Page 167 of 214 FirstFirst ... 67117157163164165166167168169170171177 ... LastLast
Results 4,151 to 4,175 of 5331

Thread: Novi sastav Vlade Crne Gore-diskusija

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by el_ View Post
    ...

Vidiš, Evropa danas i nije neki legimitet.

Nova politička realnost, velite?

Hm.
    Interesantno.

Do juce je pristupanje EU bilo alfa i omega, vrhunski politicki prioritet Crne Gore. Danas, kad se vidi da je Brisel jedva docekao da DPSu vidi ledja, odjednom ta EU nasem Predsjedniku i njegovim vjernim komitima nekako ne izgleda tako privlacno.

2. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Dzi

Thanks Thanks Given 
    70
    Thanks Thanks Received 
    88
    Thanked in
    66 Posts

Je li bila do juče ili ne, ja sam rekao da je podržavala Mila. Ako je tog žednog srpske krvi oligarha i diktatora podržavala, što ne bi i ove teokrate preplavljene ponovnim revizionizmom, ako budu slušali, ono malo, čisto da zamiriše? EU je najbolji projekat mira i prosperiteta koji je svijet ikad vidio. Međutim, EU je izgubila dosta sa desnicom posebno. Jedna grupa nacionalista iz CG i Rusi su se sladili izlasku VB iz EU. Nadajući se propasti te "peederske unije". Skoro je bila i neka istraga/presuda? u Londonu da je bilo miješanja Rusije u Brexit. Stotine hiljada Brexit botova na društvenim mrežama sa ruskih servera i druge radnje. EU je veliki projekat, ali nema ono najvažnije što bi je trebalo povezati — svoju zajedničku vojsku, svoje JA u međunarodnim odnosima i podizanje ideje eurofederalizma umjesto nekakvih EXITA i ukidanja Šengena.

No, nadam se da će novu vlast dobro ispeglati. Da im ne bi sjutra Crna Gora lupala veto na budžet EU jer Cetinjani ne daju kapelu na Lovćen.
    Zašto bako Crnogorci voze crne blindirane Audijeve? To je sine korota za Kosovo.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

DPS definitivno ide u pravcu reformisanja stranke i guranja u prvi red nekompromitovanih lica...

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...opstine-niksic

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,238
    Thanks Thanks Received 
    1,668
    Thanked in
    905 Posts

Kad su izbori u NK?

Thanks Thanks Given 
    590
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

Mart.

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Evropa je blagonaklona i prema Vučićevoj diktaturi u Srbiji đe se samo prorežimska medijska i druga galama čuje i niko više. Đe zemljom vladaju "vođe navijača" i kriminalci svakog soja. Đe se drži taocem Kosovo zbog BH entiteta RS i pranja novca na ničijoj zemlji, raju za kriminalce - Sjeveru Kosova. Đe ubiše Olivera Ivanovića direkt iz Beograda jer im je ometao biznis javne perionice novca.

Evropa je blagonaklona i prema Orbanovoj diktaturi, đe se samo Orban sa dekretima i antisemitizmom i antisvačim čuje. Đe se univerziteti zatvaraju jer ih Soroš "drži". Đe se radio stanice i mediji gase ako kažu lošu za Orbana. Đe se Romi ubijaju, LGBT satanizuje...etc.

Evropa je blagonaklona i prema Poljskoj đe desničari zapališe Varšavu prije neki dan, đe milioni izađoše protiv teokratskog zakona o abortusu. Đe desničari kasnije zapališe sigurnu žensku kuću i neki LGBT centar.

Evropa je bila blagonaklona i prema Milu sa svojom oligarhijom i partijskom državom.

Što ne bi Evropa bila blagonaklona i prema teokratsko-ultranacionalističkoj (prosrpski) Crnoj Gori, dok god u izvještajima sluša neke njene parole o bratstvu i jedinstvu, Druže Brisele mi ti se kunemo, ble ble, ha bu dža, bla, bla?

Vidiš, Evropa danas i nije neki preporučilac.

Nova politička realnost, velite?

Hm.
    Ниси у праву за пољску и мађарску.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    1,238
    Thanks Thanks Received 
    1,668
    Thanked in
    905 Posts

Niko da prokomentarise novu partiju?

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,190
    Thanked in
    473 Posts

To je zaista buducnost cg...

Neka se Dritan zamisli dje će obršit,a moguce i Bečić na sledećim izborima,realizuje li se ovo.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
    Last edited by Sidewinder; 20-11-20 at 20:00.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

oće Daka da uzme biračko tijelo DFa dakle

Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Niko da prokomentarise novu partiju?
    Mislim da je ovo konacni ishod Krivokapicevog "necu *ja* osnivati partiju".

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    oće Daka da uzme biračko tijelo DFa dakle

Tapatalk
    DF glasaci su toliko podivljali na svoje "vodje" da bi im Marks (i to Gruco, ne Karl) uzeo biracko tijelo.

13. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    70
    Thanks Thanks Received 
    88
    Thanked in
    66 Posts

Građanski pokret vs Narodni pokret. Hahaha. Dritan će bit isplaćen, za njega se ne brinem. Slijedi mu neko doživotno ministarstvo ala Rasim Ljajić. Ali, desekularizacija zemlje koja slijedi, bojim se da će neistomišljenici i manjine imati osnov da traže azil po Zapadu i drugdje, poslije ovoga u planu, naročito.

Političke partije se sastavljaju po manastirima.

Znam samo za jednu zemlju koja to radi. Iran.

Ergo, ovo je posljedica DPS-a koji nikad ne stvori državu socijalne pravde, poštovanja i istinskog patriotizma, a imali su nekad davno meč loptu, no se zaokupiše reketom i ode lopta...

15. The Following User Says Thank You to el_ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...Ali, desekularizacija zemlje koja slijedi...
    Bas je bila to jedna izrazito sekularna drzava, u kojoj sekularni predsjednik predstavlja kao glavnu tacku programa svoje sekularne partije - gasenje jedne crkve i zamjenjivanje iste njemu lojalnom drugom crkvom.

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Građanski pokret vs Narodni pokret. Hahaha. Dritan će bit isplaćen, za njega se ne brinem. Slijedi mu neko doživotno ministarstvo ala Rasim Ljajić. Ali, desekularizacija zemlje koja slijedi, bojim se da će neistomišljenici i manjine imati osnov da traže azil po Zapadu i drugdje, poslije ovoga u planu, naročito.

Političke partije se sastavljaju po manastirima.

Znam samo za jednu zemlju koja to radi. Iran.

Ergo, ovo je posljedica DPS-a koji nikad ne stvori državu socijalne pravde, poštovanja i istinskog patriotizma, a imali su nekad davno meč loptu, no se zaokupiše reketom i ode lopta...
    Ако ишта сад ће макар имати прави разлог тражиоци азила у западној европи, а не да их враћају као до сад.

Док једном не смркне другом не сване.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

18. The Following User Says Thank You to Mstislav For This Useful Post:

el_

Thanks Thanks Given 
    70
    Thanks Thanks Received 
    88
    Thanked in
    66 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Bas je bila to jedna izrazito sekularna drzava, u kojoj sekularni predsjednik predstavlja kao glavnu tacku programa svoje sekularne partije - gasenje jedne crkve i zamjenjivanje iste njemu lojalnom drugom crkvom.
    Ja ni dan danas ne vjerujem da je Britva bio ozbiljan oko CPC. Kakva je to psiho derealizacija i diskonekcija sa svojim sugrađanima u tom trenutku bila... Mada sa satom na ruci od 200.000€, ko zna šta bi svi mi sa ovog foruma radili. Lako je pričat. Što bi stariji rekli: Pare mira ne daju.
    Zašto bako Crnogorci voze crne blindirane Audijeve? To je sine korota za Kosovo.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Ja ni dan danas ne vjerujem da je Britva bio ozbiljan oko CPC. Kakva je to psiho derealizacija i diskonekcija sa svojim sugrađanima u tom trenutku bila... Mada sa satom na ruci od 200.000€, ko zna šta bi svi mi sa ovog foruma radili. Lako je pričat. Što bi stariji rekli: Pare mira ne daju.
    Sjecam se (unaprijed naredjenih) stojecih ovacija na kongresu DPS kad je rekao da treba napraviti novu crkvu. Poslata je jasna poruka da partija mora da prilegne na rudu i odradi taj posao.

Ali jebiga, Moltke... plan je bio genijalan ali neprijatelj nije saradjivao. Puce ruda, puce kicma partiji.

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,190
    Thanked in
    473 Posts

Bingo.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Bingo.

Tko je ovo napisao? Nazalost, nisam uspio naci autora pomocu Googlea

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,190
    Thanked in
    473 Posts

Fb post

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...e-da-sve-znaju

Biznismen Miodrag Daka Davidović ponovio je da će u partiji Narodni pokret Crne Gore biti kandidati za ministre mandatara za sastav nove Vlade.
    "Ministri su već u partiji, samo možda još nisu obaviješteni ili to još uvijek ne znaju oni koji misle da sve znaju. Možda kasni telegram ili satelit nije pustio signal", navodi se u reagovanju Davidovića.

Iz službe za odnose sa javnošću mandatara za sastav nove Vlade Zdravka Krivokapića ranije je saopšteno "da ni mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, niti jedan kandidat za ministra u budućoj Vladi nijesu članovi političkih partija, niti će to biti".

dokle ovo ide, ojha
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

25. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Ako je ko mislio da cemo iz DPS kala izroniti odjednom cisti kao suza u nekakvu svedsku postmodernu politiku prevario se.

Je li Zdravko bolji daleko od prosle vlade? Jeste, i vise nego sto smo smjeli da se nadamo. Treba li bolje od toga? Treba, svakako.

Nemojmo nikad zaboraviti kako su "prazni listici" koji nisu bili zadovoljni Tadicem doveli Vucica na vlast.

Da dodam samo da je ova Zdravkova vlada vjerovatno najkvalitetnija kojoj se mozemo nadati u sledecih 10ak godina. Bar je covjek okupio kakve-takve strucnjake. Svaka sledeca ce opet biti neizbjezno politicka, znaci ili Knezevic, Krapovic, Mandic kao ministri, ili povratak Simovica, Stijepovica i slicnih. Svakako i neizbjezno - bice gora od ove.

27. The Following 3 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    ... ranije je saopšteno "da ni mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, niti jedan kandidat za ministra u budućoj Vladi nijesu članovi političkih partija, niti će to biti".

dokle ovo ide, ojha
    Malo je cudna ta izjava. Moze Krivokapic to da obeca za sebe, ali odakle mu pravo da obecava da njegovi ministri nikad nece pristupiti partiji?

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Ako je ko mislio da cemo iz DPS kala izroniti odjednom cisti kao suza u nekakvu svedsku postmodernu politiku prevario se.

Je li Zdravko bolji daleko od prosle vlade? Jeste, i vise nego sto smo smjeli da se nadamo. Treba li bolje od toga? Treba, svakako.

Nemojmo nikad zaboraviti kako su "prazni listici" koji nisu bili zadovoljni Tadicem doveli Vucica na vlast.

Da dodam samo da je ova Zdravkova vlada vjerovatno najkvalitetnija kojoj se mozemo nadati u sledecih 10ak godina. Bar je covjek okupio kakve-takve strucnjake. Svaka sledeca ce opet biti neizbjezno politicka, znaci ili Knezevic, Krapovic, Mandic kao ministri, ili povratak Simovica, Stijepovica i slicnih. Svakako i neizbjezno - bice gora od ove.
    Zavisi kolilo jaka URA bude. Ako URA ode na 15%+ (sad je preko 11%) i ako se bez nje ne bude moglo, sem ako je ne preskoče i odu sa DPSom, možda to bude i bolja vlada.

U jednom dijelu se slažem, daleko je ovo od idealnog. Ispada da je Civis u pravu, postoji realna opasnost da ideju ekspertske vlade koja je superiorna u odnosu na vladu političara Zdravko uprska sa ovim svojim eksperimentom.

U svakom slučaju biće interesantno posmatrati đe će, kad se pitanje crkve stavi ad acta, otići birači ZZBa, kako će se podijeliti to biračko tijelo, i gdje će u konačnom Zdravko da završi.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Zavisi kolilo jaka URA bude. Ako URA ode na 15%+ (sad je preko 11%) i ako se bez nje ne bude moglo, sem ako je ne preskoče i odu sa DPSom, možda to da bude i bolja vlada.
    Ne znam kako bi to bilo moguce, sem sa URA preko 30%. Sve ostale partije zele politicke vlade.

U jednom dijelu se slažem, daleko je ovo od idealnog. Ispada da je Civis u pravu, postoji realna opasnost da ideju ekspertske vlade koja je superiorna u odnosu na vladu političara Zdravko uprska sa ovim svojim eksperimentom.
    Ja sam impresioniran koliko je blize ideji ekspertske vlade uspio Zdravko da pridje nego sto sam ja mislio da je moguce. Volio bih da vidim Civis da postigne bolji rezultat pregovarajuci sa partijama, dok ti 80% eskperata koje kontaktiras kao kandidate za ministre odbijaju jer nece da ih blate politicari i mediji.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Ne znam kako bi to bilo moguce, sem sa URA preko 30%. Sve ostale partije zele politicke vlade.

Ja sam impresioniran koliko je blize ideji ekspertske vlade uspio Zdravko da pridje nego sto sam ja mislio da je moguce. Volio bih da vidim Civis da postigne bolji rezultat pregovarajuci sa partijama, dok ti 80% eskperata koje kontaktiras kao kandidate za ministre odbijaju jer nece da ih blate politicari i mediji.
    Pa ako DPS i sateliti sa manjinama budu na 35%, a URA na 15%+, bez URE opet nema vlade. Očekujem i rasipanje glasova na neke liste koje neće preći cenzus, jer previše partija gadja isto biračko tijelo.

Što se drugog dijela tiče slažem se.

Page 167 of 214 FirstFirst ... 67117157163164165166167168169170171177 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)