Ovo bi bila kratka sublimacija 30-godišnje DPS-ovske rotacije ministara i njihovog usavršavanja menadžerskih sposobnosti od resora do resora. Po istoj toj logici DF osporava koncept ekspertske vlade jer su oni dokazani menadžeri (jedino menadžerisanje u kojem su bili uspješni jeste da sačuvaju svoje pozicije).
Shvatam potrebu mandatara da istraje na konceptu nestranačke/ekspertske vlade. Sloboda koju smo zagrabili da preispitujemo izbor apostola i sumnjamo i osporavamo njihovu stručnost (a svi imaju strane reference što je koliko mi se čini pored izraženog religijskog naboja koji takođe doživljava jako oslobođenje, jedan od dva kriterijuma za modernog apostola) stvarno djeluje interesantno. Ne sjećam se češljanja biografija i iskopavanja "ranih radova" bivših ministara kada su bili predlagani za postavljanje/rotacije.Ali dobro,apostolska pozicija je daleko odgovornija pa je sklonija preispitivanju. Matrica se zavrtjela,od mandatarovih snimaka gdje je bio "slučajno" do izjava i javnih nastupa kandidata. Ne sumnjam da će mašinerija u narednim danima da"iskopa" još novih stvari koje diskredituju listu za koju mi se čini da je jedva skrpljena,utiska sam da je bilo odbijanja ponude da se bude dio nove vlade.
Side note: pandan ministar/ministarka bi trebalo da bude apostol /apostolkinja?

Bookmarks