Page 25 of 87 FirstFirst ... 152122232425262728293575 ... LastLast
Results 601 to 625 of 2169

Thread: Metal-muzika u kojoj je satkana moc

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Johnny View Post
    Pa takodje su mi i rekli da imaju autorske stvari, pa sam povezao to dvoje. Al ajde, nije bitno sada. A i thrash i klavijature mi ne idu zajedno, al ajde, stvar ukusa.
    Pa, prestali su da sviraju thrash otprilike kad su doveli klavijaturistu. U stvari, pjesme su zadrzale isti oblik, uz malu promjenu zvuka. Ne znam, kao sto rekoh - oni obradjuju i "master of Pupets" i "Cementary Gates" i "seasons..." uz klavijature, pa ljudi prepoznaju pjesmu.
    A, bez uvrede, ti probaj da snimis thrash sa jednim PC-jem i jednim..ne! dva kabla.
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Snimit thrash sa jednim pc-em i procesorom nije toliki problem, samo me malo krajnji rezultat zabrinjava. Nista ljudi bez studia Kad smo vec kod studia, postoji li u CG nesto prikladno jednom metal bendu. Znate ono kao Peavey 5150, Shure SM58, Pearl Masters Drumset i ostale gluposti... Salim se. Nego sad ozbiljno postoji li kakav studio da se moze u njemu snimit neki kvalitetan metal album?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Damnation View Post
    Chitala sam u jednom chlanku da vrsta muzike koju slushamo ima veze sa onim shto su nashi roditelji slushali dok smo bili u stomaku :mrgreen:. Moji su slushali klasichu i neshto od stranog roka, pa me i ne chudi shto je moje muzichko opredeljenje slichno, mada mislim da ipak nema nekog apriori pravila. Dalje pishe da je muzichko opredeljenje, pored uticaja sredine, takodje satkano i u nashim genima, tj. muzici koju se slushali nashi preci, pa i nije chudo shto vecina stanishta na nashim prostorima preferira narodnu i zabavnu muziku. Tu je naravno srzh svega sam mentalitet naroda, a kako metal muzika sadrzhi (najcheshce) veliku dozu mraka, mrzhnje i pesimizma loguchno je da se razvila u sjevernijim dijelovima Evrope, dje je i narod dosta "hladniji" u odnosu na 'tople" juzhnjake koji su prefeirali veselje i igru shto bash i nije u duhu metala.
    Ja bash i ne idealizujem metal i stavove tipa "metal je istina" ,"metal je stvarnost" smatram ogranichenim, jer metal (i to kako koja pjestma) pjeva o jednoj strani zhivota (ne i jedinoj), da ne spominjem koliko tekstova sadrzhi brojne motive o mitskim bicima, vilama, vampirima, kojekavim demonima, mrtvacima i blabla...). U sushtini metal u globalu kao muzichko pravac nije nishta realistichniji od ostalih muzichkih pravaca koji opet opisuju (naravno ne svaka pjesma) josh neke druge teme vezane za stvarnost i svakodnevnicu.
    P.S. izvinjavam se ako sam neshto pomenula shto je vec recheno, bilo me muka da chitam sve postove.
    Hehehehe, i jos nesto, tesko da je neko od nashih (daleeeeeeeekih) predaka slusao rock i metal:twisted::twisted::twisted:. Da je tako kako ti kazes, ljudsko drustvo se ne bi razvijalo no bi svi slusali istu mjuzu kao oni u praistoriji, ako se udaranje kamena o kamen moze nazvati muzikom :PP

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jaooo Darvine sve ti vjerujem kad prochitam ovakvu neku glupost. E vjerovatno su u praistoriji koristili net, ili pisali djela poput "Karamazovih". Jesi ti ikad chuo za rijech "evolucija". Sve se razvija, mijenja, napreduje, pa i muzika naravno. E stvarno se osjecam debilno da uopshte objashnajavm ovakve stvari, jer sam mislila da chlanovi ovog foruma (bar vecina) imaju vishe od deset godina.
    Last edited by Damnation; 19-01-07 at 13:29.

Thanks Thanks Given 
    6,720
    Thanks Thanks Received 
    6,413
    Thanked in
    2,694 Posts

Quote Originally Posted by Innuendo
    Imas li ti nesto da okacis?
    Poz!
    Drago mi je ako sam imalo bio od pomoci

Hm, nisam nista od zanra koji pripada rock/metal muzici, kasno sam poceo da se bavim muzikom (2004 prvi susretsa programom za muziku), ali imam mozda jednu stvar koja nije klasicna elektronika (trance) vec nesto izmedju elektronike i hip-hop beat-a.
    Nisam u rock/metal vodama iako volim odlusati stvari i iz tih zanrova.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nego sad ozbiljno postoji li kakav studio da se moze u njemu snimit neki kvalitetan metal album?
    postoji studio u NK...
    Reality is overrated.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by [neurosong] View Post
    postoji studio u NK...
    Gde mogu malo vise informacija da nadjem o tom studiju?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

bilo je o tome prije na brljok.com forumima, ali posto taj sajt vise ne radi... mrka kapa
    Reality is overrated.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A dobro, ionako imam osecaj da bi morao da dam gace sa guzice da snimim nesto tamo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Jaooo Darvine sve ti vjerujem kad prochitam ovakvu neku glupost. E vjerovatno su u praistoriji koristili net, ili pisali djela poput "Karamazovih". Jesi ti ikad chuo za rijech "evolucija". Sve se razvija, mijenja, napreduje, pa i muzika naravno. E stvarno se osjecam debilno da uopshte objashnajavm ovakve stvari, jer sam mislila da chlanovi ovog foruma (bar vecina) imaju vishe od deset godina.
    ahhahahhahahahhahahhaha
    pa to je ono sto sam ja tebe pokusao ubjediti jer sam iz tvog prethodnog posta moga zakljuciti da mislis da kako je bilo u proslosti, bice i u sadasnjosti. Molim te, ponovo procitaj ono sto sam prije napisao i vidjeces da si potpuno promasila ono sto sam rekao za 180 stepeni....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam govorila o tome shta sve MOZHE da utiche (ALI NE MORA), po mishljenju nekih struchjaka, na formiranje ukusa pojedinca kada je muzika u pitanju, dakle: muzika koju su prvi put chuli (dok su bili u stomaku), uticaj sredine i genetski sklop. Objashnjavala sam zashto na nashim prostorima ljudi cheshce slushaju narodnu ili zabavnu muziku, nego na pr Skandinavci.
    Tvoja rechenica: "tesko da je neko od nashih (daleeeeeeeekih) predaka slusao rock i metal " -jesam li to rekla?
    Tvoja druga rechenica: "Da je tako kako ti kazes, ljudsko drustvo se ne bi razvijalo no bi svi slusali istu mjuzu kao oni u praistoriji, ako se udaranje kamena o kamen moze nazvati muzikom" - Kao prvo nemoguce je da se muzika ne razvija (to je poenta mojeg drugog posta). Po chemu si ti to zakljuchio da sam ja govorila ishta o razvoju muzike? Ja sam govorila iskljuchivo o razvoju ukusa pojedinca.
    Ti si potpuno pogreshno shvatio moj prvi post. Ja sam iskljuchivo govorila o tome kako je sada, ne o tome kako ce biti. Shta znam ja shta ce se slushati na nashim prostorima za nekih 100 godina.
    Last edited by Damnation; 20-01-07 at 14:00.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gde mogu malo vise informacija da nadjem o tom studiju?
    To je studio Ivana Perovića, svak ti njega zna, ako ocesh mogu ti nabavit broj pa se raspitaj
    Nick potiche iz doba Counter-a,
    Chisto da ne bi doshli do pogreshnog zakljuchka :P

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

jeste, Ivan Perović to drži...
    Što se cijena tiče, čini mi se da je dosta jeftino, a ako se ne varam - neki od nikšićkih bendova su i besplatno snimali neke pjesme...
    Reality is overrated.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Condor View Post
    ...
    ali imam mozda jednu stvar koja nije klasicna elektronika (trance) vec nesto izmedju elektronike i hip-hop beat-a.
    Nisam u rock/metal vodama iako volim odlusati stvari i iz tih zanrova.
    Pa kaci ako ti nije problem... Sto se tice "plivanja" po drugim zanrovima, i ja imam neka iskustva :-)

POz!
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Snimit thrash sa jednim pc-em i procesorom nije toliki problem, samo me malo krajnji rezultat zabrinjava. Nista ljudi bez studia Kad smo vec kod studia, postoji li u CG nesto prikladno jednom metal bendu. Znate ono kao Peavey 5150, Shure SM58, Pearl Masters Drumset i ostale gluposti... Salim se. Nego sad ozbiljno postoji li kakav studio da se moze u njemu snimit neki kvalitetan metal album?

Pali iz Crne Gore, Johnny, ako ces da snimas bilo sta. Iskusniji niksicki bendovi, poput DST-ja, Epicentra i drugih uglavnom dizu u nebo neki studio u Kragujevcu (valjda kod Vuje ili tako nesto). Cijene snimanja su tamo povoljne, i zatim mozes da uzmes sirovi materijal i da ga nosis na miksovanje negdje drugo(npr. u Beograd).
    Sto se tiche ovih "nasih", cuo sam da je taj studio Ivana Perovica dobar, mada njega nisam upoznao, tako da ne znam kakav je tacno. Zajebano je to sto, da bi nesto snimio u NK (gdje ljudi stvarno znaju sto rade), moras da poznajes makar 10-tak ljudi koji se bave muzikom i koji uglavnom zajednicki koriste opremu. Tako funkcionisu Punkreas, Minority, pa cak i DST, u cijoj se "kolibici'" radi vecina proba.
    Podji na sajt Vedrana DJurasovica www.vegasound.com pa ce ti biti jasno o cemu govorim - bubnjeve snimas na jednom mjestu, gitare na drugom, itd. Mada, ukoliko imate vasu opremu, onda i to mozete da izvedete...

Poz!
    Last edited by Innuendo; 21-01-07 at 07:34.
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Chitala sam u jednom chlanku da vrsta muzike koju slushamo ima veze sa onim shto su nashi roditelji slushali dok smo bili u stomaku :mrgreen:. Moji su slushali klasichu i neshto od stranog roka, pa me i ne chudi shto je moje muzichko opredeljenje slichno, mada mislim da ipak nema nekog apriori pravila. Dalje pishe da je muzichko opredeljenje, pored uticaja sredine, takodje satkano i u nashim genima, tj. muzici koju se slushali nashi preci, pa i nije chudo shto vecina stanishta na nashim prostorima preferira narodnu i zabavnu muziku. Tu je naravno srzh svega sam mentalitet naroda, a kako metal muzika sadrzhi (najcheshce) veliku dozu mraka, mrzhnje i pesimizma loguchno je da se razvila u sjevernijim dijelovima Evrope, dje je i narod dosta "hladniji" u odnosu na 'tople" juzhnjake koji su prefeirali veselje i igru shto bash i nije u duhu metala.
    Ja bash i ne idealizujem metal i stavove tipa "metal je istina" ,"metal je stvarnost" smatram ogranichenim, jer metal (i to kako koja pjestma) pjeva o jednoj strani zhivota (ne i jedinoj), da ne spominjem koliko tekstova sadrzhi brojne motive o mitskim bicima, vilama, vampirima, kojekavim demonima, mrtvacima i blabla...). U sushtini metal u globalu kao muzichko pravac nije nishta realistichniji od ostalih muzichkih pravaca koji opet opisuju (naravno ne svaka pjesma) josh neke druge teme vezane za stvarnost i svakodnevnicu.
    P.S. izvinjavam se ako sam neshto pomenula shto je vec recheno, bilo me muka da chitam sve postove.
    Pravo da ti kazem, tekstovi u metalu su gora stvar, po meni....nedozreli su i neprozivljeni (jer cak i u onom sto pjevaju nemaju pravog iskustva-DAKLE BLEFIRAJU!);iako znam engleski sasvi dobro-NJIH NEKAKO NE SLUSAM...
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Innuendo View Post
    Pali iz Crne Gore, Johnny, ako ces da snimas bilo sta.
    Nisam razmisljao ni da snimam ovde, idemo bre u BiH. Ako si slusao Agonize onda me kapiras i zasto. Cene su vise nego povoljne a produkcija je perverzija, ni manje ni vise nego perverzija.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Poslusao sam stvar "Dayodie". Vrhunski zvuci, kao da je snimljeno u svedskoj, ili tako nesto
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovako, u Morinju je organizovana svirka posle gitarjade koja je ispala totalno rasulo. Gostovala su dva benda iz HN-a, Vetustas [black metal] i mi. Doslo je do manjeg incidenta [citaj: MANJEG] koji je, sto bi moj bassista rekao, zbog balkanskog kill sindroma prerastao u nesto jako ozbiljno. Hteli ljudi da nas biju, bodu i sta su vec kenjali, jednostavno nije nam preostalo nista nego da se pokupimo i iskuliramo. Vojo, bubnjar benda Epitaf iz Morinja nas je molio da ostanemo i nakon duzeg ubedjivanja resili smo da odradimo svirku, medjutim na nasu nesrecu, kada je Spit [nas bubnjar] seo za bubnjeve nestala je struja rofl. Ispraceni smo recima: "Zvacemo vas opet kada bude bilo kakva svirka ovde bla bla bla". Organizovana je svirka u Morinju nedavno medjutim mi nismo pozvani. Sada smo definitvno digli ruke od sviranja u Morinju, ako bude svirke bice je u HN-u, eventualno ako budemo pozvani negde van HN-a, jos cemo videti. U medjuvremenu cemo da vezbamo i pisemo nove stvari, pa ako iskrsne neka svirka, svi ce verujem biti prijatno iznenadjeni.
    Ako imate materijala za sat svirke-javi mi se da pokusam malo da pripomognem.
    Od stete biti necu:
    Pozvao bih neke momke u BG da vam se nadju i da budu fer ako mogu da snime pravi kvalitet, a ako ne da vam budu *protrekcija* i platio bih vam povratne karte poslovnim....DOSTA OD BONE-A!
    Samo konkretno u zivotu ( i ljubavi)!
    i
    Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako ostane zajedno ovaj NEVIDJENI GITERISTICKI TRIO, sa Rhon Thal-om (Bumblefoot) na prvoj gitari( Satriani mu je preporucio covjeka,da svira umjesto njega...) ....bogamo bice tu bolje svirke od ove na ovom *Chinese Democracy*
    JER OVAKAV POCETAK JOS UVJEK NIKO NA SVIJETU NE MOZE NI DA IZVEDE, A NE DA NADMASI

Axl Rose JOS RAZBIJA!!!

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 23-01-07 at 00:12.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Ako imate materijala za sat svirke-javi mi se da pokusam malo da pripomognem.
    Od stete biti necu:
    Pozvao bih neke momke u BG da vam se nadju i da budu fer ako mogu da snime pravi kvalitet, a ako ne da vam budu *protrekcija* i platio bih vam povratne karte poslovnim....DOSTA OD BONE-A!
    Samo konkretno u zivotu ( i ljubavi)!
    i
    Pozdrav,
    Sto se tice svirke, verujem da imamo materijala za sat vremena, doduse nisam bas siguran, mada bih svejedno morao prvo da popricam sa ostatkom ekipe, eto sutra, sad vec danas imamo probu pa cu da vidim, a bassista nam dolazi prekosutra pa cemo se sve fino dogovorit, samo mi objasni malo blize sta to imas na umu, ako nije neki problem.

Sto se tice snimanja, vec smo odlucili da snimimo to u septembru u BiH, kao sto je Innuendo rekao, ko da idemo u Sweeden

Ali tebi hvala na ponudi, samo si me malo zbunio sa ovim povratnim kartama hahaha. Uzdravlje.
    Last edited by Johnny; 24-01-07 at 04:24.

Thanks Thanks Given 
    6,720
    Thanks Thanks Received 
    6,413
    Thanked in
    2,694 Posts

Talking

Quote Originally Posted by Innuendo View Post
    Pa kaci ako ti nije problem... Sto se tice "plivanja" po drugim zanrovima, i ja imam neka iskustva :-)

POz!
    Evo kao sto obecah. Obje stvari su radjene pocetkom 2005-te godine.

Branko Balsic - Lucifers Dream
    http://www.speedyshare.com/635678587.html

Trance Addict - Feel Alive (Branko Balsic Remix)
    http://www.speedyshare.com/656515538.html

Tada nisam znao ni za mastering ni za VST instrumente, ali sam saznao za soundfontove tek. Prva stvar 'Lucifer dream' je soundfont klavira od 38KB..
    Komentari su dobrodosli jer planiram da sad nedje (dvije godine kasnije) napravim djelo isponova. Zato je svaka kritika, prijedlog vst instrumenta dobro dosla

Druga stvar je remix (jedina stvar gdje sam koristio 'Real Acoustic Drums' soundfont). Iako je original u 4x4 trance fazonu, napravio sam nesto izmedju electronic/ambient/rock zanra. Jedino je melodija klavira originalna, ostatak je improvizovan. Ona simpaticna melodija je u stvari 'Eminent strings' soundfont (koji je koristio Jean Michel Jarre u svojim radovima :devil: ) naravno, improvzovani dodatak radi boljeg efekta.

Eto
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam jeste li chuli da se oformila nova metal grupa Hell Yeah, Album izlazi u martu ove godine a snima se u Dalasu i Teksasu, sve mi se chini da cu postati veliki fan ove grupe, odslusho sam dvije pjesme Master of Time i Hell Yeah, mogu vam reci da su wrh!

Sastav:

Chad Gray (Mudvayne) - Vokal
    Greg Tribbett (Mudvayne) - Gitara
    Tom Maxwell (Nothingface) - Gitara
    Jerry Montano (Danzig, Nothingface) - Bass
    Vinnie Paul Abbott (Pantera, Damageplan) - Bubnjevi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E da, zaboravio sam da kazhem izashla je i akustichna verzija Freak on a leash (KoRn i Amy Lee) Obavezno morate to pogledat, ja sam se odushevio kako je dobro!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sto se tice svirke, verujem da imamo materijala za sat vremena, doduse nisam bas siguran, mada bih svejedno morao prvo da popricam sa ostatkom ekipe, eto sutra, sad vec danas imamo probu pa cu da vidim, a bassista nam dolazi prekosutra pa cemo se sve fino dogovorit, samo mi objasni malo blize sta to imas na umu, ako nije neki problem.

Sto se tice snimanja, vec smo odlucili da snimimo to u septembru u BiH, kao sto je Innuendo rekao, ko da idemo u Sweeden

Ali tebi hvala na ponudi, samo si me malo zbunio sa ovim povratnim kartama hahaha. Uzdravlje.
    Samo naprijed!

Dabogda vi meni imali privatni avion, ko Stonsi, ali , ko velim, ako nemate......mogao bi i poslovni u principu....nego-ponudjen ko pocascen..
    Srecno!

Pozdrav,

Page 25 of 87 FirstFirst ... 152122232425262728293575 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks