Dje je "drzavotvorni'' i 'pro-EU' DPS, i sto rade? Na aparate...
Dje je Nikcevicka da napadne Popu? Oce li bit tenkova ka u Gruziju i Budimpestu?
Moze da krene metla da radi.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Sve to stoji ali, postoje procedure ako si došao da tražiš dokumentaciju ne može ti je ni jedan državni organ izdati zato što si ti ministar ili premijer moraš imati zahtjev za dostavu dokumetacije potpisan i ovjeren, drugo ne priliči ministrima i premijeru da idu u kontrole i inspekcije drugih državnih organa nenajavljeni, treće kao što Blažo nije bio na radnom mjestu ispada da ni oni nisu bili na radnom mjestu.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Last edited by el_; 15-12-20 at 11:08.
Kako je mojsije brlja ove sastanke do prije po godine cak je i buku diza sa kojim avionom se poslo i od kojih para, koliko sve to kosta drzavu, sto ne idu pjeske do tamo...
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Koje sastanke? Mislis kad premijer ide sluzbeno u EU? Ili kad diktator ide na kurve u majami?
Znam da ti je diktator distorzirao realnost, ali pocni da se privikavas da postoji stvarna drzavotvorna i proEU opcija, umjesto vukova u ovcjem runu.
Last edited by Mojsije; 15-12-20 at 11:14.
Pa kakva je to kontrola ako je najavljena?![]()
Niko ne spočitava njemu što nije bio na radnom mjestu, nego to što nije bio ni na tom "sastanku".
Blažo je dao komentar nakon posjete i opet nije naveo gdje je bio i šta je radio. Samo mi nemoj(te) reći da on ne mora da se pravda![]()
mi ne zaslužujemo da uđemo u EU do tamo neke 2050. godine. i ako uđemo te 2025. godine, neće to biti jer smo nešto dobri no jer im trebamo. rekao bih da ti misliš da se ođe narod nešto promijenio jer je vlast nova. ovo je najgori narod na svijet i ne zaslužuje ništa dobro
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Narod se za zeru na bolje promijenio, cim smo zbacili diktatora. Zapravo je ovo vjerovatno poslije berlinskog kongresa, 13.julskog ustanka, nezavisnosti 2006te najvaznija promjena u istoriji CG. Znaci 4.ogromni momenat u vjekovnoj istoriji nam se za zivota desio.
Tako da je nasa obaveza da udjemo do 2025, a EU da nas pomogne na tom putu.
Bez namjere da branim ovog lika a ali nije njihov posao da idu u kontrole državnih organa i kad posjećuješ neku državnu instituciju valjda se najaviš ako ćeš da završiš to zašto si došao naročito ako si ministar ili premijer a ne inspektor, to bi ti isto bilo kao da sad neki zvaničnik EU ili druge države bane u njihovu kancelariju neanjavljen i ne zatekne ih jer su imali neđe drugo obaveza pa se posle žali kako ih nije mogao naći, postoje komunikacije i procedure saradnje između državnih organa
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
A ti ka ne znaš kakva je situacija bila od 2006 (Ne opravdavam Mila) ali tad je pola države bilo prekrečeno grafitom NE i grafitom DA. I pola naroda je isto nosilo takve majice. Ja se sjećam jednog uličnog psa, neko je uzeo sprej i sa strane mu napisao DA. Nekoliko dana kasnije vidim psa, i sa druge strane mu NE. E, mi smo bili ta simbolična džukela. I sve vrijeme dosad je opozicija (nova vlast) protestima i demonstracijama prijetila za unifikaciju, od poništavanja raznih Kosova, NATOa, sankcija, njima (EU) je Milo prosto djelovao kao jedina razumna opcija, jer gledali su i oni naše skupštine, siguran sam a znali su i ko je Milo, kao što znaju i danas ko je Vučić, i ko je Orban, Tači... Nismo mogli mi ući kao Hrvatska jer otkad' ono Hrvatska ima svoju državnost? Od 1990. Dakle 23. godine su čekali iako su de facto ujedinjena i jedinstvena zemlja oko tog i državnog pitanja i odluka sve vrijeme bili.
Srećno novom premijeru. 2025 je odmah iza ugla, evo već naredne godine 2022. Ne znam koliko će se za 3-4 god moći uraditi.
Pa i sad koriste ovaj prelaz za plandovanje doma, koleginice ladno ne dolaze na posao, prave zdrave pun mjesečni fond sati, doznaka bez) da ne govorim o nepoštovanju radnog vremena, ali to može biti samo poltronima.
I ona priča o uništavanju dokumentacije, svako zna - niko ništa ne preduzima?! Na kraju će biti pojeo vuk magarca, tačno vidim.
Ako ne udjemo 2025 svima ce nam bit gore, tako da ja da sam na tvoje mjesto ne bih bjezao od podrske novoj vladi, nego treba da se nadas da ce uspjeti da sprovedu ovo sto misle, inace nam nema spasa.
S obzirom da nam je ekonomija unistena, i da nam dolazi na naplatu 400 miliona DPS dugova, da nam je zbog DPSa deficit fonda PIO 100 meleona, da nam zbog DPSa sva drzavna preduzeca posluju negativno i u njih se sipa desetine meleoncica iz budzeta svake godine, da nam dug Mne Erlajnza 70 miliona visi nad glavom, da treba da platimo 70 meleona ratu za autoput...
Da ne znam ni ja vise sto da nabrojim nas ceka od obaveza iduce godine... OKLE pare drugo?
Bez namjere da branim novu vlast/vladu, ovo nije isto jer EU nije nama nadređena, a premijer jeste njemu (i neki od ministara samo ne znam koji).
Apsolutno ne vidim ništa loše u ovakvom potezu (uz navedene ograde) i samo nek potraje, jer džaba ovaj jedan potez ako kontrole ne budu redovne i nasumične
Prosto se direktori, ministri...... moraju navići da za svoj rad nekome odgovaraju, jer do sada nikakve kritike nije bilo.
Što se tiče ulaska u EU do 2025, krajnje sam skeptičan, sve i da kažu danas premijeru čekamo vas raširenih ruku, ajde zatvarajte ta poglavlja pa da ulazite... Jako puno posla i jako puno para treba, gledam samo iz ugla moje uprave.
Last edited by institucija; 15-12-20 at 11:34.
narod je jednako loš. pljake jedne obične. da nije bilo jednog čovjeka, svi oni bi uredno glasali DPS kao što su od 2006. tako da tu priča o nekoj promjeni naroda ne ide baš nikako. no to nije tema. moramo vjerovati u vladu da će vući dobre poteze. plus je što ih ovako podržava EU i Amerika. do tad sam miran što ih ne podržavaju veliki grobari ovog naroda. pa bili oni DPS ili Manda i ekipa njegova
Last edited by outline; 15-12-20 at 11:35.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
A bgm brate zna se sa kojim radnjama i mehanizmima primoravas nekog na dostavljanje dokumentacije, informacija, odgovornost ili eventualno poslusnost a vjeruj mi to nije dolazak u kancelariju nenajavljen. Nije ovo osnovno skola pa da ti dodje direktor na cas.
Blaza saranovica zovnes ili mu sekretarixa pokaze tipa samo jedan papir i sve si rijesio. Ali ovako ne... iskreno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by acs; 15-12-20 at 11:35.
f6
Da dodam,
kad su Carevića zaglavarili u Budvu posle izbora 2020. odlučio je da dovede u red te zle činovnike. Sjećate se vjerovatno priče o kontrolama i upisivanju da li se došlo na vrijeme na posao. O tome je naširoko pisao dopisnik Vijesti Lajović, kako heroj Carević muštra uhljebe.
I onda što će narod, svi dolaze na posao, po 10-oro u kancelariju, a pored i holovi đe građani opošljavaju, gužva neviđena.
Sasvim slučajno, Carević je previdio da je u toku neka globalna pandemija nekog Covid virusa. Narod se nagrdi od korone, odjednom gomila opštinara zaražena, a ostali bili kontakti, pa niđe nikog nije bilo na posao. Nekako se na sto jada organizovao rad od kuće. O tome niste mogli čitati naširoko u tekstovima dopisnika Vijesti Lajovića, a ni od drugih novinara Vijesti
Ajde ako kako može da dok se ne vakcinišemo ne eksperimentišemo sa disciplinovanjem činovnika da se o jadu ne zabavimo. Oće li se švercovati tako dostina, oće. Ali i to je bolje no nagrđeni narod. Neka rade od kuće ako mogu, a fino se naprave obrasci koji se popune što se taj dan radilo i nekome pošalju. Nije baš astofizika.
Last edited by Gagarin; 15-12-20 at 12:02.
Ali, ako je ikako moguce, da se ne javljaju ni na telefon, jer je rizik i to u vrijeme pandemije.. a i da, ako ikako moze, sastance sa drugim licima, o kojima njihova sekretarica nema pojma... i tako....
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Ovizi krećeš od pogrešne pretpostavke ili činjenice iz tvoje vizure, da neko brani toga Šaranovića?! Ko ga je pobogu ovdje branio?! Ko je rekao ijednu riječ u njegovu odbranu? To što ti po defaultu "napad", u ovom slučaju kritiku, na premijera smatraš branjenjem neodbranjivog je samo tvoja percepcija, nerealna, usudjujem se reći! Kako je on i svi radili 30 godina se vidi, prazna kasa, problemi, skoro pa siguran bankrot i sl i neka ga smijeni i njega i svakoga ko je tako radio! Ko tu odriče premijerovo pravo da ljude koji ne ispunjavaju obaveze prije svega patriotske pa onda i ljudske, prema svojoj državi a u skladu sa pozicijom koju zauzimaju, skloni i pošalje volj ti u ZIKS volj ti u penziju ili na biro (svakome prema zasluzi) ali nemojmo braniti ovakve poteze plus optuzivati one kojima se ne svidjaju da su branitelji Šaranovića?! Ja odavno smješniju sliku nijesam vidjela nego onu gdje sjede ova trojica u praznom kabinetu! Došli u kuću bez domaćina, pa se sad čudiš što mu se sprdaju po drustvenim mrezama...ne sprdaju mu se samo oni koji su dps poslušnici, iako bi ti volio da je tako, a nije da nijesu jedva dočekali, jesu i taman im premijer ide na ruku, no mu se sprdaju i oni koji su zaokruzili njegovu koaliciju. Ovo mu ne treba, ima, mnim, prečih stvari u državi no da preži kad će se Šaranović vrnut iz "šteka"
Gando, ne pratim mnogo zato što je to bilo smetlište (mislim na medijsku scenu) i prije a sad je pogotovo! Informišem se mahom ovdje, bacim pogled na twiter i ovo kad sam vidjela pao mi je mrak na oči! Znam odlično što dps pokusava, ne čitam novine ali pročitam naslove, pametnome dosta da vidi što je kome cilj, ako već i dps i njegovi pokušavaju da mu "polome noge" zar ne bi trebalo da dvostruko vodi računa da ne prvi ovakve gafove? Šta je htio ovim da pokaze? Ja ne razumijem, osim ako mu nije bio cilj da postane žrtva opšte sprdnje. Pokazna vježba mu nije uspjela! Neka pokaže na djelu pa kad skine Šaranovića i ovoga i onoga, lijepo konferenciju za novinare i sve lijepo objasnis i ispričaš i da je pokrao i da je nezakonito radio, da ti se nije odazvao, da ti se nije cak ni javljao, da je povrijedio taj i taj član zakona i ovim i onim potezom i da je zbog toga u skladu sa propisima i zakonima SMIJENJEN, izvolite gospodo novinari, ako imate još pitanja, spremni smo da odgovorimo! Ja mislim da je to realno od jednog premijera ili resornog ministra
no što nije lud
![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Ako ti je to jedna od najsmjesnijih stvari koje si vidjela u duzem vremenskom periodu, ne znam sta bih ti rekao u vezi tvog smisla za humor... Ali da jeste porazavajuce za sve nas, jeste! Kako je MOGUCE da se direktoru Uprave za imovinu ne moze uci u trag, da ni premijer ne moze da dobije informaciju dje je u sred radnog vremena? O cemu pricamo mi??
Sto se tice toga da mu se ne sprdaju samo DPS-ovci, vec i oni koji su zaokruzili njegovu listu, sta tu ima novo? Ogorceni df-ovci od starta pljuju po njemu sto nije njihov kadar posadio u ministarske fotelje.
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks