjeka za sefa ANB je veoma diskutabilan. Razloge sam naveo. Mogu da pojasnim, ako treba.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Iz boldovanog se stice utisak da su oni to radili do sada, kako tako, ali jesu. Iako svi znamo da nisu.
    I jedan od primarnih zadataka ANB je zastita nacionalnih interesa drzave, od prijetnji iz drugih drzava ili terorizma. Cyber pretnji i sinhronizacija sa partnerima u otkrivanju pocinilaca.
    Borba protiv narko klanova na domacem terenu je posao UP i to njenih djelova krim policije i odjeljenja za organizovani kriminal.
    Nije nikako posao ANB
    Pojasnio sam u prethodnom postu da nijesam mislio na proslost. Naravno da je u opisu posla ANB i borba protiv kriminalnih grupa koje ugrozavaju nacionalnu bezbjednost. Treba li da podsjecam da je Abazovic izjavio da je dobijao prijetnje od kriminalnih klanova. To nije pitanje nacionalne bezbjednosti?

Nova vlast teško će se osloboditi ustoličenih kriminalnih klanova, ali na njoj je sada zadatak da njihovim kriminalnim aktivnostima stane na put, rasvetli zločine, a posebno da se oslobodi zaštitnika mafijaških bosova u državnim institucijama. Upravo zato za kontrolom Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), a koja je naslednica nekadašnje Službe državne bezbednosti, vlada i najveća borba među pobednicima izbora.
    Last edited by Ostoja; 18-12-20 at 11:10.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Овај је постављен за ВД до фебруара и тада ће се бирати други тако да се не треба драмити толико. Видјећемо шта ће бити коначно решење.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Druže, ANB je zreo da se rasformira, eto što mislim o ANBu. Ali, ako je ANB takav kakav je, đe je pamet da se imenuje advokat kriminalaca? Da lakše stupi u kontakt sa njima, jer im već ima broj telefona?

UŽAS!!!!

Da usput odgovorim i @Ostoja
    Ne samo da sam da se rasformira ANB, vec i pojedine jedinice Posebnog odreda i kompletan SAJ.
    Nema veze ko je na celu i koliko dugo, dovesti nekoga dok se ne spremi zakon o izgradnji novih institucija i jedinica. Ne mogu da se ANB i UP preklapaju u nadleznostima. Jer rezultat vidimo, a izraz porazan je bukvalno lijepa rijec za to. Licnog sam stava da ko god dodje na celo te uprave procice apsulutno isto.
    Ne nervira me iz cistog razloga sto @safra rece. Ne nadam se apsulutno nicemu ukoliko iste ekipe ostanu u sluzbi.
    Sluzba za drzavno reketiranje poslovnih ljudi, maltretiranje opozicije i proksi izmedju politicara i njihove djece sa klanovima i kriminalcima.
    Zar stvarno mislis da ime na celu te institucije ista znaci.
    Svi kuci, pa je formiraj ponovo, pod sta znam ministarstvom odbrane

28. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Pojasnio sam u prethodnom postu da nijesam mislio na proslost. Naravno da je u opisu posla ANB i borba protiv kriminalnih grupa koje ugrozavaju nacionalnu bezbjednost. Treba li da podsjecam da je Abazovic izjavio da je dobijao prijetnje od kriminalnih klanova. To nije pitanje nacionalne bezbjednosti?
    To je posao policije i tuzilastva. Sta ce da uradi ANB. Kao do sad da ode na slavu ili nesto pa da im kaze "ajde nemojte vise, bez majke".
    Jer su bukvalno to radili. Sjede i piju kafu sa njima a ovi cine usluge drukanjem konkurencije radi rasta svoje strane, za sitne usluge ANB. I bolje znaju klanovi ko radi u ANB nego pola skupstine
    Ako ce ti da nas sacuvaju, bolje da se selimo ili spremimo da se sami branimo.

Page 54 of 1249 FirstFirst ... 444505152535455565758641041545541054 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)