View Poll Results: Kako biste ocijenili djelovanje #NKT u COVID-19 situaciji?:

Voters
127. You may not vote on this poll
  • Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima

7 5.51%
  • Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši

6 4.72%
  • Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima

70 55.12%
  • Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću

44 34.65%
Page 114 of 331 FirstFirst ... 1464104110111112113114115116117118124164214 ... LastLast
Results 2,826 to 2,850 of 8253

Thread: [COVID-19] Situacija u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ovo-su-clanovi

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je večeras da je juče obrazovana Komisija za zaštitu stanovništva od koronavirusa pri Ministarstvu zdravlja.
    Ona je gostujući u emisiji "Neđelja u petak" na televiziji A1 rekla da se ta komisija sastoji od 16 članova.

Borovinić Bojović je rekla i ko je u komisiji.
    "Doktor Radica Raičević, molekularni biolog Instituta za javno zdravlje (IJZ)), koja se od prvog dana borbe protiv kovida nalazi na svom radnom mjestu. Specijalista doktor Igor Galić, epidemiolog i novi direktor IJZ. Specijalista doktor Borko Bajić, koji je u IJZ je radio kao specijalista higijene, a sada je državni sekretar. Ljekari primarne zdravstvene zaštite Milana Cojić i Aldijana Zeković iz Doma zdravlja Podgorica. Specijalista doktor, profesor Milovan Živković, infektolog iz Opšte bolnice Berane. Doktor Ana Bubanja, infektolog iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG). Doktor Snežana Radovanović, endokrinolog iz Opšte bolnice Berane. Doktor Kenan Erović , anesteziolog iz Opšte bolnice Bijelo Polje, koji je jedva ostao živ jer se i sam razbolio i imao veoma tešku formu bolesti sa veoma teškim komplikacijama. Doktor Ljiljana Marković iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP). Magistar Mina Gazivoda, pishološkinja iz KCCG. Janko Odović, državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja. U ovom timu je i doktor Nataša Bajčeta, klinički farmakolog KCCG, doktor Vladimir Jovanović, pulmolog KCCG i Zora Šćepanović iz Uprave za inspekcijske poslove", rekla je Borovinić Bojović.
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ovo-su-clanovi

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je večeras da je juče obrazovana Komisija za zaštitu stanovništva od koronavirusa pri Ministarstvu zdravlja.
    Ona je gostujući u emisiji "Neđelja u petak" na televiziji A1 rekla da se ta komisija sastoji od 16 članova.

Borovinić Bojović je rekla i ko je u komisiji.
    "Doktor Radica Raičević, molekularni biolog Instituta za javno zdravlje (IJZ)), koja se od prvog dana borbe protiv kovida nalazi na svom radnom mjestu. Specijalista doktor Igor Galić, epidemiolog i novi direktor IJZ. Specijalista doktor Borko Bajić, koji je u IJZ je radio kao specijalista higijene, a sada je državni sekretar. Ljekari primarne zdravstvene zaštite Milana Cojić i Aldijana Zeković iz Doma zdravlja Podgorica. Specijalista doktor, profesor Milovan Živković, infektolog iz Opšte bolnice Berane. Doktor Ana Bubanja, infektolog iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG). Doktor Snežana Radovanović, endokrinolog iz Opšte bolnice Berane. Doktor Kenan Erović , anesteziolog iz Opšte bolnice Bijelo Polje, koji je jedva ostao živ jer se i sam razbolio i imao veoma tešku formu bolesti sa veoma teškim komplikacijama. Doktor Ljiljana Marković iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP). Magistar Mina Gazivoda, pishološkinja iz KCCG. Janko Odović, državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja. U ovom timu je i doktor Nataša Bajčeta, klinički farmakolog KCCG, doktor Vladimir Jovanović, pulmolog KCCG i Zora Šćepanović iz Uprave za inspekcijske poslove", rekla je Borovinić Bojović.
    Vala je i epidemiolog dr. Milena Popović Samardžić trebala da bude u tom timu.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

3. The Following 2 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    458
    Thanks Thanks Received 
    379
    Thanked in
    232 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Nije ni NKT bio lose zamisljen, samo sto je propala implementacija, kao i inace sve kod nas.
    Na neustavnost ciljaju jer je NKT donosio zakone i ovlascenja i slicne stvari koje nisu regulisane ni ustavom ni zakonima ove drzave.
    Izricanje kazne za nepostovanje mjera NKT koje su bile i zatvorske, nije definisano ama bas nijednim zakonskim rjesenjem u ovoj drzavi.
    Sad oko njihove pretpostavljene uloge. NKT je stvaeno dobra ideja, jer ne moze IZJ da sprovodi mjere na terenu. I napravljeno je ne da rjesava zdravstvene probleme, vec da sprovodi strucne preporuke po ubrzanoj proceduri kroz direktnu komunikaciju ljudi zaduzenih za implementaciju. Sad sto se kod nas svako ponasao da je njegova institucija njegov licni atar u koji niko ne smije da pipne je druga stvar.
    Isto je sad i sa ovim savjetima i komisijama. Ljekari ce dati predloge i pravce djelovanja, a politicko tijelo ce odluciti sta moze da se sprovede a sta ne i provjeravati u direktnoj komunikaciji sta se ne postuje i koja institucija "kiksa".
    Nije da je NKT bio lose zamisljen(minus davanja ovlascenja vlade) ali veliki je put od dobre ideje do dobre implementacije, a mi poslovicno zaribamo na tom dijelu
    Slazem se u vecem dijelu sa tvojim postom. Samo sto ovom NST pise u rjesenju samo da prave izvjestaje, a pominjala se kontrola. Morali su to ubaciti.
    Ne znam sta ce ministarstvo odbrane onda, valjda Uprava policije bi trebala biti tu, a ne oni.

Ima mi dosta nelogicnosti.

Kao i prije nije bitno ko je tijelo, postovacemo mjere ako donose svrsihodne mjere.

Ono novo tijelo nova nafaka, moralo se jer je NKT izgubio povjerenje. Ali ja da sam nova vlast sve bih ispostovala bas zbog toga.

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk
    Quote Originally Posted by Prekidi_stvarnosti View Post
    I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.
    Okreni na igru!

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Što se ministarke zdravlja tiče, da joj ne pominjem "grijehe" koji joj se spočitavaju glede bolesti i sahrane Mitropolita, lično sam joj zamjerila kad je onog dana kada je stupila na duznost rekla da će formirati dva tijela, koja će sačinjavati STRUČNI ljudi, koji će rasterećeno donositi odluke, bez ikakvog političkog uticaja na iste!
    Malo nakon toga čujemo novoga Ministra ekonomskog razvoja da je prošla vlada vodila lošu politiku na državnim granicama, da su nas zatvorili i spriječili da barem 50% turističkoga obrta u odnosu na prošlu sezonu napravimo, i time se koliko toliko izvučemo iz bankrota i besparice (sa čim se slažem, nego samo hronologije radi ponavljam, jer ministar se i te kako umiješao tu u odluke struke?! (ili sam ja luda?)), a onda se formira neko tijelo u kojem sjede sve sami političari, liše onoga genetičara koji broji gene Novaku ozenjenom Srpkinjom i Ani udatoj za Njemca kojemu je rodila male Njemčiće za razliku od Jecke koja Srbe rađa)
    Kako je mogla da kaže stručni ljudi koji će donositi odluke bez ikakvog političkog upliva?
    Valjda su i njene kolege iz NKT-a bili stručni ljudi? Samo je teletu nejasno da NKT mora koordinirati sa političarima i na osnovu stanja u državi donositi odluke...
    Meni se baš zamjerila time što je smatram kolege uvrijedila....I dje je dr Samardzić?
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    32
    Thanks Thanks Received 
    990
    Thanked in
    534 Posts

@zvoncica ode tvoj DPS koji je lose rukovodio krizom, zatvorio granice kako nije trebalo vodjen mrznjom protiv Srbije, pa je jedno vrijeme bila zatvorena granica samo prema Srbiji a nije prema Albaniji koja je imala vise zarazenih u tom momentu, to ministarka prica da nece biti tako, nego ako se zatvore zarvorice se kad treba prema svima. Bilo je vjerovatno i u NKTu strucnih ljudi ali ipak politickih piona.

Послато са SM-N986B помоћу Тапатока
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

8. The Following User Says Thank You to bojankov For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

greška je samo bila što nisu granice zatvorene prema svima iz okruženja. ovi iz Srbije su lagali o broju zaraženih zbog izbora, vidjeli smo posle izbora šta se sve dešavalo tamo

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

greška je samo bila što nisu granice zatvorene prema svima iz okruženja. ovi iz Srbije su lagali o broju zaraženih zbog izbora, vidjeli smo posle izbora šta se sve dešavalo tamo
    Mi drzimo granicu prema EU otvorenu od ljeta, da ne pricamo bjelorusiji koji kapi nisu testirali.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,726
    Thanks Thanks Received 
    6,421
    Thanked in
    2,697 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Ovaj momak je nevjerovatan kapacitet. Da nije izabrao put medicine, bio bi odlican i u drugim granama.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

12. The Following User Says Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

nemoj odmah će ti reći da je tvoj dps izgubio i da to nije istina...Retorika koja se na ovom forumu koristi da bi se kao nečim poentiralo je bolesna....koliko ja shvatam, to misljenje ne dijele novi ministri...mada da budem iskrena i ja sa bliza tome misljenju da je uz neke mjere opreza trebalo sezonu pustiti da se u miru odvija...moze to izgkedati ludo ako znamo koliko ljudi se svakodnevno razbolijeva, ali sasvim sam sigurna da ovaj broj zarazenih koji danas imamo, ne bi bio veći ni da su nam granice skroz i bez ikakvih testiranja bile otvorene!
    No da se ne bavimo teorijama ŠBBKBB nadajmo se većoj kooperativnosti građana nego što je bilo sa prošlim tijelima

Thanks Thanks Given 
    3,620
    Thanks Thanks Received 
    6,119
    Thanked in
    2,953 Posts

I ono najbitnije postujte mjere i preporuke koje su usvojene. Pa kad sve ovo prodje mozemo diskutovati o losim potezima i jednih i drugih, jer najlakse je biti vojskovodja poslije bitke, i spocitavati sto je ko najavio izjavio i uradio.
    Narod se nece promijeniti, i nama slijedi bas duga borba sa virusom jer broj zarazenih ne opada ni malo. A sprovodjenje mjera niko ne konttrolise i dalje.
    Prethodni su se pokazali u dva svijetla - eliminisali virus i doveli drzavu sa najvecim brojemzarazenih po broju stanovnika. Ajde da vidimo sto ce ovi novi da urade.

Mene je strah, da nece ni oni moci puno da urade jer narod jednostavno ne postuje mjere. Evo se kupuju bombice i jelke i ukrasu. U prodavnice su guzve po 50 ljudi ceka u red na kasu jedno za drugim naslagano.
    O cemu dalje da pricamo?
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

15. The Following 3 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Danas je grad bio prepun naroda bez maski, prepuni lokali napolju, velike gužve na raskrsnicama i pješačkim.

Thanks Thanks Given 
    458
    Thanks Thanks Received 
    379
    Thanked in
    232 Posts

Hrvatska- mogao si da udješ u Cg, ali kad si ulazio opet u HR moralo se u samoizolaciju 14 dana, tek kad su pred kraj ljeta u Hr ukinuli su tu mjeru počeli su da dolaze u Cg. Nije baš ni sve do naših granica.

Neku dobru analizu treba uraditi što prije.

Sad ide zimska sezona, treba nju probati spasiti...
    Quote Originally Posted by Prekidi_stvarnosti View Post
    I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.
    Okreni na igru!

Thanks Thanks Given 
    33
    Thanks Thanks Received 
    58
    Thanked in
    17 Posts

Distanca ruke maska...

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    1,034
    Thanked in
    753 Posts

Ovo se znalo odavno.

Ima da uvedu zabranu medjugradskog od srijede/cetvrtka do ponedeljka + ranije pol. čas.

Thanks Thanks Given 
    1,123
    Thanks Thanks Received 
    247
    Thanked in
    177 Posts

Hoce li policijski cas ranije biti, zna li ko? Od kada ce se te strozije mjere sprovesti?
    " čini se da iz rana raste cvijeće... "

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,797
    Thanked in
    1,602 Posts

Jesmo li za ovo glasali? Da nam milutin simovic odredjuje dje cemo za praznike? A vazi... ocu struka da se pita a ne politika

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

22. The Following User Says Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...vjere-o-koroni

Četiri od 10 građana Crne Gore (43 odsto) smatra da je koronavirus prevara, a 38 odsto vjeruje u teoriju zavjere da su Sjedinjene Američke Države (SAD) namjerno stvorile virus.

velji narod, sve zna. žurke od od 14h do 18h vikendom. redovi da bi ze kupile jelke i ukrasi jer nikad se više neće slaviti nova godina. sad veliki poznavaoci po internetu pljuju i ove nove zbog mjera. valjda su mislili da je virus nestao dolaskom njihovim. sve nam je po zasluzi. a biće nam još gore jer smo najjadniju narod na svijetu

Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Da li u Moj Lab PCR rezultati mogu biti gotovi za dan? Moze li testiranje moze da se obavi iz auta ili nesto drugo da ne stojim u red sa potencijalno zarazenim ljudima jer mi PCR test treba iskljucivo radi poslovnog putovanja. Cijena je 80e? Preskupo al sto se mora nije tesko.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    8,528
    Thanks Thanks Received 
    1,453
    Thanked in
    626 Posts

Quote Originally Posted by Archi View Post
    Da li u Moj Lab PCR rezultati mogu biti gotovi za dan? Moze li testiranje moze da se obavi iz auta ili nesto drugo da ne stojim u red sa potencijalno zarazenim ljudima jer mi PCR test treba iskljucivo radi poslovnog putovanja. Cijena je 80e? Preskupo al sto se mora nije tesko.
    Testovi budu gotovi isti dan. Dodjes 15 minuta prije termina i budes obicno sam. Mada mislim da bi na zahtjev izasli u susret da te testiraju u auto. Sve gotovo za minut najteze formular popunit. Sobzirom da vise labaratorija radi PCR sigurno ce neko da ti izadje u susret da te testira iz auta.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
    To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.

Thanks Thanks Given 
    645
    Thanks Thanks Received 
    75
    Thanked in
    50 Posts

Iskustva mojih prijatelja i iskustva koja vucem sa posla su da su rezultati brzog testa gotovi za 20ak min a rezultati PCR-a se dobijaju uglavnom do 24h.

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

Meni u Tivat brzi test procesuirase za uru u Milmediku.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,620
    Thanks Thanks Received 
    6,119
    Thanked in
    2,953 Posts

Spuštismo se konačno ispod 10.000 oboljelih. Vakat je bilo.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

i pozitivnost dobro ispod 25% ada moralo je nema đe više, što se PG tiče sigurno 70-80% ljudi koje znam je zaraženo ili bilo zaraženo, PG je čvorište u CG jer svi ođe prolaze i PG kad se riješi nestaće i u drugim djelovima CG
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Evo od 1499 uzoraka, 415 novih:

Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile su analizu i Institutu dostavile rezultate za 1499 uzoraka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 415 novopozitivnih slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.

Page 114 of 331 FirstFirst ... 1464104110111112113114115116117118124164214 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)