Ti baš zvučiš kao da imaš 16 godina. Misliš li da su sve desetine hiljada ljudi zaposlenih u državnoj administraciji DPS vojnici? Da nije tu isplivalo oho ho "disidenata" sa rešenjem za stalno, od kojih su mnogi javno pljuvali DPS; i kojima bi isti DPS rado vidio leđa. Probali su na nekima, pa su prošli kao bosi po trnju na sudu. Pa to je još onada bilo kad je Mugoša u zenitu snage odstranio pokojnog Ranka Kadića iz KBC, pa ih je ovaj odrao na sudu, bješe... pa su onda probali i sofisticiranim metodama, ali niđe uspjeha. Zato je DPS vukao ugovore i rešenja na određeno, kolko god je mogao.
Pravi si za ovu novu administraciju, veselja mi. Kako mali perica zamišlja državnu administraciju i pravosuđe... This guy has upper middle management written all over him...Samo ako imaš đe dvije godine iskustva, leži dobar načelnik u tebi, uklapaš se u viziju...
![]()
Druze, ti nemas pojma o cemu pricas. Ja JESAM u javnom sektoru vise od decenije vec, a pljujem po DPS-u vec nekoliko decenija. A za svo to vrijeme koliko sam na "drzavnu sisu", ja ne nadjoh jednog jedinog saborca, koji bi sa mnom rame uz rame pljunuo po lopovskom rezimu. Nidje za lijek. Puskom da ga gadjes.. To je endemska vrsta, kralju, za to trebas da imas neki oblik ludila.O cemu ti pricas, veli "njih ohohooo".. vazi...
Sto se tice modela otpustanja, mnogo je tu faktora, a otpremnina je samo jedan od njih. Mnogo je bitno da li ce radnik pristati na dogovor i da li mu iznos otpremnine odgovara. Ako mu je ok ponuda, ne vidim razlog da se ista koprca. Ali i za koprcanje ima lijeka.. U dosadasnjem sistemu je bilo gotovo nemoguce otpustiti radnika zbog povrede radne obaveze, odnosno zbog, prosto receno, nesposobnosti. Jer komplet sistem odise nekompetencijom i nesposobnoscu. Ali u ambijentu dje si doveo pojedince koji zaista znaju svoj posao i koji kvalitetom toliko odskacu od vecine, onda se definisu i neki novi standardi. Ako ne mozes da pratis taj nivo i taj tempo, dovidjenja - prijatno. Bez centa otpremnine! Jednostavno, ne ispunjavas radne obaveze i aj doma.
Ti poredis sve sa trulim dps-sistemom, koji je u cjelini bio totalni raspad i leglo nestrucnosti. U takvom ambijentu je nemoguce nekoga odstraniti zbog povrede-neispunjavanja radnih obaveze, jer su standardi toliko nisko postavljeni, da ih svako zadovoljava. Ali tako vise nece da moze...
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Pojma nemam, ne poznajem nikog ko tamo uci, vjerovatno da se blize upoznaju sa vjerom. S tim sto tamo postoje svi predmeti kao u svim ostalim skolama, vjerski su samo plus
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Ovo opozvan Pajke, Tarcan, Mišo S. i Vlahovići.. Nema, sad Pajke da se opet zaposli kao šanker![]()
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Zar covjek nije eminentni embriolog? Sve da ga lustriramo sjutra, ne bih se sjekirao za njegov angazman, covjek je ipak neki strucnjak.. valjda...
A dje je ona splačina iz Beča, što je pisao Dritanu da se pripazi s kim će i kako će. Jel taj karijerni diplomata?Taj je takodje priložio za gospodja Mirnu.
Last edited by Massaro; 16-12-20 at 15:57.
Vala bih zube sredio da sam toliki stručnjak #samokažem
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Koliko je upisano na bogosloviji ove godine? Tri studenta? Super, uveže se bogoslovija u obrazovni sistem CG i onda dođe npr nova vlast i kaže taj obrazovni profil je ekonomski neisplativ i gasimo ga...![]()
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Спајић размишља о увођењу дјечјег додатка?
Ако је истина свака част!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Pola njih nije otvorilo predlog o izmjenama i dopunama, a komentarišu, ti bi da još pogledaju i sudsku praksu?!?!
Pušti ih tamo, evo likovi rade u upravi ne znaju sopstvene zakone, ne razlikuju lokalnu samoupravu od državne uprave. Šta je disciplinski postupak, ko ga pokreće, kako ide postupak, laške -teže povrede, dokazivanje kroz postupak zatim ocjenjivanje službemika i namještenika , rasporedjivanje na drugo radno mjesto, pa unutar 60km, nerasporedjen, pa ponuda za sporazumni prekid radnog odnosa, pa potpiši ša ne potpiši, pa tehnološki višak, pa žalba na to, pa radni spor, pa ...
Ao treba sve to da objasnjavaš?!
Ne troši energiju, pripremaj taj CV za neko načelnično mjesto.![]()
Иначе ово што се школе тиче, све шта има са Србима и вјером је непожељно код појединаца. Заиста не видим шта ће неко изгубити ако се вјерске школе придруже образовном систему.
Заиста и мени се свиђа то увођење дјечег додатка, вјероватно неће бити нешто много али свакако добра ствар.
Ne shvataj lično, ali sa strane gledano, ti izgledaš kao živi primjer kadra koji treba ometlati. Preko deceniju u javnom sektoru, a upravni postupak i radno pravo su ti toliko magloviti pojmovi... Sve kao nekakva kafanska priča...imam ja tako društvo u pravosuđu, koje priča za neki slučaj iz novina, sa sve položenim pravosudnim "mater mu je*em, dao bi mu 40 godina", za tipa teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja sa smrtnom posledicom...
Ja sam isti za to da se uprava debelo pročisti. Ono đe se ne slažemo, to je da treba da se prevrne na glavu. Jer, tamo ima jedno 40% ljudi koji vuku sav posao, zalažu se, cimaju se...a 60% ljudi koji samo gledaju ima li đe njih, koja je lična korist od nekog događaja za njihov budžet i status. Te daj prekovremene, te varijabile, te putovanja, te misije, te zvanja...i foliranje seljačko da se pravi privid nekakvog rada i bitnosti.
Ali ja sam za to da se uspostave objektivni kriterijumi, po kojima neradnik može da leti kući, ne samo zbog formalnog "neispunjavanja radne obaveze" - nju je lako na papiru formalno ispuniti, a sudija posle u sporu ne vidi šta si ti radio zadnjih 10 godina po 8h tamo, nego vidi samo spise. Ne, kriterijume u vidu normi, normalizovanih na prosjek učinka organizacione jedinice, ili kako već (platićemo eksperta i za to).
Samo, po mojemu, moglo bi se desiti da ti isti odlepršaš kući, pa neka si "bio opozicija kad niko nije" ("ja sam bio opozicija" je novo "stari liberal"), a neka za direktora dođe neki što je Milovu sliku nosio u staroj vladi, ako zna posao. Tu se razlikujemo, ja ne vidim da je država nešto od čega treba da se naplati neko za opozicionarstvo, niti da neko ispašta jer je glasao Mila, nego ni po babu ni po stričevima - isključivo da je na korist efikasnosti sistema.
Mada, s ovima, od toga nema ništa. A ti si posebna priča, maštaš o nečemu što je pravno nemoguće, u bilo kakvom značajnijem obimu.
Da znaš, evo me ka oni Budvani, što je dvoje iz familije za DF, troje za DPS, pa ko god dođe - dobro je...Sa svima dobar, ne izjašnjavam se politički, CV mi je po ovome novome brat bratu za pomoćnika direktora...
Ništa.
Radi li ta bogoslovija? Radi. Oće li i dalje da radi? Oće. Uvedi u sistem, srećno bilo.
Samo bez vjeronauke u civilnim školama, a ne vidim šta kome smeta da se sve što može uvede u brazdu. Oca mu bog ubio, pa to se i tražilo, da crkva uđe u sistem...
Ja nemam nikakav problem sa pridruživanjem školskom sistemu, odnosno ne smeta mi jer je vjera ili SPC u pitanju, ali imam OGROMAN problem ako će svi zaposleni na Bogosloviji postati budžetski korisnici. Treba da smanjujemo broj ljudi na budžetu, a ne povećavamo.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Last edited by kimmi; 16-12-20 at 17:07.
Kolko je tamo zaposlenih? Imamo para za to.
Evo da izađem u susret ovizi-ju, ako imamo, bješe, 700 ljudi u PG vodovodu (znam da je opštinski organ, al prvi pade na'm...ista je to ćesa, svakako), imamo i za ove sa bogoslovije.
A odškolovali smo Zdravka svjetovno, pa je gori no da je završio četiri bogoslovije, i viđi što nas nađe...Pušti, da ih držimo na jedno mjesto, tzv. containment, pa što košta...
Nisi valjda zaposlen u vodovodu, jer su opozicionari bili i u Pobjedi.
Recimo, kod nas na poslu, takodje drzavna sisa, bilo je likova koji se nisu na posao pojavljivali dugi niz godina. Uvodjene su neke mjere ali taj narod i dalje ne dolazi na posao i vodi se kao zaposlen.
Koliko me sjecanje sluzi, u ugovoru o radu (mi) pise da maksimalno mogu iti odsutan 3 dana bez javljanja nadredjenom.
Nije mi jasno kako ovakve likove ne mogu odstraniti.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Što tako kategorično "samo bez vjeronauke u civilnim školama"?
Mi smo rijetka država u Evropi koja nema vjeronauku u školama. Nema ni Francuska, a bolje da ima.
Čemu taj strah, kad je poslednji komunistički režim sklonjen? Vjeronauka je fakultativan predmet tamo gdje je ima. Znači po izboru.
Ko neće vjeronauku, može gradjansko vaspitanje.
upravo tako! treba stavit vjeronauku u skole ali ne pod svakim uslovom vec da djeca (roditelji) izabreu da li zele da imaju taj predmet ili ne
Ti si toliko, druze, pun predrasuda, da tu nema pomoci. Ti nemas pojma o meni, o mojim principima i viziji uredjenog drustva, ali te to ne sprecava da lupas koliko idje mozes. Mene vec godinama apsolutno boli ona stvar za to hocu li ja raditi tamo dje sad radim ili necu. Ne zivim od toga, niti mislim da postoji taj majcin sin (osim rukovodeceg kadra i privilegovanih projekt-menadzera) koji ce biti spokojan sa platom iz javnog sektora. X puta sam se stavljao kao prvi na "listu za odstrel", samo ako ce zaista da se krene ljudski u reforme i da se kadrovska politika jednom sprovede kako treba. Ali, naravno, nema govora o tome... Kao i ta glupost kako sam ja za neki revansizam i da se sad okoriste svi oni koji su bili opozicija, samo zbog toga sto su bili, je li.. opozicija.. Ne citas forum, nemas pojma o mojim stavovima, pa lupas koliko mozes...To je to. To su toliko banalne i ocigledne stvari, ali gospoodinu kojem Nije bitno to uopste nije jasno. Tesko mu je zamisliti kako ta norma treba da izgleda, kako uopste dokazati i utvrditi da se neko uopste ne savija na posao i sl. Suplja prica...
Možemo li Pajoviću organizovat doček?
Zato što ja Crnu Goru vidim kao sekularnu državu, a kolko si vjernik ili građanin - to nosi od kuće.
Plus što na dnevnom, "operativnom" nivou tu vidim neke pojave koje su potpuno nepotrebne, rješenje za nepostojeći problem. Tipa, treba još đecu da dijeliš po tome idu li na vjeronauku ili ne... Pa onda da te majka nagovara da ideš, a otac da ne ideš; ili da ti 3 najbolja druga idu na taj čas, a tebi roditelji odrede da ne ideš... Čemu?
Eto vam crkve, džamije, šta god...koga zanima / koga familija tako izgradi, nek ide tamo da se informiše.
Đe su mi te predrasude? Ja mišljenje formiram isključivo iz onoga što ti sam pišeš u ovoj našoj prepisci. Ako se nismo razumjeli, onda se potrudi da se preciznije izraziš, a ne "ne znaš ti mene, pročitaj zadnjih 10 godina forum, pa onda pričaj".
Ja sam i počeo priču oko ovoga zbog sumanutog predloga zakona o izmjenama zakona o državnim službenicima i namještenicima - đe izvijesni Mstislav na sve to imao da kaže, parafraziram "pakujte kofere vi iz javne uprave" (pri čemu isti pojma nema đe ja radim). I ja kažem da je najgore što ovaj zakon neće maći neradnike, čemu bi ja aplaudirao, nego samo gleda da preko reda uvali manje više nepismene kadrove nove većine na rukovodeća mjesta.
I sad se preganjamo oko toga može li se oćerat neko ko je na neodređeno. Na sreću, ne može tek tako; a nažalost, ne može skoro nikako. Da se krenulo to da se riješi - kapa dolje. Pa uvedi nove kadrove, po objektivnim kriterijumima, nek uče posao...za 5-6 godina će već da se izgradi novi kadrovski potencijal. Do tad nađi sposobne i poštene ljude u sistemu, koji znaju posao, da to vode.
Ali to nije slučaj. No dobro, ajmo mi u rikverc, da se objašnjavamo kako može da se ometla radnik na neodređeno tek tako, masovno.
EDIT: Razmišljate li vi inače o presedanu? Može li sjutra Bečić da napravi koaliciju sa nekim "zdravim krilom DPS" ili tako nešto (trenutno dvije najsličnije stranke u CG), i onda ajmo jovo nanovo. Metla, svi kući, vraćamo stare "eksperte"...
Ali ja ti o tome pričam, i garantujem ti da se slažemo oko toga šta bi trebalo. Ali realnost je druga.
Aj da nisam gledao, nego jesam... Nije se vlast promijenila, nego je jednostavno preminuo čovjek koji je bio neki drugorazredni tigar establišmenta... Žena, koja mu nije nogom kročila u jednu vrlo jaku državnu instituciju, poznatu po fantastičnim zaradama, posle X godina počinje da ide na posao u 7, i da ide kući u 15h. Biologija joj je izmakla neformalni uticaj, ona više nema "leverage", i odjednom formalno pokriva sve dužnosti, do nivoa da može da zadrži mjesto.
Sjutra sudija vidi samo spise. Đe je evidencija odlazaka i dolazaka? Đe je taj šef koji će da svjedoči da radnica nije dolazila na posao dok je on bio rukovodilac - prvo, zašto je nije prijavio odma? A za otkaz je na sudu teret dokazivanja na poslodavcu.
E TO su ovi trebali da mijenjaju. A ne da može balavac koji nije kročio u javnu upravu da bude načelnik.
Last edited by Nije bitno...; 16-12-20 at 18:09.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks