jesam li ja jedina koja nema zavjese
nothing comes from violence and nothing ever could
Kuća bez zavesa jediino ako imam ogromne prozore koji zauzimaju barem 2/3 zida i pogled...
![]()
Last edited by Because; 13-12-20 at 21:15.
Vala ovaj pogled i nije nešto naročito..
Kod mene bi to bilo samo u slučaju da mi gleda direktno na more i da mi nikoga blizu nema.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Nešto imam osjećaj da sad neki strijepe šta će starwalker reći za zavjese
Sent from my Huawei P30
The more things change, the more they stay the same.
Goozice, i ja bi najradije da ih nemam zbog sunca i svjetlosti, obožavam!
Ali onda opet kad pogledam, izgleda mi nekako goloPrazno.
Imam 5 duplih velikih balkonaca, i 2 prozora. Izgledalo bi bez toga kao na izlogu
Masster, i nama ga zabiberi taj zadnji trošak
Because, svidjaju mi se jedino ove trece koje is postavila, prve ne volim ovoliko puno rada po zavjesama, a ove sa šipkom i ovim prstenovima mi se ne svidjaju osim za zavjesu za kadu.
Sam look enterijera mi nije toliko važan koliko da je energetski čist (osjetim li "zakrčenje" između mene i nekog predmeta, dam sebi vremena da razmislim šta je to, pa u skladu sa tim odlučujem šta dalje - ostaje, mjenja se ili svako svojim putem).
Čist, uslovno rečeno, može biti i prostor koji je minimalistički uređen (novim ili restauriranim starim stvarima), djelimično popunjen prostor osnovnim potrepštinama, kao i prostor koji odiše decenijama uspomena u svakom kutku.
Kod takvih prostora onda obraćam pažnju na igru svjetlosti koja se odvija/mjenja u toku dana. Na to obraćam pažnju i kad sam u prirodi.
Dim sum.
preporuka za neku firmu koja radi sa alubondom ? Ne samo da prodaje materijal već da ima obradu .
Poslato sa VKY-L09 pomoću Tapatoka
Alubond obradjuje Merkator International. Sta ti treba tacno?
Kad smo kod enterijera, šta preporučujete za cvijeće? Danas smo gledali jedan predivni Bendzamin u Kaliu, kosta oko 100 eura, ali nam je nekoliko ljudi reklo da su imali sa njima lose iskustvo, da im se osusio odjednom, bez ikakvog vidljivog razloga. Ovaj primjerak je stvarno prelijep, ali ako je tako osjetljiv ne isplati se gajiti ga.
Imaala san ga i ja....treba znat' sa biljkama...posvetit' im se...stavit dje im odgovara, prihranjivat', svjetlost, toplota....čuda svakojaka
Sanseveria/orhideja/zamija/sukulente/krasula...
Mislim da se u Kaliji u Zeti mogu naći u različitim veličinama.
Ove nisu puno zahtjevne ali treba pratiti kako im odgovara pozicija koju im namjenite, svjetlost, pratiti listove, zemlju, pričati malo š njima
Sad ima i svakakvih varijanti saksija, gvozdenih držača za biljke, drvenih, staklenih... A moram priznati da je i vještačko cvijeće dosta napredovalo (za razliku od onog odvratnog plastičnog što prodaju ispred groblja) i po nekim radnjama pofino košta. Primjetih to i po kafićima/restoranima pa dosta često zagledam i pipam da vidim jel pravo.
Dim sum.
Orhideje obožavam. Ali nije baš da nijesu zahtjevne...meni je svaka uginula![]()
Ne vole direktno sunce, meni su na sjevernoj strani fino trajale, cvijet po 4-5 mjeseci pa onda samo lišće, opadanje starog i rađanje novih, onda grančice nove pa pupoljci i u krug.
Dim sum.
E ja nemam sjevernu stranu. Meni je istok-zapad...na istoku sobe, dnevni boravak na zapadu.
Pa onda na zapadnu, bar sada sunce ide niže i kraći je dan.
Meni je ova sanseveria otkriće od prošle god. Možeš je đe te volja, efektna je i u hodniku i u kupatilu i dnevnoj, mala ili velika, zaboravim da je zalijem po 10dana... Skroz fino čeljade.
Dim sum.
E nju cu da uzmem. Planirala sam.
Jes da su nekad u ovakvim bocama, držali domaće vino i lozu, ali baš volim ove nijanse stakla, i ove varijante su mi lijepe kao dekor. Smirujuće.
Uzet povremeno neko dugotrajno zeleno lišće na pijaci, ubrati neđe u prirodi dok se šeta... Na proljeće sam šetajući magistralom prema tvrđavi Mogren vidjela one visoke trske što imaju kao sitni "klas" ne znam koji je tačan naziv biljke - stavila u ovakvu vazu, i to mi još stoji. Volim i lijepo sasušeno cvijeće.
Last edited by tigrovo_oko; 14-12-20 at 22:28.
Odlična tema! sad j ei kod mene na redu
Moj komšiaj ima veliki bendžamin na balkonu, predivan je!!! Z anjega je bitno da mu mnogo ne mijenjaš mjesto nego ga ostaviš dje je.
Ja sma uzela za dnevni onaj mali nebdžamin, kao neki patiljasti, takodje baš lijep.
Treba mi preporuka nešto u ćošku kod police za tv, mogu poslije i postaviti slike pa vidim da iam vas koji znate da nešto ptreporučite.
Za terasu, još ako je osunčana (istok, jug, zapad) divne su mi juka i fortunela. Pod uslovom da to nije terasa na kojoj sušite i veš, već ona na koju gledate dok ste unutar dnevne ili izjutra pijete kafu.
Montenegrina, prelijepo ste osmislili stan, baš toplo i opuštajuće, prirodne boje, igra svjetlosti po muralu i kroz kuhinju, mix metala![]()
Ako dobro shvatih da bi htjela nešto ispod police ćošku desnom od TV-a ne znam kakva si po pitanju sukulenti, one su zahvalne, jednostavne i efektne. Možeš da se igraš, staviš mix zemlje, pjeska i kamenja i odabrati par oblika koji ti se sviđaju. Npr
Ovih figurica za saksije je bilo kupiti u BK centru nekad, ja imam tako u bašti suvenir keramičko prase što se spušta niz tobogan, klupicu drvenu suvenir sa Žabljaka i tako neke gluposti
Ako nisi za to, baci pogled u Coach house, Dream home, La casa mia, neku antikvarnicu - možda nađeš neku metalnu figuru koja ti se sviđa i uklapa, ili drvenu - ima umjetnika koji rade s drvetom i prave razne figure (Bar mi pada na pamet zbog masline a i znala sam jednog čovjeka ranije koji se time bavio). Ne znam rade li one suvenirnice po Kotoru sad, ali ima par koje imaju keramičke radove lijepe pa možda nešto i u tom fazonu (sve je stvar senzibiliteta). A može i ništa.
Rekla bih neku veliku školjku ili bijeli koral - ali obzirom na mural - ne ide![]()
Dim sum.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks