Tako je, a vidite kako opada pouzdanost antigen testa nakon samo nedelju dana od pojave simptoma (crvena linija), prakticno je na nuli:
izvor: https://www.nature.com/articles/d41586-020-02661-2
Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima
Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši
Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima
Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću
Ovi testovi imaju dosta nisku stopu pouzdanosti... WHO kaze do 80%, ali je blize samo 50% u praksi...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Tako je, a vidite kako opada pouzdanost antigen testa nakon samo nedelju dana od pojave simptoma (crvena linija), prakticno je na nuli:
izvor: https://www.nature.com/articles/d41586-020-02661-2
Last edited by Tonya; 09-11-20 at 17:35.
Ako se postuje samoizolacija od 14 dana, nema nikakvih problema.
Problem je sto ljudi dobiju negativan antigen test i nastave da setaju, potpuno relaksirani. Zaboravi se samoizolacija. Ja ih znam troje takvih, za sad. Mislim da ni doktori ne pominju izolaciju u tom slucaju, makar nisu ovim sto ih ja znam.
7 dana prije i posle pojave prvih simptoma, vjerovatnoca da ce antigen test detektovati virus je nula. Unutar ovog vremenskog okvira je vjerovatnoca veca, ali rapidno opada svaki dan od pojave simptoma. Cak i na vrhuncu ima 20% manje sanse da detektuje virus nego PCR. Sto Mojsije napisa, 50% je neka realna vjerovatnoca tacne detekcije za antigen testove.
Last edited by Tonya; 09-11-20 at 17:57.
Eo sad pricah sa drugom i rece mi da su njemu rekli da ovo sto je on radio nije "brzi antigen test" nego "brzi PCR test".
Da li to uopste postoji ili su oni napravili lapsus ili pak samo lupili, ne znam.
Inace apsolutno nikakav papir nije dobio da je negativan niti ista, on je bio pogubljen (a i lose se osjecao) pa zna samo da su mi rekli da je negativan i pozdravili ga.
--------------------------
Do Not Disturb.
“Brzi” test je antigen test, ne postoji brzi PCR test. Evo ovdje najave njihove distribucije po covid domovima zdravlja:
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...genske-testove
Brzi antigen testovi su, po mom misljenju, dobra dopuna PCR testovima na sledeci nacin: da nastave da testiraju veliki broj ljudi PCR testovima (2000 dnevno npr), a da uz to testiraju dnevno 1000 ljudi brzim testovima.
medjutim, oni su danas uradili manje od 1000 testova (manje nego prosle nedjelje), i jos oko 1000 brzih. Mislim da oni idu ka tome da ovi brzi testovi budu zamjena za PCR, da li zbog stednje para, vremena ili ljudstva- ne znam...Mozda je jos rano da vidimo kakav je efekat ovog brzog testiranja. Voljela bih da grijesim, da i to napomenem.
Pa rece Dr Mugosa na pressu da rade brzu dijagnostiku kako bi skratili vrijeme cekanja i brze odreagovali ako brzi test ukaze na to da je neko pozitivan...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...s-vise-ne-vaze
Udruženje ugostitelja objavilo je da od danas za njih odluke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti "ne važe", te su najavili da će od četvrtka otvoriti svoje objekte.
najveći revolucionari modernog doba ove države!
EDIT - vele poštovaćemo mjere. u petak veče full lokali niko jednu mjeru nije poštovao
Tapatalk
Last edited by outline; 09-11-20 at 20:43.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
vlasnici kafana su jači od države. žale se ljudi koji po više od dvadeset godina drže kafane. i sad ja treba da im vjerujem da su ugroženi? ima se u štek naravno, ali zašto da se plate ljudi koji crnče za tebe od toga kad možeš da se sprdaš sa sistemom
Tapatalk
Svaka čast za otvaranje. Toliko.
Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока
ПОДГОРИЧКА БУДУЋНОСТ !
Ali ladno kažu da će poštovati mjere za koje smatraju da su logične. Pa ima li ovo iđe u svijet!?![]()
"K'o mi, kad zovemo velikim čovjeka sitne duše,
a ko zna koliko je tihih što divovi u njima čuče."
Neka otvaraju. Kad nadlezni nisu nista uradili da sprijece politicke i vjerske skupove, ne vidim sto im daje za pravo da djeluju selektivno.
Da ne ulazim u to jesu li u pravu ali je jadno da drzava ne moze nista ugostiteljima. Ima li jos nedje ovakav slucaj, da se drzava nista ne pita oko mjera za suzbijanje virusa?
Realno 10x vise ljudi se zarazilo kod hrama onaj dan nego u sve kafiće od početka pandemije....
Taman neka ih otvore...
Bocvana i Mozambik su bolje uređene države od ove naše. svakog vlasnika kafane bih uhapsio ukoliko otvore u četvrtak
Drzava je jadna, to smo ustanovili milijardu puta za ovih nekoliko decenija. Sad je vrijeme da popravimo to.
Dakle DPS epidemiolog Mugosa moze u penziju, dosta je 15 godina parazitirao u sistemu. Begic ga moze naslijediti.
Rasformirati ovaj NKT i ustanoviti novo tijelo koje ce imati povjerenje gradjana i bolje se nositi sa ovim.
Kad budemo imali novi NKT koji zna sto radi i koji je zasluzio nase povjerenje, onda necemo ovako bit podijeljeni u misljenju i akcijama.
jes novi NKT će da promijeni situaciju. važi
evo recimo novi NKT uvede mjeru da vjerski objekti budu zatvoreni kao u martu i da sveštenstvo obavlja sve bez prisustva vjernika. odmah će da krene pljuvanje po njima kako su isti kao prethodni. hoće li novi NKT natjerati narod da nosi masku na otvorenom? ti misliš da oni mogu ubijedit 40% naroda koji od prvog dana priča kako je virus laž i da su ga izmislili duboka država i ljudi gušteri da on postoji i vrlo je opasan?
Last edited by outline; 09-11-20 at 21:32.
Znaci do nkt je problem? Ovo je kao ono kad mali ne zna matematiku ali majka ubijedjena da je do ucitejice problem...
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
7K ljudi trenutno oboljelo i kazu, otvaramo... Nista, vanredno stanje, zakljucati sve i za obrok jesti maglu![]()
Unpopular opinion: Nek' otvaraju, samo nek' se dogovore kako treba i nadlezni se cut' nece. Kao i do sad doduse.
Kad pojedinac najblaze prekrsi mjeru odma mu za vrat skacu a kad masa ljudi krsi mjere pred samom policijom onda se cuti.
Kad se zavrsi sa selektivnom primjenomm mjera, kad prestanu dupli arsini onda mozemo da razgovaramo o nekom postovanju nadleznih.
Do tada, neka nastave sa vapajima apela i ostalim glupostima koje nikoga ne tangiraju.
P.S. Prije nego me razapnu pojedini... samo se zapitajte sto je sve dozvoljeno, cutke, u prethodnih par sedmica a tek prethodnih par mjeseci pa izvagajte koliki udio mogu imat' ugostitelji.
Malo objektivnosti nije na odmet.
Last edited by Fidel Castro; 09-11-20 at 21:42.
Do Not Disturb.
Policija napolje ne nosi maske. Znaci tu odredbu je ok prekrsit, a nije ok prekrsit odredbu otvaranja kafica ili neku drugu?
Bilo bi dobro imati spisak odredaba koje se mogu krsit bez sankcije, i onih koje se sankcionisu.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks