View Poll Results: Kako biste ocijenili djelovanje #NKT u COVID-19 situaciji?:

Voters
127. You may not vote on this poll
  • Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima

7 5.51%
  • Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši

6 4.72%
  • Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima

70 55.12%
  • Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću

44 34.65%
Page 75 of 331 FirstFirst ... 256571727374757677787985125175 ... LastLast
Results 1,851 to 1,875 of 8253

Thread: [COVID-19] Situacija u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    8,758
    Thanks Thanks Received 
    3,891
    Thanked in
    2,324 Posts

Najvishe se bune oni kojima su pazari vikendom minimum 5,6K,ja svjedok,e to namece pitanje,kako taj gazda koji pri takvim pazarima nema ushtedjevine za 15,20 dana a uz to prima subvencije od drzave...
    ...

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...sjednice-nkt-a

Ugostitelji su nakon sastanka sa premijerom Duškom Markovićem odložili otvaranje objekata do petka.

Tog dana održaće se sjednica Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) nakon čega će donijeti konačnu odluku.

pošteno, čekaće sjednicu NKT i onda će oni sami odlučiti

Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,826 Posts

I to po 4oro da sjede za sto. Ništa 2 brale. Ili 4 ili ništa.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

pa sami kreiraju pravila koje država mora da poštuje. najbolje od svega što se žale neki koji preko dvadeset godina drže kafanu i koji ne znaju koliko para imaju. i isti ti radnicima umanjili plate za 50%. ali o tome ćute, i pričaju kako su oni ugroženi

Tapatalk

5. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,309
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Da zatvorimo supermarkete i banke pod hitno. Ako to nisu legla zaraze onda nista nije. Pogledajte kako disu mjesecima jedni drugima za vrat dok cekaju u red, kartice i kes se daje iz ruke u ruku, preko svakakvih povrsina, centralizovana ventilacija... ili smo selektivni?

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,826 Posts

Selektivan si jedino ti i niko više.
    Znam da možeš kvalitetnije da dorpineseš raspravi, pa eto mogao bi bez ove onomatopeje postova. Ljepše je.
    Last edited by hercules; 11-11-20 at 16:00.

Thanks Thanks Given 
    590
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

Ubija mojsije u potonje vrijeme, bas sklepa opasno sa konotacijama

9. The Following User Says Thank You to pumba For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    12,533
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

Navikao Mojsije da skita po po godine po svijetu pa je sad malo neurozan što doma mora da sjedi

Inače, prva sam za totalni lock dok se br zarazenih ne pocne smanjivati pa onda otvaranje i cirkulisanje tu u krug bez napustanja svojih gradova osim izuzetnih slucajeva i kad se situacij malo stavi pod kakvu takvu kontrolu, onda da se lijepo počne raditi pa kome opanci kome obojci....medjutim, sve ove situacije od izbora na ovamo su doprinijele da zbilja pravila vaze za neke za druge ne vaze i prvi takav slucaj je u potpunosti doveo do obesmisljavanja svega i ako drzava 30, avg. uveče nije imala moc da zaustavi slavlje po ulicama i nakon sedam dana miting, trebala je da ostavi i ugostitelje...ja bih im rekla, nijeste ni vi nista gori od drugih, radite pa kome dobro, kome loše!
    A da sam se ja pitala, Crna Gora bi bila ka Albanijha za vrijeme Envera Hodze ne bi niko od 8 marta mogao uci u drzavu bez 21 dan izolacije plus negativni PCR a nasi gradjani bi mogli slobodno po CG da idu, slave, šetaju, sjede po 20 za sto da idu na more....promet robe bi funkcionisao, ljudi nope!
    Last edited by zvoncica; 11-11-20 at 16:25.
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    4,309
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Ja sam ozbiljan. Ona prodavacica u market uzima pare od 10000 ljudi u smjenu pa onda moju karticu i sve artikle... Iza mene ne mozes stapom nacerat coeka da se odmakne... Kaslju, kijaju u red...

U ckb i prvu u bd i tv isto tako, pistoljem ne mozes razmaknit ljude...

Ako zatvaramo zatvaraj sve. Nemojmo da smo selektivni. Selektivnost nam je yebala majku i dovela do ovoga nepovjerenja i maltene anarhije.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    74
    Thanked in
    45 Posts

Evo ispada da svako ko ima lokal ili kafanu je truli milioner koji ima sve i svasta a radnicima daje 220e platu...opasna je mrznja ovdje

Thanks Thanks Given 
    4,309
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Navikao Mojsije da skita po po godine po svijetu pa je sad malo neurozan što doma mora da sjedi

Inače, prva sam za totalni lock dok se br zarazenih ne pocne smanjivati pa onda otvaranje i cirkulisanje tu u krug bez napustanja svojih gradova osim izuzetnih slucajeva i kad se situacij malo stavi pod kakvu takvu kontrolu, onda da se lijepo počne raditi pa kome opanci kome obojci....medjutim, sve ove situacije od izbora na ovamo su doprinijele da zbilja pravila vaze za neke za druge ne vaze i prvi takav slucaj je u potpunosti doveo do obesmisljavanja svega i ako drzava 30, avg. uveče nije imala moc da zaustavi slavlje po ulicama i nakon sedam dana miting, trebala je da ostavi i ugostitelje...ja bih im rekla, nijeste ni vi nista gori od drugih, radite pa kome dobro, kome loše!
    A da sam se ja pitala, Crna Gora bi bila ka Albanijha za vrijeme Envera Hodze ne bi niko od 8 marta mogao uci u drzavu bez 21 dan izolacije plus negativni PCR a nasi gradjani bi mogli slobodno po CG da idu, slave, šetaju, sjede po 20 za sto da idu na more....promet robe bi funkcionisao, ljudi nope!
    Ne sjedim ja doma, neurozan sam zato sto svi gledaju samo sebe.

U usluznoj sam djelatnosti, i ljude koje znam i ne znam ostavljamo bez leba i podrske.

Nama sto radimo i zaradjujemo, ili koji imamo da nas neko izdrzava je lako rec Zatvaraj. A sto cemo za 10-20000 ljudi koji nemaju nista bez tih 400e? Na zive 3 mjeseca od biroa i tih 88 eura? Oni koji imaju pravo na to...

Podijelili smo se opasno, i opasno samo sebe gledamo.
    Ja ne mogu da je samo mene dobro, a da ljudi ostali podizu u alter modus 300e na 30% kamate da se prehrane mjesec dana.

Last edited by Mojsije; 11-11-20 at 16:31.

Thanks Thanks Given 
    853
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Ne sjedim ja doma, neurozan sam zato sto svi gledaju samo sebe.

U usluznoj sam djelatnosti, i ljude koje znam i ne znam ostavljamo bez leba i podrske.

Nama sto radimo i zaradjujemo, ili koji imamo da nas neko izdrzava je lako rec Zatvaraj. A sto cemo za 10-20000 ljudi koji nemaju nista bez tih 400e? Na zive 3 mjeseca od biroa i tih 88 eura? Oni koji imaju pravo na to...

Podijelili smo se opasno, i opasno samo sebe gledamo.
    Ja ne mogu da je samo mene dobro, a da ljudi ostali podizu u alter modus 300e na 30% kate da se prehrane mjesec dana.

pa koji je tvoj predlog?
    da otvorimo sve pa ko prezivi prezivi?
    pitam se po nekad kako bi se bilo ko od ovih osjecao da mu umre neko ko bi ostao ziv samo da mu je imao ko pomoci, al jbg...prebukiran klinicki... nema mjesta ni u hodnicima...
    al moze otic sjutra u kafanu da popije par piva i sve zaboravi....

15. The Following User Says Thank You to nickname For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,309
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Quote Originally Posted by nickname View Post
    pa koji je tvoj predlog?
    da otvorimo sve pa ko prezivi prezivi?
    pitam se po nekad kako bi se bilo ko od ovih osjecao da mu umre neko ko bi ostao ziv samo da mu je imao ko pomoci, al jbg...prebukiran klinicki... nema mjesta ni u hodnicima...
    al moze otic sjutra u kafanu da popije par piva i sve zaboravi....
    Moj predlog je da se kontrolise sprovodjenje mjera. Velo jednostavno...

Ako sve zatvorimo, pa opet ptvorimo, eto opet porasta. I sto onda? Tako u krug jos 12-24 mjeseca?

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Ja ne mogu da je samo mene dobro, a da ljudi ostali podizu u alter modus 300e na 30% kamate da se prehrane mjesec dana.

ti ljudi se ne žale javno. već ćute i trpe. jer su navikli tako. žale se gazde. ljudi kojima je vazda malo. treba li ja da povjerujem nekima iz PG da su ugroženi? ti ljudi ne znaju šta imaju, i dodju javno ispred kamere i pričaju nebuloze. nikad porez platili nisu, da ne pričamo kako radnike tretiraju. godinama se keš priliva i sad naišao loš period i oni najglasniji. mogu lagano da plate radnicima full platu koliko imaju. a oni smanjuju platu za 50%

Tapatalk

18. The Following 5 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    853
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Moj predlog je da se kontrolise sprovodjenje mjera. Velo jednostavno...

Ako sve zatvorimo, pa opet ptvorimo, eto opet porasta. I sto onda? Tako u krug jos 12-24 mjeseca?

pa ocigledno je da od kontolisanja mjera nema nista tako da to odpada.
    poenta ovog zatvaranja je da se spase ljudski zivoti, jer ovim tempom ce biti haos ovdje... mislim da ne pretjeruju kad kazu da smo na ivici totalnog kolapsa.
    poneta je da se zatvaranjem svede ovo na nivo koji nase zdrastvo moze da apsorbuje.
    ne predlazu da se zatvorimo na 3, 5 mjeseci nego na 3 nedelje...
    svjedoci smo da nas sistem moze da funkcionise i sa 200-300 zarazenih dnevno al sa 500-600 ne i to je poenta ove mjere, da se omoguci tim ljudima koji se raspadaju da malo prodisu i da na kraju krajeva budu u mogucnosti da pomognu svakom od nas...

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

ništa, treba otvoriti neki račun za pomoć vlasnicima kafana. minimalan iznos 10e neka bude. da ne dozvolimo da gazde pate

inače

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...a-koronavirusa

Laboratorije Instituta za javno zdravlje (IJZ), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su od poslednjeg presjeka završile analizu 2.174 uzorka na novi koronavirus među kojima je ukupno registrovano 711 novopozitivnih1 slučajeva infekcije sa SARS-CoV-2.

Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno sedam smrtnih ishoda povezanih sa COVID19.

Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,472
    Thanked in
    2,629 Posts

Ja sam ozbiljan. Ona prodavacica u market uzima pare od 10000 ljudi u smjenu pa onda moju karticu i sve artikle... Iza mene ne mozes stapom nacerat coeka da se odmakne... Kaslju, kijaju u red...

Ako zatvaramo zatvaraj sve. Nemojmo da smo selektivni. Selektivnost nam je yebala majku i dovela do ovoga nepovjerenja i maltene anarhije.

Ček oćeš da uporediš nešto obavezno (kao banke ili supermarket) sa nečim neobaveznim (kao kafane, igraonice, noćni klubovi)?

Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

22. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,567
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,826 Posts

Propisano je koliko ljudi u koji objekat može da bude. Kad si već tako osjetljiv i revnosan, što ne prijaviš to kršenje mjera u CKB i Prvu jer itekako ima banaka koje u filijale ne puštaju da bude više ljudi nego što je dozvoljeno. Inspekcije bi jedva dočekale taj zicer. Kao i što sad rade, obilaze firme koje mogu da plate kazne i pišu zbog tačaka i zareza, a u kafane na zalaze jer treba da ih poštede.
    Ima i banaka koje su plate smanjile, eto da ti ne bude krivi dio na bankare. Nije ni njima ljepši dio ostao. I Voli je častio radnike sa 10% smanjenja. A guzica nam svima ogladni pa eto moramo u prodavnice ić i nešto kupit.

Niko ne priča kako je ovim 8,000 radnika u zdravstvu koji su napregnuti do krajnjih granica, a evo 6 mjeseci ne znaju đe su. Ali nam se srce steže za radnike iz uzgostiteljstva i njihove vlasnike.
    Koji redom osiguravaju sve na minimalac. Zato što to ova ista država koja ne sprovodi mjere i ne umije ili neće da stane na kraj tom opštem lopovluku od poslodavaca na uštrb radnika.

Nego dobro. Mi ne putovasmo niđe, pa smo nezanveni dok ti nam ti oči ne otvoriš.
    Mi ođe svi redom samo sebe gledamo i nikoga više. Jer ti odlično znaš pomaže li ko od nas ikoga, uplaćuje li u banku hrane ili dobrotvorno.

Ti si brate naj naj. Sve naj.

U međuvremenu 711 novih u CG ili 7967 oboljelih trenutno.

24. The Following 12 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Mośo ćera kontru svima žestoko.
    Apsolutno sam da se zaključa sve kao u martu.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
    "LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher

26. The Following 2 Users Say Thank You to Petronas For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    461
    Thanks Thanks Received 
    228
    Thanked in
    128 Posts

Jos jedna stvar koja po meni ima veliki uticaj: poslodavci koji imaju mogucnost da organizuju posao tako da makar dio radnika radi od kuce to ne radi. To bas dosta primjecujem, narocito sad, kako cujem da se neko zarazio, najcesce je to na poslu. Radi se u velikim kancelarijama, punim ljudi, slabo se provjetrava, ljudi su po 8h zajedno, zaboravi se i maska i distanca.
    Tu ce sad neko opet naci opravdanje, ali mislim da je tu bas problem neodgovornosti i sebicluka poslodavaca. Da ne pominjem koliko moze skupo da ih kosta tako kratkorocno gledanje stvari, ako se jedno zarazi - vjerovatno ce i dosta njih iz kancelarije i eto vise stete nego da su se makar svake nedjelje smjenjivali, pa dio radio od kuce, dio iz kancelarije.

28. The Following User Says Thank You to Tonya For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    162
    Thanked in
    112 Posts

Ne može biti bolje bez zaključavanja sve dok imamo ugostitelje koji noć pred zatvaranje (znači svjesni da je stanje masu ozbiljno) prave "oproštajne" žurke i sve dok imamo ljude koji idu na te žurke, a onda se lagano vrate u porodicu i na posao.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

30. The Following 3 Users Say Thank You to Rada For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    237
    Thanks Thanks Received 
    268
    Thanked in
    145 Posts

Neka mi bude oprošteno,ali vidm da tehnička vlada odugovlači sa oštrijim mjerama,valjda iz nekog bolesnog podmetanja novoj većini....Jedino TOTALNO zaključavanje od mjesec dana može pomoći.Ljudi ovo je haos,svakog dana umre neko u četrdesetim....

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    475
    Thanked in
    236 Posts

@hercules svaka čast.

Inače, ne spušta se ovaj procenat pozitivnih ispod 30%, bukvalno koliko god uzoraka da naprave

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    853
    Thanks Thanks Received 
    634
    Thanked in
    254 Posts

Quote Originally Posted by the Genius View Post
    @hercules svaka čast.

Inače, ne spušta se ovaj procenat pozitivnih ispod 30%, bukvalno koliko god uzoraka da naprave

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
    pa procenat bio i veci...da ne pricamo o broju zarazenih.
    ako si slusao Kavarica sinoc, ako dodje porodica sa simptomima testiraju samo jedno...
    sve ove brojke idu jedno puta 3-4 ako ne i vise.

34. The Following 2 Users Say Thank You to nickname For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,039
    Thanked in
    4,358 Posts

sad u prodavnici muz stavlja u korpu i nosi, a zena ide za njim ko privezak, jos kraljica veli: groznica me trese.

bas nam je onako kako smo zasluzili. a uvijek moze gore.
    nothing comes from violence and nothing ever could

36. The Following 4 Users Say Thank You to goozica For This Useful Post:

Page 75 of 331 FirstFirst ... 256571727374757677787985125175 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)