Izmjene Zakona o državnim službenicima i namještenicima: Ima napretka, ali i prostora za manipulacije
Profesionalniji i kompetentniji su oni bez ikakvog iskustva. Dobar je newspeak ovih likova...Mrdović smatra da je snižavanje praga za godine radnog iskustva za prijem za rad u državnoj upravi opravdan potez nove vlasti, kako bi se pružila šansa profesionalnim, stručnim i kompetentnim ljudima.
A ko je u ovoj zemlji u minimulim decenijama mogao sticati to iskustvo, a da nije podržavalac politike bivše vlasti? Dakle, postojeći Zakon „cementira“ kadar DPS-a i bivše vlasti, a ne daje šansu drugima, te je logično da se mijenjaju odredbe, ukoliko se zaista želi ići u pravcu profesionalizacije državne uprave”, kazala je Mrdović.Ovo zadnje je hit. Arbitrarno testiranje, čuveni "intervjui", kojima je čitav proces oglašavanja obesmišljavan, odjednom su mnogo bitno.Institut alternativa je napravio analizu predloženih rješenja u kojoj je navedeno da je od radnog staža bitnija provjera znanja i sposobnosti kandidata.
Dobra vi je ova nova pravda.
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Pa da je DPS pobijedio ove poslednje izbore mogli bi sigurno pričati o progonu. Jer su to izjavili predjsednik i bivši nam premijer. Ili smo to tako brzo zaboravili.Nisu se tad javljali ovi veliki borci za slobodu. Jer se tu radilo o ********ma. A ček, to nije jedan vid progona. Oćeš da kažeš da Srbi nisu predstavljani od referenduma, pa i koji godinu ranije, kao izdajnici države. Jer eto nisu svi bili za nezavisnost. Koji procenat Srba u Crnoj Gori podržava jezik, zastavu, himnu. Sve je to donijela parlamentarna većina na pokradenim izborima. Ili su sad i izbori bili regularni. Mogao si da radiš u javnoj upravi, budeš na mjesto direktora i da srbuješ? Nemoj mi samo navoditi primjere nekolicine ljudi iz DPS-a koji su se izjašnjavali kao Srbi, a radili sve protiv njih. Nemoj mi ni pričati o zapošljavanju. Jer nema veze sa mojom pričom. Znam odlično da su se i Srbi zapošljavali preko partije. Ti pričaš o srpskim političarima..nema ođe srpskih političara. Ima samo političara. Na kraju ovi koji se predstavljaju kao srpski su osuđeni za nepostojeći državni udar. Nije ni to progon. Itd itd. Trenutno me ova tema baš ne interesuje ali me nervira ovakva priča. Kao sve je bilo bajno za Srbe u Crnoj Gori. Jednakost. Itd. Nemoj.
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Primjetna je tendencija da se u postupcima nove vlade trazi dlaka u jajetu. Na sto se cesto odgovara "a kakva je bila prosla vlada".
DPS vlast je izazvala malodusnost kod znatnog dijela gradjana CG. Pa su mnogi bili digli ruke i prepustili se mucnoj i mrcenoj sudbini. Mislilo se da je DPS vlast vjecna i da se nista ne moze promijeniti. I desi se promjena. To je kod ljudi probudilo nadu i ocekivanja. S razlogom. Ali i odredjene sumnje i rezerve. I to je s razlogom. Svaka dobronamjerna kritika je dobrodosla. Vladu treba kritikovati kad nesto pogrijesi, pohvaliti i ohrabriti kad uradi nesto dobro. Treba imati i malo razumijevanja za greske koje se naprave, posebno sto u vladi ima dosta ljudi bez ikakvog politickog iskustva. Primjetna je pozitivna energija i to treba cijeniti.
Crnoj Gori je svanulo s novom vlascu, nakon DPS mraka. Kritika je potrebna da nam se ne bi ponovo smrknulo.
@Nije bitno...
Da je sreće da komplet sve (sem onih na par godina do penzije) u javnoj upravi testiraju i 40% najnesposobnijih DOMA!! Onda raspisat konkurs i zaposliti 10% novih, a na osnovu testova. Ođe ne računam zdravstvene radnike, prosvjetare i vojsku, tsmo samo ako ko ima kvalitetnih kandidata zamijeniti najnesposobnije.
Ne kao testiranje do sad, nego ozbiljno i objektivno.
Nešto ovog tipa.
https://items-people.com/sr/pocetna/
www.items.rs
Prijavljivanje uz pomoć unificiranih formulara u elektronskom obliku, automatsko razvrstavanje kandidata i vrednovanje biografija, testovi inteligencije, snalažljivosti, etike, engleskog, office paketa, znanja i sama ti aplikacija izbaci top 3 kandidata, pa sa njima intervju i koga god odabereš nećeš pogriješiti.
Ocjenjivanje 360°, đe svako svakoga ocjenjuje potpuno anonimno, ali tako da ne može prosječna ocjena biti 5 već 4 ili niže, pa rasporedi po kvalitetu na kolege, nadređene i podređene. Najgore ocijenjeni šefovi idu dolje, a najbolje ocijenjene kolege gore.... itd.
Ovo rade sve ozbiljne kompanije, jedino se u organe javne uprave na fckin' Balkanu zapošljava na "dobar je momak" i "on nam je valjao na izbore".
Ali tako je kako je, dok se partije pitaju.
Gledam što rade grupe građana u Tivat. Doktori profesori... višak 40% radnika i ćao. Partije samo gledaju glasove i efekat na rejting.
Ja nisam glasao da se partijski aktivisti zapošljavaju, već za struku ispred politike i da se najnesposobniji pošalju doma.
Vlada radi u prosjeku veoma dobar posao, ali kad vidim čime nas stranke zabavljaju steški mi se. No dako nas ova vlada dovede pred vrata EU u ovom mandatu, što DPS ne bi nikad bez da su sami sebe pohapsili. Strah me DFa jer Vučku ne odgovara naš ubrzani put ka EU.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Last edited by kimmi; 15-12-20 at 22:09.
Ne bih lijen i izguglah autorovu biografiju, čovjek je politikolog. Vjerujem da je naučio da ne postoji besplatan ručak i položio osnove ekonomije, pa misli da ima dovoljno cojones da se baci u stručnu raspravu i to direktno kroz medije.
Meni je odma zapalo za oko kako se kod autora brzo naplaćuju poreska dugovanja, sigurno na računima dužnika postoje milioni koji samo čekaju državu da ih naplati ili višemilionska imovina koja se preko noći pretače u zlato...
Ipak izdvajam ovu rečenicu kojom komentariše interesovanje investitora - "Nego mora da ovi “eksperti” nijesu bili na časovima kad su se učile ove proste lekcije."
Daning Kruger, nema druge...
Last edited by Mile_Djikanovic; 15-12-20 at 22:36.
"The best argument against Democracy is a five-minute conversation with the average voter."
.
Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
Meni nije jasno čemu ovaj gard Milene Raičević?! Pa što ćemo sad ako se njoj ne sviđa ministrica! Ovo je vala baš grdno i ako je stav reprezentacije, a ne nje kao pojedinke, onda neka su zdravo! Promijeniće priču! Baš mi se gade ove stvari i stvarno su ove društvene mreže taman dobrodošle budalama da progovore a pametni i treba da zaćute pa neka konačno kolo vode ovi prvi!![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Paz' što će maći nekoga ko već radi u javnoj upravi... Samo da ga pomjeriš na drugo mjesto - odma se otvara bolovanje, u kombinaciji sa žalbom na rešenje, pa tužba, pa polako... Bog da te vidi.
DPS nije mogao uticati na sudove u radnim sporovima, neće ni ovi. Ovaj zakon apsolutno ne tangira uhljebe.
Ja bih aplaudirao da se uspostave objektivni kriterijumi ne samo za ulazak u državnu upravu, nego i opstanak u istoj. Čak i za ekstremno rešenje, da ne postoji zaštita "stalnog radnog odnosa"... Uspostavi se objektivna metrika za ocjenjivanje, uz minimum ljudskog inputa, pa 10% najgorih svake godine DOMA. Sledećih 10% niže zvanje / plata po automatizmu... Suprotno za 10% najboljih.
Ovo što je predloženo je dno, ali baš dno. Nema tu "kakvi su bili prošli". Imaš u svakoj instituciji 10-15 ljudi koji ispunjavaju uslove za rukovodioca nekog nivoa, pa izbunari kadar.
Pa što, Veljović je fukncioner, i ode doma, i šta sad?
Može li da se nađe neko iznutra, kao što su za direktoricu KBC našli dobru ženu i stručnjaka, Radulović? A zamisli, doktorica, radila već tu...
Je li problem da se nađu takva rješenja za druge institucije?
Naravno da nije, samo eto, da branimo nebulozan predlog, jer "a DPS kakav je bio!". Teke da će tebe da zaposle, pa da razumijem...
Kakav covek, takva i beseda..
Al dobro...
Juce sam procitao text, da li na vijestima iki gde, Zdravko Krivokapic ima podrsku naroda i zato mu ni jedni ni drugi ne mogu nista...
Umesto da budete srecni, neka promena se desila (pa bio i DPS najbolji na svetu, posle 30 godina je dosta), ovde se zamera da li je dosao u posetu najavljen/nenajavljen, da li je ministar zapalio cigaru u kancelariji i ostale gluposti...
Kao sto sam x puta rekao, narodima sa ovih prostora sloboda ne trrba, jer ne znaju sta da rade sa njom, vec su Milo,Vucic, Dodik prava mera vlasti...
I odma da kazem, nisam pobornik idealizovanja bilo koga, al dajte ljudi bar 100 dana, pa da se onda neki zakljukci donose
Nije im bio problem kad im se Bošković zahvaljivao
Uopste nije bilo potrebe da ovako odgovori. Iskreno
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Srećom, imam priliku da znam ljude širom ex yu, sa kojima imam baš prijateljski odnos. Svuđe je isto u smislu da su vlasti bukvalno svuda iskoristile mučne periode ovih prostora kako bi pridobili većinsku podršku onih koji se lože na teme o nacionalnosti, ratovima, zastavama i slično. Takvi ljudi čine većinu na ovim prostorima. Amerika je po svemu što vidimo odlučila da se stvari promijene jer su odavno uvidjeli da koncentracija moći takvih partija se koristi za obmanjivanje zapada i bogaćenje pojedinaca. Počelo je sa Crnom Gorom, BiH, završiće se i sa Hrvatskom i Srbijom. Promjene su neminovne svuda kako bi se izašlo iz toga blata. Shvatiće to i erdoganovi svjedoci veoma brzo. Amerika je odigrala jednu veoma važnu ulogu i zato im skidam kapu.
Nego, samo jako i još jače:
![]()
Last edited by Director; 16-12-20 at 08:18.
I direktoee I pomoćnik koliko čuh.
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Svi mi imamo velika očekivanja od rukometašica jer su nas navikle da igraju uvijek na najvećem nivou, tako da ne kapiram rukometašicu koja polemiše sa upućenom čestitkom. Nema ničeg loše upućenog osim što se dotična opredijelila javno da joj nedostaje jedna skupina ljudi koji su pometeni...
MK odbor za bezbjednost? lol
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
E pa od svega smo u stanju frku da napravimo, prilicno neutralno saopstenje, cestitatamo bla bla bla, iako je izostao visok plasman reprezentacija se borila i bla bla bla.
I sad se oko toga vodi polemika, djevojka je glupo reagovala i ne znam sta tu ima vise da se prica.
"ne prdnjavi, prdnjavo ljudska..."
Nema frke, konstatacija samo. No zapjeni 10 ljudi ka da sam ne znam što rekao. Idemo dalje.
Kad se vec upucuje cestitka, ne pise se ovako - sa zamjerkom. Nedostatak sluha/osjecaja.
Milenina rekacija mi je bezveze. Posebno sto cestitka nije njoj ni upucena.
Stvarno smo šampioni... Od cijele čestitke, đe je naglasak da smo ipak postigli USPJEH, zahvaljujući VELIKOM SRCU i BORBENOSTI, po kojima je CG poznata, ljudi se uhvate za KONSTATACIJU tj činjenicu, koja je između ostalog navedena...
Od Milene ne čudi, ipak je ona Peđina ljubimica...
P.S. Koliko je ovaj narod zatrovan, sad će Srbi brane reprezentaciju od DPS-ovaca...
#fakenews
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks