Quote Originally Posted by outline View Post
pa vlasnici se žale. ljudi koji rade u kafanama i restoranima se ne čuju toliko koliko ovi prvi. potpuno razumijem osobu koja radi u kafani, odlično znam kako se zaradi svaki euro tamo. radnici imaju moju punu podršku jer im jer to jedini izvor prihoda. ali gazde da se bune, pa to je hit oni se bune jer im je vazda malo para. u masu kafana u PG plate konobarima i šankerima su manje od 10% do 20%. ima kafana đe se radnicima i duguje. ali gazdama tih kafana ništa ne fali. sistem u CG je truo, bolje rečeno ne postoji. to vlasnici kafana znaju vrlo dobro jer koriste rupe u tom sistemu i pune sebi džepove
Ja ne znam s kim ti pricas, ali ja pricam sa ljudima iz nekoliko kafana dje obicno sjedim, i kazu da su do korone relativno lako mogli nac posao kao sankeri, kuvari, konobari... A sad ako ga izgube ne znaju sto bi radili do ljeta...

I s obzirom da i sam boravim makar jednom, ako ne i 2 puta dnevno u kafe/restiran, i 98% ih se pridrzava mjera... Tako da, nije tesko kaznit te 2% sto se ne pridrzavaju...

Druga je stvar sto se saucesca, svadbe, sahrane, zurke u stanove, zatvorene objekte, odrzavaju okupljanja od par desetina pa do par stotina ljudi... To doprinosi sirenju virusa, a ne 98% kafana koje postuju mjere...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk