Originally Posted by
GaD
Prije je mogla da dodje vatrogasna i hitna? Preko kola koja su jedna u drugu na 20 cm? Sada imaš razmake između stubova 1-1.5 metar.
Sem toga možeš preko sutubova i da predjes jer su plastično/gumeni, preko kola teško.
Moja poenta priče je da ranije nije bilo ovoliko zustrog otpora dok su bila parkirana kola na istom mjestu, sada kada su postavljenje staze (koje realno možeš da ukloniš za dva sata, nas dvojica sa aku srafilicama, nikakav posebni alat)
Ista ta kola su parkirana kod Vuka Karadzica (sa obje strane, zauzete dvije trake), Brastva i jedinstva (sa obje strane, zauzete dvije trake), Stanka Dragojevica (od Girosa do NLB-a jedna traka),Bulevar Ivana Crnojevica (od NLB-a do drugih semafora, oni posle Weldera)... To mi trenutni pada na pamet, nema ovolikog protesta kao protiv biciklističke staze a identično ako ne i vece gužve stvaraju (otvaranje vrata, izlaženje više osoba sa svih strana, vece ugrožavanje saobracaja generalno...)
Realno vjerovatno postoje bolja rešenja ali ova bi trebala da budu jeftina i lako se može vratiti u predjasnje stanje.
Meni je veći problem sto se gradi nova infrastruktura pri čemu se ne razmišlja o istim biciklističkim stazama (za koje se kao bore) pa će onda naknadna pamet koštati 3 puta više.
Bookmarks