View Poll Results: Koji biste izabrali?

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Audi

91 44.39%
  • Mercedes

114 55.61%
Page 318 of 349 FirstFirst ... 218268308314315316317318319320321322328 ... LastLast
Results 7,926 to 7,950 of 8718

Thread: Audi Club

Thanks Thanks Given 
    3,646
    Thanks Thanks Received 
    6,780
    Thanked in
    4,063 Posts

C7 mi je drugi najljepsi Audi ikad. To sto se vozi kao Passat to je nesto drugo.
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    594
    Thanks Thanks Received 
    1,059
    Thanked in
    551 Posts

Riješio sam problem koji me dugo mučio. Nekome će vjerovatno ovo biti od koristi, budući da sam prelistao sve moguće forume i posjetio dosta majstora radi konsultacija.

Dakle, počelo je prošle zime, kad bi ujutro upalio auto i ubacio u R, dešavala bi se čudna i jaka vibracija, bučanje, kao da motor promijeni zvuk, ali baš drastično. U položaju D bi se takođe osjećalo , ali mnogo manje. U N i P nije bilo nikakve vibracije. Sve bez kretanja, u mjestu, sa nogom na kočnici.. Poslije par minuta rada, sve bi se umirilo i auto bi radilo normalno do sledećeg jutra.

Kako je auto tada bilo prošlo pravih 180000, rekoh da odradim promjenu ulja i filtera u automatski mjenjač. Prvo sam se nosio mišlju da to uradim u home alone verziji (ispuštim prvo iz kartera,sipam novo, pa tako još dva puta, usput sve pregledam u karter), ali odustadoh i odoh u Ravenol NK..Kupio ulje SWAG, prethodno donešeno iz Germanije i filter Mahle..Majstor koji je radio je bio vrlo pedantan, reče mi da čistijega kartera mjenjača i ulja nije davno gleda. Filter je jad božiji, kao žensku najlonku da nategneš preko plehanog kućišta. Služi da eventualni opiljci ne krenu put pumpe. I on je bio čist , samo me razočarao svojim inžinjeringom, a i time što sam računao da sav problem može biti do njega.

Rezultat zamjene - auto "mekše" šalta ( iako je šaltao fino), vibracija je ostala..Počinjem konsultacije, prvo sa mojim majstorima, potom i po preporukama..Vrangler, solenoid rikverca, "gusto" ulje pa dok ga pumpa "razbije", treba resetovanje mjenjača, reduktor, čak i plivajući zamajac (iako ga ovaj audi nema), remenica trakastog kaiša, natezač njegov...Veselo...

Kako je ljeto došlo prošli su problemi. Dakle, cijelo ljeto i dobar dio jeseni auto radi bez problema. Sa prvim ladnijim danima problemi se vraćaju. S tim što sad nije bilo dovoljno da auto radi par minuta, već da se motor zagrije na 90 stepeni i tako odradi kojih desetak minuta..

Listam internet, ne mogu da nađem ništa konkretno vezano za ovakav problem. Iskopam da kod nekih japanaca (da mi Takumi ne zamjeri) može da se desi da se javi vibracija u D ili R kada stope motora i mjenjača popušte (valjda je u R najveće opterećenje). Pođem do moga majstora da vidimo ima li traga ulju iz stopa (pošto su stope sa uljnim punjenjem)-sve čisto, stopa mjenjača izgleda zdravo..Kada smo pokušali da podignemo motor kanalnom dizalicom, viđeli smo da svaka strana motora može da se podigne i po 2-3 cm. Pade odluka da se nabave stope. OEM, Corteco,Lemforder, Febi, Swag, no name, cijene od 80-180 eur (ođe bi se zafalio Sparcu na nesebičnoj pomoći, svaka preporuka)..Da ne bi dolazio u situaciju ove su pretvrde, ove premeke, ove su mala privreda, uzimam sve tri iz originala. Napominjem da nije bilo nikakvog trzaja pri gašenju motora i da se na tipične provjere pajserom ili polugom ne bi reklo da su stope loše.

Promijenismo stope - ni traga od vibracije. S tim što stopa od mjenjača nije promijenjena jer se nalazi u nekoj plastičnoj čauri koja je elipsasta, pa bez valjanog alata nismo uspjeli da je nabijemo.

Kako mi je ostala nepoznanica zašto bi se auto umirilo na stare stope kad se motor zagrije, to sam brusilicom otvorio jednu od stopa (inače su stare stope bile niže od novih, jedna 1 cm, druga možda i dva, dakle-legle). U stopama se nalazi neko smrdljivo ulje, vrlo tanko, ATF je za njega hipenol, ma voda mu nije ravna. Jedina teorija koja mi je pala na pamet je da se stope preko bloka motora zagriju, pa se tako zagrije i ulje u njima, naraste pritisak , pa stopa odrađuje posa kako treba. Tako je valjda i izguralo ljeto.

Kontam što bi bilo da sam krenuo da, po preporukama, remontujem mjenjač. Znam da bi bilo, nije do ovoga, ali vidio si-bio je zreo za remont.

Ja se raspisah, praštajte, ali ovo ne može da škodi, a čim ne škodi znači da koristi.
    Last edited by bayo; 13-11-20 at 21:25.

3. The Following 7 Users Say Thank You to bayo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    16 Posts

Quote Originally Posted by bayo View Post
    Riješio sam problem koji me dugo mučio. Nekome će vjerovatno ovo biti od koristi, budući da sam prelistao sve moguće forume i posjetio dosta majstora radi konsultacija.

Dakle, počelo je prošle zime, kad bi ujutro upalio auto i ubacio u R, dešavala bi se čudna i jaka vibracija, bučanje, kao da motor promijeni zvuk, ali baš drastično. U položaju D bi se takođe osjećalo , ali mnogo manje. U N i P nije bilo nikakve vibracije. Sve bez kretanja, u mjestu, sa nogom na kočnici.. Poslije par minuta rada, sve bi se umirilo i auto bi radilo normalno do sledećeg jutra.

Kako je auto tada bilo prošlo pravih 180000, rekoh da odradim promjenu ulja i filtera u automatski mjenjač. Prvo sam se nosio mišlju da to uradim u home alone verziji (ispuštim prvo iz kartera,sipam novo, pa tako još dva puta, usput sve pregledam u karter), ali odustadoh i odoh u Ravenol NK..Kupio ulje SWAG, prethodno donešeno iz Germanije i filter Mahle..Majstor koji je radio je bio vrlo pedantan, reče mi da čistijega kartera mjenjača i ulja nije davno gleda. Filter je jad božiji, kao žensku najlonku da nategneš preko plehanog kućišta. Služi da eventualni opiljci ne krenu put pumpe. I on je bio čist , samo me razočarao svojim inžinjeringom, a i time što sam računao da sav problem može biti do njega.

Rezultat zamjene - auto "mekše" šalta ( iako je šaltao fino), vibracija je ostala..Počinjem konsultacije, prvo sa mojim majstorima, potom i po preporukama..Vrangler, solenoid rikverca, "gusto" ulje pa dok ga pumpa "razbije", treba resetovanje mjenjača, reduktor, čak i plivajući zamajac (iako ga ovaj audi nema), remenica trakastog kaiša, natezač njegov...Veselo...

Kako je ljeto došlo prošli su problemi. Dakle, cijelo ljeto i dobar dio jeseni auto radi bez problema. Sa prvim ladnijim danima problemi se vraćaju. S tim što sad nije bilo dovoljno da auto radi par minuta, već da se motor zagrije na 90 stepeni i tako odradi kojih desetak minuta..

Listam internet, ne mogu da nađem ništa konkretno vezano za ovakav problem. Iskopam da kod nekih japanaca (da mi Takumi ne zamjeri) može da se desi da se javi vibracija u D ili R kada stope motora i mjenjača popušte (valjda je u R najveće opterećenje). Pođem do moga majstora da vidimo ima li traga ulju iz stopa (pošto su stope sa uljnim punjenjem)-sve čisto, stopa mjenjača izgleda zdravo..Kada smo pokušali da podignemo motor kanalnom dizalicom, viđeli smo da svaka strana motora može da se podigne i po 2-3 cm. Pade odluka da se nabave stope. OEM, Corteco,Lemforder, Febi, Swag, no name, cijene od 80-180 eur (ođe bi se zafalio Sparcu na nesebičnoj pomoći, svaka preporuka)..Da ne bi dolazio u situaciju ove su pretvrde, ove premeke, ove su mala privreda, uzimam sve tri iz originala. Napominjem da nije bilo nikakvog trzaja pri gašenju motora i da se na tipične provjere pajserom ili polugom ne bi reklo da su stope loše.

Promijenismo stope - ni traga od vibracije. S tim što stopa od mjenjača nije promijenjena jer se nalazi u nekoj plastičnoj čauri koja je elipsasta, pa bez valjanog alata nismo uspjeli da je nabijemo.

Kako mi je ostala nepoznanica zašto bi se auto umirilo na stare stope kad se motor zagrije, to sam brusilicom otvorio jednu od stopa (inače su stare stope bile niže od novih, jedna 1 cm, druga možda i dva, dakle-legle). U stopama se nalazi neko smrdljivo ulje, vrlo tanko, ATF je za njega hipenol, ma voda mu nije ravna. Jedina teorija koja mi je pala na pamet je da se stope preko bloka motora zagriju, pa se tako zagrije i ulje u njima, naraste pritisak , pa stopa odrađuje posa kako treba. Tako je valjda i izguralo ljeto.

Kontam što bi bilo da sam krenuo da, po preporukama, remontujem mjenjač. Znam da bi bilo, nije do ovoga, ali vidio si-bio je zreo za remont.

Ja se raspisah, praštajte, ali ovo ne može da škodi, a čim ne škodi znači da koristi.
    Samo napiši koji je audi u pitanju? A sigurno da je korisno, ja kad sam moj audi kupio prvo sam mu sve nosače motora i menjača promijenio.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Thanks Thanks Given 
    3,646
    Thanks Thanks Received 
    6,780
    Thanked in
    4,063 Posts

A ja cijelo vrijeme dok citam kazem sebi pazi sto je radio a samo je trebao da zamijeni stope? Kad stvarno stopa.

Thanks Thanks Given 
    804
    Thanks Thanks Received 
    621
    Thanked in
    332 Posts

Ee to je problem Takumi, što kažeš sebi a ne na glas!

Poslato s Jadrana

Thanks Thanks Given 
    594
    Thanks Thanks Received 
    1,059
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    A ja cijelo vrijeme dok citam kazem sebi pazi sto je radio a samo je trebao da zamijeni stope? Kad stvarno stopa.
    Neđe sam ti postavio pitanje na temi dsg ili tako nešto u vezi vibracija i jesi li riješio..

Nisam ja mnogo lutao, jer nisam ništa mijenjao što nije redovno trebalo da se uradi, tj zamjena ulja i filtera u automatskom mjenjaču, a nije ti sve isto kada ti 80 posto majstora kaže da je kvar u mjenjaču.

Thanks Thanks Given 
    594
    Thanks Thanks Received 
    1,059
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by dr sabo View Post
    Samo napiši koji je audi u pitanju? A sigurno da je korisno, ja kad sam moj audi kupio prvo sam mu sve nosače motora i menjača promijenio.

Audi Q7.

Thanks Thanks Given 
    3,646
    Thanks Thanks Received 
    6,780
    Thanked in
    4,063 Posts

Kad se osjeca tup udar pri saltanju u 99% slucajeva je stopa.

Thanks Thanks Given 
    594
    Thanks Thanks Received 
    1,059
    Thanked in
    551 Posts

Nije ovaj imao ništa osim vibracije kad je hladan..Kad je vruć - ništa. To me i bunilo jer stope nisu neki složen sklop.

Na novijim Audijima ima senzor, moguće da radi na principu da kad opane pritisak u stopi tada prijavi grešku..

Thanks Thanks Given 
    3,646
    Thanks Thanks Received 
    6,780
    Thanked in
    4,063 Posts

Meksa guma i rjedje ulje, zato nije vibrirao kada nisu hladne.

Thanks Thanks Given 
    109
    Thanks Thanks Received 
    415
    Thanked in
    210 Posts

Quote Originally Posted by licmius View Post
    Interesuje me audi a4 2016. Nasao mi ga je ujak u njemacku (stutgard) cijena 13000€ 2016.jul automatik 2.0 tdi 190konja presao manje od 90.000km
    Kakav je taj model ?
    Interesuje me i model 2015 sa onim starijim automatskim menjacem
    Ikakva iskustva sa istim

Poslato je nadam se
    Iko?

Poslato je nadam se

Thanks Thanks Given 
    9,215
    Thanks Thanks Received 
    6,685
    Thanked in
    2,626 Posts

Ako je to onaj sa virtual cockpit meni se svidja taj. Ok je taj model. Kilometraza perfektna

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    109
    Thanks Thanks Received 
    415
    Thanked in
    210 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Ako je to onaj sa virtual cockpit meni se svidja taj. Ok je taj model. Kilometraza perfektna

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
    Zivio ga buraz
    Taj je model pred Novu idem po njega

Poslato je nadam se

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    258
    Thanked in
    144 Posts

Nemoj uzimati multitronic. Ostalo sve top. A taj model ima novi mjenjac tak oda deri odmah po njega.
    Inace namontirah zimulje. Gadan li mi je auto na 16 tocak sva silo nebeska

Sent from my p30pro using Tapatalk
    Last edited by AmFi; 14-11-20 at 19:37.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    432
    Thanked in
    211 Posts

Quote Originally Posted by AmFi View Post
    Nemoj uzimati multitronic. Ostalo sve top. A taj model ima novi mjenjac tak oda deri odmah po njega.
    Inace namontirah zimulje. Gadan li mi je auto na 16 tocak sva silo nebeska

Ne valja slika

Послато са SM-N950F помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    818
    Thanks Thanks Received 
    716
    Thanked in
    538 Posts

Ja nemam tako lijep auto da bi slikavao te 5-ke felme...

Thanks Thanks Given 
    3,646
    Thanks Thanks Received 
    6,780
    Thanked in
    4,063 Posts

Zasto ljudi ne stavljaju zimske na normalne felme nego idu na downsizing?

Thanks Thanks Given 
    1,106
    Thanks Thanks Received 
    659
    Thanked in
    333 Posts

vjerovatno je dobio 2 seta tockova kad je kupio auto inace ne vidim ni ja razlog..

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    16 Posts

Ja sam za zimu uzeo čelične i stavio 16ke, kod nas na sjever treba tako. Stavio lance u gepek. Ali sam sve 4 stavio nove 4 zimske gume Barum Polaris 5. A što se tiče multitronica, redovno servis menjača, to je najvažnije. A bogami i način vožnje.A imam jedno pitanje za Takumi i Injec tion, da li automatski menjač treba zagrijat ili ne, mislim u mjestoj. I da li je ispravno kad se upali auto ubacit u D, držat na kočnicu 2,3 min da se ugrije ulje i onda krenut. Ovo pitam jer kreće hladno vrijeme

Thanks Thanks Given 
    3,646
    Thanks Thanks Received 
    6,780
    Thanked in
    4,063 Posts

Ne, upalis auto, otavis ga da radi 10-15 sekundi i saltas u D ili R i krenes lagano.

Thanks Thanks Given 
    818
    Thanks Thanks Received 
    716
    Thanked in
    538 Posts

Automatik se zagrijava zajedno sa motorem imaju zajednicki hladnjak-izmjenjvac toplote,noviji menjaci auto matik imaju svoj zaseban termostat... Vozis lagano dok je hladan bez cekanja

23. The Following User Says Thank You to injection For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    16 Posts

Takumi, injection, hvala na savjetima.

25. The Following User Says Thank You to dr sabo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    818
    Thanks Thanks Received 
    716
    Thanked in
    538 Posts

Dr Sabo jes prije imao Pasata b6 imam osecaj da sam reparirao zadnji elektro-aparat rucne kocnice....

Thanks Thanks Given 
    3,646
    Thanks Thanks Received 
    6,780
    Thanked in
    4,063 Posts

Ma nisi, to ne rikava

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    258
    Thanked in
    144 Posts

Navikao sam da imam 2 seta felmi. Tako mi je i otac stalno radio pa jbg po default cini mi se. Mada i lakse je masu. Premontiras i cao. Za alfu sam imao 2 seta istih felmi 16. Odje 17 ljeto, zima 16.

29. The Following User Says Thank You to AmFi For This Useful Post:

Page 318 of 349 FirstFirst ... 218268308314315316317318319320321322328 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)