Page 189 of 210 FirstFirst ... 89139179185186187188189190191192193199 ... LastLast
Results 4,701 to 4,725 of 5229

Thread: Iz raznih medija [2020]

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,436
    Thanked in
    2,601 Posts

Zašto bi presušio DPS?
    Samo budimo realni, od toliko prihoda koje imaju na godišnjem nivou i dalje su u biće prilično respektabilni igrač.
    Od donacija koje će im "usuti" firme koje ih podržavaju na izborima mogu da žive godinama...

Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Zašto bi presušio DPS?
    Samo budimo realni, od toliko prihoda koje imaju na godišnjem nivou i dalje su u biće prilično respektabilni igrač.
    Od donacija koje će im "usuti" firme koje ih podržavaju na izborima mogu da žive godinama...

Izgubili su dio poluga vlasti, a u narednom periodu treba i ovo sto im je ostalo da izgube.

Cim kumovi krenu da gube namjestene milionske tendere, tako ce i finansijska podrska da slabi.

Cim krenu glasovi da se osipaju, kako iz drzavnog aparata, tako i iz drzavnih i privatnih firmi naklonjenih DPSu, bice manje moci i uticaja.

Sve je ovo spirala ka dolje, dje ce prestati da ih manje podrzavaju vodje iz regiona, a i mafijaski klanovi koji u njih sipaju pare preko ko zna kakvih crnih fondova.

DPS na iduce izbore da definitivno ne uzme preko 20% glasova, i podijelice se na neke manje patrljke...

Narod ce vidjet da CG postoji i bez Mila, i samim tim nece bit potrebe za ovih ekstremnim milogorcima...

Zivi bili pa vidjeli dje smo za 4 godine.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

3. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,436
    Thanked in
    2,601 Posts

Ovo što si napisao i oni znaju i zato neće dozvoliti spuštanje ispod 25%.
    Braniće to svim sredstvima (a imaju ih dosta).
    U pravu si kada kažeš da je ispod 20% kolaps i zato se to neće dozvoliti.

U tvojem scenariju bi nakon gubitka izbora za 4 godine DPS pao ispod 20% i najverovatnije bio pocijepan na dva ili više krila. Onda bi tadašnja vlast mogla da se obračuna i da istraži sve što je rađeno 30 godina.... A to je ono što se neće dopustiti.

Ono što se očekuje je podrivanje lojalnosti određenom broju (12) poslanika u Skupštini kako bi se na taj način destabilizivao parlament.
    Preuzimanjem parlamenta na demokratski način (take ownership) zajedno sa figurom u vidu predsednika koji je iz iste partije kao moguća nova većina u Skupštini, svijetu se šalje poruka da je CG demokratska država.

-> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

5. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Koliko si splacina od nula do darko sukovic
    https://www.antenam.net/stav/181650-...2pCr4Voal_NKHU

Poresiti jednu od najvecih legendi borbe za jednakost sa klasicnim udbasem kroz izjednacavanje borbe da te gledaju kao covjeka a ne majmuna, kroz prizmu slanja "izdajnika za rusiju i staljina" i opravdavati slanje sugradjana za koje svi znamo da nisu isli samo zbog informbiroa vec i zbog licnih pizmi..... Moze samo neko ko nema apsulutno nikakvih skrupula niti empatije za zrtve golog otoka.
    I onda se prica kakvi dolaze i sta su napisali, a najvece pero DPSa je najvece g... od covjeka koke moze da dijeli vazduh sa nama ostalima
    U sukobu Sovjetskog Saveza i Jugoslavije stanu ljudi koji su građani Jugoslavije na stranu druge države koja hoće da pregazi tvoju. To se zove ... da nije možda izdaja?
    A kako bi se pošteni IB-ovci ponašali da su uzjahali možete pročitati u knjizi "Priče iz Kolime" kao i u nizu drugih svjedočenja iz Staljinovih logora u odnosu na koje je Goli Otok bio 5* hotel.
    Ah da, svi su tamo završili jer nisu bili za Ruse nego iz lične pizme. Oće to...

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Idemo, samo jako...
    720m bulevara preko 1,6 miliona eura i godina i po da se zavrsi.
    Stari aerodrom, sve ravno, sve u drzavnom ili opstinskom vlasnistvu.
    Veselih 2260eur po metru duzine. Kako se kasapi prije nego sto se i PG izgubi
    Oko 3 miliona po km je standardna cijena bulevara kod nas, ali to je cijena za novi bulevar, koji podrazumijeva probijanje puta, fekalna, atmosferska, vodovod, struja. Koja je ovo parcela o kojoj govoris, nisam u toku?

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Renoviranje zmaj jovine ulice u bulevar
    Od volija na stari do iza skole.
    Kanalizacija i ostale instalacije su davno iradjene ma tom dijelu, a nema metra zemlje da je sporan

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    U sukobu Sovjetskog Saveza i Jugoslavije stanu ljudi koji su građani Jugoslavije na stranu druge države koja hoće da pregazi tvoju. To se zove ... da nije možda izdaja?
    A kako bi se pošteni IB-ovci ponašali da su uzjahali možete pročitati u knjizi "Priče iz Kolime" kao i u nizu drugih svjedočenja iz Staljinovih logora u odnosu na koje je Goli Otok bio 5* hotel.
    Ah da, svi su tamo završili jer nisu bili za Ruse nego iz lične pizme. Oće to...
    Kao sto rekoh, kolika si splacina od nula do darko sukovic.
    Cak je i Komunisticka partija osim jova kappe priznala da je to bila greska i jedino se crnogorci ponose odradjenim poslom, sto dosta govori o njima samima.
    Da ti je neko bio, pricao bi drugacije. Ljudi su isli jer su slusali radio moskvu, a imali su neke funkcije pa su ih prijavljivale zavidne komsije(slucaj djeda iz komsiluka).
    Rodjak mi je izgubio cijelu porodicu u ratu, pa je zavrsio tamo jer su mu kao seljaku 7 godina prodavali pricu kako je drug staljin veliki spasioc proleterijata i otac komunizma koji je on popusio.
    Pa je dosao kao slomljen covjek jer nije na vrijeme ukapirao da se promijenila politika i da prica o velikom komunistickom vodji je jeres.
    Ali dobro, objasnice ti sukovic zasto je to bilo dobro u rangu borbe protiv aparthejda. Malo nam je falilo da nas kandiduju za nobelovu nagradu, nego eto utece kod mendele a malo nam je falilo
    Last edited by Hell Raiser; 12-12-20 at 22:59.

10. The Following 2 Users Say Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,855
    Thanks Thanks Received 
    1,415
    Thanked in
    604 Posts

Ko o cemu .....

https://www.radiotivat.com/zekovic-d...-tone/2020/12/

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
    To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Znaš kako, da je sva istorija crno-bijela, drugačije bi se zvala.. Najmanje su tamo ljudi završavali zbog Staljina i Sovjetskog Saveza a više zbog bezobrazluka i špijuna po kojima smo mi poznati..

OT Šupkovića ne čitam odavno a i vama bi preporučio.. Bolje je čitati fb komentare kao Tripli što radi, nego tog kvazi novinara..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    3,379
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by crane_operator View Post
    Ko o cemu .....

https://www.radiotivat.com/zekovic-d...-tone/2020/12/

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
    https://m.cdm.me/politika/vlasnik-ti...a-podmetacina/

Само да се чује и друга страна, јер се од смећара из сд-а и зековића не може починут.
    Није им довољно што им је члан из пљеваља оптужен за изазивање панике јер је лажно оптужио људе да су га тукли због националности/вјере.

Смећари гадни.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

14. The Following 4 Users Say Thank You to Mstislav For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Znaš kako, da je sva istorija crno-bijela, drugačije bi se zvala.. Najmanje su tamo ljudi završavali zbog Staljina i Sovjetskog Saveza a više zbog bezobrazluka i špijuna po kojima smo mi poznati..

OT Šupkovića ne čitam odavno a i vama bi preporučio.. Bolje je čitati fb komentare kao Tripli što radi, nego tog kvazi novinara..
    Meni je frapantno da ljudi koji slave Jova Kapu, veličaju i Krsta Zrnovog. A kad ih pitaš kako je to moguće kad je Jovo, kao posljeratni ministar policije, naredio likvidaciju Krstovu gledaju te ko tele u šarena vrata.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

16. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Renoviranje zmaj jovine ulice u bulevar
    Od volija na stari do iza skole.
    Kanalizacija i ostale instalacije su davno iradjene ma tom dijelu, a nema metra zemlje da je sporan
    Gradonačelnika slušah i on je taj bulevar predstavio tako, kako se rješava veliki problem sa tim što će se postaviti atmosferska k. a ovolika cijena je previsoka. Ja sam 2 puta se vraćao da čitam misleći da je u tu cijenu uključen podvožnjak koji se čeka 30 godina i kojeg svake izbore najave, a koji bi spojio Zmaj Jovinu i Bul Save Kovačevića. Ovako, taj podvožnjak će sačekati još koju godinu izgleda a neko će biti bogat za nekoliko stotina hiljada eura od posla...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Gradonačelnika slušah i on je taj bulevar predstavio tako, kako se rješava veliki problem sa tim što će se postaviti atmosferska k. a ovolika cijena je previsoka. Ja sam 2 puta se vraćao da čitam misleći da je u tu cijenu uključen podvožnjak koji se čeka 30 godina i kojeg svake izbore najave, a koji bi spojio Zmaj Jovinu i Bul Save Kovačevića. Ovako, taj podvožnjak će sačekati još koju godinu izgleda a neko će biti bogat za nekoliko stotina hiljada eura od posla...
    Koji podvoznjak. Prema njihovoj projekciji koja je do sada isla za ro treba mislim 15 miliona.
    Cujes, za milion i sicu podvoznjak.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    138
    Thanked in
    104 Posts

deuscroix

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Koji podvoznjak. Prema njihovoj projekciji koja je do sada isla za ro treba mislim 15 miliona.
    Cujes, za milion i sicu podvoznjak.
    Caka sa podvožnjakom je koliko sam čuo, ne zato što je ta investicija skupa, nego postoji navodni spor sa Željeznicama CG, kroz koji su oni htjeli da upumpaju malo para Željeznici tj ko zna kome...

Thanks Thanks Given 
    1,095
    Thanks Thanks Received 
    647
    Thanked in
    363 Posts

Još dok sam radio na željeznici postojao je plan da se sadašnja stanica razdvoji na putničku koja bi ostala na postojećem mjestu i robnu koja bi bila na Ćemovskom polju. Svi oni depoi i radionice, kao i najveći broj kolosjeka bi se uklonio i oslobodio prostor a samim tim i olakšala izgradnja podvožnjaka... Naravno, to su bili planovi

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Jel ovo realno.

Ćoćo, koji je dobio od prethodne vlade koncesiju na zemljište da gradi pored skijališta kondo hotele (stanove) sa svojim partnerima, ne dozvoljava da bez naknade strujni kabal za skijalište Kolašin 1600 prođe kroz njegovo zemljište. Pa kakva nezasita bagra, šta je ovo.

Da se što pitam, odmah bih zakonom regulisao gradnju kondo hotela na način da kupci tih smještajnih jedinica ne mogu koristiti iste preko 2 mjeseca godišnje od čega maksimalno 10 dana u špicu sezone (definisati špic), a da se ne smije tržištu nuditi preko 66% smještajnih kapaciteta. Ova jedna trećina bi mi bila pod hipotekom države (alternativa bi bila bankarska garancija) da će smještajni kapaciteti zaista biti ponuđeni tržištu, a obavezao bih notare da u ugovoru o prodaji definišu sve ovo gore navedeno. Investitori bi bilo obavezni da tu 1/3 kapaciteta uposle u turizam kao hotel (apart hotel) itd.

Do sad su kondo hoteli bili način da se izbjegava namjena zemljišta, pa su se na mjestu za turističke sadržaje pravili stanovi za tržište (fora kondo). Sve takve završene projekte bih isprovjeravao. Mislim da je čak i Galjov Tre cane "u stvari kondo". Ne znam nisam siguran.

P.S.

Fckin Tapatalk ograničava rezoluciju, postovaću link kad izađe na vijesti.me
    (imam cijeli tekst ali je nečitljiv zbog rezolucije, pa evo naslovnica)

Last edited by kimmi; 13-12-20 at 11:43.

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

A ovi su se sjetili da nemaju struje tek sad kad je pao snijeg, je li to?
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

24. The Following 2 Users Say Thank You to Dejan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Dejan View Post
    A ovi su se sjetili da nemaju struje tek sad kad je pao snijeg, je li to?
    A vjerovatno su znali odmah, nego Ćoćov interes je uvijek bio ispred državnog pa su morali da ćute.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Kao sto rekoh, kolika si splacina od nula do darko sukovic.
    Obično ljudi sa reakcijom poput tvoje kažu uvredama dosta o sebi.
    Malo neočekivano, ali ajde...
    Sjajno je vidjeti tvoj stav prema neistomišljenicima u punom sjaju.

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Obično ljudi sa reakcijom poput tvoje kažu uvredama dosta o sebi.
    Malo neočekivano, ali ajde...
    Sjajno je vidjeti tvoj stav prema neistomišljenicima u punom sjaju.
    Ne treba bjezati od zvanja stvari i ljudi pravim imenom. Ako je neko splacina, onda je splacina.

28. The Following 4 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post

Polazeći od činjenice da je Staljin u čistkama i raznim vrstama terora uključujući glad i slično usmrtio 20-30 miliona ljudi, cijenim da u slučaju da je pobijedio u konfliktu sa Titom, pobijeđena strana ne bi doživjela Goli Otok već bi bili srećni ako bi prošli samo sa metkom u čelo, bez mučenja.
    Broj bi sigurno. bio veći od onoga koje je druga strana pohapsila. Jednostavno, Staljinov rukopis je takav.
    A izvođači radova bi vjerovatno bili oni koji su sjedjeli na Golom Otoku.
    Stoga, ajmo da iskuliramo realtivizacije, bezobraluke i špijune...
    Crnogorci kao rusofili najviše su nastradali i to je to.
    Koliko je ukupno ljudi ubijeno od strane vlasti zbog stajanja na stranu Staljina. Manje nego što je stradalo graničara na granicama SFRJ u provokacijama.

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ne treba bjezati od zvanja stvari i ljudi pravim imenom. Ako je neko splacina, onda je splacina.

Fala ti što me ovako fino časti...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Da si pratio sta pisem vidio bi i da nije neocekivano. Oduvijek mi je bilo simpaticno kako se ljudi ovdje nadju uvredjeni kad se njima nesto kaze, dok sebi daju slobodu da kazu sta god hoce.
    Dakle za tebe nije uvreda nazvati izdajnikom i da je zasluzio sva mucenja koja je dobio zbog politickog neslaganja. Da je covjek morao da pobjegne za sloveniju jer je ovdje bio oznacen da radi lose poslove i kad god treba "dobrovoljna radna akcija" da ga dignu sa posla ili iz kuce. A nista to u sloveniji nije bio problem iako je bio "izdajnik". Cak je napravio respektabilnu karijeru. I pored gomile psihickih ili fizickih problema i smrti skoro cijele porodice u ratu.
    Ali tebi to nije uvreda sagovornika, ali ovo moje jeste. Kad vec pljunes po nekome ocekuj isto nazad.
    Nisam ja hriscanin pa da budem bolji covjek i okrenem drugi obraz. Vec na uvredu lagano odgovorim isto

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,153
    Thanked in
    3,115 Posts

Fala ti što me ovako fino časti...
    Ja mislim na pricu o Sukovicu, post koji si citirao, a ne o tebi naravno

Page 189 of 210 FirstFirst ... 89139179185186187188189190191192193199 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)