Quote Originally Posted by el_ View Post
Opet kažem, etnički čista vlada dominatno okrenuta SPC, uprkos tome što je cijeli narativ izbora ali i opozicije bio da se stvori građanska država svih građana. Izgleda da su slučajno pronađeni građani kojima je SPC iznad svega. DPS je dno. Bošnjačka stranka je probably satelit. Ali, naravno, revanšizam se morao obavit. Neoistraga pooturica 2, ovog puta u finom maniru.

I ne spominjite mi Dritana kao neku manjinu i muslimana. I to još čovjeka imenuju za ministra odbrane, šta tamo ekspert politikolog ima da traži? Da uči jedinice o Karlu Popperu i Manifestu komunističke partije i zašto je pao SSSR?

I da, đe su tih 10 glasača SPP, morao je makar njima biti blizak neki musliman "ekspert"...

pročitah komentar na Vijesti.me sa 300 lajkova:

"NEKA IDU U TEHERAN DA TRAŽE MINISTARSKA MJESTA".

Hvala, braćo građani.
Tesko mi je vjerovat' da ce Vlada bit' etnicki cista (Srbi?) i okrenuta ka SPC. Ako je tako svakako da ne valja. Kao i kada bi bili 'ethnicki cisti' u bilo kojem drugom obliku. Okrenutost ka SPC ne smatram nekim bitnim faktorom iako i tu postoje razni 'nivoi', od postovanja SPC, preko naklonjenosti istome pa do stavljanja SPC-a iznad drzave i zakona. (gledali smo nedavno i ovu zadnju verziju, jelte)

Za Dritana sam gore napisao. Ne vidim jedan jedini razlog zbog kojeg bi on mogao ili trebao bit' ministar odbrane. Bas nikako.

Sto se tice komentara i lajkova... o tome mi je vec gnusno da pisem. Polarizacija naroda je vec izvrsena. Za to ne mozemo iskljucivo krivit' proslu vlast iako su i oni imaju znacajan udio u tome kao i mnogi (skoro svi) mediji svih ovih godina. Tu smo dje smo. Ti animoziteti i mrznje nece nestat' preko noci. A posto takvi bolesnici nerijetko i svojoj djeci, od malih nogu, urezuju oziljke otrova prema svemu sto nije "kako tata kaze"... ja nisam veliki optimista po tom pitanju.